Log in

View Full Version : Няколко общи въпроса!

Kris
14-01-2008, 17:36
За много години съфорумци!
Имам няколко общи въпроса и реших да ги задам към вас:

1. Утре ми предстои смяна на масло, дилемата ми е 10W40 или 15W40. Доста хора са на мнение, че за стар автомобил е по-добре по-гъсто, следователно 15. Алфаджий казват 10. Какво да слагам ?
2. Има ли смисъл от присадка за масло, на какви цени вървят ?
3. На колко километра се сменят въздушния филтър, разбрах че колите с газово се нуждаят от по-честа смяна?
4. След като си взех колата от сервиза, и двата ми халогена спряха да работят. Гледах бушоните, всичко е наред. Крушките са здрави и не ми идва на акъла къде е бялата, освен кабелите да са прекъснати без да има признаци за това.
5. Каква е течноста, която се налива в казанчето за хидравликата? Виждам, че е паднало малко нивото и искам да долея.

За сега това се сещам, надявам се да помогнете! Благодаря предварително.

Kris
14-01-2008, 18:11
Пф, забравих да питам най-важното - колко литра масло събира 1.3 двигателя ?

DJ
14-01-2008, 19:46
За много години съфорумци!
Имам няколко общи въпроса и реших да ги задам към вас:

1. Утре ми предстои смяна на масло, дилемата ми е 10W40 или 15W40. Доста хора са на мнение, че за стар автомобил е по-добре по-гъсто, следователно 15. Алфаджий казват 10. Какво да слагам ?
2. Има ли смисъл от присадка за масло, на какви цени вървят ?
3. На колко километра се сменят въздушния филтър, разбрах че колите с газово се нуждаят от по-честа смяна?
4. След като си взех колата от сервиза, и двата ми халогена спряха да работят. Гледах бушоните, всичко е наред. Крушките са здрави и не ми идва на акъла къде е бялата, освен кабелите да са прекъснати без да има признаци за това.
5. Каква е течноста, която се налива в казанчето за хидравликата? Виждам, че е паднало малко нивото и искам да долея.

За сега това се сещам, надявам се да помогнете! Благодаря предварително.
Здравей колега,ами ще ти кайа за моята кола а ти ще си предцениш:
1.Карам моята със Селния Голд 10w40
2.Не употребявам
3. Моя го сменям със смяната на маслото,но аз нямам газова.
4.При мен единия понякога свети понякога не :) като се замисля скоро не се излагал :lol:
5.Там се налива хидравлично масло което е доста финно и рядко спрямо другите,по бензиностанциите го има мисля, че някои колега може да помогне и с марки :)
6. 1,3 мотора събира около 3,6-3,7литра масло.
Дано съм успял да бъда поне малко полезен и успех.... :wink:

JORDANGT
14-01-2008, 22:25
За халогените най-вероятно е от буксите които се намират под бронята.Откачи ги и ги почисти пръсни WD-40 и мисля че ще се оправят.Масло Selenia Gold,Въздушният филтър-ако колата не ти създава проблеми на газ,го сменяй заедно с маслото иначе може и на 6/7000 км. :wink:

vikoalfa
14-01-2008, 23:02
За волана ползвай само Donax TA в червена опаковка има го в Шел,за масло обади се на Лисан той перфектно познава твоята кола и знае какво масло да сипеш.Може Голд да не е подходящо за теб и да трябва едно зелено масло забравих му името :oops:

moonkiss
15-01-2008, 07:54
Здрасти,
по първия въпрос аз карам със SELENIA VS VISION-15/40
по втория- сменям въз.филтар на 4000к
няма смисъл от добавки
за халогените-виж релетата да не са залепнали щом бушоните са здрави,може релето да не деиства.

Kris
15-01-2008, 10:14
Благодаря на отзовалите се!

Сложихме 3.6 литра British Petroleum 10W40 без добавка за сега.
Релето на халогените е наред, гледах го. Остава наистина и двете букси да са се скапали нещо от студа. Някой ще ми каже ли приблизителна цена за горивния филтър ?

canev
15-01-2008, 19:10
горивния филтър си го бях купил за 25 кинта /за 1.7 ие/

Kris
20-03-2008, 15:57
Engine Version: M1 | 1.3 8V USA'83

Това излезе от Vin-а, някой да има идея какво ще рече bold-натото ?