View Full Version : Срок на годност на бензина?
Mind_Control
18-01-2008, 20:06
Някой знае ли колко време може да се съхранява без да промени качествата си бензина? :roll:
Имам съсед който има Лада 5-ца на 25г и 23 000км,бензин в метални туби на 14 г. Преди коледа си сипа в Ладата и отиде на коледни покупки :shock:
Извод: ако се съхранява правилно може да го пазиш за внуците :lol:
ALFA155Ts
19-01-2008, 09:05
:screwy:
Тинтири минтири :crazy: при сяшното качество на бендзина най много 6мес..Т'ва е мое мнение :Tease:
spe4elist
20-01-2008, 01:44
А някой провери ли на каква смрад е миришело след Ладата???
мирише на коресилин :lol: Общо взето гадно. Ма на Волгата й беше все едно. :lol: :lol: :lol: Тва става въпрос за бензин стоял в резервоара 6+ месеца
За стария бензин знам едно.На опела сипах 20л бензин над 6 месеца беше ,разяде ми всички маркучи.Този същея го източих иго налях в една туба ,за да го ползвам за нещо по нататъка ,един приятел го паиска наля го в ауди 80 резултата беше стапени маркучи.Не знам кво става с бензина ,като преседи но става нищо с него
За стария бензин знам едно.На опела сипах 20л бензин над 6 месеца беше ,разяде ми всички маркучи.Този същея го източих иго налях в една туба ,за да го ползвам за нещо по нататъка ,един приятел го паиска наля го в ауди 80 резултата беше стапени маркучи.Не знам кво става с бензина ,като преседи но става нищо с него
Ами не знам, ама баща ми има стара шкода, която се движи, но се кара, мнооого рядко, та там бензина обикновено е винаги над 6 месеца, ама нищо не се е скапало.
А...бе при мен една седмица не може да се задаржи бензина :!: :!: :Bolt:
deadairplane
21-01-2008, 11:41
В горивата след известно време се развъждат някакви гадни бактерии. Ако има начин да ги спрете и бензина да не изветрява може и да е вечен. Колегата горе където е писал за Ладата е написал "Ако се съхранява правилно". Вие бързате да го изядете. Това което го описвате се получава при неправилно.
spe4elist
21-01-2008, 17:46
Аз съм виждал даже нещо да плува в резевоара ... Какво значи "правилно съхранение" на бензин :?: :?: :?:
ALFA CORSE
21-01-2008, 17:58
Аз съм виждал даже нещо да плува в резевоара ... Какво значи "правилно съхранение" на бензин :?: :?: :?:
чудовището От Лох Нес :shock: :?:
те хората къде го търсят ,а то къде било. :D :D :D
spe4elist
21-01-2008, 18:13
Сестра му. Какво значи "правилно съхранение" на бензин :?:
Значи да се съхрнява на тъмно място и да няма достъп на въздух.Т.е. в добре затворена (херметически) туба.
Общо взето за всички химикали важи това правило.Има и други, но тези са основните :idea: