View Full Version : Търси се транзисторче за компютъра на Алфа 145
veronikk
28-01-2008, 13:28
Проблеми с едно транзисторче в компютъра имам. Алфа 145 с двегател tween spark. Търся го и немога да го намеря. Някой може ли да помогне?
Здравей, значи който ти е отворил ECU-то трябва да има идея от къде да намери нов транзистор. Всеи пак ако кажеш какъв е транзистора и къде сте тръсили, т.е. в кои магазини за електроника, може да помогнеме поне къде да потърсите ако сте пропуснали някой. И е хубаво да сложиш в профила си вида на колата и от кой град си.
Успух с ремонта иначе! Ако не може да се оправи твойто ECU може да си намериш втора употреба от някоя ударена алфа.
veronikk
28-01-2008, 14:14
Ходих в магазина за компютри на бул. Прага и там неможаха да ми помогнат.
Този, който го свали незнае къде да го търся, освен в компютърните магазини.
Благодаря, че се заинтересува
Много ми е интересно да разбера как е установил че транзисторът е повреден ?
Иначе може да потърсиш на Екзарх Иосиф (между женския пазар и Мария Луиза) , http://www.electroninvest.com/ (пак в тоя район) ,
www.comet.bg (http://www.comet.bg) и т.н.
еееееееее търси се транзистор4е..... абе къв е тоя спец по ECU дет успял да определи повредата а не знае от де 4астта да намери .. със сигурност проблема надали е в тва транзистор4е има над 10 000 000 транзисторни модела тва търся си транзистор4е ми зву4и малко кат дай нещо дървено ..... :roll:
Ако намериш транзистор в магазин за компютри ще те призная...
Има си магазини за електронни компоненти.
Не е лошо да дадеш модела на транзистора поне.
galinves71
29-01-2008, 08:01
здрасти и добре дошъл колега,казваш че си с комп и е 145тица,на таблото имаш ли дисплей за компа и какво представлява?
Не бъркайте ЕКУ с бордови компютър.
145/6 с фабричен бордови още не съм виждал.
galinves71
29-01-2008, 08:56
добре де ЕКУ къде го изписва този разход,в какъв вид със смвол ли какво?
veronikk
29-01-2008, 17:55
Търся транзистор от компютъра, който командва запалването на бубините. Не се бъзикайте с мен, аз търся помощ!
добре де ,няма ли номер този транзистор(напиши какъв е за да ти помогнат)
отиваш в най блиския магазин за електроника,където предлагат компоненти,казваш номера ,и те ако нямат същия ще ти намерят аналог,английски,немски,руски,български........... ....................
а,за колегата от по горният пост,като те интерисува нещо отвори си тема и си питай ,а не спами темата на момичето
п.с. те такава 145/6 нема дето търсиш ти :shock: