View Full Version : Мнение за Алфа 147
Здравейте! Аз сам от Фиат форума, но имам намерения да се прехвърлям към вашия. Много съм си харесала Алфа 147. Можете ли да ми кажете мнение за нея. Доколкото видях, тук има собственици на този модел. Благодаря.
гадна е. адски. :wink:
земи си. после му мисли.
Колега порови се в секцията 156/147/GT там има доста изписано,а кво да ти кажа невероятна кола.
cassillas
20-01-2008, 18:03
Здравейте! Аз сам от Фиат форума, но имам намерения да се прехвърлям към вашия. Много съм си харесала Алфа 147. Можете ли да ми кажете мнение за нея. Доколкото видях, тук има собственици на този модел. Благодаря.
За наденицата ли питате - тя много арна бе Т'анасе! В форума има много мнения за 147 използваи търсачката!
Ей грубияни. Тва е дама. Ще ни станат 2 - дръжте се мило.
На всичкото отгоре е от Търново. Купи си 147, пък може и 156. Хубава кола.
RoMeO_156_GTA
20-01-2008, 19:43
На всичкото отгоре е от Търново. Купи си 147, пък може и 156. Хубава кола.
8)
Аз ако имах възможност не бих се замислил ;) Остава да прецениш дизел или бензин :roll: То в Търново 147ците са малко рядкост ,но от една страна е хубаво 8)
AlfaRomeo
20-01-2008, 20:07
Градската вземай 147 и да повозиш :) Просто неси мисли за друга кола.
Мерси за отзивите. Получих от тук и от там доста информация. Остана сега да посъбера парите и.......147 .........
Мерси за отзивите. Получих от тук и от там доста информация. Остана сега да посъбера парите и.......147 .........
бе купувай - после ще ги събираш. сички така правим.:wink:
иначе според мен си намери един хубав дизел с повечко екстри.
За мен 147 е може би най-хубавата алфа преди новата платформа 159/Brera. Хич не е случайно, че държи такива цени.
Те до сега са 3 бре....ще стане 4
Колега,имам удоволствието в момента да карам,макар и временно 147 2.0 селеспийд т'ва е невероятен автомобил да знаеш :lol:
Те до сега са 3 бре....ще стане 4
лъжа ги бе - да са по-мили.
Единственият проблем при тази въшка, е че е с окачване на голяма кола, което е колкото + толкова и -.
Плюса е в добрата возия
Минуса е наистина скъпата поддръжка откъм окачване.
Другото в моторния отсек е почти стандартно като за Алфа, но се води по-добра сглобка....каквото и да значи, нека някой който кара такова животно и е карал примерно 145 да сподели разликата (макара че по скоро може да се сравнява със 156)
и е карал примерно 145 да сподели разликата (макара че по скоро може да се сравнява със 156)
аз. аз.
карал съм 146 2.0 бинзин.
карал съм 145 1.9 JTD.
карам 147 1.9 JTD.
145 vs 147.
общото е САМО и единствено желязото на мотора - което е +.
НИЩО друго.
147 е изцяло нов кола събрала само позитивите от 145 и 156.
Окачването е в пъти по-здраво и по-хубаво от 145. И по-скъпо :wink:
Турбината е нова с променлива геометрия. Споделиха ми, че била малко голяма за тая кола де.
Екстериор, интериор са на светлинни години напред.
Светлини, екстри, електроника, спирачки - пак.
Изобщо италианците наистина са изчистили недоразуменията в 145 взели са най-хубавото от 156 и са изкарали 147.
Никак не е случаен факта, че е кола на годината 2001.
145 vs 147.
общото е САМО и единствено желязото на мотора - което е +.
НИЩО друго.
147 е изцяло нов кола събрала само позитивите от 145 и 156.
Окачването е в пъти по-здраво и по-хубаво от 145. И по-скъпо :wink:
Турбината е нова с променлива геометрия. Споделиха ми, че била малко голяма за тая кола де.
Екстериор, интериор са на светлинни години напред.
Светлини, екстри, електроника, спирачки - пак.
Изобщо италианците наистина са изчистили недоразуменията в 145 взели са най-хубавото от 156 и са изкарали 147.
Никак не е случаен факта, че е кола на годината 2001.
съгласна съм на 100%. Аз също имах 145 преди това и въпреки, че много си я обичах - бях постоянно в бокса, за какви ли не неща (разбира се много пъти е било заради скапани "майстори", даже попаднах на един дето винаги нещо разваляше, за да се върна, но в един момент - като ми даде диагностика по телефона!!!, разбрах каква е била работата)
така или иначе вече 1,5 година (близо толкова - от септ. 2006) си я карам 147-цата и реално не съм влизала в бокса. Окачването определено е по-здраво, а возията е супер за тази, все пак малка кола. Да не говорим 4е е много по-стабилна на пътя, от 145. Изобщо колицата е върха според мен!!!! И ако 149 изглежда така както дават по разни сайтове незнам дали ще сменям модела ;)
Аз смятам следващата ми кола да е 147 :twisted: :twisted: :twisted: ма фейслифта :twisted: :twisted: и пак 2.0 ТС :twisted: :twisted: :twisted:
AlfaRomeo
21-01-2008, 17:33
Mury давай 156 фейслифта :) Иначе 147 тея новите са много красиви 8)
Ааааа има време,ама нешо вече 156 не ме кефи толкова,може би заради масовостта му :wink: :wink: така че ще е 147
Ааааа има време,ама нешо вече 156 не ме кефи толкова,може би заради масовостта му :wink: :wink: така че ще е 147
интериора на 147 е доста по-добър от 156, така че давай на 147 ;)
интериора на 147 е доста по-добър от 156, така че давай на 147 ;)
За интериора не си права, моя е много по-приятен от 147
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Alfa%20156%20SW/3-3-641.jpg
не е.
а и мамиш с тоо фотошоп. :wink: :wink:
не е.
Шо да мамя бе?
Абсолютно същия ми е интериора, и кожата е същия цвят, а от утре и Сонито ще е монтирано, така че ще има вече 100% идентичност.
Мерси отново на всички! Определено вече се навих. Остава сега да си продам Корсата, да донадя още няколко хиледарки и ще влезна к клуба. Мерси отново на всички за помощта! :big_bow_down:
не е.
Шо да мамя бе?
Абсолютно същия ми е интериора, и кожата е същия цвят, а от утре и Сонито ще е монтирано, така че ще има вече 100% идентичност.
еей човек да не се пошегува с вас ...
иначе защо си мисля, че мойта 147 е по-хубава от твоята:
1. Въздуховодите ми са изящни в сравнение с твоите.
2. На таблото неам "партизанска землянка" кацнала отгоре - не ме кефи тва дет са сътворили отгоре в центъра
3. Всичко в 156 е ... криво - да знам ще кажете "не е криво а ориентирано в полза на водача" - но аз съм прувърженик на симетрията.
4. Таблото с уредите на 147 е някак по-красиво - двата големи кръга са "влезли" в трети и изглежда по-завършено. На 156 е някак по-ретро(като табло с цици и светещ медальон между тях е). Въпрос на вкус.
Другите неща - волан, седалки са еднакви.
В твоя полза е скоростния лост и обстановката около него, както и по-изящно направените контроли на климатика.
Пак казвам - всичко е въпрос на личен вкус. Но мисля да съм ти отговорил на въпроса. :lol:
не е лесно да сравняваш Мис Свят и Мис Свят нали? :wink: :wink:
не е.
Шо да мамя бе?
еми явно вкусовете ни се различават..........
ital_fen
22-01-2008, 20:22
Коя 147? новата или старата?? Аз имам наблюдения за новата и мога да ти кажа брутална кола. Комфорт, усещане и всичко. И за старата се говори много добре. Няма да сгрешиш ако си вземеш 147.
Определено старата. За новата нямам толкова пари. Аз за старата зор ще ги събера :)
Определено старата. За новата нямам толкова пари. Аз за старата зор ще ги събера :)
мен лично стара ме кефи повече ;) и вътре-таблото ми харесва повече и отвън - има си муцуна и то много специфична ;)
мен лично стара ме кефи повече ;) и вътре-таблото ми харесва повече и отвън - има си муцуна и то много специфична ;)
тез двете се сдушиха ...
AlfaRomeo
23-01-2008, 00:42
Влади,ех тоя резервоар :) 1/1 сочи добре е така :) Която ще да е важно е да 147 новата старата немате грижи :wink:
За резервоара не знам , но виж скоростомера , който показва е до 300 :lol:
Я аз да ви питам нещо в тази тема,така и така е за мнения,а пък аз си търся 147-ца.Та на всички ли 147-ци има показания за разхода на гориво или само на някои?
georgievst
07-02-2008, 22:14
дайте малко инфо за разхода на градско. Поне официалния, по книжка. За мен това е най важния показател.
AlfaRomeo
07-02-2008, 23:31
дайте малко инфо за разхода на градско. Поне официалния, по книжка. За мен това е най важния показател.
За какъв двигател искаш разхода :?:
Ох и аз искам 147 :roll:
Не, че има алфа, която да не искам, де...
Брера не отказвам, Спайдър също, хайде от мен да мине и 159 ще карам :lol:
Ти още ли не си забелязал, че при една Алфа разходите за гориво имат най-незначителнен дял в общите разходи :lol: :lol: :lol: :lol:
при мен зимата е 7/100, като много често я карам общо 10 мин/ден (2х5), т.е. двг изобщо не успява да загреее......
извънградско стига до 4/100 (това не са показания на комп-а, а засечен разход)
колата е 1,9 JTD
от както я имам и е в движение(година и половина някъде), освен профилактиката и горивото, 2 пъти съм ходила да чистя грешки и това е.
nikolaaaay
08-02-2008, 17:46
Ти още ли не си забелязал, че при една Алфа разходите за гориво имат най-незначителнен дял в общите разходи :lol: :lol: :lol: :lol:
Това е защото са страшно икономични :P
georgievst
08-02-2008, 19:28
Благодаря на Lyuli за точния отговор.
Пинко, при мен разхода за гориво е най голямото перо от разходите по алфата.
Най-много 2000 лв. да съм дал за поддръжка - дебитомер, ламбда, ремъци, 2 помпи, предни дискове и накладки, гнездо на скоростния лост и това е за близо 40 000 км.
Карам предимно градско и ме вълнува разхода.Ако може да се включи и някой на бензин. Най вече ме интересува има ли разлика в сравнение със 145/146.
Живи и здрави всички от форума и без аварии ! :D
Абе не знам защо не смятате и другите разходи по един автомобил - не само ремонтите и горивото.
Аз например съм си направил една груба сметка колко ми струва само 166-цата - каско, ГО, данък, загуба на стойност (1500 лв на година) - това прави около 3000 лева годишно - или почти 9 лева на ден, независимо дали караш караш или не я караш. 9 лева секи ден си занимават, само защото имаш кола. А ако минеш и стотина км градско, и ето още 20 лева, та станаха 30.
156-цата ми струва още толкова.
А гуми, масла, филтри - тях що не ги смяташ? Щото една гума за 166 ми струва ~350 лева. За 156 са по-евтинки - по 150 лева парчето.
georgievst
08-02-2008, 20:50
Говорим за малки алфи. Ако питаш някой с GT или GTVх сигурно ще има по-големи разходи и от твоите. При мен нещата стоят така:
ГО за 2008 - 94 лв., Каско - 360. 8 гуми /нови/ - 600 лв.