PDA

View Full Version : Търся помощ от колегите с VM моторите!

mimo_
25-01-2008, 11:17
Здравейте. :)
Пиша тук защото има повече колеги с 2.5тд.
Може ли да ме насочи някои към сервиз в сф. където могат да ми направят пелна диагностика и евентуални манипулаций по мотора?

virusalfa
25-01-2008, 11:37
Щом е 1996-7г,значи си с мотор 31В.Какъв е проблема?

mimo_
25-01-2008, 12:53
Ами харчи 14-15/100 свети ми лампата за дюзата ма от 3-4дена загасна :shock: и има поне един распръсквач който плюе!

virusalfa
25-01-2008, 14:00
Изпълни следната процедура:
1.Дай на контакт;
2.като загасне реотанчето,5 пъти за 5сек. натисни педала на газта докрай.
3.Реотанчето ще мигне веднъж
4.Реотанчето ще започне да мига и брой внимателно колко пъти ще мигне.И кажи колко пъти е мигнало

Тази система за самодиагностика я имат всички след 94г

mimo_
25-01-2008, 16:21
Мерси бате отивам да пробвам. :D

mimo_
25-01-2008, 16:29
Ми немига. :(

virusalfa
25-01-2008, 16:59
Ми немига. :(Нещо ме съмнява да не работи и да е 97г,нещо не се връзва.А дюзата с кабелчето на първи цилиндър ли е?Имаше случай да са я монтирали майстори,които поправят голфове на трети цилиндър.Ако не стане,на лично ще ти пратя телефона ми,звънни ми надвечер.

icedoc
25-01-2008, 17:20
virusalfa , с тази процедура която си описал какво точно се проверява , питам защото и моита диуза свети чат пат ...
поздрави

virusalfa
28-01-2008, 13:07
virusalfa , с тази процедура която си описал какво точно се проверява , питам защото и моита диуза свети чат пат ...
поздравиИма по мануалите каталога с диагностиката на неизправностите.Броя на миганията определя проблема.Ама немците са в гъз правени и са кръстоска между скопан гяволи ялова вещица и на моята я няма. :idea:

Boby
28-01-2008, 21:44
За диагностика - Вантотрейд. Смяна на разпръсквачи и регулиране пак там.

mimo_
29-01-2008, 07:59
Колко парички ти взеха приятел?Доволен ли си?
Колко време седя колата там?
Благодаря. :)

virusalfa
29-01-2008, 12:05
За диагностика - Вантотрейд. Смяна на разпръсквачи и регулиране пак там.Вантотрейд-Куро ми янко... Дано поне за ВМ32 имат софтуер.Правил сум проба с уред KTS на BOSCH-това е най-големия боклук в света-не тества в реално време,а само чистел грешки.Интересно ми е как хващат къде е проблема... ама немска им работа

Boby
31-01-2008, 13:11

Не съм карал моята кола.Един приятел отиде.50лв даде и колата седя половин ден.

virusalfa
01-02-2008, 15:54

Не съм карал моята кола.Един приятел отиде.50лв даде и колата седя половин ден.Знам какво са му казали-че колата си е наред.Нека ме убеди някой,че на ВМ с EDC му е правена успешна диагностика някъде.Системата е на БОШ и те самите не могат да я тестват-все едно да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш оти търчи!Типично по немски направено.

mimo_
01-02-2008, 16:19
Аз ходих в БОШ и ми казаха да отида в ТЕХНОТЕСТ към лети6тето някъде. :shock:

Alexanderbb
01-02-2008, 16:31
Мога да ти кажа къде е това. Тръгваш от Цариградско към Дружба. Не се качваш на моста а караш успоредно по пътя до него. като пресечеш трамвайната линия на сфетофара на Искърско шосе пътя първо се изкачва над влаковата линия а после се мушка под моста за летището. Там на кръстовището завиваш на ляво. Улицата се казва Неделчо Бончев. Входа е след бетонния възел срещу TNT. Там е другия сервиз на BOSCH където са те пратили. Технотест е съседната сграда.
А Вируса (много знаещ човек) е прав че би трябвало да святка лампата защото тази самодиагностика моята си я изпълнява.

virusalfa
01-02-2008, 16:41
За диагностика - Вантотрейд. Смяна на разпръсквачи и регулиране пак там.За манипулации по дизели съм чувал добри думи за Иван от Гара Яна.Не го познавам,но все някой път ще отида при него.А относно диагностиката,сме правили на мойта с помощта на Аутодата(ама човека си плаща) и стана,но все няма време човек да си поръчка малко повечко,за да се тества в движение.С аутодатата се вижда колко е температурата на нафтата даже :idea:

mimo_
01-02-2008, 21:37
За диагностика - Вантотрейд. Смяна на разпръсквачи и регулиране пак там.За манипулации по дизели съм чувал добри думи за Иван от Гара Яна.Не го познавам,но все някой път ще отида при него.А относно диагностиката,сме правили на мойта с помощта на Аутодата(ама човека си плаща) и стана,но все няма време човек да си поръчка малко повечко,за да се тества в движение.С аутодатата се вижда колко е температурата на нафтата даже :idea:
Какво имаш предвид?
Разкажи ако не те мързи малко повече за тази диагностика с аутодатата>

Boby
02-02-2008, 13:06

При тоя от гарата можеш да си закараш механично ГНП,но за елетронно забрави :!:

virusalfa
06-02-2008, 17:02

При тоя от гарата можеш да си закараш механично ГНП,но за елетронно забрави :!:От сервизите в Благоевград ги карат на ремонт в Пловдив електронните ГНП-та,ама нямам идея къде.Ремонта излизал около 800лв.Я колегите от Пловдив да осветят темата :!:

guff
06-02-2008, 21:12
Мммм, не е съм много наясно, но по-подробна информация ще мога да дам другата седмица някаде, щото моето ГНП ще ходи на ремонт и то в Пловдив. И мисля че за ново цената е 800лв. ,а ремонт 300-400 ... но пак казвам че подробности за ГНП-тата другата седмица ще мога да имам.

virusalfa
07-02-2008, 09:22
Мммм, не е съм много наясно, но по-подробна информация ще мога да дам другата седмица някаде, щото моето ГНП ще ходи на ремонт и то в Пловдив. И мисля че за ново цената е 800лв. ,а ремонт 300-400 ... но пак казвам че подробности за ГНП-тата другата седмица ще мога да имам.800лв е ремонта на електронна помпа,колега.Но ми се струва,че пловдивчани ги карат в Турция за ремонт.Само ми е интересно как толко бързо успяват да ги отремонтират...

mimo_
07-02-2008, 09:44
Мммм, не е съм много наясно, но по-подробна информация ще мога да дам другата седмица някаде, щото моето ГНП ще ходи на ремонт и то в Пловдив. И мисля че за ново цената е 800лв. ,а ремонт 300-400 ... но пак казвам че подробности за ГНП-тата другата седмица ще мога да имам.800лв е ремонта на електронна помпа,колега.Но ми се струва,че пловдивчани ги карат в Турция за ремонт.Само ми е интересно как толко бързо успяват да ги отремонтират...
Сигурно ги подменят с рециклирани. :roll:

NEDKO
07-02-2008, 14:41
Значи,един приятел носи неговата помпа да му я правят,мястото е на бившите сервизи на Лиляна Димитрова,и наистина само там в Пловдив имало майстор дето разбира ,кам 350лв. му излезе,точно името на майстора не го знам,ама като попитате на място ще ви упътят.

virusalfa
07-02-2008, 17:10
Значи,един приятел носи неговата помпа да му я правят,мястото е на бившите сервизи на Лиляна Димитрова,и наистина само там в Пловдив имало майстор дето разбира ,кам 350лв. му излезе,точно името на майстора не го знам,ама като попитате на място ще ви упътят.Така и така си от Пловдив,намини от там и му вземи на човека координатите,можем взаимно да си бъдем полезни :idea:

guff
07-02-2008, 21:16
дам, ще мина, Хари (майсторът) каза че ще я дава на някой който ги прави, ако не е същия ще отида кадето казват колегите и ще взема кооординати и на двамата ;)

virusalfa
08-02-2008, 08:40
дам, ще мина, Хари (майсторът) каза че ще я дава на някой който ги прави, ако не е същия ще отида кадето казват колегите и ще взема кооординати и на двамата ;)Това вече е добро начало :clap2:

virusalfa
08-02-2008, 08:41
дам, ще мина, Хари (майсторът) каза че ще я дава на някой който ги прави, ако не е същия ще отида кадето казват колегите и ще взема кооординати и на двамата ;)Това вече е добро начало :clap2:

mimo_
09-02-2008, 23:46
Колеги, на колко оборота започват да ви надуват турботата?

Alexanderbb
10-02-2008, 09:10
1800 - 1900

Boby
12-02-2008, 10:00
При мен на 1800-1900 се чува как почва да надува,но дърпането се усеща към 2100-200 оборота.