PDA

View Full Version : термостат behr

драго
06-01-2008, 12:30
имам въпрос - понеже ми смениха термостата - бях писал за прегряването, забелязах, че отгоре на стария пише 5В, а на новия пише 7J. И двата са Бер. Моля, кажете ми да не са объркали нещо тези в магазина? сега термостата отваря при по-висока температира - мисля че е около 98С. Като колата е в движение странно достига около 90 и после рязко пада до 80. Каква е тази работа?

Novachev
06-01-2008, 13:45
Това става защото термостата работи като достигне 88 или там колкото трябва градуса отваря и пода температурата после затваря и така пак до 88 и продължава така да си работи.

Chimev
06-01-2008, 18:09
Добре де, при мен защо не помръдва от 90 веднъж като ги дигне? Аз го смених преди 2 дни моя и сега си е като по рано - нито нагоре нито надолу - 90. Може би след фейслифта има нещо променено... :roll:

Novachev
06-01-2008, 18:32
Не го гледаш достатъчно често това с охлаждането и загряването става заоколо30 сек

Kamen
06-01-2008, 19:33
Моя сега зимата стои малко над 70 градуса. Даже сега тези дни като е по-студено стои на 70 градуса.

arbalov
06-01-2008, 19:58
Моята е с нов термостат и стои между 70 и 80 градуса.

Chimev
06-01-2008, 20:10
Моя сега зимата стои малко над 70 градуса. Даже сега тези дни като е по-студено стои на 70 градуса.
При мен беше същата работа и ми дигда носта разхода на газта. Та за твоята (защото е същата като мойта) съм почти сигурен че е тръгнал да си ходи. Бер струва 88 лв. :screwy: .

Kamen
06-01-2008, 23:05
баща ми купи за ситроена ц5 за 20лв .ама само вътрешното без корпуса който се закрепя към двигателя. този за 88лв само пълнеж ли е или цял със корпус?

Chimev
06-01-2008, 23:24
Целия термостат, оставаше и за 88 лв. да ти дадат част от него :lol: . Без датчика и скоби трябва отделно, защото оригиналните се чупят :wink:

Kamen
07-01-2008, 08:23
То корпуса не ми трябва аз ще купя само вътре далаверката която отворя и затваря ;-)

драго
07-01-2008, 09:53
колеги, никой не ми отговори за означенията на термостата Бер. 5В или 7J?

rtfm
07-01-2008, 10:10
Да ама далавеката вътре не се продава отделно като на другите коли. А е капсулована в корпуса.

Chimev
07-01-2008, 10:22
колеги, никой не ми отговори за означенията на термостата Бер. 5В или 7J?
Мисля, че това, което е важно е температурата, при която отваря термостата. На новия ми термостат я пишеше на корпуса - 83С. Сравни със стария и ше разбереш дали съответстват :choice:

qash_qush
07-01-2008, 20:39
То корпуса не ми трябва аз ще купя само вътре далаверката която отворя и затваря

Ма то на тебе нищо не ти требе бе, ни "далаверката" ни нищо... :repuke:

От такива като тебе верни колеги и последователи на форума като купят кола после и берат гайлето сума ти време. Или ти като си купил колата си сменил само ремъка на алтернатора и филтъра за купето. Само тия "далаверки" нали? :screwy:
Приемете факта, че караме скъпи и хубави коли, които се нуждаят от качествена и навременна поддръжка. :drive:

vladu
07-01-2008, 20:50
Приемете факта, че караме скъпи и хубави коли, които се нуждаят от качествена и навременна поддръжка. :drive:

ти го каза баце.

Kamen
08-01-2008, 07:49
То корпуса не ми трябва аз ще купя само вътре далаверката която отворя и затваря

Ма то на тебе нищо не ти требе бе, ни "далаверката" ни нищо... :repuke:

От такива като тебе верни колеги и последователи на форума като купят кола после и берат гайлето сума ти време. Или ти като си купил колата си сменил само ремъка на алтернатора и филтъра за купето. Само тия "далаверки" нали? :screwy:
Мисля, че изобщо не си на ясно каво съм сменял по колата и какво не. Нямаш абсолютно никакво право да ме обиждаш и да казваш че не се грижа за колата си и как я подържам.Колата си е моя и ще си правя каквото си искам с нея. Тези "компетентни" мнения си ги запази за себе си ако обичаш. Айде със здраве.

Yon
08-01-2008, 12:15

Колега, мислиш ли, че не ги знаем тия работи та за да ни поучаваш. Който може го може другите си плащат :) :wink:

arbalov
11-01-2008, 18:37
Колега, мислиш ли, че не ги знаем тия работи та за да ни поучаваш. Който може го може другите си плащат

BillyBoy`
11-01-2008, 22:53
колеги някои да предложи някаква друга марка термостати :idea: :idea: :idea: незнам какъв е тоя моя късмет но за месец и половина вече втори термостат от марката Behr здаде багажа днес :( даите някакви предложения за други марки и съответно цени

georgievst
13-01-2008, 09:19
Хайде размърдайте се, че и аз ще сменям ! :lol:

dellltata
13-01-2008, 09:50
:( ми незнам откъде намира колегата тези/ джаджи /вътре в термостата та ги сменя/компоненти/ щото не се сещам ни един съвременен мотор италиански да има патрони за смяна -като някои други марки. :?: :?: :?: :?: но засега най-доброто на пазара си остава берх-няма много избор ..ако някой е срещал нещо по-качествено да сподели.аз карам с берх от три години и стрелката като закове 90 на таблото зиме лете немърда.освен в задръстване ама и само тогава си чувам втората степен на вентилаторчето/малко е рахитична / хахах ма върши дейност

dellltata
13-01-2008, 09:59
всъшност колегата който зададе въпроса с термостата кара БОКСЕР ? НАЛИ! ако е така работите са доста по различни с т.с. редоваци които коментирате после. :lol:

KirilSol
13-01-2008, 14:54
както написах във форума за-156-ците, тези термостати BEHR са пълен ташак...моя изкара по-малко от месец. Стария блокира отворен, а новия блокира затворен....Утре ще си взимам VERNET, френски, дано да е по-читав...