PDA

View Full Version : JTD с Чип,повече ли пуши..?

marryboy
28-01-2008, 16:23
Колеги,след чип JTD-то ще дими ли повече? :lol:

Nikiboy
28-01-2008, 17:03
ЖТД с кое управление на бууста?

DiabL0
28-01-2008, 17:04
Колеги,след чип JTD-то ще дими ли повече? :lol:
ПуШииииииииии......... та се невижда нищо отзад...
като дадеш гас и тези зад теб пускат чистачките :lol: :evil: :lol: :evil:

Novachev
28-01-2008, 17:41
Абе да ти кажа вчера карах зад един колега с 1,9 JDT и честно казано почти не пропушва а е с чип на Digital tuning (По агресивния вариант) а я натискаше здраво.

Nikiboy
28-01-2008, 17:55
Моя трактор зависи много от температурата на въздуха. Сега като е студено пропушва млако, но като е топло.....

marryboy
28-01-2008, 18:06
Става въпрос за Пунто 1.9 JTD,
Незнам бууста с кое управлвние е..
Между другото колата си пропушва сега и без чип,опасявам се да не стане страшно след чипа....
Решил съм да слагам :)

Nikiboy
29-01-2008, 17:56
Слагай смело

hristiqn
29-01-2008, 18:14
Става въпрос за Пунто 1.9 JTD,
Незнам бууста с кое управлвние е..
Между другото колата си пропушва сега и без чип,опасявам се да не стане страшно след чипа....
Решил съм да слагам :)
Ако ти е убав 4ипа и колата е уу ред немаа да пуши пове4е :wink: ако си от София знаеш къде да я закараш :idea:

Црън пипер
30-01-2008, 13:08
Ако ти е убав 4ипа и колата е уу ред немаа да пуши пове4е :wink: ако си от София знаеш къде да я закараш :idea:
ако още си пуши слеваща спирка - морген щрасе :roll:

vladu
30-01-2008, 13:47
Ако говорим като цяло за агресивните чипове - нормално е да изпушва леко в определени режими, колкото и ВЕЛИК да е чипа (при рязко подаване на газ в ниски обороти, количеството нафта е повече от това, което може да се изгори с наличния кислород и налагяне - поне докат се развърти турбината, другото е при 5000+ оборота когато буквално оливаш с нафта)

екологията винаги страда при "чипване".

Но не е нормално да пуши кат кремиковски комин нонстоп - тва е или калпаф чип или направление Надин.

А и повечето "фирмени" чипове са правени за сток коли - модването на колата (спортни филтри, по-големи турбини и/или кулери, проходни генерации и т.н.) води до нужда от модване на чипа.

trustworthy
30-01-2008, 14:50
Разликата между 'пропушване', 'пушене' и тютюнопушене и глобалното замърсяване на въздуха е огромна.
Пропушването го има всеки дизел, ако ще цялата му генерация да е от катализатори, когато се подаде по-рязко газ при определени диапазони обороти :idea:
Пушенето е друга работа вече. То, съответно, се дели според цвета на пушека :) - бял, сив, черен...
Най-много да почне да попушва повечко черно след чипа, ама то няма пълно щастие :roll:

toshi...9
21-02-2008, 18:45
момчета моита 156 2.4 е с чип и няма разлика в пушенето ама варви като самолет не е на себе си слагаите да се изкефите максимално няма ядове ако е профисионално направено

ne0
21-02-2008, 20:51
една кофа с глупУУУсти написахте, не е истина...... отговора на такъв неточн въпрос не още по неточен....

ZoE23
22-02-2008, 09:50
Пуши ама върви пък За сметка на това :P Няма Значение дали е диЗел или бенЗин :)

vladu
22-02-2008, 10:02
една кофа с глупУУУсти написахте, не е истина...... отговора на такъв неточн въпрос не още по неточен....

голема мъдрост написа Нено сан.

ZoE23
22-02-2008, 10:53

голема мъдрост написа Нено сан. :bouncing_smiley:

ne0
22-02-2008, 14:58
ко са смейш ма в мен е истината....

vladu
22-02-2008, 15:35
Нено - дай да скиваме некоя снимка на тоя дизелов дарк форс джедай ...

hristiqn
22-02-2008, 17:35
Нено - дай да скиваме некоя снимка на тоя дизелов дарк форс джедай ...
Айде ,4е интересен изглежда :wink:

viliivanov
22-02-2008, 18:42
На 02.02. минах на преглед с бившата вече, пичовете мериха 3 пъти СО емисийте като умишлено им казах че е с пипан софт, щото ми беше интересно дали е станала по-отровна. Резултатите бяха 150-160g/km, което сметам е добре. :D На новия собственик милиони безаварийни километри с белисимата и да си я кара с кеф :)

A40
24-02-2008, 09:12
абе нещо много бели май правят тези чипове-гледам и колегата владо ремонтирал турбината.аз съм си сложил 400лв в жабката от 2 месеца и още не ми остава време да ида до бобо да чипне на приятелката колата,ама почвам да се замислям.има ли някой във форума който да е изкарал 50000км с чип безпроблемно

vladu
24-02-2008, 09:54
абе нещо много бели май правят тези чипове-гледам и колегата владо ремонтирал турбината.аз съм си сложил 400лв в жабката от 2 месеца и още не ми остава време да ида до бобо да чипне на приятелката колата,ама почвам да се замислям.има ли някой във форума който да е изкарал 50000км с чип безпроблемно

мани го владо - така си я купих колата.
с тръгнало окачване и грешка за пренадув.
за окачването съм си купил powerflex преден и заден кит.
за турбото ... уж беше само за раздвижване на геометрията, но кат го разглобили се видяло, че топлата перка е опирала... явно предния рециклаж/ремонт е бил некадърно скалъпен ...

реално от 560 дет съм дал 400 отидоха за друга турбина с преебана студена перка... и от двете една сбраха ... сега съм с перфе турбо ...

другата ми кола е на 23000 с чип и НИКАКВИ оплаквания.

A40
25-02-2008, 17:47
благодаря за инфото колега,вече нямам колебания за чипа.по принцип съм прецаквал кви ли не коли с кви ли не глупости,обаче тази приятелката много си я харесва и щеше да ме е жал.иначе палърфлекс и аз вече съм поръчал.дано по-скоро ми остане време да я чипна тази хубавица

KGB
25-02-2008, 23:32

Аз съм изкарал над 100 000км с чип безпроблемно.

Dodo 155
26-02-2008, 15:35
Според мен, доколкото елементарните ми знания и логика позволяват, мисля, че проблем с чипване може да се получи само тогава, когато е направено с подръчни материали или от хора непросветени в това.
Това, което виждам след чипването на моята кола е, че в момента работи по-меко, пуши значително по-малко, гори с 0,6/100 по-малко, за вървежа няма да коментирам, т.е. положителни неща. В случай, че се кара с хубаво гориво, сменят се консумативите както трябва, използват се качествени масла и т.н., не виждам причина да не изкара повече.
Не знам защо си мислите, че турбината трябва да издържа с живота на мотора :roll:
Аз предпочитам да сменям турбо на всеки 50 000 км, но да работи като такъв елемент, а не само да подухва клапаните и да издържа х 300 000 км :lol:

KGB
27-02-2008, 00:43
Според мен, доколкото елементарните ми знания и логика позволяват, мисля, че проблем с чипване може да се получи само тогава, когато е направено с подръчни материали или от хора непросветени в това.
Това, което виждам след чипването на моята кола е, че в момента работи по-меко, пуши значително по-малко, гори с 0,6/100 по-малко, за вървежа няма да коментирам, т.е. положителни неща. В случай, че се кара с хубаво гориво, сменят се консумативите както трябва, използват се качествени масла и т.н., не виждам причина да не изкара повече.
Не знам защо си мислите, че турбината трябва да издържа с живота на мотора :roll:
Аз предпочитам да сменям турбо на всеки 50 000 км, но да работи като такъв елемент, а не само да подухва клапаните и да издържа х 300 000 км :lol:

Радваме се, че си доволен от нашата работа :wink:

Dodo 155
27-02-2008, 12:56

Радваме се, че си доволен от нашата работа :wink:
Не знам дали Киро ти е казал, но съм супер доволен :wink:
В момента правя и реклама 8)
Трябва да я видя колко коня е станала, ей така от интерес 8)

KGB
27-02-2008, 13:12
Ми към края на март или през Април може да направиме един дуно ден...да видиме къде, какво що :D

Коки
27-02-2008, 13:51
Ми към края на март или през Април може да направиме един дуно ден...да видиме къде, какво що :D

Много добра идея! :clapping:

Dodo 155
27-02-2008, 22:01
Подкрепям идеята :wink:
Трябва да ми кажете по-рано, за да съм свободен него ден 8)