PDA

View Full Version : 33 vs. Толедо

DJ
18-01-2008, 10:16
Здравейте,
предлагат ми да се пусна с един Сеат Толедо 1,6(101к.с. и спортен филтър) а аз със моята 33-ка от подписа ми която е с карбуратори.
Според вас какви са ми шансовете? :roll:

drigata
18-01-2008, 10:29
ако и двете коли са в час :roll: може би нула на нула,т.е. равностойни

niki-25
18-01-2008, 10:31
Ами колега пробвай се,аз мисля че боксера ще бие нищо че толедото е с спортен филтър.

cvetelin
18-01-2008, 12:29
отговора ще го получиш от изтъкнатия джетаджия турбоделта. само да види темата и ще отговори.
той най добре разбира от джети с климатик :)

tokata_pz_flex
18-01-2008, 14:00
За спорта пробваи , ама според мен падаш

Novachev
18-01-2008, 14:11
Според каталозите са с еднакво ускорение така че зависи коя кола е в по добро техническо състояние и кой може да кара по добре най вече да стартира по добре.

Absente_
18-01-2008, 14:26
колега категорично ти казвам че при тия две коли , фактора който ще реши победата е задкормилното устройство , успех и да защитиш имиджа на марката !!!

Speeder
18-01-2008, 23:50
Здравейте,
предлагат ми да се пусна с един Сеат Толедо 1,6(101к.с. и спортен филтър) а аз със моята 33-ка от подписа ми която е с карбуратори.
Според вас какви са ми шансовете? :roll:
Има само един начин да разбереш ;)

fnt
19-01-2008, 00:19
Пускай се какво му мислиш, нищто няма да загубиш. Само ще си направиш кефа. После кажи какво е станало :shock:

DJ
19-01-2008, 00:56
Вероятността да падна е доста по голяма от тази да спечеля, но знае ли човек. Все пак всеки голф(толедо) притежател се натиска на 1,3 комби :)

tokata_pz_flex
19-01-2008, 02:25
абе пускаи се бе ;) ако падне6 , свиркаи да идвам , така и така съм в студентски ;)

DJ
19-01-2008, 02:48
абе пускаи се бе ;) ако падне6 , свиркаи да идвам , така и така съм в студентски ;)

Той е в Троян :twisted:

tokata_pz_flex
19-01-2008, 03:19
аз обикалям цяла БГ :shock:

75 2.0 turbo
19-01-2008, 10:15
...................

Bobi_33
19-01-2008, 10:16
ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка

Bobi_33
19-01-2008, 10:16
ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

DJ
19-01-2008, 10:28
[quote="75 2.0 turbo":rmncfc7s]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.[/quote:rmncfc7s]

Боби ти какво мислиш по въпроса, колата ми я знае6 на изуст? :D

boian
19-01-2008, 10:32
Щом си с карбуратор май нямаш прекъсвач на горивото. Ако на сеата прекъсвача е на 6000оборота, имаш голям шанс. Ако и си по лек... Успех.

hsr
19-01-2008, 10:36
От мен 5 лева на Seat-a :P

MrX
19-01-2008, 10:38
Щом си с карбуратор май нямаш прекъсвач на горивото. Ако на сеата прекъсвача е на 6000оборота, имаш голям шанс. Ако и си по лек... Успех.

няма прекъсвач на горивото ама има на тока :wink: на 6500

DJ
19-01-2008, 10:39
Имам прекъсвач който мисля че е на делкото 6500об/мин, иначе в килограмите имам повече от 200кг предимство :)

Bobi_33
19-01-2008, 10:40
[quote="75 2.0 turbo":1iveez25]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

Боби ти какво мислиш по въпроса, колата ми я знае6 на изуст? :D[/quote:1iveez25]

Не знам какво е състоянието на Сеата, ма тия кенефи също като33-като са много леки. Пък е 300 кубика повече. Мисля, че трябва да се бориш за равен. За побета ти трябва 33-ка 1.5
Въпреки всичко се пускайте, пък каквото сабя покаже......

DJ
19-01-2008, 10:43
[quote="Bobi_33":ptjxjlf5][quote="75 2.0 turbo":ptjxjlf5]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

Боби ти какво мислиш по въпроса, колата ми я знае6 на изуст? :D[/quote:ptjxjlf5]

Не знам какво е състоянието на Сеата, ма тия кенефи също като33-като са много леки. Пък е 300 кубика повече. Мисля, че трябва да се бориш за равен. За побета ти трябва 33-ка 1.5
Въпреки всичко се пускайте, пък каквото сабя покаже......[/quote:ptjxjlf5]
Аз пък разбрах че Сеат Толедо били около 1200кг..... иначе да 1,6 е 10 коня повече и поне 6-7 години по нов :)май ще ям бой :roll:

MrX
19-01-2008, 10:47
[quote="Bobi_33":1tvlx8x9][quote="75 2.0 turbo":1tvlx8x9]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

Въпреки всичко се пускайте, пък каквото сабя покаже......[/quote:1tvlx8x9]
Аз пък разбрах че Сеат Толедо били около 1200кг..... иначе да 1,6 е 10 коня повече и поне 6-7 години по нов :)май ще ям бой :roll:[/quote:1tvlx8x9]

абе ова е малко отнносително, моя малък скромен опит в гонките показва че не се знае докато не се пуснете,на феста на финала да драга пунтото беше хгт 1.8 131 коня и да не казвам с колко години по-младо пък падна, за пари не става дума в твойта гонка нали, ако е така пускайте се кво ти дреме, ако паднеш ще знаеш поне че има какво да наваксваш по колата

DJ
19-01-2008, 10:52
[quote="Bobi_33":s44nyk1x][quote="75 2.0 turbo":s44nyk1x]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

Аз пък разбрах че Сеат Толедо били около 1200кг..... иначе да 1,6 е 10 коня повече и поне 6-7 години по нов :)май ще ям бой :roll:[/quote:s44nyk1x]

абе ова е малко отнносително, моя малък скромен опит в гонките показва че не се знае докато не се пуснете,на феста на финала да драга пунтото беше хгт 1.8 131 коня и да не казвам с колко години по-младо пък падна, за пари не става дума в твойта гонка нали, ако е така пускайте се кво ти дреме, ако паднеш ще знаеш поне че има какво да наваксваш по колата[/quote:s44nyk1x]
не не става въпрос за пари :!: за пари не бих го направил, въпроса е принципен а и получих доста нагла покана със закана за разцепване:)(което е абсолютно възможно) но мисля че ще ме бие с много малко.......
Иначе сега чакаме някой хубав слънчев ден да направим опита :twisted:

J_I_V_K_O
19-01-2008, 11:05
От мен 5 лева на Seat-a :P
а от мен за SW-to :P

vikoalfa
19-01-2008, 11:12
[quote="Bobi_33":1raxsydq][quote="75 2.0 turbo":1raxsydq]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

Аз пък разбрах че Сеат Толедо били около 1200кг..... иначе да 1,6 е 10 коня повече и поне 6-7 години по нов :)май ще ям бой :roll:[/quote:1raxsydq]

абе ова е малко отнносително, моя малък скромен опит в гонките показва че не се знае докато не се пуснете,на феста на финала да драга пунтото беше хгт 1.8 131 коня и да не казвам с колко години по-младо пък падна, за пари не става дума в твойта гонка нали, ако е така пускайте се кво ти дреме, ако паднеш ще знаеш поне че има какво да наваксваш по колата[/quote:1raxsydq]

Абе да имаш малък опит НЕ вярвам :lol: :lol: :lol: ,видяхте как стартираш перфектно,а и стана първи на феста :!: ето аз с малък опит видяхте какво стана-един фалстарт и спиране на втория опит
пълно разочарование :lol: :lol: :lol: DJ направи малко олекотяване на колата седалки,кори,крикове и др ненужни в момента неща.Сеатите са пълно дърво карам в момента един хем е чисто нов ама вози и набира като каруца само супер спира а е 2007модел :shock: Без победа над Сеата да не сме те видели във форума вече :lol:

drigata
19-01-2008, 11:30
колега ако имаш нужда от морална подкрепа свиркай,па и не само от морална(АЛФА РОМЕО-ФОРЕВЪР БЕСТ ОФ ДЪБЕСТ)

MainaCore
19-01-2008, 11:32
Брато пускай се и да не ти пука!!!

Absente_
19-01-2008, 11:41
айде бе няма ли да се пускате?

DJ
19-01-2008, 11:58
айде бе няма ли да се пускате?
Иначе сега чакаме някой хубав слънчев ден да направим опита :!: Просто с алфата старта ми на мокро е много лош да не говорим на заледено или заснежено :oops:

DJ
19-01-2008, 12:01
[quote="Bobi_33":o8y3beah][quote="75 2.0 turbo":o8y3beah]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

Аз пък разбрах че Сеат Толедо били около 1200кг..... иначе да 1,6 е 10 коня повече и поне 6-7 години по нов :)май ще ям бой :roll:

абе ова е малко отнносително, моя малък скромен опит в гонките показва че не се знае докато не се пуснете,на феста на финала да драга пунтото беше хгт 1.8 131 коня и да не казвам с колко години по-младо пък падна, за пари не става дума в твойта гонка нали, ако е така пускайте се кво ти дреме, ако паднеш ще знаеш поне че има какво да наваксваш по колата[/quote:o8y3beah]

Абе да имаш малък опит НЕ вярвам :lol: :lol: :lol: ,видяхте как стартираш перфектно,а и стана първи на феста :!: ето аз с малък опит видяхте какво стана-един фалстарт и спиране на втория опит
пълно разочарование :lol: :lol: :lol: DJ направи малко олекотяване на колата седалки,кори,крикове и др ненужни в момента неща.Сеатите са пълно дърво карам в момента един хем е чисто нов ама вози и набира като каруца само супер спира а е 2007модел :shock: Без победа над Сеата да не сме те видели във форума вече :lol:[/quote:o8y3beah]
Стига бе не ме изритвайте от форума че ще взема и аз да си взема Толедо :evil:
Сега сериозно ако има развръзка ще пиша благодарта на всички колеги за подкрепата и се надявам да се похваля с добра новина :roll:

gigi
19-01-2008, 13:19
пълно разочарование :lol: :lol: :lol: DJ направи малко олекотяване на колата седалки,кори,крикове и др ненужни в момента неща.Сеатите са пълно дърво карам в момента един хем е чисто нов ама вози и набира като каруца само супер спира а е 2007модел :shock: Без победа над Сеата да не сме те видели във форума вече :lol:
Между другото на феста аз мислех че ще ме отнесеш :roll: щото купето беше с пълен резервоар и един куп багаж пък то си тежи бая повече и без друго....
Затова докато не се пусне колегата нищо не е ясно. Стискаме палци :wink:

sa6o_roman
19-01-2008, 16:36
[quote="Bobi_33":35dqigms][quote="75 2.0 turbo":35dqigms]ако си напраите един маратон за издържливост........... трента тре ще се предаде доста преди голф/толедо :wink: а кое е по бързо си личи на чертата 8)

Брат тука сбърка.

Въпреки всичко се пускайте, пък каквото сабя покаже......[/quote:35dqigms]
Аз пък разбрах че Сеат Толедо били около 1200кг..... иначе да 1,6 е 10 коня повече и поне 6-7 години по нов :)май ще ям бой :roll:[/quote:35dqigms]

на старт ше го дръпнеш после при по висока скорост май ще те застигне, ако става вупрос за около или над 400м гонка. Като цяло равностойно и доста интересно :D

разбрах че колата на момчето е добре поддържана ама се сещате защо алфа не се славят с 24 часови гонки, а с друг тип (като заговорихме за издръжливостта) :wink:

айде успех и умната на пертендентите :)

Bobi_33
19-01-2008, 20:06
разбрах че колата на момчето е добре поддържана ама се сещате защо алфа не се славят с 24 часови гонки, а с друг тип (като заговорихме за издръжливостта) :wink:

Ти кво, да не си пилотирал VW на Льо Ман???? Щото вагените там ги няма ,а Ауди фърлят бая пари за реклама в Льо Ман.
Къде бяха VW в ЕTCC когато Алфа тръшкаше всичко наред? Само BMW отсрамваше немците!!!

Kris
19-01-2008, 21:34
Тоа двигател 1.6 на vw е доста пъргав и мога да ти кажа моето мнение - падаш с няколко коли. Ако върви като моя боксер - падаш с половин дължина :wink:

75 2.0 turbo
19-01-2008, 21:46
...................

Bobi_33
19-01-2008, 21:52
бе с една дума :ПАДА :lol: другото са надлъгвания :wink:
а аз и без да ме гонят алфистите си купих толедо ма нема ти предлагам гонка че не е толкоз бързо а и е дизел а дизелите са ташак бегачки :lol: :lol: :lol:

Мани недей така, че са ше ти скочат JTD-истите, жив ше те изядат

sa6o_roman
19-01-2008, 21:57
[quote="sa6o_roman":1smfo06f]разбрах че колата на момчето е добре поддържана ама се сещате защо алфа не се славят с 24 часови гонки, а с друг тип (като заговорихме за издръжливостта) :wink:

Ти кво, да не си пилотирал VW на Льо Ман???? Щото вагените там ги няма ,а Ауди фърлят бая пари за реклама в Льо Ман.
Къде бяха VW в ЕTCC когато Алфа тръшкаше всичко наред? Само BMW отсрамваше немците!!![/quote:1smfo06f]

нещо не ме разбра

Bobi_33
19-01-2008, 21:58
Тоа двигател 1.6 на vw е доста пъргав и мога да ти кажа моето мнение - падаш с няколко коли. Ако върви като моя боксер - падаш с половин дължина :wink:

Аз пък нямам такива впечатления. С мойта 33-ка (1.5) ги ям тия 1.6 на VAG и то монтиран на Поло. 5 от 5 опита победа за трента тре с по 2-3 коли (тва в разстояние на няколко светофара)
Пък ти ако мислиш, че твоя боксер много върви, си в грешка.Много добре знам колко върви точно твоята.

Kris
19-01-2008, 22:00
Какво имаш в предвид ? Върви или не, че да се доближава до този двигател на vag ? Конкретно моя боксер или попринцип 1.3 двигателите ?

Bobi_33
19-01-2008, 22:18
Какво имаш в предвид ? Върви или не, че да се доближава до този двигател на vag ? Конкретно моя боксер или попринцип 1.3 двигателите ?

Конкретно твоята кола не върви. А иначе сравнена с 33-ка 1.5 QV си е направо мъртва. Карбураторните версии при боксерите винаги вървят повече от инжекционните. Дори в каталозите го пише.

75 2.0 turbo
19-01-2008, 23:14
......................

DJ
20-01-2008, 01:19
[quote="-Kris-":1011wj0i]Какво имаш в предвид ? Върви или не, че да се доближава до този двигател на vag ? Конкретно моя боксер или попринцип 1.3 двигателите ?

Конкретно твоята кола не върви. А иначе сравнена с 33-ка 1.5 QV си е направо мъртва. Карбураторните версии при боксерите винаги вървят повече от инжекционните. Дори в каталозите го пише.[/quote:1011wj0i]
Боби остави го колегата според него явно карбураторите не струват.....,но всеки има право на мнение :roll: важното е колите ни да вървят;) иначе съм виждал на колегата Крис колата на снимки и колата му изглежда много добре :)

Искам само да споделя едно мнение от Фоксвагеновия форум на един админ там:) та тои каза следното че специално този мотор 1,6(101к.с.) е много по куц от 1,8-(90к.с.) и има доста по нисък въртящ момент. И сега за да избегна нападки казвам че това съм го чел там и не си го измислям :)поздрави на всички :)

DJ
20-01-2008, 01:29
бе с една дума :ПАДА :lol: другото са надлъгвания :wink:
а аз и без да ме гонят алфистите си купих толедо ма нема ти предлагам гонка че не е толкоз бързо а и е дизел а дизелите са ташак бегачки :lol: :lol: :lol:
Аз имам и един Пасат 1,9ТД така че може да ги пуснем :P иначе до сега го пазих в тайна да не ме оплюят :) :oops: Иначе си прав 80% е сигурно че падам(да не и повече;))но мисля да опитам не ме срам ако падна :)Ще се постарая поне да изпита респект към 1,3 КОМБИ :shock:

Kris
20-01-2008, 11:22
Боби остави го колегата според него явно карбураторите не струват.....,но всеки има право на мнение :roll: важното е колите ни да вървят;) иначе съм виждал на колегата Крис колата на снимки и колата му изглежда много добре :)

Искам само да споделя едно мнение от Фоксвагеновия форум на един админ там:) та тои каза следното че специално този мотор 1,6(101к.с.) е много по куц от 1,8-(90к.с.) и има доста по нисък въртящ момент. И сега за да избегна нападки казвам че това съм го чел там и не си го измислям :)поздрави на всички :)

Значи първо, никъде не съм си написал мнението за карбураторите, ти го направи вместо мен и определено то не е такова каквото каза :wink: Въпросът беше към Боби какво е имал в предвид с това, че е умряла - конкретно моя автомобил или алфите с моя двг. :wink:

И второ - що се отнася до съпоставката между 1.8 90 и 1.6 101 - въртящия им момент и на двата е 145nm :wink: Единственото куцо на този 1.6 двигател е, че са го слагали на Пасати 97-99 година и разбирачите недоволстват, че не вървял - как да върви на такова купе. Едно Толедо е 1070 кила по каталог - един Пасат 1300 :!: :wink:

DJ
20-01-2008, 11:47
Ето това имах впредвид според теб коли с еднакви двигатели(моята и твоята)обаче едната с карбуратори(моята)пада с няколко коли а твоята само с една дължина.......немам думи :)иначе е напълно възможно да си доста по- добър шофьор от мен и тва да обяснява всичко :oops: затова ме извини ако съм те засегнал по някакъв начин.
А това за 1,6 и 1,8 моторите казах че не е мое мнение а съм го чел във VW форума :wink:

DJ
20-01-2008, 11:49

Значи първо, никъде не съм си написал мнението за карбураторите, ти го направи вместо мен и определено то не е такова каквото каза :wink: Въпросът беше към Боби какво е имал в предвид с това, че е умряла - конкретно моя автомобил или алфите с моя двг. :wink:

И второ - що се отнася до съпоставката между 1.8 90 и 1.6 101 - въртящия им момент и на двата е 145nm :wink: Единственото куцо на този 1.6 двигател е, че са го слагали на Пасати 97-99 година и разбирачите недоволстват, че не вървял - как да върви на такова купе. Едно Толедо е 1070 кила по каталог - един Пасат 1300 :!: :wink:
Начи моята пак е 120кг по лека от Толедото :roll:

Kris
20-01-2008, 12:22
Половин дължина по тукашните стандарти му викаме на 200 метра, ако отсечката е 400 метра :lol: :wink:

DJ
20-01-2008, 12:28
Половин дължина по тукашните стандарти му викаме на 200 метра, ако отсечката е 400 метра :lol: :wink:
Моля да бъда извинен ,аз помислих половин дължина на кола..... :oops:

tvr
20-01-2008, 12:29
Заставайте и чакам разултата, че майка ми иска толедо 1.6..... :D

Kris
20-01-2008, 12:34
Да кажеш после какво е станало. Мога само да допълня към темата, че Toledo 1.9TDI 90 коня с 202nm въртящ момент пада от 1.6 Толедо, така че напълно нормално е да те мине, да не се спичаш после :wink: Всичко е възможно в крайна сметка, а както казваш ти - и от мулето зад волана :lol:

fnt
20-01-2008, 16:00
Хайде пускайте се, тук се превърна като в някои други форуми. Само приказки и философщини. Ако те е страх не се пускай... Всички ще чакаме да се похвалиш........... УСПЕХ :shock:

JJJ
20-01-2008, 17:20
Според данни от “AUTO.RU”

Сеат Толедо II 1.6
Мощност: 100 кс
Максимална скорост: 188 км/ч
Маса: 1155 кг
Ускорение от 0 до 100: 11.5 с

Алфа Ромео 33 SW 1.4ie
Мощност: 90 кс
Максимална скорост: 177 км/ч
Маса: 955 кг

DJ
20-01-2008, 17:36

Сеат Толедо II 1.6

Алфа Ромео 33 SW 1.4ie
Колега става въпрос за карбураторна не за инжекцион:)

Bobi_33
20-01-2008, 18:55

Сеат Толедо II 1.6

Алфа Ромео 33 SW 1.4ie

Карбураторния 1.3 го дават малко по-бърз от инжекционния.
Демек 33-ката на Драго (DJ)не би трябвало да падне от смотания испански Голф

75 2.0 turbo
20-01-2008, 20:05
......................

Bobi_33
20-01-2008, 20:22
[quote="Bobi_33":328fnh4l]..Демек 33-ката на Драго (DJ)не би трябвало да падне от смотания испански Голф
първо е испанска джета и второ според мене ще падне на дж вагона :lol: ма викам да чакаме резултата вече а :wink:[/quote:328fnh4l]

Па крайно време е вече за резултати

JJJ
20-01-2008, 20:29
Аз разбрах, че става дума за карбуратори, но данните в “AUTO.RU” ми се сториха леко объркани.
Мощност: 88кс
Ускорение от 0 до 100: 10.7с

75 2.0 turbo
20-01-2008, 20:57
...............

DJ
21-01-2008, 23:22
Та преди около 2 часа се състоя гонката и паднах :oops: честито на спечелилите на другите се извинявам :roll:

Kris
22-01-2008, 00:16
С колко падна горе долу ? :(

sa6o_roman
22-01-2008, 00:16
Нищо... поздравления!!! :)

за останалите е време за равносметка и прибирането на кеша от заложбите :P ( ако мога да използвам такава метафора)

все пак разкажи какво стана, сички фактори,условия и тн. ще е полезно

DJ
22-01-2008, 00:24
С колко падна горе долу ? :(с кола и половина две...

DJ
22-01-2008, 00:29
Нищо... поздравления!!! :)

за останалите е време за равносметка и прибирането на кеша от заложбите :P ( ако мога да използвам такава метафора)

все пак разкажи какво стана, сички фактори,условия и тн. ще е полезно
5 старта(2 фалстарта за Толедото 1 страрт вместо 2-ра мушнах 4-та и се отказах) та двата цели старта в единия вървим заедно и от средата на втора бавно ме дръпна.Другия стартстратирах първиедин калник напред но пак от средата на втора всичко си дойде на мястото.......
Аз съм доволен от себе си ако има недоволни.......абе комби-то толкова може :)

sa6o_roman
22-01-2008, 00:40
браво, не си паднал безславно :thumbup: евала от мене че си си направил кефа да се пуснеш.

мерси

Kris
22-01-2008, 01:14
А така, важното е спорт да има :wink: Я да те питам, с това бързо сменяне на скоростите имаш ли проблем ? Влизат ли си както трябва ?

DJ
22-01-2008, 01:24
А така, важното е спорт да има :wink: Я да те питам, с това бързо сменяне на скоростите имаш ли проблем ? Влизат ли си както трябва ? Ми принципно нямам никакви проблеми със скоростите( тва от 1-ва на 4-та си беше моя грешка) скоростите ми според Боби-33(човек който ремонтира такива кутии) са перфектни 8)