View Full Version : Формула 1 на живо в Истанбул
Колеги, като запалени по най-спортните автмобили, а именно Алфа Ромео, предполагам, че много от вас са запалени и по автомобилните състезания от всякакъв род и в частност Формула 1. Тази година ГП на Истанбул е през месец май. Въпроса ми е има ли желаещи, които мислят да ходят....има ли добри оферти от фирмите тур оператори и т.н.
cassillas
07-01-2008, 17:31
Препоръчвам на всеки които може да си го позволи да отиде. 2006година аз бях на Ф1 самоче на Индианаполис, още си пазя билета.БЕШЕ СУПЕР ЯКО :th_up:
cvetelin
07-01-2008, 19:14
интересно като идеа.. въпроса е какви ще бъдат офертите..
някъде из нета бях срешнал около 200 евро за 3 дни.
На една оферта искат 249 лева в двойна стая на човек и билета към 120 най-евтиния, плюс промоция ако резервираш до края на март 10% отстъпка и не плащаш куриерска такса 60 лева. Не излиза много скупо като гледам....Някой лев в джоба и за 500 лева може и да се гледа Ф1 :)
колега бях и 2006 и 2007 в Истанбул, но тази година ще съм с друга фирма, аз съм луд фен на Формула 1 така че и тази година живи здрави съм там
колега бях и 2006 и 2007 в Истанбул, но тази година ще съм с друга фирма, аз съм луд фен на Формула 1 така че и тази година живи здрави съм там
Сподели цените и условията накратко :)
еми цената беше 220лв., 2 спанета със закуски, отделно билета и доставката беше ~ 130лв., и това е трансфер до пистата в петък, събота и неделя като след това пътуваме за България, но миналата година закъсняхме за съботната 3 тренировка и я изпуснахме, и затова тази година или може да се организираме с кола или тази фирма дето и ти си си харесал, коджа турс ли е, ако е тя миналата година те бяха с 2 големи рейса и един малък, въпреки рекламата им
За пистата мога да говоря много, като фен на Фолмула 1 да отида на живо е... нямам думи, през 2006 като бях за 1 път просто само като ги чух болидите как припалват и идват към тебе... тръпки те побиват, чувството е неописуемо, тръбва да си там, и особено ако ще е за 1 път
Та така, ще мисля още малко и ако се видим може и да се разберем да сме заедо, с мен ще има и други хора от миналата година сигурно
А за турция, кво да ти кажа, аз харчех пари само за ядене, имаме си една заведение дето аз вече за 2 година ходя и се събираме вечерите там, за ~20лв. се правиш на прасе, е верно е от сергиите пред пистата си купих шапка 30евро, фанелка 40евро това е доста скъпо ама :D
Другия вариант, е ако имате приятел/познат в Истанбул, да му погостувате няколко дена и да отидете да си спазарите билет пред самата писта. Аз така успях да се сдобия с билет за централната трибуна с/у скромната сума от 120 турски лири (около 130лв). Иначе стойността на билета беше 550 турски лири. Иначе от центъра (площад Таксим) до самта писта и обратно има осигурен общински транспорт (автобусите са с климатик) с/у 5-6 лири в едната посока май беше :-?
И само като допълнителна информация - автобусния билет Кърджали-Истанбул миналата година беше 25лв. Сега вече не знам, с тези нови цени на горивата как е...
Коджа турс е фирмата да...гледам отсега са почнали рекламата и офертите за пътувания...Възможно е при желаещи да се организираме заедно...все пак нощувката в стая за 2ма е по евтина отколкото в стая за 1..разликата е повече от 100 лева.....А тези които са ходили наживо....колего постнете малко снимки ваши, лични.....Знам че не е като по ТВ да се следи непрекъснато борбата, а само като минават покрай теб...без да броим че има екрани...Ама да си наживо си е друго предполагам :)
а тия дето туркче билмийорум как се оправят с автобусите?
дриверите дали разбират други езици?
KirilSol
13-01-2008, 20:59
ами аз ходих миналата година с колата...всичко ми излезна около 600 лева...билет(Silver-1) + Хотел(единична стая) + храна + бензина + такси по пътищата + джобни
kiler_4o
13-01-2008, 23:06
Чичо ми беше подарил на един от работниците си за рождения му ден(миналата година) всичко нужно за да отиде да го гледа - билети до там, билет за гледането, хотел, бе всичко ... Той беше супер зарибен по формулата ... кажете ми как да иска да напусне, като има такъв шеф ?
а тия дето туркче билмийорум как се оправят с автобусите?
дриверите дали разбират други езици?
...еми предполагам, че по същия начин, както и братята руснаци, сърби, датчани и всекакви др такива дето са от групата на "тюркче билмийорум". Но дори и да кацнеш на централната автогара в Истанбул (ако пътуваш с автобус) със своите бегли познания по турски, достатъчно е да излезеш отвън на площадката, където спират маршрутките и да се качиш на тази, на чиято табела пише "TAKSIM".
Другия вариант е да се натоварите неколко аверчета на "Силвия" и да стигнете на собствен ход до пистата (има достатъчно табели, за да се ориентира човек лесно... а и пътя основно е по магистрала). Ако все пак сте решили да бъде с нощувка, мисля, че из интернет пространството могат да се намерят хотелчета за около 20-30 лири (респективно лв.) за нощувка. Хотелчетата не са първа класа, но си имат чисти легла и баня - какво др му трябва да човек? Проблем е само, че малко трудничко се откриват самите хотелчета, защото са наврени из едни улички, дето... абе не му мислете толкова :) Мисля, че с помощта на един по-приличен навигатор (мобилен) могат да бъдат открити.
blank_jack
02-03-2008, 19:53
какво стана, уредихте ли нещо? И аз май съм мераклия, ама сам не ми се ходи, ако се организираме групичка съм съгласен да се присъединя, пък и не знам не е ли късно .. дали още ще има билети ... :)
колега прати ми лично и ела с мен, групичката е поне 10 и ще ни е за 3 път
малко странен въпрос, но можете ли да ми кажете от къде мога да купя само билети за F1 за 11.05 :? не ми се рискува да тръгвам без билети от тук и да пропадне всичко в последния момент?? А туристическите агенции продават all -in за 3 дни, което не ме устройва :?
KirilSol
04-03-2008, 11:57
ето от тук:
www.biletix.com (http://www.biletix.com)
аз си купих миналата година от тук само за състезанието (без тренировките и квалификациите) и отидох с колата. Тръгнах в събота и се върнах в неделя.
имай в предвид, че дните преди състезанието цените им почват да падат, а и там на пистата можеш да си вземеш. Миналата година нямаше повече от 30% заети места
1000miglia
05-03-2008, 14:12
Ашколсун,колеги!
Мислим да ходим с жената,още не съм решил за билетите.
На коя трибуна според вас...и дали да не се пробвам на място за нещо по-централно?
Колега подчти няма значение каде си седнал,болидите са дастатъчно шумни,а пистата е доста обширна,това дали си с билет 'Зелена площ' или на 'Трибуна' зависи от твойте критерии за удобство? Билети може да се купят на място(за 3-то дена най тънко е 120 лв-Зелена площ,за деня на състезанието в неделя пак 120 лв -зелена площ и така на горе -190лв и т.н. Както добави един колега-изжиvяvането е не описуемо който не е ходил на живо и има вазможност,това не е за пропускане?
1000miglia
06-03-2008, 10:48
Мерси за инфото!
На 18/04 съм в Кърджали и съм сложил отсега едни бири в хладилника на Арпезос........ :cheers: