View Full Version : Предпочитани свещи
С какви свещи трябва да се кара алфа 155t.s 1.8 питам защото,тук в Еспания има много пишман майстори.Благодаря :roll: :roll: :roll:
С какви свещи трябва да се кара алфа 155t.s 1.8 питам защото,тук в Еспания има много пишман майстори.Благодаря :roll: :roll: :roll:Golden Lodge 25 HLD в Испания не знам как стои проблема с МЕНТЕТАТА , за България проблема е сериозен , ако свеща е оригинална няма да имаш ядове в Германия има само оригинални на цена 5 евро за бр.има и някакъв двуелектроден CHAMPION който дават като заместител. УСПЕХ!!! :D :D :D
Alfa User
18-01-2008, 02:05
Ето двата Championa които ми дадоха за 155 8v :
(едните са каталожните 6YCC, а другите се оказаха в кутията по грешка)
Иначе ако си намериш Golden Lodge 25HLD ще е най-добре ;)
Между другото, имам 5 бр 6YCC и 3 бр от другия модел - ако някой ги иска, пишете - гарантирано оригинални са !
WhitePower
18-01-2008, 14:18
ако питаш мене си сложи NJK или Denso
само гледаи топлинното число да съвпада
NGK...за мен са наи добрите свещи.....но в БГ не можах да намеря....намерих тези който отговарят, но трябваше и лулите, или кабели да сменя с тях...така че сложих последния пат Шампионки C6YCC и то с един електрод, и сам по довлен от Голден лоч......
Aз я карам с бош но нещо неми харесва, пали малко трудно.
Furious 155
18-01-2008, 23:03
Добре да дайте магазин дето в него няма да намеря ментаци и конкретен модел за 8в моторите. Някой има ли такива впечатления. Аз моите откакто имам колата не съм ги поглеждал... та май идва времето да се сменят.
...ами има едни свещи BERU, които са 4-електродни и на този етап съм без забележки към тях!
nuvolari
21-01-2008, 17:20
Denso P-U 22 не са лоши,има ги на Симеон ,преди Опълченска в дясно-посока К.Величков-магазин Косер-около 5лв.бр.
Furious 155
22-01-2008, 16:28
А дали могат да се комбинират на твин спарк-а иридиеви и обикновени 2 комплекта, по една от вид на цилиндър???
Става дума за 8в мотора :)
nuvolari
22-01-2008, 21:21
Може и да може,но това по каталога ще ти кажат.Но /моят съвет / сложи си нормалното Денсо -иридиевите са доста по скъпи и не си заслужава,а и не си спомням дали ставаха за 8в. :boost:
ALFA CORSE
22-01-2008, 21:57
а и не си спомням дали ставаха за 8в. :boost:
То няма какво да стават, купуваш си модела иридиеви свещи за твойта кола.
http://img340.imageshack.us/img340/1673/densope0.jpg
Може и да може,но това по каталога ще ти кажат.Но /моят съвет / сложи си нормалното Денсо -иридиевите са доста по скъпи и не си заслужава,а и не си спомням дали ставаха за 8в. :boost:
Ти каква кола си карал с иридиеви, че казваш с лека ръка че не си залужава?
nuvolari
24-01-2008, 08:18
НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ИРИДИЕВИТЕ -ПОРАДИ ВИСОКАТА ИМ ЦЕНА-ТОВА ИМАХ ПРЕДВИД.ИНАЧЕ ИРИДИЕВИТЕ СА СУПЕР.КОЛЕГАТА ЩЕ СИ ПРЕЦЕНИ -АКО ГО УСТРОЙВА ЦЕНАТА.......ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ.
В AutoHit ми казаха за IRIDIUM POWER IK22 цена 28лв бройката :P Ако имах нужда от 4 бих ги взел, но 8х28 = МНОГО, отивам като на 16В цените за свещите 8)
Furious 155
24-01-2008, 22:14
В AutoHit ми казаха за IRIDIUM POWER IK22 цена 28лв бройката :P Ако имах нужда от 4 бих ги взел, но 8х28 = МНОГО, отивам като на 16В цените за свещите 8)
Толкова са да иридиевите 28 лева парчето! Аз затова взех обикновените: q22p-u на цена по 3,90 бройката - нямам пари в момента за други. Сега остава само да ги сменя, но първо при застрахователя, че имам врата за правене....
Дензо с 1 електрод от 4 лв и много върви вече към над30 000км/ може и повече да са.Не се сещам за означение трябва да свалям свещ.
Някои знаят колко върви Алфата . Няма нужда да изтъквам пак.
С какви свещи трябва да се кара алфа 155t.s 1.8 питам защото,тук в Еспания има много пишман майстори.Благодаря :roll: :roll: :roll:
Караи я с Champion, Denso :D