PDA

View Full Version : Гранд Туризмо-игра с коли за ПлайСтаъшан



MUROMAN
08-01-2008, 22:15
някой знае ли от коя игра е тази снимка и ,ако знае да даде инфо от къде да си я намеря???

http://www.alfa155.com.ar/155dtm/alfaro ... -ti-93.jpg (http://www.alfa155.com.ar/155dtm/alfaromeo-155-2.5-v6-ti-93.jpg)

Wishmaster
08-01-2008, 22:52
Gran Turismo 4 за Плейстейшън 2

MUROMAN
08-01-2008, 23:17
за пс има ли я?

Abarth
08-01-2008, 23:18
Заради 155-цата ли :lol:

AlfaRomeo
09-01-2008, 01:25
Ех Мъри,много ще я караш на играта :) Нема да спиш да играеш тая игра :wink:

KGB
09-01-2008, 01:25
Не, ГрадТуризмо сериите са само за Плайстайшън...водят я за най-добрата игра с коли.

След някой и друг месец се очаква да излезне и изцяло новата 5 версия за РS 3....играта изглежда уникално, в правенето са взели участие доста автомобилни състезатели от формула 1, ралитата и други. Някои автомобилни производители всъщо участват активно в разработката на играта.

Играта е сумулатор...с истински реални писти до сантиметър. Телеметрията на всяка една кола е записвана в реални обиколки на писти, звукът от двигателя също. Играта е без аналог.

В новата версия всеки един производител ще си има собвен шоурум както до сега с разликата, че ще може официално да прави презентации на нови модели. Да качват рекламни клипове и видео материални за новите си коли. Да публикуват историята на марката със видео и снимков материал и още много друго. Важното е, че автомобилните производители ще имат директен контрол върху своя шоуроом.

Например Алфа Ромео правят представяне на новата си малка кола, Джуниор...в шоурома си в играта пускат запист на официалната прескоференция от Женевския салон 2008. Освен това пускат доста допълнителни видео материали, тех, данни и снимки. В определен момент и самата кола се появава в магазина на Алфа от където със събраните от играта пари можеш да си я купиш и подкараш по най-известните писти в света. Също така ще може да си купуш и тунигн за Алфа ти...от АутоДелта да речем или друга известна тунинг фирма коята е взела участие в играта. Колата ще стане точно с харектеристиките които са дават на реалната кола.

Пистите освен че се правени с точно до сантимер посредством ГПС, скици на пистите и специални снимки...в новата версия и времето на дадената писта ще е реално тоест ако вали на Сузука, ако ти решиш да караш там, на пистата ще вали.

В играта има коли на почти всеки автомобилен производител....+много прототипи, стари коли, специални състезателни коли и т.н.

Другата новост ще е възможноста да се гледа почти всеки един автомобилен шампионат на планетата. Всички серии на ТопГеар ще бъдат на разположение на всеки с тази игра.

Играта има още много други екстри, като например използването на волан с три педала...

До месец трябва да излезне пролога на 5тицата...нещо като демо версия, в коята има около 40-50коли...сред които 147мица и Брера....и 3-5писти...сузука, фудзи, дайтона и улиците на лондон.

Другата новост е онлине състезанията със шампионати.

Автомобилните състезатели дават времена на обиколка на играта почти идентични с тези от реални им обиколко с истинска кола...както и някои които са карали на дадена писта само на играта в последствие дават същите времена на пистата.


На бързо написано е това горе долу....

Има много информация из нета.

grant turismo 5

Ако нямаш ХД телевизор и сегашната 4версия на гранд туризмото ще ти хареса много....особен сега както и плаустайшан две са вече по 200лв.

Другия варянт е ХД телевизор, ПС3, волана на лоджитек за 500лв със съединителя и скоростния лост....спортна седалка с поставка за този волан....Евентуално колани :lol:

И после...оставаш без работа, жената те изоставя...

BOBBY PLEVEN
09-01-2008, 15:14
Лелеееее колегата KGB направо ме размаза.По точна информация никъде не съм намирал.Аз имам плейстейшън 2-ка.Внесох си го от Щатите преди 3 години.Най многоми хареса точно Гранд Туризмо 4.NFS за мен отдавна е отживелица.След като поиграх на ГТ Абсолютно всички останали игри с коли са ми безинтересни.Тук оправлението на колата наистина се доближава максимално до истината.Усещането за скорост е същото както и маневреността.За лудите фенове на АЛФА РОМЕО има и 156 166 GTV SPIDER имаше и още но не ги помня не съм играл от няколко месеца че приятелката ми мрънка пък и работа все пак.В ГТ 4 има около 700 автомобила.Има и такива дето преди това не ги бях чувал.Има един дизелов автомобил БМВ 120д.Има и тая електричестака кола.Мисля че беше тойота приус не съм сигурен.Играта наистина е невероятна струва си инвестицията от 200 и нещо кинта за всичко.И това ви го казва човек който никога не е бил геймър.Дано съм бил полезен

KGB
09-01-2008, 17:28
Аз заради Гран Туризмо 4 си взех ПлаиСташион 2ка....също си я взех от С.Америка...тук един пич дето ми я чипна преди година, каза че били с по-добра оптика от Европеиските.


В момента чакам с нетърпение 5та част за Пс3...там нещата май ще се на съвсем друго ниво от това което се пиши по нета.

Пролога вече е пуснат в Япония....другия месец трябва да е тук....цялата игра най-вероятно лятото.

Създателят и собственика на фирмата коята прави играта е бил автомобилен състезател.


Играта е придубила култов статос и има пряко влияние върху автомобилния свят...Импрецата и Лансер Еволюшана дължат имиджа си до голяма степен на тази игра....за скулина да не говориме.

В наследника на скулине ГТ-Р дори части от кола са прокетирани от фирмата създател на играта.

Wishmaster
09-01-2008, 18:34
От цялата поредица до сега само първата част на играта е издадена и за PC. Защо само тя? За не далечната 96 година това е първят рейсинг симулатор чиито качества на управление на автомобила са се доближавали най много до реалните. Началото на 98-ма година Poliphony Digital изкарва на пазара новото си отроче Gran Turismo 2. Която на тогавашните PC машини просто не можеха да се справят с нужната графична обработка. През 2002 излиза 3-тата част от поредицата за PS2. От Poliphony официално заявиха че поредицата няма да илиза за PC понеже не се намирала фирма която да разработи играта. През тази година EA Sports анонсираха че ще забият всички рейсинг игри ако не се лъжа година по късно излезе Need for speed Underground. Gran Turismo 3 е трябвало да излезе и за X-Box но в последствие разработката се спира. Четвъртата игра от поредицата излиза края на 2004, с която от Poliphony обявиха че това щяло да бъде последната част на вече легендарният симулатор на който до голяма степен се дължи и популяризацията на game конзолите на Sony. След като на пазара навлезе така дългоочакваният PS3 имаше слухове че отново Poliphony са запретнали ракави. Оказа се че наистина има 5-та част на играта но тя ще е отново само за конзоли и то само за PS3. Защо само за конзоли? Оказва се че в момента хората които могат да си позволят PC което да попълни всички изисквания за каквато и да е игра за PS2 или PS3 са много малко и от самата фирма е обявила че няма да има релийз за компютърчета точно поради тази причина. Малии олях се с писането, мен ако питаш земи си PS2-ка и се наслади на играта ас лично съм ги играл и 4-те и да ти кажа случвало ми се е да ме кандидатират за изгонване от нас :) голяма краста е.

EDIT: Да има емулатори но 100% работещ емулатор за абсолютно всички игри няма. Гледам искарват някъкви пачове и други които са за определена игра. Тези така наречени пачове орязват почти до максимум играта за да може да варви на повече от 3-4 фрейма в секунда. Причината е че чрез емулатора не видео картата ти обработва повечето информация а самият процесор. Емулатора прави заявки към него и в 1 момент той се озорва. Все едно гледаш някой HD филм на старо процесорче. И понеже е емулатор процесора трябва да прави всички изчисления в реално време както прави самата конзола. Докато при PC игрите графичните изчисления се извършват главно от видео картата ти която има определен буфер и не толкова от процесора. Просто процесора не е предназначен за тази дейност докато видео картата е точно за тази дейност. Имаше 1 чуждестранен форум в който бяха дискутирали каква точно машина ти трябва за да може да варши такава работа. Изводът беше, че по рентабилно излиза да си земеш самата конзола от колкото да дадеш 1600$ за Xeon процесор и 890$ за видео карта.

Derry
09-01-2008, 18:45
Какви са тия изисквания? Или сони са ги хванали изкъсо разработчиците. За PS2 има емулатори, с тях се играе.

KGB
09-01-2008, 20:18
Колегата досто подробно е обяснил нещата...и аз научих някои неща които не знаех за ГранТуризмо сериите.

Относно мощността...то например Пс-3ката...има 7 ядрен процесор!!! на 3.2Гигахерца...така наречение Cell (клетка) процесори...но мисля, че има хора доста по навътре в тези неща и може да го обяснат по-добре.

На прост език, конзолата подържа графики до 1080прогресиви скан...тоест 1080 на 1920...на 60 кадъра в секунда.

Отделно има Блу-Рай диск...там капацитетите са два 25Гигабайта и 50гигабаита....Битката за новия дисков формат е почти спечелена от Блу-Рай.

Тоест освен игрова конзола имате и плаъер за най-новото в филмовата индустрия....

Подръжка на ХД звук...7.1 както и изцяло некомпресиран звук...Долби Дигитал е обикновенно 1 към 8....ДТС е обикновенно 1 към 4....разлика на качествена система за домашно кино се усеща огромна...за некомресирания звук нещата стават :shock: Тъпото е, че за този звук трябва ХДМИ кабел...естествено направено нарочно.

Друго: Конзолата служи за медиен център в дома...всичката музика, снимки, филми и разни други могат да се метнат на нея...ако не стигнат 80гб...може да се свърже и външен хард драйв.

има там интернт броузера и още много други неща.

Следващата голяма стъпке е пускането на Home безплатен софт, които е неща като виртуален град с магазини улици, игрални зали, барове и тем подобни...там всеки потребител на ПС3 може да се запознае с други хора...в бъдеще и да върти бизнес да рекламира, да влезна във виртуални супермаркет да си напазарува и след това нещата да му ги доставят направи в тях.

Derry
09-01-2008, 21:29
То хардуерните разлики ясно че са големи. Ако имат желание не вярвам да има нещо което да ги спре да направят порт на играта за пц. Има доста игри за които са сметнали че от тях може да се изкара някои лев и ги правят и за комп. Другата работа продажбите на пс3 малко не върви и на сони има трябват добри игри които ще вървят само и единствено на тяхната конзола.

75 2.0 turbo
09-01-2008, 21:41
....................

J_I_V_K_O
09-01-2008, 21:51
деца има си радел за тея раоти против правилата на форума е да пишете тука за игри за недорасли :lol:Баш за тука си е... нали тва е "Обши Приказки" :idea:

75 2.0 turbo
09-01-2008, 21:52
..................

J_I_V_K_O
09-01-2008, 21:55
баш пък да е за тука а? я поразгледаи надолу си има раздел за игри симулации и т.н. :wink: Е и тука става нали не коментират 75-ца в раздел GTV ;)

75 2.0 turbo
09-01-2008, 22:05
.................................

MUROMAN
09-01-2008, 22:37
е как така не е проблем все пак половината началници са полудели да слагат всички спамери на мястото им :lol: а 75 и в неиния радел не се коментира па камо ли в раздел ГТВ :twisted:

не коментирам 75-ците ,но началниците да обърнат внимание на тази тема - играта си е игра.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11262

хората се редят на опашка като навремето /а тово вече е рядкост/:?

75 2.0 turbo
09-01-2008, 22:52
...............

KGB
09-01-2008, 23:58
Г-н началник, ако сметнете за необходимо може да преместите темата...като оставите и линк в този раздел :wink:

Относно стикерите, ми има такива!

AlfaRomeo
10-01-2008, 00:04
Разгледах,играта която Петко (КГБ) разкза за нея...тая игра нема равна луда е... :shock: усещам,че ще съм 200 лева надолуу

KGB
10-01-2008, 00:16
Сметни си и воланчето....преди това провери кой може да ти чипне тази малките Пс2...и да е качествен чип.

Ако си гледал клипове за 5та част то те са за Пс3.

за Пс2 е 4та част на ГранТуризмото....коята е перфектна за обикновенн телевизор.

Ето как е правена 4та част за Пс2...

http://www.gtplanet.net/gallery/thumbnails.php?album=16

Филмчета:

http://youtube.com/watch?v=vfv1-eTlixQ

http://youtube.com/watch?v=uXkHcSdUGPM


Виж това:

http://youtube.com/watch?v=72yyvNAU8Bg&feature=related

Derry
10-01-2008, 12:02
Колегата е прав за геврека с педалите, непременно си купи, много по приятно е да се играе с геврек. И си купи някои по хубав щото аз счупих 2 докато се сетя че трябва да си взема Logitech и вече 2 години ме кара. Отделно, че веднъж калибриран повече няма какво да му правиш само караш.

BOBBY PLEVEN
10-01-2008, 15:00
Добре че има и други зарибени.Аз си мислех че съм само аз.Явно доста хора ги кефи играта това много ме радва.Пък и какво лошо има че е тук а не в раздел симулатори.Нали е общи приказки.Демек секи си плямпа квото си иска аз така го разбирам.Все пак се демократочна държава(базикам се)

KGB
11-01-2008, 02:02
Живот и здраве като излезне цялата версия на ГТ 5 да си направиме някоко онлине състезаниица.

AlfaRomeo
11-01-2008, 02:03
Сървар на клуба ще си направим..Да играем яко :wink:

KGB
11-01-2008, 02:52
Сони имат достатъчно сервери :wink:

Walker
11-01-2008, 03:53
Жалко, че я няма за psp :(

Wishmaster
11-01-2008, 12:27
Жалко, че я няма за psp :(

:) http://www.gamespot.com/psp/driving/gra ... index.html (http://www.gamespot.com/psp/driving/granturismo/index.html) масрт месец ще излезе за PSP.

http://www.gamespot.com/ps3/driving/gra ... sult;img;0 (http://www.gamespot.com/ps3/driving/granturismo5prologue/index.html?tag=result;img;0)
Също март излиза и 5-цата.

KGB
20-01-2008, 11:51
http://uk.playstation.com/media/76448/161/gt5prologue_sc002.jpg

За Европа премиерата ще е отново на Женевския Авто Салон през Март

MUROMAN
21-01-2008, 18:13
и така има ли шанс да се играе на пС или няма как да стане?

KGB
22-01-2008, 12:13
Няма как да стане...

Mindzu
26-01-2008, 11:24
Само да вметна, че работя във фирмата осн.дистрибутор на Сони. Ако ви трябва някой Плейстейшън или игра само кажете. На складови цени са.

Derry
26-01-2008, 20:33
На складови цени PSP колко ще излезе?

KGB
27-01-2008, 23:10
Горе долу колко пари са на складови цени игрите за ПС3...може и на ЛС да ми ги пратиш.

Sraaaaa
28-01-2008, 00:43
От 1 година се каня да събера някой лев за официалния волан на GT4 и спортна седалка, ама все не остават пари за глезотии. :depressed: Тази игра без този волан е все едно да пикаеш срещу вятъра. Наистина за времето си е нещо страхотно, но реално има какво още да се иска. На мен ми липсва най-много камерата отвътре и факта че колите не се чупят. Не знам защо, но просто от друга камера не мога да карам. Камерата от предния капак и бронята бива, ама не е същото. :( Другото кофти нещо е липсата на някакъв сюжет, и безбожно огромния геймплей през който си длъжен да преминеш, за да натрупаш пари и да си позволиш да караш всичко (макар че не е задължително). Още по-лошото е, че не може да се състезаваш с-у точно определен автомобил, освен ако не играете двама, или да си избираш броя на противниците (това всъщност не помня дали го имаше). Модифицирането на автомобилите също е трудна задача, но пък това вече е професионалното в играта. Ако прекалите с тунинга (най-трудно е да си направите сметката колко мощност да добавите на колата си, за да сте равностойни със съперниците си) ще сте прекалено силни и няма да усетите конкуренцията, въпреки че изкуствения интелект на играта е доста слаб и без това. Реално тази игра е подходяща най-много за времеви постижения, т.е. ако искате да си засичате време и да карате за кеф, или да се състезавате с някой друг ЖИВ online. За първото е хубаво да си дръпнете записка от интернет с отключени всички възможни автомобили, за да може да опитате всичко що душа сака, иначе кой ще ти кара 24 реални часа на Le Mans за да отключиш някакъв прототип?! :screwy: Тази игра е за изключително болни хора! Аз я играя от година и за времето през което съм имал възможност да поиграя съм минал едва 7,6% от играта и имам в гаража около 30 автомобила, и за жалост точно тези които ми се карат ги нямам, така че след 2-3 години може и да ги подкарам. :baby: Да не казвам тежка дума, ама за мен играта е направена вечна. :?

Ето едно много интересно клипче, което до известна степен оспорва реалността в играта:
http://www.youtube.com/watch?v=rkdWkAs9qmo

Все още не съм я пробвал online, така че ако някой иска може да му изям ушите и скъсам шортите по интернет. :) Само ми помогнете с настройките на малката черна гад.

П.П.: Направо събирайте пари за PS3, че GT4 след някой друг месец ще влезе в историята и то за добро. :wink:

П.П.П: Търся си конкуренция и за WRC Evolved и Colin McRae, че вече никой не иска да играе с мен. Много лош съм бил... :twisted: