PDA

View Full Version : Чистачки и колан

Yureti
23-01-2008, 07:49
Днеска на път за офиса, по едно време чистачките абсЕлютно самоволно се включиха и ... нема спиране... На неква такава средна скорост(бе по-скоро напрао си е бърза)..
И не спират... Ръчках, бутах оня ми ти лост..
Никъв ефект...
Гасих, палих, гасих и чаках, пак палих.. Нищо
Никъв ефект...
Тва ся кво е ?
Оня ден, ми блокира колана... в некво средно положение (ни е прибран, ни стига до закопчалката...) Тва ми го праи втори път.. Нит съм го дърпал да кажеш ...
ПРосто в един момент отвори до едно положение ... И толкоз...
Баси..
Кви са тия безумия ???
Зе да ми писва от некви такива глупости..
ПОМООООЩ ..

Alexanderbb
23-01-2008, 09:05
За колана: Разглобяваш пластмасите на пода при предната и задната врата. После тази на долната част на колоната и стигаш до апарата на колана. Лесно ше го освободиш и го напръскаи с WD40

Yureti
23-01-2008, 09:11
За колана: Разглобяваш пластмасите на пода при предната и задната врата. После тази на долната част на колоната и стигаш до апарата на колана. Лесно ше го освободиш и го напръскаи с WD40
thanks frd..

bass
23-01-2008, 10:34
...чистачките абсЕлютно самоволно се включиха и ...

:D :D :D
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 0%F2%FF%F2 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4362&highlight=%E2%FA%F0%F2%FF%F2)

За колана - и тАва сме га ималЕ :) Mury тогава беше предложил една техника, която при мен сработи - премяташ каиша през рамо и теглиш нагоре колкото можеш (така че силата да е директно откъм машинката, без да минава през халката по възможност). Преди този случай ми е запецвал един-два пъти при рязко дърпане, но си се прибираше сам след минутка (докато се чудех кво да го правя).

WhitePower
23-01-2008, 11:31
хахха и аз бях така при един голям дъжд
и забелязах че като си изключа халогените и спираха чистачките

Yureti
23-01-2008, 12:13
Начи...
1. Пускам и спирам халогените
2. Сецам ръчната
3. Ритам дет ми падне до припадък..
... Аз тая резепта си записах, колеги...
Благодарности.. След работа ше видя кво ше стане..
:P
... и колана право нагоре...
.. Ако пропуснем веселия момент.. от цялата работа..
МА НОО И СЕ НЕРВИРАХ... !!! :evil:
:evil: ДЕЕБИ И ТЪПАТА КОЛА !!!! :evil:

... Ше зама да си карам Volvo-то...
Там поне кат пусна фаровете само те се включват...
па кат ги спра - спират... (и нищо друго не се активизира)
Благодарност още веднъж

WhitePower
23-01-2008, 12:15
махни бушона и я сотави някъде да изъхне

vaklinator
23-01-2008, 19:43
колеги, аз имах същия проблем със чистачките, само че те не се движеха изобщо. Гадно е на магистралата в най-големия снеговалеж да нямаш никакви чистачки. Просто работят около 15 минути и край.
На следващия ден ге пускам и работят нормално. След като вече съм на цариградско и всички ти цапат стъклото с кал- пак спряха и полудях.
Знаете ли какво беше? Четките на двигателчето са напъхани в пласмасови държачи, които са се стопили и те са блокирали там.
Това не се ремонтира по никакъв начин затова си монтирах старо моторче от застав юго с лека доработка откъм кабелите и релето, което включва. Вече емного по добре. Е малко е по бавно моторчето, но това само аз мога да го усетя. Върши работа и чистачките работят добре.
Поздрави

Yureti
23-01-2008, 20:35
начи на прибиране никъв спомен от своеволието...
вооще не съм пускал халогените...
ша видим утре как е ...
:shock:
Поздрави..

Alfa User
23-01-2008, 23:01
Колега, аз имах подобен проблем - чистачките запецнаха и не спряха, докато не спрях фаровете. След 2 мин пускам фаровете, и познай - чистачките се включиха сами. Обаче нещата се оправиха след 15 мин героическо каране без чистачки и фарове... Ама тва беше преди 3 години, на спокоен междуградски път с малко движение, и по светло. Споделям го само за да знаеш, че 155 май го прави тоя въртел ... така и не разбрах как да го отстраня...

Бобби
24-01-2008, 09:29
Това за чистачките...да се включват от извънземни!!!! :roll: ...като на Lada2105....задните стопове!...трябва си ел. специалист!...а не да чакаш да изсъхне, или да се оправи времето :shock: ...за колана - там е маханика, трябва да се разглоби и да се види проблема...най лекото е да се е омотал на ролката и затегнал....

mimo_
24-01-2008, 09:49
Малко спам. :D
Взех чисто нови рамена и пера на БОШ.
Обаче лявата ми пропуска една линия около 1см горе а дясната не винаги седи прилепнала в края там където трябва пружинката да я връща.
Съвет плс.!

yovi
24-01-2008, 10:25
Малко спам. :D
Взех чисто нови рамена и пера на БОШ.
Обаче лявата ми пропуска една линия около 1см горе а дясната не винаги седи прилепнала в края там където трябва пругинката да я връща.
Съвет плс.!
Вземи си пера с различни дължини - ляво дълго и дясно късо.

mimo_
24-01-2008, 10:32
Лелее ново 20се това за дясното няма проблем но лявото си е дълго и защо пропуска нямам идея.Мисля си дали нетрябва да ги набия по-здраво на конуса и да стегна гайката по-яко! :frown:

Alexanderbb
24-01-2008, 12:28
Първо никога не си взимай чистачки от BOSCH.

Yureti
24-01-2008, 21:39
Първо никога не си взимай чистачки от BOSCH.
що?

Alexanderbb
24-01-2008, 22:45
Ами след около 2 месеца ще знаеш отговора на въпроса. Гумата им страшно бързо се втвърдява и почва да подскача по стъклото

kris11
24-01-2008, 22:51
Проблема с колана го реших от морга за 20 лв. не помогна пръскането с WD.

Furious 155
24-01-2008, 23:37
При мен беше интересно, в рамките на 2 минути ми остана колата в крайно разпънато положение и намерих дупка на радиатора на колата - УЖАС. Направо ми причерня! Обаче колана, след като оставих колата около 30 минути отидох и го дръпнах рязко-откачи и заработи пак нормално - явно от студа нещо се беше запецнал в кофти състояние! А радиатора след 1200км(и 800мл. долян антифриз) го смених с нов да ми е мирна главата :) така че споко!!! :)

Yureti
25-01-2008, 06:43
Ми чистачките се държат прилично (за ся)
... ама колана не се опраа...
Дърпах го... сецах го...
чаках от вибрациите и софийския релеф да отпусне...
..йок.. ше тряа да отварям кората...
Поздрави..

nikkysix
26-01-2008, 16:30
тоя проблем с чистачките ми е познат от старата ми 33ка,обаче я продадох много бързо/то и не беше само това/ако искаш докарай я да поразсъждаваме логично и бирено-гаранция давам че по-лошо няма да стане :drunk:

Yureti
26-01-2008, 18:46
тоя проблем с чистачките ми е познат от старата ми 33ка,обаче я продадох много бързо/то и не беше само това/ако искаш докарай я да поразсъждаваме логично и бирено-гаранция давам че по-лошо няма да стане :drunk:
дата, час, място ??
:P

nikkysix
26-01-2008, 22:03
пица Мания-Младост 2?дата и час-казвай

Yureti
27-01-2008, 12:17
пица Мания-Младост 2?дата и час-казвай
днеска как си..?

XaBu4ko
28-01-2008, 04:06
Абе мойте пера нещо не натискат кат хорта ко да ги прая???

Yureti
30-01-2008, 18:42
ЕЕЕЕЕЕЕЕ ....
неска позамих сирачето в едно OMV..
тръгнах си и на 6 -я метър...
СЕ ПУСНАХА ЧИСТАЧКИТЕ...
Баси... Явно е от влагата...
...ама тоа път (осланяйки се на опита на старите кучета зех мерки..
халогени, ръчна.. секво)
спряха на следващия светофар (след рестарта де)
Тва няма ли няква нормална оправия бе хора ????

Alexanderbb
30-01-2008, 18:46
Разглобяване, чистене и изолиране. И аз мислех че датчика на горивния филтър все се мокри ама като си поиграх взе че се оказа че можело и да не се мокри

Furious 155
30-01-2008, 19:14

ОФтопик: Колега твоята кола е копие май на моята. Какъв ти е интериора??? :lol:

Проблема с чистачките го реших с ВАЛЕО от метро за 15 лева май бяха чистачките. Изскубваш внимателно перата с металните части и слагаш на колата.

ALFA CORSE
30-01-2008, 21:32
Нови рамена...

mimo_
30-01-2008, 21:52
Е нали аз сложих чисто нови!
Същата работа. :?

ALFA CORSE
30-01-2008, 21:54
Е нали аз сложих чисто нови!
Същата работа. :?
Какви сложи?

ЕДИТ:

е взел си бош, с шампионите оригиналните нови няма грижи :wink:

Yureti
31-01-2008, 00:00
Разглобяване, чистене и изолиране. И аз мислех че датчика на горивния филтър все се мокри ама като си поиграх взе че се оказа че можело и да не се мокри
кво точно да разглоба и изолирам...
извиняам са ако е тъп въпроса...
..ама...
секиму своето..

Alexanderbb
31-01-2008, 08:42
Ами електрическата верига на чистачките. кабели, конектори и релета. Тази влага все от някъде влиза и прави късо.

XaBu4ko
31-01-2008, 14:36
ОФтопик: Колега твоята кола е копие май на моята. Какъв ти е интериора???

Ами светъл е... ама да знаиш те имат таина лаборатория за клониране на алфи....... :idea:

А новите рамена пак ли са същите или са други... :?:

Alexanderbb
31-01-2008, 15:35
аз колата си я взех със сменени рамена. Вместо оригиналните дето са едно с перата са ми сложили рамена от темпра и сега само сменям пера като на повечето коли

TRENDi
31-01-2008, 21:28
аз колата си я взех със сменени рамена. Вместо оригиналните дето са едно с перата са ми сложили рамена от темпра и сега само сменям пера като на повечето коли
И моите едно време бяха такива, ама над 160 км/ч се изправяха пред прозореца и не чистеха. На всичкото отгоре в един прекрасен ден с приятно проливен дъжд на магистралата шофьорската клюмна като счупено клило на птиче и естествено беше и успяла да ми свали малко от боята на вратата. Прибрах се като спортен болид с монтирана дясна чистачка изправено по средата. Купих си Шампион - рамена от м-на на "Стамболийски" по 36 лв парчето и нещата заспаха. Година и полувина вече са Ок, но за другата зима ще си купя само перцата и така...

XaBu4ko
01-02-2008, 10:27
А шампиона как са към 200 да не фръкнат
( Аз не че ги дигам ама ако се наложи да не остана без чистачки ) :oops:

mihaeles
03-02-2008, 13:08
Здравейте на всички!
Изчетох всичко във форума относно проблемите с чистачките, но като моя не намерих...
Проблема е такъв, че помпата работи, бушончето си е читаво,само че не стига ток до помпичката и не знам от къде минават кабелите, за да проследя дали не е прекъсната някъде връзката?!?
МОЛЯ ВИ ЗА МАЛКО ПОМОЩ
БЛАГОДАРЯ ВИ

XaBu4ko
03-02-2008, 22:03
ами колега проблема може да е от лостчето. и виж си добре бушоните

mihaeles
04-02-2008, 19:25
ами колега проблема може да е от лостчето. и виж си добре бушоните
е аз не съм колега, ами КОЛЕЖКА, както и да е, проблема не е в лостчето вече се убедих и че не е в помпата, бушончетата всичките смених :D нали съм си жена..........пуснах ток директно от акумолатора на помпичката работи си и си перка водичка, явно някъде по кабелите
е понадупих се пред блока ама нъц :heavy_cry:

Alexanderbb
05-02-2008, 08:58
Еи какви кавалери сте. Я веднага една бригада да ходи да помага на дамата. Само един допълнителен въпрос. Когато опиташ да пръскаш чистачките включват ли се.

mihaeles
05-02-2008, 17:52
Включват се да.......
Явно ще си ходя по майстори и + това не мога да лежа под нея :tequilla:

mihaeles
05-02-2008, 18:12
Еи какви кавалери сте. Я веднага една бригада да ходи да помага на дамата. Само един допълнителен въпрос. Когато опиташ да пръскаш чистачките включват ли се.
А ти пък си комшия, може да се каже :wink:
можем да пием по кафе и да поговорим за тъпата ми кочина, вече ме е яд на нея :twisted:

mimo_
05-02-2008, 18:30
можем да пием по кафе и да поговорим за тъпата ми кочина, вече ме е яд на нея :twisted:
Ехааа..... колега тук благородно ти завидях. :)

Alexanderbb
05-02-2008, 18:59

А не и се ядосвай. Само си вири рогата ама като се оправи знаеш ли какви дружки ще си станете. А и щом се включват чистачките значи не е много страшн проблема. А в Младост като гледам напоследък сме силно лоби

XaBu4ko
05-02-2008, 19:05
Абе аз за Бургас кво да кажа направо сме застрашен вид :lol:

mihaeles
05-02-2008, 19:58
Момчета, шегата на страни, аз сега не мога да я подкарам, но ви обещавам като я стегна ще идвам на всички сбирки и няма ми се смеете, искам да се науча и съм луда за връзване, че обичам коли и мотори :big_beer: :rotfl:

mihaeles
05-02-2008, 20:01

А не и се ядосвай. Само си вири рогата ама като се оправи знаеш ли какви дружки ще си станете. А и щом се включват чистачките значи не е много страшн проблема. А в Младост като гледам напоследък сме силно лоби
Еми хайде щом сте в Младост се съберем след работно некво.......аз всяка вечер се прбирам през Младост от работа ( работя до летището) ако требе телефони менкаме и така, писна ми втора седмица с автобуса да ходя на бач ((((((((((((((

Alexanderbb
05-02-2008, 21:28
Ми може ама кабели само на светло се гледат. А гледам и пост че не щела да пали си пуснала.

XaBu4ko
06-02-2008, 00:28
Е ся не ще да пали.... Дай чистачките да опраим те по важни бре....

mihaeles
06-02-2008, 10:55
Ми може ама кабели само на светло се гледат. А гледам и пост че не щела да пали си пуснала.
Дадоха съвет какво да направя, че да запали, ще пробвам на светло събота и неделя
Ще се надупя пред блока и гледай майтап, ако я оправя :D
или се размечтах........

mihaeles
06-02-2008, 10:56
Е ся не ще да пали.... Дай чистачките да опраим те по важни бре....
е аз давам, но няма кой :D верно са по-важни хахахха :roll2:

Alexanderbb
06-02-2008, 11:27
Преди да заемаш изкусителни пози може да погледнеш в ръководството електрическата схема щом имаш толкова голямо желание да се бориш сама

yovi
06-02-2008, 13:51
Дадоха съвет какво да направя, че да запали, ще пробвам на светло събота и неделя
Ще се надупя пред блока и гледай майтап, ако я оправя :D
или се размечтах........
:lol: Къде е блока, че и аз се размечтах...

mihaeles
06-02-2008, 20:10
Дървеница :wink:

mihaeles
06-02-2008, 20:11
Преди да заемаш изкусителни пози може да погледнеш в ръководството електрическата схема щом имаш толкова голямо желание да се бориш сама
е какво лошо има да се помъча малко, ако не мога ще крещя и айде пак на майстор

Alexanderbb
06-02-2008, 21:10
Не аз виждам че си дама с хъс и няма лошо да се опитваш сама. Просто ако преди това знаеш как са навързани кабелите няма да се налага да гадаеш.

mihaeles
06-02-2008, 21:12
Не аз виждам че си дама с хъс и няма лошо да се опитваш сама. Просто ако преди това знаеш как са навързани кабелите няма да се налага да гадаеш.
За това съм тук и чета....трябва да опитам :)

XaBu4ko
06-02-2008, 22:36
Бреййййй дама , нахъсана че и със стил !!!! Направо съжалявам че съм от БС :lol:

mihaeles
07-02-2008, 07:59
Бреййййй дама , нахъсана че и със стил !!!! Направо съжалявам че съм от БС :lol:
Аз по принцип съм от Шумен, но втора година съм в София...
Луда съм си, от седми клас се качих на мотор и няма да забравя рокерските години...Обожавах да ходя на срещите им и сега като чуя този звук настръхвам :D

bass
08-02-2008, 13:10
...с шампионите оригиналните нови няма грижи :wink:

Вчера си взех шампионки от Т&Н, ама нещо ме притеснява - оригиналните чистачки са на шлици, доколкото си спомням, а на тия дупките за монтаж са гладки...!?

търтей
08-02-2008, 13:50
баба ти е на шлици :wink:

bass
08-02-2008, 14:53
Пак ще си говорим след смяната - ще снимам.

TRENDi
08-02-2008, 18:33
Така са шампионите. Нямат шлици. Явно материала е мек и при поставянето с притягането се появяват и на рамената. На вътрешните рамена си има шлиц, а на оригиналните рамена (поставени в завода) не знам как са - никога не съм виждал.

bass
11-02-2008, 16:43
Май си прав :-) Шлиците са като пресечен конус и нарязват отвора на рамото при натягане.

търтей
11-02-2008, 17:14
пия ром :smoke: