View Full Version : Станахме мн масови
защо изведнъж бг и главно сф се напълни с алфи? 145,146,155,156 и тн
щот са евтини и качествени ;)
AlfaRomeo
28-01-2008, 09:10
За последното... :oops:
Защото все повече хора полудяват.... :lol:
За последното... :oops:
чай нека си верваме :) ей така като си го повтаряме по-често звучи доста правдоподобно :lol:
156-цата стана като Опел Вектра преди 5 години. Просто много паднаха цените, пазарна икономика, какво да правиш... :pokey: . Това не пречи феновете да си останат фенове, няма да си купуваме сега китайски мари регистрирани миналата година я :super:
Има огромна разлика в това да си купиш 145 и да си Алфист. ПРОСТИЯТ потребител не може да усети духа на Алфа Ромео, не разбира езика на който му говорят тези коли. А ако искате като застанете на светофара да сте различни и уникални, вместо около вас да има още поне две коли близнаци на вашата. Тогава е нужно да се върнете малко по-назад в годините преди 1990. Например не всеки може да си позволи да шофира една перфектно поддържана Алфета ( за сведение има такъв модел Алфа Ромео добре е да го знаете). Ето това е начинът да бъдеш различен :!:
Има огромна разлика в това да си купиш 145 и да си Алфист. ПРОСТИЯТ потребител не може да усети духа на Алфа Ромео, не разбира езика на който му говорят тези коли. А ако искате като застанете на светофара да сте различни и уникални, вместо около вас да има още поне две коли близнаци на вашата. Тогава е нужно да се върнете малко по-назад в годините преди 1990. Например не всеки може да си позволи да шофира една перфектно поддържана Алфета ( за сведение има такъв модел Алфа Ромео добре е да го знаете). Ето това е начинът да бъдеш различен :!:
Какво искаш да кажеш, че трябва да си купя кола преди 90-та за да усетя духа на Алфа, защото като моята 146 има още много и всички досущ еднакви, тва прави ли ме обикновен шофьор на кола....
Определено не си ме разбрал правилно. Чети по-внимателно! Никъде не съм написал, че всички със 145, 146 и т.н. са прости потребители, с други думи хора които са си купили Алфа защото им е евтина.
Напълно съм съгласен с теб :th_up: В момента и аз карам Алфа, но в никакъв случай не бих се определил като Алфист .Купих колата чисто и просто защото ми се стори изгодна инвистиция, а не защото съм фен или нещо подобно .Лично аз не мога да разбера хората, които хвалят и превъзнасят тези коли (става въпрос за масовите модели). Кола като кола какво толкова ?Кое е това което я отличава и я издига над другите коли, с какво е по-добра от тях ? Още повече, че според истинските Алфисти това въобще на са Алфи .Докато при класическите модели нещата стоят по съвсем различен начин .А също и при съвременните т.нар. суперафтомобили-коли ,от които се произвеждат ограничени серии и които малко хора могат да си позволят .Разбирам хората, които членуват в подобни фен-клубове, но да възхваляваш една най-обикновена масова и всекидневна кола :roll:
За мен Венци е истински Алфист-човек който "събира" такива редки автомобили и ги реставрира и въпреки, че вече има няколко подобни екземпляра виждам че в момента води преговори за още една Алфа 90.Ето това е Алфист, а не просто някой който си е купил 145/6 или 155/6 просто да си ходи всеки ден на работа с нея и да се бие в гърдите, че бил Алфист.
Venci, Той и колегата hsr , те е разбрал по същия начин май...
Venci, Той и колегата hsr , те е разбрал по същия начин май...
Това е начина по който аз разбирам нещата, без да искам да засегна никой с мнението си. Пък дали Венци е имал предвид точно това..... :roll:
Според мен един Алфист може да кара и някой от масовите модели, но не всеки който кара такава кола е Алфист :D Най-запалените обаче са тези като бате Венци :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Венци иска да каже че 145/6 не са истински Алфи а Фиати,което си е живата истина :idea: :wink:
75TwinSpark
28-01-2008, 16:31
Бате Венци иска да каже толко много неща ,че ако го направи ще се БАН-е сам
:headbang: :headbang: :headbang:
BillyBoy`
28-01-2008, 16:36
Mury така е за съжаление :( Фиат уби сичко истинско във Ланчиа Алфа а самите Фиати не ги коментирам
Mury така е за съжаление :( Фиат уби сичко истинско във Ланчиа Алфа а самите Фиати не ги коментирам
То не е чак за съжаление,но което си е истина,си е истина :wink: :wink:
нзм да ви кажа да вярно е че фиат уби марката отвсякаде, 145QV ,GTV 3.2 V6,3.0 V6, 2.0 V6 TB , 156GTA това са според мен истинските алфи.
Аз прееди бях като всички останали критикувах марката докато един ден не се качих да карам 145QV просто нямаше такава тръпка изпълва ме с удоволствие и най-хубавото нещо е да и чуеш звука kak ръмжи. Аз карам 145 1.4 тс не с голям двигател обаче има огромна граница между другите марка автомобили с такъв двигател за мен алфата е моят живот и сега ще взимам гтв 2.0 тб , а 145-цата няма да я продам за нищо на света, както го пише в подписа ми ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА МЕН АЛФА ДО ЖИВОТ
нзм да ви кажа да вярно е че фиат уби марката отвсякаде, 145QV ,GTV 3.2 V6,3.0 V6, 2.0 V6 TB , 156GTA това са според мен истинските алфи.
Аз прееди бях като всички останали критикувах марката докато един ден не се качих да карам 145QV просто нямаше такава тръпка изпълва ме с удоволствие и най-хубавото нещо е да и чуеш звука kak ръмжи. Аз карам 145 1.4 тс не с голям двигател обаче има огромна граница между другите марка автомобили с такъв двигател за мен алфата е моят живот и сега ще взимам гтв 2.0 тб , а 145-цата няма да я продам за нищо на света, както го пише в подписа ми ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА МЕН АЛФА ДО ЖИВОТ
Не е баш така :wink: :wink: я погледни тук :wink:
http://www.clasicosydeportivos.com/Alfa_Romeo.html
ми какво да кажа това са невероятни коли
Венци иска да каже че 145/6 не са истински Алфи а Фиати,което си е живата истина :idea: :wink:
Да вярно е и за това отговора е Boxer. :wink:
cvetelin
28-01-2008, 20:30
тва са баш най топ фиатите....
да , но като сравним моделите 145/146 и Браво/Брава джата модела на фиат са супер чупливи поваче от алфите а да не говорим за двигателя им 1.4 12В той е супер ама уникално чуплив другите не чак толко имат проблеми с електрониката горят им бушоните като българска крушка на един приятел се прибираше от морето по тъмно на магистралата до софия му изгаря бушона за светлините 3 - пъти нзм може само при него да се е случило , но тези два модела на фиат са много чупливи
да , но като сравним моделите 145/146 и Браво/Брава джата модела на фиат са супер чупливи поваче от алфите а да не говорим за двигателя им 1.4 12В той е супер ама уникално чуплив другите не чак толко имат проблеми с електрониката горят им бушоните като българска крушка на един приятел се прибираше от морето по тъмно на магистралата до софия му изгаря бушона за светлините 3 - пъти нзм може само при него да се е случило , но тези два модела на фиат са много чупливи
Аз имам Брава 1.4 12В......какво означава супер ама уникално чуплив....и защо аз не съм разбрал първи това нещо откакто я имам вече 4 години...Или просто поредната легенда за Фиат Брава/о
виж може да си попаднал на нещо добро , но моя приятел смени бравото за брава и пак същите проблеми нзм така мисля че се троши или просто защото той е карък и на такива попада
Аз нямам нищо против Фиатите. Аз лично карам Фиат Купе и съм доста доволен. ОБАЧЕ! Фиат с малки изключения е масов автомобил. Истинските алфи са само за ценители, защото на сила хубост не става. И който каквото иска да ми разказва, но истинският алфов звук няма нищо общо с боксера. Истинският алфов звук този който те кара да се чувстваш все едно мравки ти се разхождат по гърба. Това е звука на един четирицилиндров редови двигател с два двойни карбуратора или пък на старите V6 мотори. Ето това е звука :!:
И какво сега ... да тръгваме по моргите да търсим възможно най старата Алфа щото тия по новите били фиатовски ментета :lol:
Nasko_77
29-01-2008, 19:06
Бе тя тая тема, още от началото тръгна на криво. Жалко.
Значи да разбирам, че собственик на Брера, ГТ, ГТА или 8C.... не може да е Истински Алфист, колкото и да се напъва. И + това, тея модели като са Фиатови са много гадни... нали?
П.С hsr... Айде всеки да има правото САМ да се самоопределя какъв е и какъв не е:wink: Нямам претенции, че съм Алфист. Искам да знам... що е то :wink: Само класиката ли?
Ей ся пускам една тема....
аз като си зимах моята алфа,ходих и гледах само алфа,нищо друго,взех я от стар алфист,и като я взех беше първата след фейслифта в Хасково,сега се напълни,и аз ще я махам. :roll:
sa6o_roman
30-01-2008, 02:04
кво ще кажете за една китайска 159 1.8 MPI ? :?