View Full Version : Към Pinko
Колега,
ти като журналист би трябвало да информираш съфорумниците, че Алфа Ромео пак, тоест За пореден път печели класацията на Ауто Билд ,надявам се че ще бъдеш обективен :)
Ето от мен лека табличка
Mцhren-Ranking der Hersteller 2007
1. Alfa Romeo
2. Peugeot
3. Saab
4. Skoda
5. Seat
6. Kia
7. Land Rover
8. Citroлn
9. Smart
10. Chrysler
Tief im Schatten dagegen Alfa Romeo: zwei Autos unter den schlechtesten zehn, dazu Platz eins der zehn schlechtesten Autobauer. Alfa muss handeln, sonst wird's ganz dunkel."
.
И тази класация е ЗА?????
AlfaRomeo
19-01-2008, 15:48
Петко преведи малко,тоя немски ми е слаб :)
DanewRomeo
19-01-2008, 15:49
За най-посредствени марки производители на автомобили.
Ами аз съм си един посредствен човек и затова искам един посредствен СААБ за дълъг път, една посредствена Алфа Ромео Брера за кеф, един посредствен Ленд роувър за планината и едно посредствено пежо за из града :blush: Пък некасъм най-посредствения човек на земята. :oops:
Не, тия наистина са олигофрени. :thumbdown: :upsidedwnsmiley: :roll2:
Швабата си защитава родното производство което не е лошо...ама по-някой път се насират тежко....да си пропомним поръчковата статия за Мерцедес :lol:
AlfaRomeo
20-01-2008, 00:50
Петко,каква е статията за Мерцедес :?:
nikolaaaay
20-01-2008, 00:54
Никой не е казал, 4е Алфа е най-здравата кола на света, но в категорията Удоволствие от карането определено е в челото на класирането :wink:
Пък и проблеми, като "бързо износване на спирачките" ми звучат тъпо, когато колата спира за 36 метра примерно. По-добре да си сменяш по-често дисковете на 159-ката и да си караш с кеф, отколкото да се депресираш с някво скучно ФВ.
Никой не е казал, 4е Алфа е най-здравата кола на света, но в категорията Удоволствие от карането определено е в челото на класирането :wink:
Пък и проблеми, като "бързо износване на спирачките" ми звучат тъпо, когато колата спира за 36 метра примерно. По-добре да си сменяш по-често дисковете на 159-ката и да си караш с кеф, отколкото да се депресираш с някво скучно ФВ.
Абсолютно споделям мнението ти! :wink: Тва с "бързото износване на спирачките" верно звучи доста глупаво.Все едно има кола с вечни спирачки и съединител,които никога не се износват и сменят :lol:
Петко,каква е статията за Мерцедес :?:
Разтърси се из форума...става дума за "новата" сегашната с-класа и нейните спирачки....АутоБилд пишат какви перфектни спирачки има...а тя всъщност не спира и се блъска...едни пичове от Про7 мисля бяха са заснели всичко....стана голям скандал. Има го и видеото...
В последствие уволниха главния редактор, но пък го прибраха на работа в мерцедес.
Иначе казано, както е навсякъде.....който плаща той поръчва какво да се пише.
"Пия си бирата, ям си вурстчетата и вестници не чета. Вестниците лъжат."
"Добрият войник Швейк" - Я. Хашек
DanewRomeo
20-01-2008, 12:52
"Пия си бирата, ям си вурстчетата и вестници не чета. Вестниците лъжат."
"Добрият войник Швейк" - Я. Хашек
Култ! Култ! Култ!
Е как така ще я обявят за най-посредствена? Всичките статии, които съм чел в Билд за Алфа са прехвалвали вълнуващия им дизайн и двигатели. Критики е имало, но никога в тая посока. Нещо си противоречат!
А няма смисъл дори да коментирам. че слоганът на Алфа е "Посредствеността е грях" и че това определение е последното, което идва на ум на някой, когато се спомене Алфа Ромео.
Преди да се правят изводи е редно да се види цялата статия, но ако е верно че сме Но. 1 в антикласацията.... срам за немския ауто билд... особено след хвалебствията по здрес на 159 и Брера ...
Иначе "мислите" на Швейк са все по-точни в наше време... което е тъжно... имайки в предвид кога са родени тези мисли....
Преди да се правят изводи е редно да се види цялата статия, но ако е верно че сме Но. 1 в антикласацията.... срам за немския ауто билд... особено след хвалебствията по здрес на 159 и Брера ...
Иначе "мислите" на Швейк са все по-точни в наше време... което е тъжно... имайки в предвид кога са родени тези мисли....
Абе айде, италианските сме свикнали да ги плюят, ама да кажеш, че СААБ е посредствена марка...
Колкото до швейк- то затова му се вика класика, защото е актуално във всички времена.
Колеги, Темата е адресирана към Пинко :!:
Преди да се обсъжда темата, е редно да чуем един авторитетен журналист какво ще каже :!: Още повече, че той работи в Авто Билд :!:
Бих искал да осветли нещата, Защо ПАК Алфа Ромео е обявена За най проблематичната Марка :?: Забележете, че ФИАТ не е в тая антикласация :!: Нито Ланчия :!: Значи не е тенденциоzно написана. Моля, колегата Пинко да даде мнение :!: Все пак е модератор на тоя раЗдел и не мога да си представя, че вече 2 дена не е видял темата. Или има нещо което го спира да вЗеме отношение :?:
.
Ми на Пинко може да не му се занимава с глупости.
И нещо май търсиш под вола теленце :lol:
Прочети в ТопГеар какво пише за Алфите :wink: и не вярвай на швабата....
това, че ги биеме във всеки автомобиллен спорт където ги хванеме доста ги боли.
Колеги, Темата е адресирана към Пинко :!:
Преди да се обсъжда темата, е редно да чуем един авторитетен журналист какво ще каже :!: Още повече, че той работи в Авто Билд :!:
Бих искал да осветли нещата, Защо ПАК Алфа Ромео е обявена За най проблематичната Марка :?: Забележете, че ФИАТ не е в тая антикласация :!: Нито Ланчия :!: Значи не е тенденциоzно написана. Моля, колегата Пинко да даде мнение :!: Все пак е модератор на тоя раЗдел и не мога да си представя, че вече 2 дена не е видял темата. Или има нещо което го спира да вЗеме отношение :?:
.
В случая това е резултат от писмата, получени в пощенската кутия за оплаквания на Аутобилд-Германия. През 2007 г. в нея са получени 11 309 оплаквания от собственици на различни автомобили.
Според броя на оплакванията класацията е следната (присъждат се златни, сребърни и бронзови моркови)
По модели класацията е следната:
1-во място - Ситроен С8 (златен молков)
2-ро място - Алфа 159 (сребърен морков)
3-то място - Пежо 807 (бронзов морков)
4-то място - Мазда Трибют
5-то място - Шкода Супърб
6-то място - Киа Карнивал
7-мо място - Алфа 147
8-мо място - Ауди ТТ
9-то място - Крайслер ПТ Круйзер
10-то място - Хюндай Теракан
Конкретните оплаквания от Алфа 159 са, цитирам:
1.разбити шарнири на предното окачване; 2. бързо износване на спирачните дискове; 3. повреди по съединителите; 4. лошо качество на лака(боята); 5.Проблеми с двигателите, трансмисията и стартерите при 2,2 и 3,2 бензиновите двигатели (производство на ГМ/Опел/Холдън)
По марки класацията е:
1. Алфа Ромео
2.Пежо
3.Сааб
4.Шкода
5. Сеат
6.Киа
7. Ленд Ровер
8.Ситроен
9.Смарт
10.Крайслер
Това е - просто статистика и подреждане по броя на постъпилите писма с оплаквания. AUTO BILD в случая просто брои постъпилите писма, нищо повече. В случая не AUTO BILD, а самите собственици на Алфа Ромео са определили и са виновни за това класиране - повече оплаквания - по-"добро" място на почетната стълбичка.
Но има и друг момент, който не е отразен тук. Става въпрос за т.н. Kundenbetreung (или грижа за клиента), което при споменатите марки е на ужасно ниско ниво. Фолксваген и Ауди се трошат не по-малко от Алфа, но когато нещо се случи, концернът ВАГ има горещ телефон, на който се обаждаш и идва сервизен автомобил да те прибере и да ти помогне. Много често напълно безплатно, не само в гаранционния период. Затова и 95% от повредите по тези марки изобщо не попадат в тази "лоша" статистика - хората са доволни и не пишат писма, за да се оплакват и да търсят помощ.
Докато франзуците и италианците явно не им дреме и като се обадиш, че имаш проблем, ти казват "Абе ти що не си *** майката"
Това е
Докато франзуците и италианците явно не им дреме и като се обадиш, че имаш проблем, ти казват "Абе ти що не си *** майката"
Това е
Личи си че колегата Пинко е много в час :)
Наща Алфа като я купихме, след 3 месеца беше За ремонт, не беше нещо голямо, но........... като се обадих в сервиЗа на Алфа в Виена, а се сетете какво ми каЗаха :shock:
Ами, господине, вие какво очаквате, това е Алфа, да си бяхте купили Мерцедес :!:
Май коментара е иЗлишен.
От тогава тая кола сервиЗ не е видяла. Просто нищо не пипам. Ама не покаЗва точно бенЗиномера, се тая..,ама блокира спирачен апарат, аиде при кварталния майстор с чука,... и т.н.
.
.
Тия градски легенди сме ги слушали....продавай бързо Алфата и се мятай на Мерцедеса :wink:
Все пак между качествата на една кола и качеството на обслужване от дилър и вносителя има една доста голяма разлика. И това не е само в България. На последния автосалон баща ми дойде да си избира нова кола. Много исках да го убедя за Гранде Пунто, но отношението и компетентността на представителите на Аутоиталия беше такова, че можеше да откаже и най-запаления фен от покупка. А като се има предвид, че 70% от купувачите не са запалени фенове, а просто потребители, сещате се защо Фиат-групата не реализира продажбите на ВАГ.
За конкретната класация- нормално, след като се счупи Ауди-то или ФВ-то и собственикът получи адекватна реакция от дилърите и сервизите да не се обади в Ауто Билд, докато този, на когото са теглили една, да си излее мъката.
Значи съм бил прав, че трябва да се види цялата статия....
След прекалено подробното обяснение на Пинко /благодаря за което/ за мен лично положението е ясно... и тъжно....
hristiqn
21-01-2008, 14:55
[quote="petko"]Колега,
ти като журналист би трябвало да информираш съфорумниците, че Алфа Ромео пак, тоест За пореден път печели класацията на Ауто Билд ,надявам се че ще бъдеш обективен :)
Ето от мен лека табличка
Mцhren-Ranking der Hersteller 2007
1. Alfa Romeo
2. Peugeot
3. Saab
4. Skoda
5. Seat
6. Kia
7. Land Rover
8. Citroлn
9. Smart
10. Chrysler
Или аз не съм наред ама те са избрали едни от най-здравите автомобили в момента :roll: Дори и немците признават , 4е от 2003 год. Алфа коренно е променила ка4еството на изработка , пежото изкарва все по-хубави и хубави модели , за Сааб просто за мен коментара от към ка4ество просто е излишен , шкода имаме 6 год.... еми здрава е :lol: За тези марки определено не съм съгласен :wink:
AlfaRomeo
21-01-2008, 17:05
Ам пазят си тяхното,тоест плюят чуждото :) Поне спроед мене,ама може и причината е да е тази която Пинко каза,че другите си имат сервизи който се грижат за тях,а неим казват да си ... :wink:
JORDANGT
21-01-2008, 23:17
Че то Seat и Skoda какво са:Клонинги :roll: Ама са в класацията :shock:
Ако сервизирането на Алфа :( в немско е като при нас,то прави са си хората
sa6o_roman
22-01-2008, 01:01
има ли италянско списание от рода ауто билд? без значение дали го има на БГ език.
има ли италянско списание от рода ауто билд? без значение дали го има на БГ език.
Едно време имаше Дженте мотори,ма незнам дсали се издава още :wink: :wink: :wink:
Най-великото им списание според мен - http://www.quattroruote.it/
Иначе AUTO BILD се издава и в Италия, на италиански - седмичното AUTO OGGI
sa6o_roman
24-01-2008, 18:03
:thumbup: 10x момчета, за тия като мен дето не знаят италиански, могат да си превеждат текста в Алтависта... :)
tipo1960
11-02-2008, 19:41
pinko.колега все се каня да те питам,правил ли си нещо по колата.Като се пребирахме от Итал феста в Стара Загора,бях впечатлен как тръгна да ускорява след 160 км/ч,Карахме до Пловдив заедно,точно преди разклона се подгони с една черна 147-ца.Доускорението ме впечатли доста :th_up:
pinko.колега все се каня да те питам,правил ли си нещо по колата.Като се пребирахме от Итал феста в Стара Загора,бях впечатлен как тръгна да ускорява след 160 км/ч,Карахме до Пловдив заедно,точно преди разклона се подгони с една черна 147-ца.Доускорението ме впечатли доста :th_up:
Ми тогава още нищо не беше правено, беше си сток. Те дизелите така си вървят, тя при 160 км/ч е на ~2700-2800 об/мин и като и дадеш газ, се изстрелва...и така до около 200 км/ч ускорява доста пъргавко, ти си усетил де. Diesel Power му викат :D :D :D :D
Чипа го сложих през ноември и тогава вече стана страшно, на 6-та като я сритам, още от 1800 об/мин нагоре почваше да буксува съединителя :D :D :D :D
tipo1960
11-02-2008, 20:47
Ауу,тя сега с чипа трябва да лети ниско :go: :bowdown:
Aз пък искам да кажа,че повече от 6 години си купувам Ауто Билда,дори когато го нямаше на Бг и според моето мнение тея не признават нищо освен Германското.Което е жалко за такова списание ама това установих след хиляди прочетени статии.
П.С. Колегата Пинко ми е ясно че ще с е засегне и му се извинявам,но той няма нищо общо!А и това си е лично мое мнение. :D
Aз пък искам да кажа,че повече от 6 години си купувам Ауто Билда,дори когато го нямаше на Бг и според моето мнение тея не признават нищо освен Германското.Което е жалко за такова списание ама това установих след хиляди прочетени статии.
П.С. Колегата Пинко ми е ясно че ще с е засегне и му се извинявам,но той няма нищо общо!А и това си е лично мое мнение. :D
То не е само твое мнение,а на всички :wink: :wink: :wink: