View Full Version : Относно 145 1.4 16V 103HP..?
Понеже това е форума на Алфа .. и исках тък да попитам.. понеже 4ета редовно и виждам 4е има хора които разбират.. Искам .. да питам понеже ме кефят 145ците.. има ли смис1л да си взема Алфа Ромео 145 1.4 16V 103HP и да ми кажете.. не6то.. пове4е за 145цата.. Дали 4есто възникват някакви проблеми.. здрави ли са двигателите.. колко горят.. Благодаря предварително..!
[quote="JuzBo"]Понеже това е форума на Алфа .. и исках тък да попитам.. понеже 4ета редовно и виждам 4е има хора които разбират.. Искам .. да питам понеже ме кефят 145ците.. има ли смис1л да си взема Алфа Ромео 145 1.4 16V 103HP и да ми кажете.. не6то.. пове4е за 145цата.. Дали 4есто възникват някакви проблеми.. здрави ли са двигателите.. колко горят.. Благодаря предварително..![/quote
Дали четеш редовно форума :).......щом задаваш тези въпроси. Сега накратко по въпросите ти: Има ли смисъл във форума на Алфа да питаш дали има смисъл да си взимаш Алфа :). Възникват проблеми, да често са, двигателя не е от най-здравите...зависи на какъв екземпляр попаднеш. Горят много, ще ти се прииска газова уредба :).....И въпреки това ние тук всички караме Алфи.....значи има нещо в тези коли.....Луда работа.
Това ми е ясну 4е си4ки карате Алфи.. и аз съм 4увал тия работи дето ми каза.. ама все пак исках да питам.. пък и от форума квот съм 4ел.. зна4и се пак.. е истина.. не са толкова здрави двигателите.. 4ести проблеми.. и много горене.. Разбирам..
Това ми е ясну 4е си4ки карате Алфи.. и аз съм 4увал тия работи дето ми каза.. ама все пак исках да питам.. пък и от форума квот съм 4ел.. зна4и се пак.. е истина.. не са толкова здрави двигателите.. 4ести проблеми.. и много горене.. Разбирам..
И въпреки, че разбра всичко вече, не си ли се питал, защо все пак всички тук караме такава кола....
милсех да попотам .... ама се зачудих дали няма да е малко... неуда4но..:) но все пак ако имаш желание.. би ли споделил..?
милсех да попотам .... ама се зачудих дали няма да е малко... неуда4но..:) но все пак ако имаш желание.. би ли споделил..?
"...Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе
Компанията проникнала във вековната история, допринесла за много паметни страници в историята на автомобила.
Има икони които винаги са били част от колективния глобален образ на Alfa Ромео: това е 'cuore sportivo' или спортно сърце, неукротима енергичност, характерния звук на двигателя, елегантността на формите, и Италианския дизайн..."
http://www.alfaromeo.bg/?go=history
Благодаря ти много за из4ерпателния отговор.. но за да караш Алфа на днешно време в България.. не трябва да си някои "хванат от гората".....
Благодаря ти много за из4ерпателния отговор.. но за да караш Алфа на днешно време в България.. не трябва да си някои "хванат от гората".....
Важното е баце да си я харесваш..независимо от каква социална прослойка си...Алфа се купува със сърце, не с пари (въпреки, че без тях няма да се справиш :))....Желая ти успех с покупката и да се похвалиш...
Общо взето капризен, но доста темпераментен за "невероятните" 1400 (даже по-малко) куб.см. двигател. Има некой неща, характерни за ТС-ите, като прецакан дебитомер, ламбда сонда, вариатор, играещи обороти, разход на масло, препоръчителна по-честа смяна на ремъци и... още други дет сега не се сещам. И ако се настроиш да не се шашкаш на подобни капризи може и да останеш доста приятно изненадан :lol: . Но веднъж влезнеш ли в "кубъ" излизането е трудно :crazy:
Не знам вие сега ме напла6ихте с тия.. "4ести проблеми, голям разход, слаби двигатели" 4е взех да се замислям.. по въпроса.. ина4е да .. харесфат ми много.. ама..
Не знам вие сега ме напла6ихте с тия.. "4ести проблеми, голям разход, слаби двигатели" 4е взех да се замислям.. по въпроса.. ина4е да .. харесфат ми много.. ама..
Щом си тръгнал да се замисляш...."уйде коня у ряката" :roll:
ни6то не е загубено.. 6те си преценя... и затова исках първо да 4уя мнения.. от хора които карат Прословутия модел Алфа.. за6тото за мен е важну какво 6те карам...
ни6то не е загубено.. 6те си преценя... и затова исках първо да 4уя мнения.. от хора които карат Прословутия модел Алфа.. за6тото за мен е важну какво 6те карам...
За да не се превръща в чат тази тема ти казвам, че не се ли шашкаш както каза колегата по-горе, няма да сгрешиш....щом е важно какво караш......абе покарай една Алфа заначало за да разбереш :)
J_I_V_K_O
28-01-2008, 14:47
Понеже това е форума на Алфа .. и исках тък да попитам.. понеже 4ета редовно и виждам 4е има хора които разбират.. Искам .. да питам понеже ме кефят 145ците.. има ли смис1л да си взема Алфа Ромео 145 1.4 16V 103HP и да ми кажете.. не6то.. пове4е за 145цата.. Дали 4есто възникват някакви проблеми.. здрави ли са двигателите.. колко горят.. Благодаря предварително..!
Взимай батка, моята новата е такава, много прилично върви а за чупене е на каквото попаднеш Успех
гадното е като си вземеш прословутия голф 3 ГТИ и ще ти стане много гадно когато една алфичка 1.4 тс те среже и направи за смях
Novachev
28-01-2008, 18:42
гадното е като си вземеш прословутия голф 3 ГТИ и ще ти стане много гадно когато една алфичка 1.4 тс те среже и направи за смях Абе не е много сигурно това за голфа повече коне е а е и по лек
бате гарантирам ти аз се дъпрах с такъв на бажните обороти ме дърпа от 1000 до 3500 рпм, но след като влезне в 4000 го настигам и минавам
Евгени Генчев
28-01-2008, 22:11
Така е. Там където на другите им свършват силиците на Алфите тогава им идва силата.
ае 1.4 си е слабо, аз карам тва от подписа и си мисля вече за 2.0... така че му мисли навреме ;)
Не си мисли, че по-малкия двигател дава драстично по-малък разход.
Ако гониш икономия на първо място, не мисли за Алфа или поне за бензинова такава... ако не е основното икономията, гледай за читава с по-голям двигател.
е да прав си колега 1.4 харчи бая по добре колегата да се ориентира поне към 1.6 1.8 бензин или по добре 1.9JTD
Nasko_77
29-01-2008, 18:41
Вземи си едно QV приятелю.... и си гледай кефа :wink:
Може би много ще даваш, но и тя МНОГО ще ти дава :!:
Лично аз, на това съм навит :twisted:
П.С Ще те изкърти като Тракийска гробница от кеф, когато я караш.