PDA

View Full Version : Какъв LCD телевизор...

trouble
20-01-2008, 18:48
Колеги, ако имате опит и разбирате от такива телевизори, препоръчайте ми марка и модел максимум до 26-27 инча...Благодарности

J_I_V_K_O
20-01-2008, 19:08
тук сега ще настахе хаус с тая тема... Имаше една стара тема точно за това пробвай да потърсиш, бай да уей сони, самсунг или ел джи... доста съм си по продавал... Успех

Бобби
20-01-2008, 19:20
Според мен, по добре плазма...по стара и изпитана система...имам един 37 инча Panasonik..... :tv: вече 2 година без проблем...и то на кабелна.. :tv:

Derry
20-01-2008, 19:27
Аз предлагам 32" с малко са по-скъпи от 26". За колко пари?

vladu
20-01-2008, 20:41
само не самсунек и производните му.

Панасоник или Шарп.

J_I_V_K_O
20-01-2008, 20:44

Панасоник или Шарп.
и кое е общото според теб на самсунг и панасоник ? 2 коренно различни марки с 2 коренно различни-собствени матрици...

vladu
20-01-2008, 20:54

Панасоник или Шарп.
и кое е общото според теб на самсунг и панасоник ? 2 коренно различни марки с 2 коренно различни-собствени матрици...

тва казах - само не самсунек.

да зема шарп или панасоник.

J_I_V_K_O
20-01-2008, 21:07
ок но не и лсд панасоник все пак най-хубавите плазми са панасоник а за нашия лош сигнал ще предава и по хубаво от лсд-то освен ако не ни въведат HD до 2 месеца :)

vladu
20-01-2008, 21:15
да бат но човека пита за 26" ... предполагам по мангизни причини.

ако говорехме за 37"+ и ънлимитид мангиз ... PV700P беше модерен по мойо време ...

J_I_V_K_O
20-01-2008, 21:39
в общи линии да :) всеки знае че търсения размер плазма няма за това лсд е твоята матрица тук вече ти си знаеш възможностите гледай етикетите и мисли като мечо пух :) "Колкото повече толкова повече"
моят е Grundig, а btw vladu 42PY700P e следващият след този който си посочил :wink:

lyuli
20-01-2008, 21:43
тук сега ще настахе хаус с тая тема... Имаше една стара тема точно за това пробвай да потърсиш, бай да уей сони, самсунг или ел джи... доста съм си по продавал... Успех

eто я и старата тема
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=18025

KGB
20-01-2008, 22:48
ЛСД давай на Сону...

Kuku
20-01-2008, 23:23
Аз преди две седмици си купих LCD ""Panasonic TX-32LX70P", а преди да ми го откраднат имах 26" LCD пак "Panasonic" и не мога да кажа лоша дума за нито един от двата - да чукна на дърво и занапред да е така 8)

trouble
21-01-2008, 09:07
Така като чета май ще е Сони или Панасоник или ЛЖ..трябва да се помисли няква златна среда, че мангизите, нали се сещате....То такова животно хубаво и евтино няма, все пак и аз съм търговец. За цената, може би максимум до 1000 лева....

vladu
21-01-2008, 09:38
Аз преди две седмици си купих LCD ""Panasonic TX-32LX70P"...

умен младеж си тии ... и аз съм с такъф :wink:

vladu
21-01-2008, 09:38
ЛСД давай на Сону...

сони са самсунек ма с "бравия енжин" - май ес.

bass
21-01-2008, 09:58
сони са самсунек ма с "бравия енжин" - май ес.
И аз се дзверих по сонита 2 седмици и накрая заграбих самсуняк - 32" S81. Ми нямаше сони или даже LG с идентични характеристики (и чисто формални, и емпиричнo установени), което да е на аналогична цена.
Засега забележките ми са само 2 - каналите се сменят малко бавно и дистанционното има 4 излишни копчета :-)
Иначе изображението е без забележки дори на кабеларката. Ма то тва се виждаше още в магазина сред другите телевизори.

vladu
21-01-2008, 10:05
бе не знам бат кво си мерил емпирично но ...
на самсуняка пиши контраст 8000:1, на сонито 1600:1 и сонито е по-контрастно (един младеж бачкащ в техномаркет го беше "мерил" и споделял).

иначе не харесвам самсуняк като марка въобще - истината е, че са добри само на етикет(страхотни характеристики) и вънчен вид(лачени), а иначе жълт боклук.
изобщо целото корейско производство е такова...

trouble
21-01-2008, 10:11
Някакви впечатления от този модел, въпреки че е Самсунг, май е добър:

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09033509 (http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033509)

bass
21-01-2008, 10:16
Ми аз избора го направих, моткайки се по редиците - така отлично се виждат разликите, дето на хартия няма как да ги забележиш и само ахкаш от едни грамадни числа (контрастът на моя е 7000:1, не 8000).
Както казах, бях се засилил на сони, филипс или LG в кран случай, но наличните модели просто до един бяха по-зле.
Са, възможно е изображението на сонитата да не е "кално" (както ми се стори), а просто по-реалистично, ама... не ме грабна.
Говоря за конкретния модел телевизор, щото и разликата с околните самсунги беше фрапираща.
Освен тва движенията са много плавни - тва по повод неподготвеното ми изказване за 100-херцовите LCD-та по-напред в темата. Този не е 100 херца (а и за мен тва не беше критерий, щот си мислех, че няма практически ефект), но тук ме изненада приятно машинката.
Е, да не забравяме също така, че и възприятията са строго субективни де :-)

Kuku
21-01-2008, 10:21
А дали може да ми обясните, тия 100 херца при LCD-то за ко са?!

bass
21-01-2008, 10:33
Мииии, най-профански казано, колко кадъра може да изпраска за секунда. Колкото повече, толкова по-плавни са преходите между кадрите. Много лесен експеримент е да си отвориш едно джамче на компа, да го хванеш и да го разклатиш бързо наляво-надясно. Верояно ще забележиш поне два-три прозореца да седят на екрана :-) (при 60-херцов дисплей). Тука играе и видеокартата де, ама в общи линии това е ефектът. Неслучайно производителите си рекламират 100-херцовите LCD-та основни с много бързи спортни кадри.
Тука не говорим за мазането (следите след движещо се изображение) - то зависи от времето за реакция и според мен практически вече не е проблем.

vladu
21-01-2008, 10:42
А дали може да ми обясните, тия 100 херца при LCD-то за ко са?!

да ти земат кинтата. и да не изтървеш някой момент кат се жениш :wink: :wink:
инак гордо звучи - 100 херца, 2 ms ... a?

trouble
21-01-2008, 10:48
Една от бившите ми колежки като е казала 100херца, та 100...ама то човек не може да й устои на сините очи. Жени кво да ги правиш...60херца и 8 милисекунди добре ли е...Май всички цифри като контраст, херцове са си чист маркетинг...Важното е май на окото да се хареса...

vladu
21-01-2008, 10:50
Една от бившите ми колежки като е казала 100херца, та 100...ама то човек не може да й устои на сините очи. Жени кво да ги правиш...60херца и 8 милисекунди добре ли е...Май всички цифри като контраст, херцове са си чист маркетинг...Важното е май на окото да се хареса...

ъхъ.

100те херца са важни за CRT TV.

TRENDi
21-01-2008, 10:50
Мииии, най-профански казано, колко кадъра може да изпраска за секунда.....
Ми няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота. При CRT вариантите можех да дам профански пример, но при LCD-тата играта му е май само за реклама. По-добре запознат с технологиите при CRT и LCD екраните би могъл да обясни разликите, естествено, ако може с "профански" аналогии, за да може повечето да схванем нещо. :D

bass
21-01-2008, 10:55
Ми няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота.
При TFT не говорим за refresh rate (щот няма таквоз), а за frame rate. Което има мнооого общо с кадрите.

vladu
21-01-2008, 11:00
мии ок.
сам го каза - рифреш рейт - колко често в секунда се опреснява всеки един пиксел.
При CRT (за профаните - онея дебелите, тежките ТВ) у катод рей тубата има пушка с лъч (троен - цръвен, зелен, син) който обикаля всеки пиксел и му светка отзади, като комбинацията от интензитета на свеки подлъч прави цвета на пиксела - мноо зелено, никво синьо и червено - те ти зелено. Ако е 50 Hz - телевизонния екран мига гадно щото релано пискела гасне след като го светнат у гъзо (особено се хваща с периферното зрение) - което е уморително за окото и за тва и по-лесно се заспива на такъв ТВ. 100те херца го правят "истински".

При LCDсистемата е друга - TFT thin factor transistor свети според тока дет си му подал. Колко често му го подаваш - 60 пъти или 100 пъти в секунда ... не знам дали ще си изпуснеш сватбата ако не си на 100.
Но едно е ясно - не трепти щото не гасне. Само му се менка цвето.
2-4-8 милисекунди пък е времето за което изобщо може да бъде сменен цвета на един пиксел.

Тва е.

bass
21-01-2008, 11:10
...не знам дали ще си изпуснеш сватбата ако не си на 100...
Аз специално допреди да видя един до друг 100-херцов и 60-херцов TFT телевизор никога не съм смятал, че има практическа разлика, а още по-малко съм изпитвал необходимост от подобна екстра. Гледал съм доста ТВ даже през тунер на древния ми монитор (15мс време за реакция) и нищо не ме е дразнило. Така че нит' сватбата ша си изпуснеш, нито въобщее ще се сетиш за 100 херца, ако нямаш един наоколо да те дразни.
Освен тва очевидно има чалъм и софтуерно да се докарва по-гладко движение, щот далече не всички 60-херцови тивита са еднакво "мазни", даже ползващи един и същ панел.

TRENDi
21-01-2008, 11:11
Ми няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота.
При TFT не говорим за refresh rate (щот няма таквоз), а за frame rate. Което има мнооого общо с кадрите.

Да съгласих се. Просто frame rate го свързвах досега с кадри в секунда, не с МНz. Не съм спец в тая област.
vladu е написал принципа на действие много добре.
За разбиращите англ. тук (http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate) е обяснено достатъчно добре за фрейм рейта.

vladu
21-01-2008, 11:13
Хора - друг е въпроса, че въпросните 100Hz ЛЦД TV са топ модели на съответните фирми и реално са с най-хубавите матрици, електроника и оттам идва и голямата разлика. Не мисля да е от 100те херца ...

vladu
21-01-2008, 11:14
тва с сватбата е от мазната реклама с убавата булка дет заметква букета на забавен кадър...

bass
21-01-2008, 11:20
Да де :-) Ма аз си мисля, че светкавичното движение на десния крак на булката, подкокоросано от тъщата, си иска 100 херца за регистриране. Което, кат се замислиш, по-добре да не бъде документирано, та се връщаме на 60 херца :P

vladu
21-01-2008, 11:26
къ и да го врътиш гъзо ти е все отзад.

За нова година купих на наще 29" 4:3 слим фит 100Hz TV - 660 лема май беше.

Тва такава картинка извади, че ме хвана яд дет съм дал толкова пари за моя Панасоник.

trustworthy
21-01-2008, 11:44
къ и да го врътиш гъзо ти е все отзад...

Къ да го въртиш, CRT си вади най-добрата картина все още :) Аз бих изтъкнал като предимство на ТФТ или плазмата единствено руум-сейвинг качествата им и гъзарския вид

bager
21-01-2008, 11:58

Къ да го въртиш, CRT си вади най-добрата картина все още :) Аз бих изтъкнал като предимство на ТФТ или плазмата единствено руум-сейвинг качествата им и гъзарския вид
Самата истина. Аз от 4 или 5 години имам 32" CRT 100 херца и за мен това е телевизора за кабелна. ЛСД все още не са достатъчно добри (според мен) за сигнала на телевизията в България( по точно сигнала не е добър, ама ..). Плазмите се представят по-добре, но и те си имат своите минуси(коментирани са вече).

nicks1
21-01-2008, 12:00
Колега, за мен оптималният вариан е да си вземеш 22" монитор.
Има и модели с ТВ тунер и дистанционно на цена до 600 лв.
1680х1050 резолюция, 5мс време за реакция. За мен лично доста по добри от ЛСД телевизорите. А си го ползваш и за телевизор и за монитор. Аз така си реших проблема с тв-то в спалнята.

vladu
21-01-2008, 12:05

Къ да го въртиш, CRT си вади най-добрата картина все още :)

аз кво казах бе? морски телевизионен плагиат.
рум сейвър - кви са тея глупсоти ... купи си класически осемстаен 342 м2 и си гледай CRT ...

vladu
21-01-2008, 12:05

тва е добро за алфата - да.

bass
21-01-2008, 12:06
Аз бих изтъкнал като предимство на ТФТ или плазмата единствено руум-сейвинг качествата им и гъзарския вид
Аз не бих игнорирал и липсата на лъчние.
Иначе за руум-сейвинга - замалко да влеза в схемата "гъз глава затрива" :-) Бях заплюл 37" и въобще не допусках, че може да има проблем с поставянето му където и да е из наличните пространства. В пристъп на разум обаче все пак премерих тук-там с рулетката и с ужас установих, че 37" не влиза с около 2-3 сантиметра на всяко от удобните местата (даже моделите с долни, а не странични говорители). Вариантът оттук нататък беше основно преструктуриране на стаята, за което ме врънкат от една година, а аз упорито си правя оглушки :D

vladu
21-01-2008, 12:08
Вариантът оттук нататък беше основно преструктуриране на стаята, за което ме врънкат от една година, а аз упорито си правя оглушки :D

извод - мързела пести пари.
Колко точно пести - вземете цената за 37" - цената на 32" = спестено от мързел.

nicks1
21-01-2008, 12:09

тва е добро за алфата - да.

Човека питаше за тв до 26"

vladu
21-01-2008, 12:10
26" e млако голямо за 146 - не мислиш ли?

Той пита за 26-27" за вкъщи.

nicks1
21-01-2008, 12:15
26" e млако голямо за 146 - не мислиш ли?

Той пита за 26-27" за вкъщи.

Ся голямо! Ще му намерим място. :D

vladu
21-01-2008, 12:18
:wink:

nicks1
21-01-2008, 12:39
Така и така си говорим за телевизори, какво мислите за тв със задна прожекция? Е тук съм се харесал един:
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024094

vladu
21-01-2008, 12:53
НЕ!

nicks1
21-01-2008, 13:04
Щото е Самсунг или?

Wishmaster
21-01-2008, 14:17
Дали ще е Sony, Samsung, LG и т.н. според мен е по добре да погледеш какви възможности имат моделите им. HD препоръчително(все пак и при нас ще дойде някой ден), време за реакция, контраст, refresh rate от 60 нагоре(препоръчително), това със фреймовете аналогов сигнал даржи 20fps(в най добрият случей), цифров някъде към 40, а LCD-тата до 50 май толкво беше не съм сигурен на 100%. И може би най важното, НЕДЕЙ да купуваш мостра която варти по 24 часа някви канали за демо. Искай си ново TV от кашонче да ти го извадят и да ти го пуснат да си го видиш. След време сам ще се убедиш след като почне да избледняват цветовете. Ми май това е :) успех с покупката и приятно гледане.

SamuraiJack
21-01-2008, 17:45
Напротив, за ЛСД е най-добре да се вземе мострата, стига да не е надрана и видимо застаряла. Второ, нещо с рефрешите и фреймовете ти е мътно, но няма проблеми :D

По темата - за 26-27 инчово тв аз лично си взех най-евтиното възможно - НЕО, за мен няма смисъл да се дават 300-400лв отгоре за марка, кабелната телевизия се вижда еднакво зле на всички. Естествено трябва да се внимава да не е с ТН панел, което при 26 инчовите НЕО е малко приключение, защото новата им партида е точно с такива. Едвам намерих мостра с читав панел в ТМ Илиенци, която беше от старата серия, защото като ми отвориха нов от кашон - беше от новите с кофти панел. Да не говорим, че НЕО-то си върви със стойка за стена, тоест, още 30-40лв далавера. 8мс е, не видях проблеми при гледане на футбол и тенис на корт, каквито има при много по-скъпите и маркови модели.

Ще добавя само, че и аз съм с 32 инчово СРТ Сони висок клас на 4 години, тоест не ми е за 300-400лв., но за 26 инчово ЛСД наистина няма смисъл да се наливат пари. Вече ако ще се взима 46, 42, 40 дори 37, едва ли бих си взел НЕО.

И накрая - ето тук http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34906.0.html има доста инфо, който го интересува - чете отзад напред и си решава :)

chico
21-01-2008, 18:14
Аз взех Сони KDL-32D3000 около Коледа. За сега най-големия му плюс за мен е, че гледам цифрова телевизия от кабелната ДИРЕКТНО, без сет-топ боксове и абонаменти (просто ползвам вградения DVB-с тунер). Другото е маса входове (вкл. за ПЦ), много добри цветове, бърз "моушън енджин" (е, недостатъчно добър в редки моменти).
Иначе стигнах до извода, че от FullHD файда в БГ нема, и скоро нема да има (щото пикселизацията на FullHD телевизор при аналогов сигнал е нечовешка).
А колкото до това LCD-то дали е по-добро или по-лошо, за аналогова ТВ -> CRT ;)

nicks1
21-01-2008, 21:00
Искаш да кажеш, че примерно Булсатком или Айтвпартер можеш да гледаш без рисийвър като свържеш директно чинията с телевизора?

chico
22-01-2008, 11:53
Не, тоя модел на сони има DVB-C/T тунер (за кабелна и "терестриал"). За сателита ми трябва ресивер естествено, но за цифровия сигнал на кабелната не ми трябва сет-топ бокс (който всъщност преработва DVB-C към аналогов сигнал). И ако некой хубав ден бТВ или Нова започнат да излъчват цифрово от Копитото се предполага че ще мога да ги гледам...

trouble
22-01-2008, 16:58
Колеги, благодаря на всички, които изразиха мнение по този въпрос....Аз се спрях на Philips 26PFL3312, мисля, че е добър избор. Препоръчаха ми го, най-добрите ми приятели работещи в Техномаркет, затова им вярвам. Въпреки, че в магазина тези консултанти които не ме познават веднага ме пратиха на Самсунг....И по този повод едн аинтересна случка:
...питам консултанта, това което излъчват мониторите, кабелна ли е или цифрова, щото много добре се вижда...И той вика - на кабелна е.....И аз доволен (уж), че тоя Самсунг прави супер картина едвам се сдържам да не избухна в смех......Все пак на мониторите беше пуснат диск с реклама на Панасоник

J_I_V_K_O
23-01-2008, 00:13
веднага иди се оплачи :) това са HD- от High definition декодери с вграден хард диск и някви рекламки, тоя дето ти е казал че е от кабелна е за разстрел :shoot: :shoot:

bass
23-01-2008, 10:10
Ооооо, дааа, тия рекламните клипчета са бая подли :-) Всичките са с едни такива зализани и цветни обекти, които плуват флегматично по екрана и се очаква да се гътнеш от възхищение :-)
Да пуснат тенис на маса с китайци кат са мъже :D

trouble
23-01-2008, 10:24
Сега трябва да мисля и за цифрова телевизия.....Може ли да се включи на 2 телевизора и плаща ли се допълнително за втория ТВ.....Освен това каквото гледам аз ли ще се гледа и на втория....

Kuku
23-01-2008, 14:42
При цифровата телевизия, за да не гледат и двата телевизора едно и също се слага втори приемник и струва по-малко от първия, но точно колко - не знам :roll:
А и да ти кажа честно, цифровата телевизия през кабелната телевизия (не с чиния) лично на мен ми изглежда малко "мижи да те лажем" :roll: но поне струва само 3-5лв. :lol:

Бобби
23-01-2008, 16:00
Сега трябва да мисля и за цифрова телевизия.....Може ли да се включи на 2 телевизора и плаща ли се допълнително за втория ТВ.....Освен това каквото гледам аз ли ще се гледа и на втория.... На една чиния, максимум може 2 телевизора с допълнителено оборудване....не се сещам първоначално, колко струваше!......но след това доплащаш по 5-6 лева допалнително за 2....наи добре потарси в нета АТВ партнер или Булсатком...непрекаснато течат промоций...

trouble
23-01-2008, 16:02
Аз видях на ИТВ партнер колко струва, но по ме удовлетворяват таксите на БулсатКом, само, че не разбрах колко струва допълнителното оборудване за втория телевизор, само разбрах колко е таксата му...

Бобби
23-01-2008, 16:40
Аз видях на ИТВ партнер колко струва, но по ме удовлетворяват таксите на БулсатКом, само, че не разбрах колко струва допълнителното оборудване за втория телевизор, само разбрах колко е таксата му......не се сещам и аз сега :screwy: ..имаше маи някаква опция да не закупуваш оборудването...и е най на делавера!....подписваш договор...и някаде около 35лв, първоначално.....след това зависимост от абонаментния план, които си избрал.....но говория малко на изуст!!!....постяно има изменения за привличане на клиенти :roll:

trouble
23-01-2008, 16:42
Аз видях на ИТВ партнер колко струва, но по ме удовлетворяват таксите на БулсатКом, само, че не разбрах колко струва допълнителното оборудване за втория телевизор, само разбрах колко е таксата му......не се сещам и аз сега :screwy: ..имаше маи някаква опция да не закупуваш оборудването...и е най на делавера!....подписваш договор...и някаде около 35лв, първоначално.....след това зависимост от абонаментния план, които си избрал.....но говория малко на изуст!!!....постяно има изменения за привличане на клиенти :roll:

Да така е на ИТВпартнер...ще разуча, ти с такава телевизия ли си

Бобби
23-01-2008, 16:58

Да така е на ИТВпартнер...ще разуча, ти с такава телевизия ли си Не аз сам на кабеларка и нямам проблем с плазмата...само ми сложиха един филтъра за по добър сигнал....баща ми скоро си слага на вилата..та от там имам някаква представа по въпроса...

Derry
23-01-2008, 18:53
Аз имам Булсатком, за два телевизора с пълен пакет програми, плащам 26 и някакви стотинки на месец. Трябват ти 2 приемника с 2 карти и една антена. Единия приемник е главен и е свързан с паралелен кабел с подчинения. Оборудването като го купувах преди 2 години си беше 300 лв всичкото. Сега сигурно е наполовина.

Бобби
24-01-2008, 08:22
Аз имам Булсатком, за два телевизора с пълен пакет програми, плащам 26 и някакви стотинки на месец. Трябват ти 2 приемника с 2 карти и една антена. Единия приемник е главен и е свързан с паралелен кабел с подчинения. Оборудването като го купувах преди 2 години си беше 300 лв всичкото. Сега сигурно е наполовина.......защо ти е да го копуваш!?!...след време остарява морално и технически!....смятам, че може да не го купиш и плащаш много по малка исталациона такса...

nicks1
24-01-2008, 08:41
Аз съм на Булсатком и съм много доволен. 19.80 лв. на месец за всички прогами и НВО, само без Синемакс. Когато я взех миналото лято, платих 70 лв. Сключих договор за 18 мес. и след изтичане на договора оборудването си остава за мен. На 32" ЦРТ 100 нерца картината е перфектна. Таксата за втори телевизор е 5 лв. на месец.

trouble
24-01-2008, 09:13
Аз съм на Булсатком и съм много доволен. 19.80 лв. на месец за всички прогами и НВО, само без Синемакс. Когато я взех миналото лято, платих 70 лв. Сключих договор за 18 мес. и след изтичане на договора оборудването си остава за мен. На 32" ЦРТ 100 нерца картината е перфектна. Таксата за втори телевизор е 5 лв. на месец.

Така де, таксата е 5 лева за 2рия ТВ, ама оборудването за 2рия телевизор, струва ли нещо или само тез 68 лв. се плащат...

nicks1
24-01-2008, 09:40
Сега им звънях. Вторият приемник си го купуваш за 48 лв. Месечната такса е 5.80 лв.

trouble
24-01-2008, 09:50
Сега им звънях. Вторият приемник си го купуваш за 48 лв. Месечната такса е 5.80 лв.

Ей благодаря ти колега.....аз неможах да се свържа тук с нашия офис, спят май...Мерси