PDA

View Full Version : 2 скорост не влиза ?!?

seepo
12-01-2008, 02:49
Като съм на 1 ва вкарам 2 ра неще влиза но иавно неможв да се сработат запците мисла и избутва лоста страно много гаден звук като иа вкараш по реско чат пат става ,ниакои има ли си наидеиа защо с др скорости сичко си е ок :cry:

TRENDi
12-01-2008, 07:02
Защото най-вероятно са свършили синхронизаторите само на 2-ра предавка. Някой по-тесен спец по скорости като се изкаже ще се разбере или след диагноза в сервиз.

code
12-01-2008, 08:25
Вкарвай я с двоен съединител, ако не знаеш как питай някой камионджия. Тъпо е ама те и колите ни са такива . .

seepo
12-01-2008, 13:07
а колко струват тиа синхронизатори много ми е на зори сикам да си вида колата в движение :( ДАНО

VFTI
12-01-2008, 14:33
Моята е така докато маслото ми е много студено сутрин. След това като загрее хубаво колата се оправя. И според мен са синхорнизатори.

Моя съвет. Аз така правя рано сутрин... Съединител изчаквам една секунда, секунда и половина и тогава бутам лоста за 2ра предавка. :wink:

А какво масло си на ск.кутия :?:

Novachev
12-01-2008, 14:55
Моята е така докато маслото ми е много студено сутрин. След това като загрее хубаво колата се оправя. И според мен са синхорнизатори.

Моя съвет. Аз така правя рано сутрин... Съединител изчаквам една секунда, секунда и половина и тогава бутам лоста за 2ра предавка. :wink:

Що не пробваш с двойно амбреиране като на газките

ALFA CORSE
12-01-2008, 15:07

Сложи си tututela :)

VFTI
12-01-2008, 15:19

Аз ако искам да си сложа скъпо масло знам какво да си сложа...Едно такова, което отива и в дифа на Ламботото Нера...

А за двойния амбреаж... Ами съединителя ми взе да си заминава вече осезаемо... И за това гледам да го пазя... Няма вече гонки :(

ALFA CORSE
13-01-2008, 16:48

Аз ако искам да си сложа скъпо масло знам какво да си сложа...Едно такова, което отива и в дифа на Ламботото Нера...

А за двойния амбреаж... Ами съединителя ми взе да си заминава вече осезаемо... И за това гледам да го пазя... Няма вече гонки :(
С tutelata ZC75 няма да го имаш този проблем и не е скъпо 17лв литъра, сигурно го има и по-евтино в Сф.

VFTI
13-01-2008, 17:33
Agip Rotra LSX 75/90 е по-добро от тутелата :) Само, че е 25лв... За това, казвам че аз си знам като имам нужда какво да сложа :) (За него говоря, че се слага в дифа на ламбото нера.)

Та по темата...

Бобби
15-01-2008, 12:07
Провери си приводните щанги :idea: ...това с двоиното амбриране го остави на Газ 53....там няма синхрони и затуи се прави!.....а тоя с маслото от мен му кажи "пасти да яде" :wink: ....ако проблема не е в щангите!?....става малко сложно!....скоростите долу!....и отваряне!!!....не ти го пожелавам :roll: .....

Wolfy
16-01-2008, 15:24
Провери си приводните щанги :idea: ...това с двоиното амбриране го остави на Газ 53....там няма синхрони и затуи се прави!.....а тоя с маслото от мен му кажи "пасти да яде" :wink: ....ако проблема не е в щангите!?....става малко сложно!....скоростите долу!....и отваряне!!!....не ти го пожелавам :roll: .....

Колега, много цветущо се изрази с пастите, явно много си похапваш, но е факт при мен, че след смяна на масло сутрин вече си включвам която предавка си искам без проблем... Не отхвърляй с лека ръка възможностите... Друг е въпроса, че това повече "бие" на синхронизатори...

Бобби
17-01-2008, 08:30

Колега, много цветущо се изрази с пастите, явно много си похапваш, но е факт при мен, че след смяна на масло сутрин вече си включвам която предавка си искам без проблем... Не отхвърляй с лека ръка възможностите... Друг е въпроса, че това повече "бие" на синхронизатори... Приеми моите извинения :handshake: ...и според мен, ако не са щангите, отива на отваряне!...извини ме. още веднаж за първосигналната ми реакция!

arieca155
20-01-2008, 14:51
ще ме побаркате ,и момчето с проблема.
тази работа става от много спорт.преди две години бех сащия.2-ра влиза само с много рязко вкарване а понякога и това не помага.сервиз маистори,резултата:2-3 мм изпилена вилката на муфата която фактически сменя предаването а от многото каране сас проблема и заминал синхронизатор.маисторлака сас частите и маслото между 200 и 250 лв.
успех.

lan
22-01-2008, 14:46
ремонтен комплект SKF струва 150 лв. Купуваш го и нямаш ядове.
Успех...

chenkette
09-02-2008, 23:19
Ако проблема не е от щангите(99% съм сигурем ,че не е)по-добре хич не използвай 2-рата,или сваляй кутията и я прави преди да се е прецакало и зъбното колело,че и по-голяма беля може да стане и да си търсиш после цяла кутия,плюс това са кът

seepo
10-02-2008, 03:02
комплект SKF кво е туи :) начи реших да смена цялата кутиа 200 лв от италянеца щото за отваряне и работа ми искат много пара смених я 120 работа общо 320 лв с работа + 3 литра масло по 23лв литар 17 с намаление по каталог го дават това масло :) сеа сичко е ок :D 10x all

Xman
10-02-2008, 10:29
Защото най-вероятно са свършили синхронизаторите само на 2-ра предавка. Някой по-тесен спец по скорости като се изкаже ще се разбере или след диагноза в сервиз.
Здравеи
Смени маслото и ако пак е така търси маистори :D

chenkette
10-02-2008, 12:25
Добре си направил колега,и аз смених моята заради едно зъбно колело и първичния вал,щото не можах да намеря разглобена кутия,а и никой не искаше да разглобява цяла кутия заради тези части