View Full Version : И аз да се похваля с новата придобивка
J_I_V_K_O
23-01-2008, 17:48
алфа ромео 145 1.4 ts 30.05.97г днес я взех и вече съм горд собственик на 2 :)
разбира се бексера ще остане за баша ми а аз ще джиткам със новата :headbang: невярвах че може да има толкова голяма разлика в ходенето на 1.4 тс и боксер баси кефа много бяга за кубатурата си :)
Та даже си имам и климатроник :P салончето е запазено има си свойте забележчици като одраскано ук там, счупено стукло на единият халоген и 1 изгоряла крушка на таблото ;) за парите който я взех е супер в общи линии МНОГО МЕ РАДВА :bounce8:
Честито, Живко....ей сектант си ти.....да си я караш със здраве... :D
Честито! Пожелавам ти да не ти създава никакви проблеми и само да те радва!
Честито и много безаварийни.
Утре ще дойда да я видя и да почерпиш. :D :D :D
Иво Кръстев
23-01-2008, 17:58
:bravo: честито и от мен!
Евалааа! :D :D Безаварийни и с двете!
AlfaRomeo
23-01-2008, 19:53
Браво е бате Живко Евала ! Ти нали беше казал,че можеш нещо да вземеш ама си го направил! Честита и със здраве и радост да си я караш.
Jororacing
23-01-2008, 21:17
честито и от мене въпреки че не се познаваме .. :D а казваш че за кубатурата си върви много ... то и тя е 103 коня колкото и 1.6 боксер няма разлика между вървежа нали ?
Jororacing
23-01-2008, 21:19
ааа не бях видял че си бил с 1,4 боксер .. сори :wink:
Честито! Пожелавам ти да не ти създава никакви проблеми и само да те радва!
Само си земи джнатите от боксьора :)
Eeee Живко,айде честита нова придобивка ! Желая ти милиони безаварийни километри и с двете хубавици ! :wink: :wink: :wink:
J_I_V_K_O
23-01-2008, 21:25
честито и от мене въпреки че не се познаваме .. :D а казваш че за кубатурата си върви много ... то и тя е 103 коня колкото и 1.6 боксер няма разлика между вървежа нали ?
първо мерси на всички дано ме слуша :) и второ незнам за вървене разправят 4е наказва 1.6 боксер :)
Jororacing
23-01-2008, 21:33
щото един приятел е сас 1,4 тс и вървиме заедно .. но все пак се интересувам да знам дали да ме е яд че взех боксер .. но поне е значително по евтин за поддръжка
първо мерси на всички дано ме слуша :) и второ незнам за вървене разправят 4е наказва 1.6 боксер :)
ше я видим таз работа в най-скоро време :lol: После да няма "ама аз... такова"
щото един приятел е сас 1,4 тс и вървиме заедно .. но все пак се интересувам да знам дали да ме е яд че взех боксер .. но поне е значително по евтин за поддръжка
Нещо не ти е наред колата, 1,4 ТС го изяждам :lol: :lol: :lol: Аз вървя горе-долу наравно ( на кантар сме) с VAN (1,6 ТС)
Jororacing
23-01-2008, 23:34
1,6 боксер е наравно с 1,6 тс 120 коня ?
J_I_V_K_O
23-01-2008, 23:37
да ама Тони не казва какво е правил по неговата, иначе да на равно бяга с 1.6тс даже преди ВАН да сложи филтъра и да махне катализатора го минаваше :)
Не знам, и на мен ми е чудно, но е факт. Има свидетели :lol:
Друга тема е че моята може и да е пипната. Има спортен филтър :lol: :lol: :lol: Ма си е boxer :)
Jororacing
23-01-2008, 23:41
начи да не му се плаша на тоа 1.4 тс а да му ебавам майката .... аммм обаче спомена за спортен филтър ,,, малко усираме темата на jivko ама той няма да се обиди ;) аамм сподели за филтъра .. търса външен конус за звук
Той Живко нема се сърди :lol: Допреди седмица искаше да купува мойта, ма предаде правата вяра и си купи ТС :lol:
Филтъра ми е риплейсмънт, BMC
Jororacing
23-01-2008, 23:49
външен ли е има ли ефект... разприказвай се малко че ми стана интересно :D
Еми на мястото на оригиналния е :lol: И според мен има ефект (освен звука). Досега не съм имал кола, която да влиза в прекъсвач на 5-а :wink:
Качва 20 к.с... Не бе базикам се...филтъро е арно нещо....та чак антилаг взех да имам на колата :lol: :lol: :lol:
Jororacing
23-01-2008, 23:59
а цената и правят ли му се някакви настройки като се сложи .... а иначе гледах разни каталози и имаше само за ТС
Качва 20 к.с... Не бе базикам се...филтъро е арно нещо....та чак антилаг взех да имам на колата :lol: :lol: :lol:
Каааак, само 20 ли :lol: Аз мислим да са поне 35 коне :lol: :lol: :lol:
Сега сериозно, не знам колко качва, не е мерена на дино. Но върви повече от добре.
Така е колега...поне знам че хубав филтър има позла, не е легенда, щото бях много скептичен аз...Днес пак надъхан Опел пожела да си играе с черната Алфа...баси, не им ли омръзна вече да ги наказвам. А аз просто се прибирам уморен от работа....
Jororacing
24-01-2008, 00:03
от конусите ли е ?
Jororacing
24-01-2008, 00:04
хахах ... мене мисълта ми е външен филтър тип конус ... да ръмжи на високи .... за това ли говорите вие ?
J_I_V_K_O
24-01-2008, 00:08
абе ей спамери :spam: ше ви надуши някой модератор а Тони щях да взема твоята факт е ам цената на тази ме изкуши...
хахах ... мене мисълта ми е външен филтър тип конус ... да ръмжи на високи .... за това ли говорите вие ?
Моя не е конус...а реплейсмънт, демек на мястото на стария...ама аз така реших, не видях предимство в конуса, сигурно има, ама не ми трябва...тя моята си ръмжи във високите бая и без филтър :lol: .....не знам какво й има (някой знае ли, що след 4000 оборота ръмжи повече,все едно ще падне гърнето)
Мир бат Живко :)
Jororacing
24-01-2008, 00:13
мхм е той и на тонов е такъв ... интересно на мене ми бяха казали че тия ''риплейсмънти'' не вадат звук но нз ... то не че нямам звук .. той боксера си е благозвучен ама все пакк :)
абе ей спамери :spam: ше ви надуши някой модератор а Тони щях да взема твоята факт е ам цената на тази ме изкуши...
Стига бре, ти от майтап не разбираш ли :lol: :lol:
Аре ако у твойта тема не поспамим, къде :lol: :lol: :lol:
Мир братле, и честита ти колица вече официално, не само по телефона :wink:
Jororacing
24-01-2008, 00:15
:D :D :D хора казвайте кога има неква среща ама и вие да сте там да се видиме да се запознаеме поне ;)
:D :D :D хора казвайте кога има неква среща ама и вие да сте там да се видиме да се запознаеме поне ;)
А ти откъде си?
Jororacing
24-01-2008, 00:17
софия
Ееее, далечко си ми ( е не кой знае колко) :lol: , ама виж ако ти се ходи до Враца заповядай :wink:
Jororacing
24-01-2008, 00:22
ще видиме кога ще е ... :D
Nasko_77
24-01-2008, 01:29
Живко... честито и със здраве да я караш! :)
П.С Тонов това твойто ако е наистина 1.6 8в боксер... трябва да е бая докосвано с ръчички под капака, щом върви наравно с 1.6 ТС :wink:
Иначе само с един "филтър" просто няма как да стане.
1.6 боксера върви не повече от 1.4 ТС ако е сток. ГАРАНЦИОНЕ :wink:
Nasko_77
24-01-2008, 01:41
първо мерси на всички дано ме слуша :) и второ незнам за вървене разправят 4е наказва 1.6 боксер :)Изцеждай си я до 7000-7000+ оборота и ще го накажеш :wink:
Абе на 3-та го изяждаш ако си я настъпиш както трябва :)
Jororacing
24-01-2008, 13:02
оо не се притеснявай на мене крака ми е тежък .. не съм от най пазещите :D :D
честито на живко за новата 145- дано да го радва много и да не го оставя в трудни моменти. :D
RoMeO_156_GTA
24-01-2008, 15:01
Честито отново бат Живко :D ..... А до скоро искаше само боксери и то сини :P
Айде и от мен честито :wink: :wink:
mitaka_bg
24-01-2008, 17:58
айде честито и от мене безаварийно каране :)
tspark71
24-01-2008, 18:40
Честито, колега, със здраве да си я караш. Моята макина е същата и трябва да отбележа, че е досто сгодна колица. Дребните и недъзи, описани доста подробно във форума не могот да вгорчат удоволствието.
Айде и от мен честито ,със здраве да си я караш...то и аз като теб се радвам на една такава и съм много щастливввв... :D
Nasko_77
24-01-2008, 21:15
Айде и от мен честито ,със здраве да си я караш...то и аз като теб се радвам на една такава и съм много щастливввв... :DМа той пише, че вече на друга се радва :BIGsmile:
1.4 ТС :D
JORDANGT
25-01-2008, 00:48
Да те радват и новата и старата :wink:
:D Здравейте момчета! И аз да се включа при щастливите собственици на Alfa Romeo / 145 (930) / 1.4 i.e. 16V T.S. (103 Hp). Преди два дена се сдобих с тази красавица. Дайте ми съвет като нов собственик какво да погледна първо, какво трябва да се сменя? Колата е нов внос и не е карана в България. Вероятно трябва да се проверят някои неща - като масло, свещи......не знам. Посъветвайте ме! Ако може да ми кажете и къде има оторизирани сервизи, цени на частите..... Благодаря!!! :D
Честито и на двамата!
За цени на части и ремонти има тема - Цък (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2521)
А сервиза е само тук (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814)!
Семейството се увеличава....Честито...
hristiqn
27-01-2008, 18:21
Не знам, и на мен ми е чудно, но е факт. Има свидетели :lol:
Друга тема е че моята може и да е пипната. Има спортен филтър :lol: :lol: :lol: Ма си е boxer :)
Еми по твоята логика аз с коя трябва да съм наравно при положение , 4е 1.6 бохер го бия даже с касите :roll: 1.4 е колата ;) няма мн коне отгоре :lol:
Nasko_77
27-01-2008, 18:41
Абе на Тонов му е барана колата, но и той не знае какво точно. Уж :wink:
Ето мойта я измих преди ден и сега я снимах... :D :P :wink:
http://images23.snimka.bg/005041426.jpg
http://images23.snimka.bg/005041430.jpg
http://images23.snimka.bg/005041434.jpg
J_I_V_K_O
27-01-2008, 19:32
:D Здравейте момчета! И аз да се включа при щастливите собственици на Alfa Romeo / 145 (930) / 1.4 i.e. 16V T.S. (103 Hp). Преди два дена се сдобих с тази красавица. Дайте ми съвет като нов собственик какво да погледна първо, какво трябва да се сменя? Колата е нов внос и не е карана в България. Вероятно трябва да се проверят някои неща - като масло, свещи......не знам. Посъветвайте ме! Ако може да ми кажете и къде има оторизирани сервизи, цени на частите..... Благодаря!!! :D
Честита да ти е количката и само да те радва, а м-у другото горе има едно копченце НОВА ТЕМА можеше да исползваш него за да се похвалиш
Успех в начинанието :wink:
J_I_V_K_O
30-01-2008, 18:16
а ето я и с джантичките :) :big_love:
Честито втора хубавица!
Много безаварийни! :D
jivko841211
08-02-2008, 11:38
и аз да кажа че и аз скоро си купих 145 1.7 боксер и сам доволен
и аз да кажа че и аз скоро си купих 145 1.7 боксер и сам доволен
Да ти е честта колега и добре дошъл...
Честито и от мен :D . Исках и аз на жената да купя нещо такова, но разума /и думата жената :boxing: /надделя над сърцето и взех пунтото. Все пак разхода за нея е важен. 75 коня с 5,5 разход на бензин е перфектно.
На темата за 1,4 T.S. и 1,6 boxer ще ти оспоря мнението. Имам боксер, карал съм 1,4 TS - разликата според мен я има, но в полза на боксера. Колегата с туинспарка си призна и той за същото. Е все пак нека и специалистите си кажат мнението но разликата е 10 Nm в полза на боксера. 134 Nm -124 Nm
hristiqn
08-02-2008, 23:48
Честито и от мен :D . Исках и аз на жената да купя нещо такова, но разума /и думата жената :boxing: /надделя над сърцето и взех пунтото. Все пак разхода за нея е важен. 75 коня с 5,5 разход на бензин е перфектно.
На темата за 1,4 T.S. и 1,6 boxer ще ти оспоря мнението. Имам боксер, карал съм 1,4 TS - разликата според мен я има, но в полза на боксера. Колегата с туинспарка си призна и той за същото. Е все пак нека и специалистите си кажат мнението но разликата е 10 Nm в полза на боксера. 134 Nm -124 Nm
Може и да е така ама аз вървящ 1.6 боксер още не съм виждал :roll:
J_I_V_K_O
09-02-2008, 00:05
Може и да е така ама аз вървящ 1.6 боксер още не съм виждал :roll:
мерси :) а за вървящ боксер има има повярвай ми на Tonov колата върви на равно със 1.6 туин спарк... ам тва е тема на други разговори :)
75 коня с 5,5 разход на бензин е перфектно.
Къде тоя разход бре в София ли :shock: :shock: :shock:
Е ся - извънградско, то е ясно. Градското ми е към 9
didko_boy
10-02-2008, 22:59
аиде честито и от мен на всички много безавариини километри и незабравими спомени чакаите ме в сектата скоро
Nasko_77
16-02-2008, 17:34
На темата за 1,4 T.S. и 1,6 boxer ще ти оспоря мнението. Имам боксер, карал съм 1,4 TS - разликата според мен я има, но в полза на боксера. Колегата с туинспарка си призна и той за същото. Е все пак нека и специалистите си кажат мнението но разликата е 10 Nm в полза на боксера. 134 Nm -124 NmНищо не си карал.... или поне не си я карал както трябва :wink:
То хубаво ги гледаш тези каталожните, но погледни и това къде Боксера ги достига 103-те коня и после погледни къде ТС :whistle:
Като го направиш.... сети се сега, къде е прекъсвача на Боксера и къде на ТС :wink: И какво ти говори всичко това :twisted:
Ако не се сещаш... да ти кажа :wink:
П.С Аман вече от тоя мит, че Боксера повече вървял. Проверявано е вече.
JORDANGT
16-02-2008, 22:52
Ти пак да се обадиш неподготвен.Казах ти:една птичка пролет не прави :wink:
Като си взех Спринта 1,5(който харчеше повече масло от колкото гориво) се наложи брат ми да кара 146 1.4ТС и му казах да ги сръчкаме.Резултата:Брат ми бе задушен от масленият дим защото караше зад мен.Е нищо,че от Спринта бяха изчезнали някъде във времето около 200/300кг. желязо :wink:
Спри ведъж за винаги с това.Мойту дети сий най- хууто :wink: :lol: :wink: :cheers:
Nasko_77
17-02-2008, 01:21
Ти пак да се обадиш неподготвен.Казах ти:една птичка пролет не прави :wink:
Като си взех Спринта 1,5(който харчеше повече масло от колкото гориво) се наложи брат ми да кара 146 1.4ТС и му казах да ги сръчкаме.Резултата:Брат ми бе задушен от масленият дим защото караше зад мен.Е нищо,че от Спринта бяха изчезнали някъде във времето около 200/300кг. желязо :wink:
Спри ведъж за винаги с това.Мойту дети сий най- хууто :wink: :lol: :wink: :cheers:
Alfa Romeo Sprint 1.5
Начало выпуска март 1983 г.
Мощность, л.с./об мин 105 / 6000
Разгон до 100 км/час, с 10.4
Снаряженная масса, кг 915
Alfa Romeo 146 1.4 Twin Spark 16V
Мощность, л.с./об мин 103 / 6300
Разгон до 100 км/час, с 11.5
Снаряженная масса, кг 1135
Сам си прецени кой е неподготвения :wink:
Не мога да повярвам, че още не си разбрал.
Говорим за..... 145 1.6 boxer и 145 1.4 ТС. Там нещата стоят по много различен начин. За тая дръпка... що не го напълни Спринта с хора на всяка седалка като знаеш, че е станала вече колкото едно Ренце 5
А ти за съвсем друго животно говориш:cheers:
Не е мойто най хуууто. Обичам да сме точни :wink:
аве пак се почва с вечния спор...зад компютъра :D .Някой направи ли си труда да нареди 1.4 тс и 1.6боксер :?: :?: :?: или само си лаете...
Аз лично съм навит да пробвам с някой от Бургас или от някаде на около.Нямам за цел да се дразня или нещо от сорта,ама пробвайте ,документирайте и тогава пишете.Поздрави
Nasko_77
17-02-2008, 19:16
аве пак се почва с вечния спор...зад компютъра :D .Някой направи ли си труда да нареди 1.4 тс и 1.6боксер :?: :?: :?: или само си лаете...
Аз лично съм навит да пробвам с някой от Бургас или от някаде на около.Нямам за цел да се дразня или нещо от сорта,ама пробвайте ,документирайте и тогава пишете.ПоздравиДа... аз съм си го правил този труд :wink:
Мислиш ли, че говоря наизуст :roll:
Пробвай, пробвай... лошо няма :twisted: Ама и ТС да е 145 :wink:
hristiqn
17-02-2008, 19:43
Аз лично съм навит да пробвам с някой от Бургас или от някаде на около.Нямам за цел да се дразня или нещо от сорта,ама пробвайте ,документирайте и тогава пишете.ПоздравиДа... аз съм си го правил този труд :wink:
Еми поне моя Т.С. дърпа с много :wink:
Nasko_77
17-02-2008, 19:46
Еми поне моя Т.С. дърпа с много :wink:С чип ли е? :twisted:
IVELIN;поне кажи да е 1.6тс,но може и 1.4тс да дръпне боксера,но не съм сигурен.Пък за ДЪРПАНЕТО-няма никакъв проблем стига да се срешнем.
hristiqn
17-02-2008, 20:02
[quote=ivelin]аве пак се почва с вечния спор...зад компютъра :D .Някой направи ли си труда да нареди 1.4 тс и 1.6боксер :?: :?: :?: или само си лаете...
Еми поне моя Т.С. дърпа с много :wink:С чип ли е? :twisted:[/quote:355s3oxy]
;)
ами аз съм винаги за ве колеги :D колко кила са ви автомибилите :?: :?: :?: при всички положения над тон...мойта половината е от пластмаса,което ще рече 840 кг ималки тайни по двг тва екойто има път към Бургас да звънка 0896671473 Иво.Ай живи и здрави 8)