PDA

View Full Version : Пали и загасва ... пали и след 5 сек пак загасва ...

danspecial
12-01-2008, 18:25
Здравейте,

Скоро се натъкнах на следният проблем. Паркирам си аз колата - Алфа 146 1.6ТС/ "98, върша си работата за 40 мин, връщам се и колата пали, работи 4 сек и загасва. Опитвам пак и отново пали, работи 4 сек и загасва. Опитвам пак и отново пали и загасва но този път давам газ до дупка, при което загасва още по-бързо, мигновенно. Бутане, дърпане нищо не помага. Откачих маркуча на бензиновата помпа и хвърля на 2 метра.
Оставих колата на една пряка и на следващият ден, вече нормално студена, даже не може и да запали.... нещо прихълцва, ама не.

Колеги, моля дайте предположение/предложение, че яко съм се отчаял!!!

Kamen
12-01-2008, 19:32
ТУК (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814url) се намира решението на проблема ти.

danspecial
12-01-2008, 19:40
Така или иначе и до там ще стигна, но поради факта че не е в движение ми се искаше да се оправя на място. Аз съм от центъра на София и Бобо ми е малко далече.

Инам съмнения в 3 направления:

1) Датчика за температурата не подава данни към компютъра
2) Датчика на хол не подава данни към компютъра
3) Ламда сондата е отишла

trouble
12-01-2008, 19:58
Ей такова нещо ми се случи туко що.....ама като забравих да сипя бензин..ей така става :lol: ...благодаря на колегата, който беше на това место и даде акъл поне 5 литра да и сипя, иначе тва животно не пали....добре че не замина помпата

Novachev
12-01-2008, 20:28
Така или иначе и до там ще стигна, но поради факта че не е в движение ми се искаше да се оправя на място. Аз съм от центъра на София и Бобо ми е малко далече.

Инам съмнения в 3 направления:

1) Датчика за температурата не подава данни към компютъра
2) Датчика на хол не подава данни към компютъра
3) Ламда сондата е отишла
Тука кат фърля един Боб и си мисля че прилича най много на второто от сондата няма да е определено а ако е от датчика с газ ще трябва да пали и докато загрее ще е като жигули без смукач ще иска постоянно да я припомпваш за да не загасне

viper70
13-01-2008, 19:44
майтап да няма бензин :D ма късно видях 4е са писали по вапроса :D

Оги
13-01-2008, 21:31
Или от първи я датчик за температурата ти прави ядове или датчика на хол.От сондата няма как да не пали ако тя не работи има вероятност да гори много бензин и да не върви ама се предвижва.

danspecial
20-01-2008, 00:31
Момчета, без майтап но май беше от бензина!!!
С под 5 литра не пали ....
Просто внимавайте да не остажате без!!!

ПС: Нека някой модератор да я махне тази тема да не заема място.

tvr
20-01-2008, 12:33
От студа е, просто е капризна Алфа със собствено мнение:)