View Full Version : Фарове или СВЕЩНИЦИ
alfa155-1.7TS
18-01-2008, 13:31
Колеги не бях фен на италианките,нои както се подразбира купих си 155 харесвам си я мноо моя си е кефи си ме колата си ми е перфектна,нищо че вози като каруца,и дранчи всичко в нея и така нататак всички си го знаете много добре.....друго искам да кажа или да питам и аз нз.....колата си я карам само по София....вижда се нали че няма хубави фарове но нали навсякаде е осветео почти та както и да е....вчера решихме с компанията да ходим две коли до пловдив презноща да хапнем....няма да казвам че ме беше шубе с колата с повече от 150-60 влиза в доста оборота пук и само някоя малка неравност и още малко ще почна да си бия главата в тавана така подскача,но наи много ме разочароваха фаровете...хора пуснал сум и фароеве и халогени а едвам ми осветяват отпред осовата линия кажете тва нормалко ли е за тая кола,на дулги няма проблем много са си добре,горе доло нали нормални ама къси и халогени все едни някои ходи със свещ пред мен да ми свети!?!?!?!?!И при вас ли е така!?!?!
Мерси много.....!
реглаж се прави на фаровете
крушки се сменят щото стареят
ксенон се слага
като подскача земи си оправи окачването
и накрая като не виждаш що караш с превишена скорост????
WhitePower
18-01-2008, 14:16
еиии винаги откровен до болка ;))
alfa155-1.7TS
18-01-2008, 14:39
ксенон се слага
и накрая като не виждаш що караш с превишена скорост????
Колега колата я карах на сервиз и всичко по окачването и е наред ама такава явно си е колицата толкова си може...ама аз не се оплаквам мноо кефи си ме или явно не съм и свикнал...а карам с превишена скорост защото мога 8)
alfa155-1.7TS
18-01-2008, 14:41
А и аз фаровете ходих на реглаж купих нови крушки и така нататак плазми и глупости ама това си могат и така си светят .... но се учудвам че съм само аз така!?????
заеби така да е окачването
тия в сервиза са за разстрел
а дали можеш така да караш ...
ех тва днешната младеж са герои
:wink:
иди си оправи колата
смени амортисьорите като начало
ем не са скъпи
Alexanderbb
18-01-2008, 14:49
Прав е търтея. 155 е тежка кола и не може да подскача ако и е в ред окачването.
А и бас хващам че фаровете ти от вътре са мръсни на прасе. Измии ги тури един ксенон и после пиши че са свещи
PEPI-2ALFA
18-01-2008, 15:04
...хора пуснал сум и фароеве и халогени ...
Значи ти си от тия дето като карат срещу мен и им присветвам да си изгасят излишните фарове , те се чудят къде са се скрили полицаите :wink: . Нощно време и 6 чифта "халогени " да си пуснеш се тая , особено при 150-160км/ч.
Приятел, да не са ти изпаднали амортесиорите и да си останал по пружини, че ще подскача.....в това отношение 155 е много устоичива при изправно окачване...а за фаровете.....и аз сам от скоро...някаде гледах една тема из форума....потърси :idea: ...по начло алфата си има страхотни фарове :big_money:
ксенон се слага
и накрая като не виждаш що караш с превишена скорост???? как старее една крушка?!?....като узрее и падне от дървото ли?.....шегичка, не се засягай :lol:
[quote="търтей":2f5g0rz7]реглаж се прави на фаровете
ксенон се слага
и накрая като не виждаш що караш с превишена скорост???? как старее една крушка?!?....като узрее и падне от дървото ли?.....шегичка, не се засягай :lol:[/quote:2f5g0rz7]
като узрее й се вика ох на батко меки круши :wink: :lol: :lol: :lol:
а как старее ли - ми на старее
вечни неща няма :wink:
ти дам формулата за промяна на състава на нагревателната жичка ? :wink:
[quote="търтей":16gh5wd5]реглаж се прави на фаровете
ксенон се слага
и накрая като не виждаш що караш с превишена скорост???? как старее една крушка?!?....като узрее и падне от дървото ли?.....шегичка, не се засягай :lol:[/quote:16gh5wd5].....според мен, не стареят, изгарят :idea: ......за да ги смениш :shock:...даи ми формулата на ксенона.....да напредна малко технически :Topic-is-closed-bg:
[quote="Бобби":3gq6dj62][quote="търтей":3gq6dj62]реглаж се прави на фаровете
ксенон се слага
и накрая като не виждаш що караш с превишена скорост???? как старее една крушка?!?....като узрее и падне от дървото ли?.....шегичка, не се засягай :lol:[/quote:3gq6dj62].....според мен, не стареят, изгарят :idea: ......за да ги смениш :shock:...даи ми формулата на ксенона.....да напредна малко технически :Topic-is-closed-bg:[/quote:3gq6dj62]
само дето преди да изгорят почват да светят по-слабо
[quote="Бобби":397eqsiv][quote="търтей":397eqsiv]реглаж се прави на фаровете
ксенон се слага
и накрая като не виждаш що караш с превишена скорост???? как старее една крушка?!?....като узрее и падне от дървото ли?.....шегичка, не се засягай :lol:[/quote:397eqsiv].....според мен, не стареят, изгарят :idea: ......за да ги смениш :shock:...даи ми формулата на ксенона.....да напредна малко технически :Topic-is-closed-bg:[/quote:397eqsiv] Мислиш ли?...това да не е полюлея у вас? :lol:
аз принципно мисля трудно а и рядко ми се налага :idea:
alfa155-1.7TS
18-01-2008, 15:52
Колеги сменях крушките с някакви плазми и пак не става явно са си заминали самоте лупи все пак са на 15 годинки и са се захабили само така си го обяснявам...а доколкото за подскачането на колата как да ви обясня....понеже карам и едно Бмв 318 ис купе с окачване кони на десетина см от земята и с джанти 17" с гуми 235x35 то като мине по някаква такава неравност само ме тресне в бъбреците и се залепя за асвалта..а Алфичката ми някак си по се залюлява ли де да знам някак си по нестабилна и ме е страх с нея да карам с голяма скорост наистина над 150 вече мисля че ще се разпадне почва да бучи да вибрира всичко и т.н. а съм с нови гуми нямам криви джанти и всичко си му е като по книжка но все пак колата ми изглежда нестабилна или може би се заблуждавам заради бмв-то че от одавна не сум се качвал в друга кола освен тях двете
аз принципно мисля трудно а и рядко ми се налага :idea: Браво професионалист почти не се змисля, моите почитания :bowdown: :bowdown: :bowdown: :waving: Стига с тия плазми бе колега!...ако искаш да си по близко до асфалта си резни пружините :jason2: :screwy: ако рефлектори стъкла и лупи са ти наред......и има крушки! :idea: ?....как няма да светят като хората, като ги регулираш?
Бобби, по въпроса с лампите - недей да мислиш, не ти се отдава, има хора, които с това се занимават и отдавна са стигнали до други истини
Бобби, по въпроса с лампите - недей да мислиш, не ти се отдава, има хора, които с това се занимават и отдавна са стигнали до други истини Вапреки и хумористично удостоих Тартея с уважение...дано ме е разбрал.....опитах се да поспоря, но тои спечели :firstprize: .....нямам наблюдения в НЕК :roll:
Alexanderbb
18-01-2008, 16:17
Колега щом се клати значи амортисьорите са заминали. А лупите във фаровете няма от какво да се захабят. Те са си стъкло. Светлината като минава през тях не ги драска. Пак ти казвам прашни са.
Като караш зад някоя кола виж къде ти се очертават фаровете. Грубо казано трябва да са около горния ръб на бронята (пак казвам много грубо само за ориентир). На много места не знаят да регулират фаровете. Мойте ги бяха забили на 3 метра пред колата
...има една много хубава тема, пусната от един колега във форума, за това как да си измиеш стъклата на фаровете от вътрешната страна!
...не знам по какви причини, но се цапат!!! Аз на моите от миналото лято им се каня, ама все не им идва ред ;). Освен това, не си писал, като пътувахте мокър ли беше асфалта или сух - това също оказва голямо значение в/у възприятието за осветеност!
А относно стабилността на автомобила - с летните гуми 195/50/15 и зимни 185/60/14 автомобила ми има коренно различно поведение на пътя... помисли в тази насока!
mimouzunov
06-02-2008, 23:10
За подскачането на колата немога да говоря , обаче за фаровете мога защото съм се занимавал с тях!Преди известно време ги отварях чистих и... монтирах ксенон (4300К)!!Нощно време като карам по магистралата (почти само на къси) много рядко се намира друга кола която да свети така.Фаровете светят много добре фокусирани без почти никакви разсеики абе много добре просто незнам какво да кажа повече!
mimouzunov
06-02-2008, 23:10
За подскачането на колата немога да говоря , обаче за фаровете мога защото съм се занимавал с тях!Преди известно време ги отварях чистих и... монтирах ксенон (4300К)!!Нощно време като карам по магистралата (почти само на къси) много рядко се намира друга кола която да свети така.Фаровете светят много добре фокусирани без почти никакви разсеики абе много добре просто незнам какво да кажа повече!
колко струва комплект ксенони ? и в магазина на стамболиски има ли
?
Колеги не бях фен на италианките,нои както се подразбира купих си 155 харесвам си я мноо моя си е кефи си ме колата си ми е перфектна,нищо че вози като каруца,и дранчи всичко в нея и така нататак всички си го знаете много добре.....друго искам да кажа или да питам и аз нз.....колата си я карам само по София....вижда се нали че няма хубави фарове но нали навсякаде е осветео почти та както и да е....вчера решихме с компанията да ходим две коли до пловдив презноща да хапнем....няма да казвам че ме беше шубе с колата с повече от 150-60 влиза в доста оборота пук и само някоя малка неравност и още малко ще почна да си бия главата в тавана така подскача,но наи много ме разочароваха фаровете...хора пуснал сум и фароеве и халогени а едвам ми осветяват отпред осовата линия кажете тва нормалко ли е за тая кола,на дулги няма проблем много са си добре,горе доло нали нормални ама къси и халогени все едни някои ходи със свещ пред мен да ми свети!?!?!?!?!И при вас ли е така!?!?!
Мерси много.....!
Вземи си оправи фаровете колега :D