View Full Version : Сваляне на конзолата с врътките за парното?
robertov
05-01-2008, 17:26
Имаше една тема със снимки, на които е показано как се сваля панела на новото табло с врътките на климатика. Явно темата е изгубена, така че ще помоля, ако някой има снимките да ми ги покаже.
robertov
06-01-2008, 12:50
Има ли възможност да съм скъсал някои кабел за светлините на врътките при парното и климатика докато свалях отзад седалките, защото от тогава не ми светят светлините там?! Под седалката имаше някакви кабели, а аз свалях и кората защото нещо ми скърцаше от там.Дали някоя от тези интервенции ми е преебала светлините или просто е станало съвпадение? Малко хелп плийс!
Според мен е съвпадение. Осветлението на врътките е свързано към габаритите.
Осветлението на врътките е посредством две крушки, които най-вероятно са изгорели. Панела се сваля чрез следните операции:
-издръпване на трите врътки /аз лично си помагам с отверка/
-махане на пепелника и лед това болтовете под него
-махането на двеге болтечета отгоре на въздуховода, който е под стъклото
-мапане на декоративния капак от дясно до волана и развиване на единия болт на средната конзала
-разкачане лекичко на декоратвиня капак пред другия пътник, за развиване на другия симетричен на предния болт
-дръпване на конзолата с разкачване на кабелните куплунзи от копчетат за климатроника и рециркулацията и т.н...
Успех, съвпадение е едното с другото.
robertov
06-01-2008, 16:48
Осветлението на врътките е посредством две крушки, които най-вероятно са изгорели. Панела се сваля чрез следните операции:
-мапане на декоративния капак от дясно до волана и развиване на единия болт на средната конзала
-разкачане лекичко на декоратвиня капак пред другия пътник, за развиване на другия симетричен на предния болт
-дръпване на конзолата с разкачване на кабелните куплунзи от копчетат за климатроника и рециркулацията и т.н...
Благодаря много и на двама ви!!! Надявам се обаче, че си ми писал за новото табло :roll: .
Няма значение таблото - свалял съм и на такава като твята от 99 и на такаво от 97ма.
pressi_145
07-01-2008, 22:24
привет на всички!
аз съм нова във форума и съм много благодарна на всички писали по тази тема. свалянето на таблото е мн лесно,стига да се следват правилните стъпки.има някъде из форума всичко подробно със снимки.аз съм жена и успчх сама да го сваля,така че момчета не се чудете ами отивайте да го сваляте. много е готино като светне !!!
Ако наистина темата я няма мога да сложа мои снимки ;)
robertov
11-01-2008, 11:59
Ако наистина темата я няма мога да сложа мои снимки ;)
Аз лично не намерих, ако имаш сложи :D .
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9483
robertov
13-01-2008, 19:34
Тези крушки какви се водят и от къде бих могъл да ги набявя, някои знае ли? Благодаря :wink:
pressi_145
14-01-2008, 00:22
Тези крушки какви се водят и от къде бих могъл да ги набявя, някои знае ли? Благодаря :wink:
Крушката е 12 / 2 V и ги има във всеки магазин за авточасти и аксесоари,мисле че не струват повече от 0.50 лв. бройката!! Успех!!!
cvetelin
15-01-2008, 16:20
и какво искате да ми кажете, че таблата преди файс лифта пак по същия начин се свалят. как ша стане като врътките са различни.
я някой ако има снимков материал да го дава насам :Р
че и мойте не работят и мисля да ги разпилея да ги сменя.
По-горе има линк към на Емо темата.
По-горе има линк към на Емо темата.
Колега,май неразбра въпроса,ще го повторя и аз че и мен ме интересува,там на линка има снимки за по-новите които са с кръклите духалки,нас или поне мен ме интересува по старите как тези които са с квадратните духалки,понейе там където са вратките и панелчето което стига до волана е едно цяло???
xXxnikolaixXx
31-01-2008, 22:05
az gi imam сниките за таблото ако някои ги изка да ми пиши на скипа :)
xXxnikolaixXx
02-02-2008, 17:49
не6то немога да махжа врътките :(
xXxnikolaixXx
04-02-2008, 20:25
мерси за снимките напражих таблото мн ми хресва голяма газарииика ;) лампи4ките стружат 0,30