View Full Version : XENON и BI-XENON
MaDHaCkEr
28-01-2008, 22:53
Интересува ме каква е разликата м/у ксенона и би-ксенона и цените г/д какви са... ако може да ми препоръчате какви крушки да взема с каква светлина е най-хубаво. Може да задавам тъпи въпроси, но не разбирам и искам да сложа та за това питам :P
Мерси предварително :)
Еми порови малко почти сам сигурен че има тема в която да намериш отговор на всичко което те интересува
MaDHaCkEr
28-01-2008, 23:18
търсих ама нещо не намерих това което искам да разбера.... :shock:
търсих ама нещо не намерих това което искам да разбера.... :shock:
Ксенон- само къси, би-ксенон- къси и дълги, цени не знам..почват от 200 лева нагоре
Фабричните ксенони са на 4300К (келвина)....дневна светлина рано сутрин.
Избягвай всичко над 5400Келвина...защото крушка коята работи на 6000К е с около 20-30% по-слаба от такава на 4300К...това е най-грубо обяснено.
Келвин не е мерна единица за измерване на силата на светлината както си мислят много хора!!!
Разликата от ксенон и би-ксенон е в лупата и механизма...тоест ксенон само на къси може да е с обикновенна лупа без механизъм или с рефлектор. Би-ксенон е лупа с механизъм, който мести металната пластинка която "реже" светлинния сноп.
Препоръчително е да се използва окабеляването което идва в повечето комплекти...тоест директно връзване към акумулатора.
MaDHaCkEr
29-01-2008, 11:03
@KGB мерси че поне ти ми обясни за какво точно става на въпрос :) Преди време гледах тук в форума имаше една тема за ксенон и беше даден някакъв сайт, вътре имаше снимки всяка крушка как осветява пътя, ама нещо немога да го намеря сега :(
Питай Търтея осигурява безплатен монтаж и бира ако светнат после :)
@KGB мерси че поне ти ми обясни за какво точно става на въпрос :) Преди време гледах тук в форума имаше една тема за ксенон и беше даден някакъв сайт, вътре имаше снимки всяка крушка как осветява пътя, ама нещо немога да го намеря сега :(
Темата я бях пуснал аз , в раздела за 166ците а сайта е
http://www.xenon-bg.net/
KGB ти е обяснил разликите между ксенон и би-ксенон , в този сайт цените са 299лв за единична система и за другите нагоре
MaDHaCkEr
29-01-2008, 12:16
ок пич мерси ;) сега ще го разгледам пак сайта
Погледни това:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=18717