View Full Version : Как се сваля халоген на Алфа 146 ?
Как да си сменя крушката на халогена ?
отзад, сваляш капака, махаш пластинката... и готово... як подпис... Христолов е номер едно, голям приятел ми е
Разбирам колко голям приятел ти е ..... щом и името не му знаеш даже :lol: А иначе за халогена, като пипам под бронята има една дупка с болт. От там ли?
Вдигаш предния капак на колата. Точно над фаровете има отвори колкото да бръкнеш с показалеца и да натиснеш надолу пластмасовото капаче за да се освободи и го изваждаш! После освобождаваш лампата като натискаш двете скоби/телчета/ навътре и встрани! Сменяш лампата, но като я монтираш по обратния ред гледай правилно да е фиксирана с отрязъка от цокъла и фиксиращата пъпка! После внимаваш на капачето двете долни крачета да си влязат в отворите, натискаш го към фара до упор и прищтракване! Успех! :D
Разбирам колко голям приятел ти е ..... щом и името не му знаеш даже :lol: А иначе за халогена, като пипам под бронята има една дупка с болт. От там ли?
бе питай го за колоездачите ;) па да видим
Добре, другия път преди да хвърля паве по мерцедеса му ще го питам :evil: :lol: :jason2: Незнам как си се запознал с това олицетворение на селянията в България. :D
Вдигаш предния капак на колата. Точно над фаровете има отвори колкото да бръкнеш с показалеца и да натиснеш надолу пластмасовото капаче за да се освободи и го изваждаш! После освобождаваш лампата като натискаш двете скоби/телчета/ навътре и встрани! Сменяш лампата, но като я монтираш по обратния ред гледай правилно да е фиксирана с отрязъка от цокъла и фиксиращата пъпка! После внимаваш на капачето двете долни крачета да си влязат в отворите, натискаш го към фара до упор и прищтракване! Успех!
Мерси за пояснението :)
BillyBoy`
13-01-2008, 22:18
ne0 знаеш ли чичо ти Митко Христолов от каде е като ти е голям приятел :?:колега извинявам се за спама по темата ти
не аз с брат му се имам па и няма значение, уредиха около 50 деца колоездачи с шпайкове Диадора.. ;) пичове са
ама има ли по-яка ЕС КЛАСА А? е тва е класа 600
BillyBoy`
13-01-2008, 23:06
пич е калофер щото е работяга и е земен човек :wink:трябваше и на нашите момчета да облекат със нещо я някоя преммика я нещо друго :D а диадората секи я знае от едно време :wink:
Е тва е С класа 8)
http://www.autorice.com/catalog/images/w140_wald.jpg
не аз с брат му се имам па и няма значение, уредиха около 50 деца колоездачи с шпайкове Диадора.. ;) пичове са
ама има ли по-яка ЕС КЛАСА А? е тва е класа 600
Ееее тва за сефте да чуя, че бат Митьо обратното на градското да е дал пари е така, без да има изгода от това :lol:
Тц тц тц.. баси темата :gruebel: успех в развитието Ви
Вдигаш предния капак на колата. Точно над фаровете има отвори колкото да бръкнеш с показалеца и да натиснеш надолу пластмасовото капаче за да се освободи и го изваждаш! После освобождаваш лампата като натискаш двете скоби/телчета/ навътре и встрани! Сменяш лампата, но като я монтираш по обратния ред гледай правилно да е фиксирана с отрязъка от цокъла и фиксиращата пъпка! После внимаваш на капачето двете долни крачета да си влязат в отворите, натискаш го към фара до упор и прищтракване! Успех! :D
Това на мен ми прилича на описание как се сменя кришката на късите светлини! Човека пита за халоген! Достъпа до халогена отгоре не е невъзможен, но е трудно. Иначе изодзад се сменя крушката, както е казал Ne0, но според мен ще ти е по-лесно ако има как да бръкнеш изотдолу..
...кришката на късите светлини...
Не само на къси, но и на дългите съм ги сменял по начина по който съм обяснил! А иначе всичките крушки са халогенни /къси,дълги и за мъгла/ и са Н1. Остава колегата HooL да уточни кои са му за смяна :?:
Еми фаровете, които са доло на бронята. Аз само за тях знаех, че се казват халогени, но явно съм в грешка :? JORDI дано знаеш как се сменят и те да обясниш :)
Еми фаровете, които са доло на бронята. Аз само за тях знаех, че се казват халогени, но явно съм в грешка :? JORDI дано знаеш как се сменят и те да обясниш :)
Ами за фаровете за мъгла, ако намериш канал е добре, защото лесно ще се справиш и с капачето и с пластините, иначе аз съм залягал и с голямо усилие го правех това упражнение понеже колата ми е много ниска има,няма 10-12см. Успех! :D
Еми фаровете, които са доло на бронята. Аз само за тях знаех, че се казват халогени, но явно съм в грешка :? JORDI дано знаеш как се сменят и те да обясниш :)Много таковано се сменят, както и повечето неща по тая кола...Имам няква схема в книжката, ама сега не е в мен, за да обясня подробно какво пише, затва ше карам по спомени. Доколкото помня свалянето на капачето не е трудно, но слагането му като хората после май е голям зор. Талянса му работа. Сваляш капачето, вадиш целия фар, сменяш крушката, поставяш го пак и го затваряш. Тва трябва да е процедурата
забравих да кажа, че е добре да пипаш по-внимателно в тия студове, да не натрошиш капачето :roll: