PDA

View Full Version : Дупки на кутията на филтъра

HooL
15-01-2008, 16:11
Във Фиат форума попаднах на една тема и ми стана интересно дали това наистина може да се получи. А ако има и някой пробвал в нашия форум да сподели какво се е получило. :D
http://www.fiatforum.com/punto-styling/61705-drilled-some-airholes-sounds-great.html
http://www.fiatcoupe.net/howto.php?ID=1&chapter=24#content2

HooL
16-01-2008, 21:05
Ееее така ли няма някой разбирач да каже дали ще стане нещо или не :) . Щото съм се навил да го направя ама само да не е напразно :(

Z:)m
17-01-2008, 12:34
...темата от форума на фиат не можах да я видя (иска регистрация), а от втория линк не можах да разбера какво точно обясняват за този перфориран еър-бокс (абе всъщност не я прочетох), та кажи какво всъщност искаш да постигнеш като ефект.
Единственото за което аз се сещам е, че като перфорираш кутията на филтъра, ще се промени звука на автомобила - малко по-гърлест, ако въобще може да се използва този термин за случая ;)

HooL
17-01-2008, 13:55
Ами да в английския форум пише, че се променя звука и също така и мощността се променяла заради това че вече засмуква повече въздух. Ама там има доста противоречия дали има ефект или не и затова реших да се допитам до вас :roll:

търтей
17-01-2008, 14:01
звука ще се промени
мощността не

vladu
17-01-2008, 14:41
...променя звука и също така и мощността ... :roll:

и един мармот завива шоколад.

в английския форум никъде не пише, че в англия няма малоумници нали?!!

Z:)m
17-01-2008, 15:11
Абе теоретично, в дебелите книги пише, че един от начините за вдигане на литровата мощност на атмосферните двигатели е чрез подобряване пълненето на двигателя, а това от своя страна може да се постигне чрез намаляване на пътя на въздуха. Само че, колкото и тръби да махаш и колкото и дупки да пробиваш - първата сериозна преграда е филтъра! Тъй че ефект може би ще има, но по-скоро емоционален, отколко реален ;)
...а и може би ще ти се налага по-честа смяна и на самия филтър, защото така повечко ще се зацапва!

JUGiTO
24-01-2008, 01:45
моята кутия е пукната да ти кажа ама голямата разлика не виждам аз не с1м 4ел какво пи6е в др форум ама не те с1ветвам да го прави6 поо добре си вземи спортен филт1р

tokata_pz_flex
24-01-2008, 02:10
при тебе пък каква разлика има с пукнатата кутия ? и с Тва велпапе на капака кадето ти е , сигурно излиташ

vania-pa6ova
24-01-2008, 21:19
и ас си мислия 4е не и отива :roll: маи

JUGiTO
21-03-2008, 11:59
секи си има менение ,според мен е по добре така от колкото без него , еми кутията ми е пукната прото, не с1м си я пробивал аз цепната е ама не намирам разлика :?

RaIDeR
21-03-2008, 12:48
Ефект ще има върхо звука ! Върхо мощността не!
Взех си спортен филтър JR сложих го звукъ се промени коренно мощността не и сега ще видим кога ще го пускам за продажба !
Сложих тръба на кутията която стеснява отвора през който смуче въздух (не се бърка защото няма такова голямо засмукване от двигателя ,за проба сложете си раката на отвора при работещ двигател и ще разберете колко смуче всъщност и колко малко всъщност му е необходимо на двигателя!) тръбата съм я отвел зад бронята откъдето да смуче студен въздух (по-богат е на кислород),важно е също струята въздух да не влиза насилственно понеже се получява завихряне на въздушната струя която влияе отрицателно на работата на двигателя !

code
21-03-2008, 14:25
Преди няколко дена се замислих да разпробия на няколко места дупки преди филтъра и хоп ето темичка :)

Furious 155
21-03-2008, 16:12
Преди няколко дена се замислих да разпробия на няколко места дупки преди филтъра и хоп ето темичка :)

Аз фабрични дупчици имам отдоолу на кутията на филтъра откъм мръсната страна за вода и конденз явно да се оттичат... иначе аз лично махнах всички тръби преди самата кутия на филтъра и колата поозверя на звук, а и според мен се храни с хладен въздух от подкалника...

миро
21-03-2008, 17:06
Напоследък има странни идеи в раздела за вдигане на мощността :shock: