PDA

View Full Version : Глоба в КАТ

Mury
28-01-2008, 15:37
Преди около 1.5 месеца,ми написаха акт за превишена скорост :evil: :evil: Спряха ме със 77 км. на Хемус в 1:30 през нощта,при ограничение 50/аз си мислех че там е 60,всъщност незнам дали има знак около моста на НДК в посока Хемус/Полоицая тогава ми вика,няма да те глобят много-2 точки и 10-20 лв.глоба :idea: :idea: Отивам днес в КАТ в 7:00 и се нареждам чинно на опашката,която беше вече около 30 човека :idea: :idea: Дойде моят ред и госпожата на гишето ми вика-оооооо не ти вземат точки,НО глобата ти е 100 лв. :shock: :shock: :shock: викам как така за 17 км. 100 лв. бре :?: :?: :?: и тя ми вика ооооо там е 50 ограничението а не 60 :evil: :evil: :evil: И сея си карам с постановлението защото не очаквах да ми е толкова глобата и нямах пари в мен :evil: :evil:

botsos
28-01-2008, 15:40
Измекяри!

mim
28-01-2008, 16:05
в града е 50
в кварталите е 40 със знак
край детските градини и училища е 20 или 30 пак със знак и сплескан полицай
на бул. България 70 със знак
на Цариградско шосе 80 със знак
за други не се сещам сега, това е положението :D на Хемус трябва да важи градското

Mury
28-01-2008, 16:13
в града е 50
за други не се сещам сега, това е положението :D на Хемус трябва да важи градското

На бул Вапцаров е 60 :wink: :wink: със знак :wink:Както и да е, просто на мен ми се струва много 100 лв.,дори и за 27 км.над ограничението :idea: :idea:

mim
28-01-2008, 16:15
щом има знак - бой по канчетата :D

Mury
28-01-2008, 16:22

На въпросното място на ч.връх,незнам дали има :!: :!: требе да мина да видя :wink:

Bottata
28-01-2008, 17:32
Всъщност си е точно толкова по закон, мен за 82км ми взеха книжката 1м + 150лв глоба. Мамата си ебало.
Не че не съм обжалвал НП-то и пак си карам като пич :)

миро
28-01-2008, 17:43
Трябва да се пазиме и от камери, онзи ден един познат изгоря - на Ботевградско го снимали с мобилна камера и получи честитка по пощата. :?

Novachev
28-01-2008, 18:01
А това боли и аз имам един акт за превишена с 30 в града при разрешена 50 и тъкмо се чудих колко ще ме сурвакат колко един почти пълен резервоар колко да е :evil:

bad_bat
28-01-2008, 19:16
ташак...
едни приятели наскоро ги сурвакаха на вратата,ама те заради мотори
1.без каски
2.без книжки
3.без талони за моторите
и първите им беха по 160,сега им искат по над 200 че се бавят

75 2.0 turbo
28-01-2008, 21:58
............

valjo
28-01-2008, 22:09
в града е 50

На бул Вапцаров е 60 :wink: :wink: със знак :wink:Както и да е, просто на мен ми се струва много 100 лв.,дори и за 27 км.над ограничението :idea: :idea:
на вапцаров е 50, и нема никви знаци - демек 50 :) аз имам там акт - по старите закони, и два пъти - с почерпка ... щото над 20 км в населено място може да ти вземат книжката за 1 месец, ти заеби глоба

proper
29-01-2008, 00:52
малииииии... утре си слагам ограничител на педала... *** съм го..... баси глобите...

lyuli
29-01-2008, 09:43
нощем тр. много да се внимава, както събота и неделя (най-вече), щото седят на хранилки.... ей сега в неделя са си харесали ново място - по пътя от комплекса на ЦСКА към кръговото на IV км, те и преди седяха там, но по в средата, а сега са съвем в края, малко преди кръговото, в завоя и човек не ги вижда. В неделя точно един ни изпревари там и го спряха......

Mind_Control
29-01-2008, 13:43

На въпросното място на ч.връх,незнам дали има :!: :!: требе да мина да видя :wink:

Ще сложиме ако няма :wink: щом те ни правят на луди и ние можем тях!

MUROMAN
29-01-2008, 19:15
на Ботевградското ме засече раздара с 80 км =>100лв акт чинно си платих .Така си е.Това с камерата на Ботевградско ме уби.аааааууу. :?

Mury
29-01-2008, 21:36
Аз че ще си платя,ще си платя,няма как :wink: :wink: :wink: просто не вярвах че е такава глобата,но сега го видях с очите си :oops:

mohi
23-09-2008, 16:34
Чудех се коя катаджийска тема да избера, за да си напиша и аз болежката :).

Края на предния месец ме спряха с 106км/ч при 90 разрешена извън населено място и ми написаха акт. Ченгето ми каза, че сигурно глоба 30лв без отнемане на точки. Аз се прибрах и разрових да видя какви са законите, че непрекъснато ги сменят, и се потвърди казаното от полицая. Т.е. от 10-20км/ч извън населено място акта е до 30лв, до тук добре. Днес отидох да видя дали ми е излязло постановлението и ме светнаха, че акта ми е 50лв :noooo:
и "8" :hmm::noooo: контролни точки. Питам сержовете що така и мога ли да обжалвам, единия ми разправя, че не мога,актове до 50лв не подлежат на обжалване. :boxed:

Някой може ли да ме светне дали мога или не мога да го обжалвам, поне за точките м@мк@ му.

То по тая логика и с 5км/ч превишена да те хванат могат да ти напишат 50лв без право на обжалване.

Stoyan Georgiev
23-09-2008, 17:01
Чудех се коя катаджийска тема да избера, за да си напиша и аз болежката :).

Края на предния месец ме спряха с 106км/ч при 90 разрешена извън населено място и ми написаха акт. Ченгето ми каза, че сигурно глоба 30лв без отнемане на точки. Аз се прибрах и разрових да видя какви са законите, че непрекъснато ги сменят, и се потвърди казаното от полицая. Т.е. от 10-20км/ч извън населено място акта е до 30лв, до тук добре. Днес отидох да видя дали ми е излязло постановлението и ме светнаха, че акта ми е 50лв :noooo:
и "8" :hmm::noooo: контролни точки. Питам сержовете що така и мога ли да обжалвам, единия ми разправя, че не мога,актове до 50лв не подлежат на обжалване. :boxed:

Някой може ли да ме светне дали мога или не мога да го обжалвам, поне за точките м@мк@ му.

То по тая логика и с 5км/ч превишена да те хванат могат да ти напишат 50лв без право на обжалване.

да

Susscrofa
23-09-2008, 17:21
Така е ще спазвате правилата. Това е изхода. Аз два пъти отказвам отдолу да напиша "Вярно е" и пиша не съм съгласен. Почти винаги падат в съда после. А това за 50 лв без обжалване трябва да го проверя. То май беше за ФИШ не за АКТ ама незнам.

ФЕРАРИСТ
23-09-2008, 17:28
Така е ще спазвате правилата. Това е изхода. Аз два пъти отказвам отдолу да напиша "Вярно е" и пиша не съм съгласен. Почти винаги падат в съда после. А това за 50 лв без обжалване трябва да го проверя. То май беше за ФИШ не за АКТ ама незнам.
Това че ти два пъти пишеш това значи ли че спазваш правилата?

mohi
23-09-2008, 17:33
:Silent:
:noooo: Сега прочетох и се разрових да видя, че зад глобата 50лв пише чл. 183 ал.4 т.7 ЗДП , а това е за без предпазен колан или носене на каска, че нищо такова не пише в акта, а и аз си бях с колан :noooo::hmm:

Bonev
23-09-2008, 17:37
:noooo: Сега прочетох и се разрових да видя, че зад глобата 50лв пише чл. 183 ал.4 т.7 ЗДП , а това е за без предпазен колан или носене на каска, че нищо такова не пише в акта, а и аз си бях с колан :noooo::hmm:

Малко са те :hump: гадните куки!

DerMeister
23-09-2008, 17:38
:noooo: Сега прочетох и се разрових да видя, че зат глобата 50лв пише чл. 183 ал.4 т.7 ЗДП , а това е за без предпазен колан или носене на каска, че нищо такова не пише в акта, а и аз си бях с колан :noooo::hmm:
Коелга, тебе са те пуснали по пързалката. За превишаване на скорост с до 20км/ч не се отнемат точки, ами е само глоба. Градско, селско, всякакво. Гледайте си актовете, четете и умната.

mohi
23-09-2008, 17:45
Коелга, тебе са те пуснали по пързалката. За превишаване на скорост с до 20км/ч не се отнемат точки, ами е само глоба. Градско, селско, всякакво. Гледайте си актовете, четете и умната.

Ами то в акта си пише, че съм с превишена скорост 106 при максимална 90 и радара модел/номер и с което съм нарушил чл.21 ал 1 от ЗДП, но по надолу в постановлението са ме пързулнали лекинко за без колан и са ми отнели 8 точки, а такова нещо в акта НЯМА. Абе ще ходя да се разправям пъ ще видим.

koolio
23-09-2008, 17:57
Колега, наказателните постановления до 50 лв не могат да се обжалват по същество, но ако има съществени формални нарушения могат да паднат. Можеш да се консултираш с юрист по този въпрос. Бих ти помогнал, но съм затрупан с работа и не мога да ти обещая :(. Успех!

mohi
23-09-2008, 18:02
Колега, наказателните постановления до 50 лв не могат да се обжалват по същество, но ако има съществени формални нарушения могат да паднат. Можеш да се консултираш с юрист по този въпрос. Бих ти помогнал, но съм затрупан с работа и не мога да ти обещая :(. Успех!

Благодаря за съвета, аз ще се посъветвам с един приятел следовател в полицията, той е юрист, пък после имам един адвокат към който да се обърна. Благодаря все пак, абе поне жалба с/у тъпия началник ще дам.

fred
23-09-2008, 22:16
Ами в Гърция /да не говорим в по-бяла държана/ като ти треснат глоба 300 евро за подобно нарушение, следващия път ще човек ще пъпли като костенурка.Ако пък недай боже се опиташ да му бутнеш пари, може и в затвора да полежиш, това е истината.Един познат едвам се отърва, затова, че е присветнал с фарове, за да преупреди насрещно идващ колега.
Според мен трябва да се понаучим и да спазваме поне донякъде правилата, колкото и да е неприятно. Още по по неприятно ще бъде ако идващия срещу теб ти се натресе челно, защото и той смята, че тия правила не требе да бъдат спазвани, пък може и да е пил, щото той така си кара.
Не икам да обиждам никого, но ми омръзна :smackbum:от разни "непукисти"

millko
24-09-2008, 15:02
Сега се чудя защо ли въобще спрях на магистрала Тракия.За 170 км.ч ми взеха книжката за един месец и ме глобиха 100 лв.Добре че точки не ми взеха.За мен е пълно безумие да те спират на магистрала,това го има само в България,даже и в Сърбия вече не го правят.Хората ти правят снимка и ти пращат честитка, а не те карат да си отлепиш накладките при спиране с такава скорост,да не говорим и колко връщах на задна !:mad:

търтей
24-09-2008, 15:07
Сега се чудя защо ли въобще спрях на магистрала Тракия.За 170 км.ч ми взеха книжката за един месец и ме глобиха 100 лв.Добре че точки не ми взеха.За мен е пълно безумие да те спират на магистрала,това го има само в България,даже и в Сърбия вече не го правят.Хората ти правят снимка и ти пращат честитка, а не те карат да си отлепиш накладките при спиране с такава скорост,да не говорим и колко връщах на задна !:mad:

такаа
оти си се праил на мъж?
и що не ти работят спирачките?
гумите ти на колко години са?
ми колата?

mim
24-09-2008, 15:08
двойно провинение, туй връщането назад на магистралата ептен забранено

millko
24-09-2008, 17:26
такаа
оти си се праил на мъж?
и що не ти работят спирачките?
гумите ти на колко години са?
ми колата?

оти съм си купил Алфа и ако я карам бавно ще се развали!!!:tooth:
работят,ама спирачният път при 170 с АБС е малко множко!
гумите са чистак нови КЛЕБЕР ХИДРАКСТЕР- много яки особено на мокър път.
колата е 12 годишна и това обикновено е средната и скорост като карам на газ ,мина ли на бензин и става страшно!!!:Bolt:

търтей
24-09-2008, 17:27
да ясен си
коментарите са излишни
средната скорост
а по математика в училище си имал 3 нали

millko
24-09-2008, 17:44
да ясен си
коментарите са излишни
средната скорост
а по математика в училище си имал 3 нали

Айде моля те, без да се познаваме да не правиме заключения!Искаш ли да ти пусна дипломата си по факс или по каквото ти е удобно?Като са излишни коментарите,по добре да не коментираш!И се постарай поне едно изречение да направиш-не е толкова сложно.По български си имал 3,нали?

търтей
24-09-2008, 17:47
не бе
забавляваш ме
средна скорост с алфа 155 - 170 км/час
интересно
и не си имал 3 по математика викаш?

сичко е възможно :)

Pinky
24-09-2008, 18:00
тртей, аз като ти казвам за българското образование, ти ми не верваш

millko
24-09-2008, 18:01
не бе
забавляваш ме
средна скорост с алфа 155 - 170 км/час
интересно
и не си имал 3 по математика викаш?

сичко е възможно :)

Когато за един час изминеш 170 км,какво значи бе професоре.А когато за година и половина изминеш 55 000 км.в Европа с Алфа 155, наистина ще се забавляваш.Много е интересно,повярвай ми!Отварят се какви ли не възможности-особено в Германия.

fred
24-09-2008, 19:50
Това май е формулата:
Пътя=скоростта * времето
Може да сложиш цифри и да смяташ, като местиш неизвестното.
Кефа e хубаво нещо, само да не умират други поне, а който кара добре му дават много пари в различни състезания и клубове, примерно във Формула 1 .

търтей
24-09-2008, 23:02
хуу е да си верва човек
:)
аз в тая тема приключвам

mohi
26-09-2008, 11:20
От РПУ-то ми казаха,че ще си поправят грешката в НП, и ще отпаднат точките които са ми взели, само няма как да ми върнат надзетите 20лв.

Имам и един друг въпрос, че нещо не намерих информация
или не търся правилно, колко човека трябва да бъдат в патрулната кола когато ни спират? Понеже баща ми е питал един местен полицай и той му е казал, че трябва да са задължително двама, ако е само един може да му пожелаеш лек ден и да си ходиш. В нашия район само ореховското РПУ го правело това понеже нямали хора.
И му казал и друго, но не бил сигурен, че май вече трябвало да са по трима.

Ако има някой по-запознат може да сподели дали е така.

ФЕРАРИСТ
26-09-2008, 12:19
Това е добър въпрос, и ще ми е интересно да науча......
Аз например вечер на неосветено място, път или магистрала, не спирам на който и да е, пък ако ще и по трима да са, и с по три коли......два пъти са ми махали, двата пъти продължих и никакви ядове.......хем бях в яко нарушение.....

ivo_red
26-09-2008, 12:42
баси, аз миналата седмица получик НП по пощата от февруари 2007г. Тогава се спряха между Румънското и гара Подуене. бях още с Уното и карах със 100 та се връщах около 60 м до кукуте. Те обаче бяха пичове и в акта ми писаха, че съм карал със 70, за да не ми приберат книжката. Глобата ми е 20 кинта, сега явно са наточили ножа

lulin racing
27-09-2008, 22:27
.........

VFTI
27-09-2008, 23:09
Нещо забавно свързано с темата, което намерих :):)

http://saparev.com/kat/KAT_objections.htm

jorko
28-09-2008, 09:34

Браво на човека :!:

Furious 155
28-09-2008, 23:24

Направо ги е сцепил с факти - и така и трябва!

Бобби
29-09-2008, 08:51
Гледам тук плачете от полицията...!..аз пък да ги похваля:)
Вчера пътувам с едно приятелче към Дупница....:drive: и преди Старо село стъпвам на един хубав асфалт, рядкост за наште пътни условия:gruebel:...хоп у лево и газ:go:...е след малко изкача някакво момче с палка и пак в десно...кррайно дясно:busted_cop:...представя се полицайчето..така и така 154км/ч....
Тръгвам аз с оправданията:...магистрала...малко съм се увлякал..дъра бъра...а полицайчето:...а не е магистрала, ограничението е 90км/ч.......:?
Викам си...ей сега я втасах!....над 60км./ч....отгоре....3месеца без книжка и 150 лв на минус:?:?
Почвам аз да се моля, като гладно цигане за джанки....някак си да събудя съчуствие в него!!!!:please:
полицаят ми казва ела при патрулката...не става!!!.. имаме проверяващ с нас!!!!!
Докато вървях ме към полицеиската кола стана дума за Алфата...явно полицая беше фен на марката...тъй като спирачният ми път си беше бая дълъг...полафих ме си това онова за бързите Алфи....но на мен хич ми не беше до това, защото си мисля ...:jumping: и то много гадно:?
Точно стигнахме пред патрулката и момчето с униформа ми казва спокойно...ще те запиша смо, че сме те проверили!!!!!....егати и изненадата за мен:dance:
Без подкуп без наказание...за първи път се спасявам така!!!!...не е за вярване....отзад в тяхната кола...наистина имаше някакъв цивилен!
Е това полицайче, ако го срещна пак ще трябва задалжително да го почерпя:tequilla:
Е стават и такива неща:)..за мое щастие:)

koolio
29-09-2008, 10:39
Мда, намират се и нормални полицаи, колкото да поддържат заблудата в нас...
:priest:

ФЕРАРИСТ
29-09-2008, 17:07
Мда, намират се и нормални полицаи, колкото да поддържат заблудата в нас...
:priest:

Ъпсолютно....това изключение само потвърждава правилото.......

Stoyan Georgiev
29-09-2008, 20:52
и къв е смисъла на това да те пусне така ?

в смисъл, хубаво е , че си се отървал от глобата, ама другия път недай си Боже няма да те спре палка ами я стълб я дърво ... :(

нищо лично, просто полицаите трябва да си пишат актове и да взимат точки - нито да взимат пари, нито да пускат щото ти харесват марката на колата :)

koolio
29-09-2008, 22:48
и къв е смисъла на това да те пусне така ?

в смисъл, хубаво е , че си се отървал от глобата, ама другия път недай си Боже няма да те спре палка ами я стълб я дърво ... :(

нищо лично, просто полицаите трябва да си пишат актове и да взимат точки - нито да взимат пари, нито да пускат щото ти харесват марката на колата :)

Този път е еднопосочен, нов, с добра видимост и може да се кара със 150 без да се създава опасност за движението.

Furious 155
29-09-2008, 22:53
В тази връзка е точно малоумните ограничения които има на места... просто може да полудееш ако ги спазваш!!!