View Full Version : Какъв LCD телевизор...
Колеги, ако имате опит и разбирате от такива телевизори, препоръчайте ми марка и модел максимум до 26-27 инча...Благодарности
J_I_V_K_O
20-01-2008, 19:08
тук сега ще настахе хаус с тая тема... Имаше една стара тема точно за това пробвай да потърсиш, бай да уей сони, самсунг или ел джи... доста съм си по продавал... Успех
Според мен, по добре плазма...по стара и изпитана система...имам един 37 инча Panasonik..... :tv: вече 2 година без проблем...и то на кабелна.. :tv:
Аз предлагам 32" с малко са по-скъпи от 26". За колко пари?
само не самсунек и производните му.
Панасоник или Шарп.
J_I_V_K_O
20-01-2008, 20:44
Панасоник или Шарп.
и кое е общото според теб на самсунг и панасоник ? 2 коренно различни марки с 2 коренно различни-собствени матрици...
Панасоник или Шарп.
и кое е общото според теб на самсунг и панасоник ? 2 коренно различни марки с 2 коренно различни-собствени матрици...
тва казах - само не самсунек.
да зема шарп или панасоник.
J_I_V_K_O
20-01-2008, 21:07
ок но не и лсд панасоник все пак най-хубавите плазми са панасоник а за нашия лош сигнал ще предава и по хубаво от лсд-то освен ако не ни въведат HD до 2 месеца :)
да бат но човека пита за 26" ... предполагам по мангизни причини.
ако говорехме за 37"+ и ънлимитид мангиз ... PV700P беше модерен по мойо време ...
J_I_V_K_O
20-01-2008, 21:39
в общи линии да :) всеки знае че търсения размер плазма няма за това лсд е твоята матрица тук вече ти си знаеш възможностите гледай етикетите и мисли като мечо пух :) "Колкото повече толкова повече"
моят е Grundig, а btw vladu 42PY700P e следващият след този който си посочил :wink:
тук сега ще настахе хаус с тая тема... Имаше една стара тема точно за това пробвай да потърсиш, бай да уей сони, самсунг или ел джи... доста съм си по продавал... Успех
eто я и старата тема
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=18025
Аз преди две седмици си купих LCD ""Panasonic TX-32LX70P", а преди да ми го откраднат имах 26" LCD пак "Panasonic" и не мога да кажа лоша дума за нито един от двата - да чукна на дърво и занапред да е така 8)
Така като чета май ще е Сони или Панасоник или ЛЖ..трябва да се помисли няква златна среда, че мангизите, нали се сещате....То такова животно хубаво и евтино няма, все пак и аз съм търговец. За цената, може би максимум до 1000 лева....
Аз преди две седмици си купих LCD ""Panasonic TX-32LX70P"...
умен младеж си тии ... и аз съм с такъф :wink:
ЛСД давай на Сону...
сони са самсунек ма с "бравия енжин" - май ес.
сони са самсунек ма с "бравия енжин" - май ес.
И аз се дзверих по сонита 2 седмици и накрая заграбих самсуняк - 32" S81. Ми нямаше сони или даже LG с идентични характеристики (и чисто формални, и емпиричнo установени), което да е на аналогична цена.
Засега забележките ми са само 2 - каналите се сменят малко бавно и дистанционното има 4 излишни копчета :-)
Иначе изображението е без забележки дори на кабеларката. Ма то тва се виждаше още в магазина сред другите телевизори.
бе не знам бат кво си мерил емпирично но ...
на самсуняка пиши контраст 8000:1, на сонито 1600:1 и сонито е по-контрастно (един младеж бачкащ в техномаркет го беше "мерил" и споделял).
иначе не харесвам самсуняк като марка въобще - истината е, че са добри само на етикет(страхотни характеристики) и вънчен вид(лачени), а иначе жълт боклук.
изобщо целото корейско производство е такова...
Някакви впечатления от този модел, въпреки че е Самсунг, май е добър:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09033509 (http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033509)
Ми аз избора го направих, моткайки се по редиците - така отлично се виждат разликите, дето на хартия няма как да ги забележиш и само ахкаш от едни грамадни числа (контрастът на моя е 7000:1, не 8000).
Както казах, бях се засилил на сони, филипс или LG в кран случай, но наличните модели просто до един бяха по-зле.
Са, възможно е изображението на сонитата да не е "кално" (както ми се стори), а просто по-реалистично, ама... не ме грабна.
Говоря за конкретния модел телевизор, щото и разликата с околните самсунги беше фрапираща.
Освен тва движенията са много плавни - тва по повод неподготвеното ми изказване за 100-херцовите LCD-та по-напред в темата. Този не е 100 херца (а и за мен тва не беше критерий, щот си мислех, че няма практически ефект), но тук ме изненада приятно машинката.
Е, да не забравяме също така, че и възприятията са строго субективни де :-)
А дали може да ми обясните, тия 100 херца при LCD-то за ко са?!
Мииии, най-профански казано, колко кадъра може да изпраска за секунда. Колкото повече, толкова по-плавни са преходите между кадрите. Много лесен експеримент е да си отвориш едно джамче на компа, да го хванеш и да го разклатиш бързо наляво-надясно. Верояно ще забележиш поне два-три прозореца да седят на екрана :-) (при 60-херцов дисплей). Тука играе и видеокартата де, ама в общи линии това е ефектът. Неслучайно производителите си рекламират 100-херцовите LCD-та основни с много бързи спортни кадри.
Тука не говорим за мазането (следите след движещо се изображение) - то зависи от времето за реакция и според мен практически вече не е проблем.
А дали може да ми обясните, тия 100 херца при LCD-то за ко са?!
да ти земат кинтата. и да не изтървеш някой момент кат се жениш :wink: :wink:
инак гордо звучи - 100 херца, 2 ms ... a?
Една от бившите ми колежки като е казала 100херца, та 100...ама то човек не може да й устои на сините очи. Жени кво да ги правиш...60херца и 8 милисекунди добре ли е...Май всички цифри като контраст, херцове са си чист маркетинг...Важното е май на окото да се хареса...
Една от бившите ми колежки като е казала 100херца, та 100...ама то човек не може да й устои на сините очи. Жени кво да ги правиш...60херца и 8 милисекунди добре ли е...Май всички цифри като контраст, херцове са си чист маркетинг...Важното е май на окото да се хареса...
ъхъ.
100те херца са важни за CRT TV.
Мииии, най-профански казано, колко кадъра може да изпраска за секунда.....
Ми няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота. При CRT вариантите можех да дам профански пример, но при LCD-тата играта му е май само за реклама. По-добре запознат с технологиите при CRT и LCD екраните би могъл да обясни разликите, естествено, ако може с "профански" аналогии, за да може повечето да схванем нещо. :D
Ми няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота.
При TFT не говорим за refresh rate (щот няма таквоз), а за frame rate. Което има мнооого общо с кадрите.
мии ок.
сам го каза - рифреш рейт - колко често в секунда се опреснява всеки един пиксел.
При CRT (за профаните - онея дебелите, тежките ТВ) у катод рей тубата има пушка с лъч (троен - цръвен, зелен, син) който обикаля всеки пиксел и му светка отзади, като комбинацията от интензитета на свеки подлъч прави цвета на пиксела - мноо зелено, никво синьо и червено - те ти зелено. Ако е 50 Hz - телевизонния екран мига гадно щото релано пискела гасне след като го светнат у гъзо (особено се хваща с периферното зрение) - което е уморително за окото и за тва и по-лесно се заспива на такъв ТВ. 100те херца го правят "истински".
При LCDсистемата е друга - TFT thin factor transistor свети според тока дет си му подал. Колко често му го подаваш - 60 пъти или 100 пъти в секунда ... не знам дали ще си изпуснеш сватбата ако не си на 100.
Но едно е ясно - не трепти щото не гасне. Само му се менка цвето.
2-4-8 милисекунди пък е времето за което изобщо може да бъде сменен цвета на един пиксел.
Тва е.
...не знам дали ще си изпуснеш сватбата ако не си на 100...
Аз специално допреди да видя един до друг 100-херцов и 60-херцов TFT телевизор никога не съм смятал, че има практическа разлика, а още по-малко съм изпитвал необходимост от подобна екстра. Гледал съм доста ТВ даже през тунер на древния ми монитор (15мс време за реакция) и нищо не ме е дразнило. Така че нит' сватбата ша си изпуснеш, нито въобщее ще се сетиш за 100 херца, ако нямаш един наоколо да те дразни.
Освен тва очевидно има чалъм и софтуерно да се докарва по-гладко движение, щот далече не всички 60-херцови тивита са еднакво "мазни", даже ползващи един и същ панел.
Ми няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота.
При TFT не говорим за refresh rate (щот няма таквоз), а за frame rate. Което има мнооого общо с кадрите.
Да съгласих се. Просто frame rate го свързвах досега с кадри в секунда, не с МНz. Не съм спец в тая област.
vladu е написал принципа на действие много добре.
За разбиращите англ. тук (http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate) е обяснено достатъчно добре за фрейм рейта.
Хора - друг е въпроса, че въпросните 100Hz ЛЦД TV са топ модели на съответните фирми и реално са с най-хубавите матрици, електроника и оттам идва и голямата разлика. Не мисля да е от 100те херца ...
тва с сватбата е от мазната реклама с убавата булка дет заметква букета на забавен кадър...
Да де :-) Ма аз си мисля, че светкавичното движение на десния крак на булката, подкокоросано от тъщата, си иска 100 херца за регистриране. Което, кат се замислиш, по-добре да не бъде документирано, та се връщаме на 60 херца :P
къ и да го врътиш гъзо ти е все отзад.
За нова година купих на наще 29" 4:3 слим фит 100Hz TV - 660 лема май беше.
Тва такава картинка извади, че ме хвана яд дет съм дал толкова пари за моя Панасоник.
trustworthy
21-01-2008, 11:44
къ и да го врътиш гъзо ти е все отзад...
Къ да го въртиш, CRT си вади най-добрата картина все още :) Аз бих изтъкнал като предимство на ТФТ или плазмата единствено руум-сейвинг качествата им и гъзарския вид
Къ да го въртиш, CRT си вади най-добрата картина все още :) Аз бих изтъкнал като предимство на ТФТ или плазмата единствено руум-сейвинг качествата им и гъзарския вид
Самата истина. Аз от 4 или 5 години имам 32" CRT 100 херца и за мен това е телевизора за кабелна. ЛСД все още не са достатъчно добри (според мен) за сигнала на телевизията в България( по точно сигнала не е добър, ама ..). Плазмите се представят по-добре, но и те си имат своите минуси(коментирани са вече).
Колега, за мен оптималният вариан е да си вземеш 22" монитор.
Има и модели с ТВ тунер и дистанционно на цена до 600 лв.
1680х1050 резолюция, 5мс време за реакция. За мен лично доста по добри от ЛСД телевизорите. А си го ползваш и за телевизор и за монитор. Аз така си реших проблема с тв-то в спалнята.
Къ да го въртиш, CRT си вади най-добрата картина все още :)
аз кво казах бе? морски телевизионен плагиат.
рум сейвър - кви са тея глупсоти ... купи си класически осемстаен 342 м2 и си гледай CRT ...
тва е добро за алфата - да.
Аз бих изтъкнал като предимство на ТФТ или плазмата единствено руум-сейвинг качествата им и гъзарския вид
Аз не бих игнорирал и липсата на лъчние.
Иначе за руум-сейвинга - замалко да влеза в схемата "гъз глава затрива" :-) Бях заплюл 37" и въобще не допусках, че може да има проблем с поставянето му където и да е из наличните пространства. В пристъп на разум обаче все пак премерих тук-там с рулетката и с ужас установих, че 37" не влиза с около 2-3 сантиметра на всяко от удобните местата (даже моделите с долни, а не странични говорители). Вариантът оттук нататък беше основно преструктуриране на стаята, за което ме врънкат от една година, а аз упорито си правя оглушки :D
Вариантът оттук нататък беше основно преструктуриране на стаята, за което ме врънкат от една година, а аз упорито си правя оглушки :D
извод - мързела пести пари.
Колко точно пести - вземете цената за 37" - цената на 32" = спестено от мързел.
тва е добро за алфата - да.
Човека питаше за тв до 26"
26" e млако голямо за 146 - не мислиш ли?
Той пита за 26-27" за вкъщи.
26" e млако голямо за 146 - не мислиш ли?
Той пита за 26-27" за вкъщи.
Ся голямо! Ще му намерим място. :D
Така и така си говорим за телевизори, какво мислите за тв със задна прожекция? Е тук съм се харесал един:
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024094
Wishmaster
21-01-2008, 14:17
Дали ще е Sony, Samsung, LG и т.н. според мен е по добре да погледеш какви възможности имат моделите им. HD препоръчително(все пак и при нас ще дойде някой ден), време за реакция, контраст, refresh rate от 60 нагоре(препоръчително), това със фреймовете аналогов сигнал даржи 20fps(в най добрият случей), цифров някъде към 40, а LCD-тата до 50 май толкво беше не съм сигурен на 100%. И може би най важното, НЕДЕЙ да купуваш мостра която варти по 24 часа някви канали за демо. Искай си ново TV от кашонче да ти го извадят и да ти го пуснат да си го видиш. След време сам ще се убедиш след като почне да избледняват цветовете. Ми май това е :) успех с покупката и приятно гледане.
SamuraiJack
21-01-2008, 17:45
Напротив, за ЛСД е най-добре да се вземе мострата, стига да не е надрана и видимо застаряла. Второ, нещо с рефрешите и фреймовете ти е мътно, но няма проблеми :D
По темата - за 26-27 инчово тв аз лично си взех най-евтиното възможно - НЕО, за мен няма смисъл да се дават 300-400лв отгоре за марка, кабелната телевизия се вижда еднакво зле на всички. Естествено трябва да се внимава да не е с ТН панел, което при 26 инчовите НЕО е малко приключение, защото новата им партида е точно с такива. Едвам намерих мостра с читав панел в ТМ Илиенци, която беше от старата серия, защото като ми отвориха нов от кашон - беше от новите с кофти панел. Да не говорим, че НЕО-то си върви със стойка за стена, тоест, още 30-40лв далавера. 8мс е, не видях проблеми при гледане на футбол и тенис на корт, каквито има при много по-скъпите и маркови модели.
Ще добавя само, че и аз съм с 32 инчово СРТ Сони висок клас на 4 години, тоест не ми е за 300-400лв., но за 26 инчово ЛСД наистина няма смисъл да се наливат пари. Вече ако ще се взима 46, 42, 40 дори 37, едва ли бих си взел НЕО.
И накрая - ето тук http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34906.0.html има доста инфо, който го интересува - чете отзад напред и си решава :)
Аз взех Сони KDL-32D3000 около Коледа. За сега най-големия му плюс за мен е, че гледам цифрова телевизия от кабелната ДИРЕКТНО, без сет-топ боксове и абонаменти (просто ползвам вградения DVB-с тунер). Другото е маса входове (вкл. за ПЦ), много добри цветове, бърз "моушън енджин" (е, недостатъчно добър в редки моменти).
Иначе стигнах до извода, че от FullHD файда в БГ нема, и скоро нема да има (щото пикселизацията на FullHD телевизор при аналогов сигнал е нечовешка).
А колкото до това LCD-то дали е по-добро или по-лошо, за аналогова ТВ -> CRT ;)
Искаш да кажеш, че примерно Булсатком или Айтвпартер можеш да гледаш без рисийвър като свържеш директно чинията с телевизора?
Не, тоя модел на сони има DVB-C/T тунер (за кабелна и "терестриал"). За сателита ми трябва ресивер естествено, но за цифровия сигнал на кабелната не ми трябва сет-топ бокс (който всъщност преработва DVB-C към аналогов сигнал). И ако некой хубав ден бТВ или Нова започнат да излъчват цифрово от Копитото се предполага че ще мога да ги гледам...
Колеги, благодаря на всички, които изразиха мнение по този въпрос....Аз се спрях на Philips 26PFL3312, мисля, че е добър избор. Препоръчаха ми го, най-добрите ми приятели работещи в Техномаркет, затова им вярвам. Въпреки, че в магазина тези консултанти които не ме познават веднага ме пратиха на Самсунг....И по този повод едн аинтересна случка:
...питам консултанта, това което излъчват мониторите, кабелна ли е или цифрова, щото много добре се вижда...И той вика - на кабелна е.....И аз доволен (уж), че тоя Самсунг прави супер картина едвам се сдържам да не избухна в смех......Все пак на мониторите беше пуснат диск с реклама на Панасоник
J_I_V_K_O
23-01-2008, 00:13
веднага иди се оплачи :) това са HD- от High definition декодери с вграден хард диск и някви рекламки, тоя дето ти е казал че е от кабелна е за разстрел :shoot: :shoot:
Ооооо, дааа, тия рекламните клипчета са бая подли :-) Всичките са с едни такива зализани и цветни обекти, които плуват флегматично по екрана и се очаква да се гътнеш от възхищение :-)
Да пуснат тенис на маса с китайци кат са мъже :D
Сега трябва да мисля и за цифрова телевизия.....Може ли да се включи на 2 телевизора и плаща ли се допълнително за втория ТВ.....Освен това каквото гледам аз ли ще се гледа и на втория....
При цифровата телевизия, за да не гледат и двата телевизора едно и също се слага втори приемник и струва по-малко от първия, но точно колко - не знам :roll:
А и да ти кажа честно, цифровата телевизия през кабелната телевизия (не с чиния) лично на мен ми изглежда малко "мижи да те лажем" :roll: но поне струва само 3-5лв. :lol:
Сега трябва да мисля и за цифрова телевизия.....Може ли да се включи на 2 телевизора и плаща ли се допълнително за втория ТВ.....Освен това каквото гледам аз ли ще се гледа и на втория.... На една чиния, максимум може 2 телевизора с допълнителено оборудване....не се сещам първоначално, колко струваше!......но след това доплащаш по 5-6 лева допалнително за 2....наи добре потарси в нета АТВ партнер или Булсатком...непрекаснато течат промоций...
Аз видях на ИТВ партнер колко струва, но по ме удовлетворяват таксите на БулсатКом, само, че не разбрах колко струва допълнителното оборудване за втория телевизор, само разбрах колко е таксата му...
Аз видях на ИТВ партнер колко струва, но по ме удовлетворяват таксите на БулсатКом, само, че не разбрах колко струва допълнителното оборудване за втория телевизор, само разбрах колко е таксата му......не се сещам и аз сега :screwy: ..имаше маи някаква опция да не закупуваш оборудването...и е най на делавера!....подписваш договор...и някаде около 35лв, първоначално.....след това зависимост от абонаментния план, които си избрал.....но говория малко на изуст!!!....постяно има изменения за привличане на клиенти :roll:
Аз видях на ИТВ партнер колко струва, но по ме удовлетворяват таксите на БулсатКом, само, че не разбрах колко струва допълнителното оборудване за втория телевизор, само разбрах колко е таксата му......не се сещам и аз сега :screwy: ..имаше маи някаква опция да не закупуваш оборудването...и е най на делавера!....подписваш договор...и някаде около 35лв, първоначално.....след това зависимост от абонаментния план, които си избрал.....но говория малко на изуст!!!....постяно има изменения за привличане на клиенти :roll:
Да така е на ИТВпартнер...ще разуча, ти с такава телевизия ли си
Да така е на ИТВпартнер...ще разуча, ти с такава телевизия ли си Не аз сам на кабеларка и нямам проблем с плазмата...само ми сложиха един филтъра за по добър сигнал....баща ми скоро си слага на вилата..та от там имам някаква представа по въпроса...
Аз имам Булсатком, за два телевизора с пълен пакет програми, плащам 26 и някакви стотинки на месец. Трябват ти 2 приемника с 2 карти и една антена. Единия приемник е главен и е свързан с паралелен кабел с подчинения. Оборудването като го купувах преди 2 години си беше 300 лв всичкото. Сега сигурно е наполовина.
Аз имам Булсатком, за два телевизора с пълен пакет програми, плащам 26 и някакви стотинки на месец. Трябват ти 2 приемника с 2 карти и една антена. Единия приемник е главен и е свързан с паралелен кабел с подчинения. Оборудването като го купувах преди 2 години си беше 300 лв всичкото. Сега сигурно е наполовина.......защо ти е да го копуваш!?!...след време остарява морално и технически!....смятам, че може да не го купиш и плащаш много по малка исталациона такса...
Аз съм на Булсатком и съм много доволен. 19.80 лв. на месец за всички прогами и НВО, само без Синемакс. Когато я взех миналото лято, платих 70 лв. Сключих договор за 18 мес. и след изтичане на договора оборудването си остава за мен. На 32" ЦРТ 100 нерца картината е перфектна. Таксата за втори телевизор е 5 лв. на месец.
Аз съм на Булсатком и съм много доволен. 19.80 лв. на месец за всички прогами и НВО, само без Синемакс. Когато я взех миналото лято, платих 70 лв. Сключих договор за 18 мес. и след изтичане на договора оборудването си остава за мен. На 32" ЦРТ 100 нерца картината е перфектна. Таксата за втори телевизор е 5 лв. на месец.
Така де, таксата е 5 лева за 2рия ТВ, ама оборудването за 2рия телевизор, струва ли нещо или само тез 68 лв. се плащат...
Сега им звънях. Вторият приемник си го купуваш за 48 лв. Месечната такса е 5.80 лв.
Сега им звънях. Вторият приемник си го купуваш за 48 лв. Месечната такса е 5.80 лв.
Ей благодаря ти колега.....аз неможах да се свържа тук с нашия офис, спят май...Мерси