Log in

View Full Version : Чистачка

MrX
19-01-2008, 17:09
Днес установих едно нещо, при висока скорост чистачките ми започват да пълзят нагоре по стъклото и да треперят, та ми иде на акъла да сложа единична която стои изправена но си чисти и в двете посоки.Та откъде мога да си намеря такава машинка и рамо?!?

mitaka_cs
19-01-2008, 22:03
Днес установих едно нещо, при висока скорост чистачките ми започват да пълзят нагоре по стъклото и да треперят, та ми иде на акъла да сложа единична която стои изправена но си чисти и в двете посоки.Та откъде мога да си намеря такава машинка и рамо?!?

От Фиат Уно например :wink: Друг е въпроса как ще стои изправена и как ще чисти и в двете посоки :roll:

sa6o_roman
19-01-2008, 22:05
е кажи каде паркира това Уно да отиде и да си я свали :lol: :lol: :lol: :D

голямата риба
19-01-2008, 23:47
за тази цел се продават
чистачки с спойлери
които да ги притискат към стъклото :D

VFTI
20-01-2008, 00:18
Ситроена ми беше с 1 чистачка... И много добре си чистеше...Никакви облаквания нямах :) Виж от някой Ситорен ЗХ и вече да се пригажда :)

MrX
20-01-2008, 10:21
Дотук само Еньо даде добра идея, те и мойте си чистват добре но след 180 започват да се качват на средата на стъклото от струята, немисля че с тази скорост ще използвам чистачките но така май не е много добр насилствено да се движат. Виждал съм по разни тунинговани коли такива единични вистачки които стоят изправени и като се пуснат първо минава пред шофера, след това прави пълен замах до другата страна и се връща пак по средата изправена. Не питам от каква кола да си пригодя, а откъде да си намеря такава единична

Bobi_33
20-01-2008, 10:37
Дотук само Еньо даде добра идея, те и мойте си чистват добре но след 180 започват да се качват на средата на стъклото от струята, немисля че с тази скорост ще използвам чистачките но така май не е много добр насилствено да се движат. Виждал съм по разни тунинговани коли такива единични вистачки които стоят изправени и като се пуснат първо минава пред шофера, след това прави пълен замах до другата страна и се връща пак по средата изправена. Не питам от каква кола да си пригодя, а откъде да си намеря такава единична

Брат, спорид мен пък тук отново се сблъскваме с проблем на Сюд/Спринт/33-ка, демек ел.инсталация. Просто до мотора на чистачките няма 12V когато са под товар. Когато не са пуснати имаш 12V до мотора, но като ги включиш напрежинието пада. Типичен проблем на старите 33-ки, които са със същата инсталация като на Спринт, същото табло с бушони, същити релета.

Neokill
20-01-2008, 10:43
Виждал съм на Ситроен C15 и на AX че са с една чистачка. До гаража на моя монтьор в Бургас има едно AX разхвърляно ако искаш мога да проверя за такава машинка.
Иначе чистачки с протектор има на Бош за около 30 лв комплекта.

търтей
20-01-2008, 17:23
от две лостоветге лесно се преправят за една стига да ти се занимава :wink:

vladu
20-01-2008, 17:38
от две лостоветге лесно се преправят за една стига да ти се занимава :wink:

е той тва казва - че му се занимава.
кат е толкова лесно покажи в картинки как се прави. ейй аман от остроумници.

MrX
20-01-2008, 18:07
вместо да се карате вземете ми прочетете мненията! Пак повтарям, чистачките ми работят задоволително, но така като са в покой в долният край на стъклото при висока скорост струята ги избутва нагоре. Идеята ми е да е единична която стои изправена, имма ги на много тунинговани и състезателни коли.Ето такава :

http://www.tuning-tipps.de/JPEGServer/Fahrzeuge/Golf2_16V_1.jpg

Vesko84
20-01-2008, 19:08

Ами от някоя морга, вече знаеш кои модели са с такива чистачки. Аз такава 33ка или спринт не съм виждал, но имаше едно момче от форума с 155 2.5 червена с такава чистачка, даже я беше пуснал в "продава" за 5000.

П.С. след каква скорост се появява проблемът?

MrX
20-01-2008, 22:23
П.С. след каква скорост се появява проблемът?

180+

vikoalfa
20-01-2008, 23:05
На Дригата Спринта е с една чистачка :idea: Мрх обади му се :wink:
Днес го питах как така и той вика лесно не става с само с ядене трябва и .....

голямата риба
21-01-2008, 09:38
Иво ако толкова искаш да приличаш на голф няма ядове

трябва да си купиш рамо и чистака които са подходящи за твоято стъкло
слагаш ги на мястото на дясната чистака
и презацепваш оста на ел.моторчето към механизма на рамената
целта е да изместиш позицията на крайният изключвател :wink:

п.п по-култирният начин е с спойлерче
даже 156-цата оригинално е с такива
още по добре е ако си намериш спойлери
които се слагат на рамото, а не на перото

KGB
21-01-2008, 11:17
Проблема може да си го решиш и с Бош Аеро Твин

търтей
21-01-2008, 11:32
http://images03.snimka.bg/000186163-big.jpg

ShoxXx
21-01-2008, 12:10
Проблема може да си го решиш и с Бош Аеро Твин
И аз така мисля! :idea:

MrX
21-01-2008, 12:52
Хайде да не ме разнасяте с тозя голф ето такава чистачка искам :

http://www.zastec.pl/155-Q4-01.jpg

търтей
21-01-2008, 13:26
е той принципът е същия бе :P
ти освен тва караш пасат :roll2:

Venci
22-01-2008, 01:48
МрХ, според мен има шанс да не е нужна друга лостова система. Евентуално ще е достатъчно да оставиш само разклоненията нужни за дясната чистачка. Там да се сложи подходящо рамо с перо. След това трябва да се презацепи лостовата система към моторчето, така че при спряло положение на моторчето чистачката да е на средата. На ситроените с една чистачка става много лесно само с презацепване и е много готино. Аз лично съм презацепвал 1-2 така. За зимата обаче има един сериозен недостатък. Чистачката по лесно замръзва, тъй като горния и край е високо, далеч от топлата струя на парното.

deadairplane
22-01-2008, 01:56
Един бивш колега гоуфаджия сам си я направи използвайки метода на търтея. Така че това е начина, друг е въпроса че стой като гоуф и според мене ще загрози красавицата. Ако бях аз бих предпочел на Еньо предложението за спойлери а още по добре ако са на рамената. Поне няма да мяза на гоуф.
ПП рамото на чистачката също се удължава с парче от другата (не само на механизма). защото иначе няма да може да стигне до тая част от стъклото през която нормално гледаш. Така че веднъж ако го направиш после няма връщане (или си търсиш нови рамена)

Бобби
21-02-2008, 16:50
Пчелата е напълно прав!....не ти трябва друга лостова система....а си преправяш твойта с скасяване на щангте при ел. моторчето.....бая играчка е ......ако искаш да ти чисти цялото стъкло!...ако презацепиш само дясната чистачка по средата ефекта е нищожен...като чистене!...но ще ти стои по средата...ако това те кефи :roll: