Log in

View Full Version : Алфист... що е то???

Nasko_77
29-01-2008, 19:32
Айде да обясните... :?:

trouble
29-01-2008, 19:44
Да пишат хората с класиките, защото аз съм просто обикновен шофьор на кола...още по зле..даже Фиат карам....Дали пък Фиата ми не е с двигател на Алфа Ромео... :roll:

TaNo
29-01-2008, 19:58
Луд за връзване, не признаващ други марки (съда по себе си) :lol:

Bobi_33
29-01-2008, 20:09
Да пишат хората с класиките, защото аз съм просто обикновен шофьор на кола...още по зле..даже Фиат карам....Дали пък Фиата ми не е с двигател на Алфа Ромео... :roll:

Ми не е. Тъй наречената ти Алфа е с мотор на Фиат, леко променен.

Alfa User
29-01-2008, 20:39
Алфистите са хора, заразени от нелечим вирус* ... Характеризира се с пристъпи на особено въодушевление и екстаз при всяко съзиране на любимата марка автомобили ... Също така особена черта е закупуването на атомобили от същата небезизвестна марка при условия и в състояние, които биха накарали всеки порядъчен "обикновен" клиент да избяга без дори да поглежда назад.
Казано накратко - хората, заразени с този вирус, следват поривите на сърцето си, често определяно от западни източници като "Cuore Sportivo". Особена тяхна черта е безусловното подчинение на закона A.L.F.A. (т.е. Always Looking For Another), което често ги поставя в опасни ситуации на пътя поради прекомерна адмирация към особено запазен класически модел, току-що минал край тях.

Абе алфизма си е култ, каквото и да си говорим :bowdown:

__________________________________________________ ___
* в случая "нелечим вирус" = "Virus Alfa"

Nasko_77
29-01-2008, 20:49
Алфа Юзър... то и аз така мисля, но май има хора дето дават други характеристики за това понятие :!: :wink:

П.С Добре, че го написа. Тъкмо си бях помислил, че има раздели в този форум, направени "по милост" за Фиатовите Алфи. :wink:
Тъй наречените Алфи :idea: :screwy:

Alfa User
29-01-2008, 20:53
Сори за офтопика ... Понятието "Алфисти" наистина се касае за феновете на марката в същинската й красота. Това че ФИАТ се намесва, и след това става страшна каша, е съвсем отделен въпрос. А ти не ме гледай какво карам в момента - сега си возя Д-то в един истински хибрид между двете марки A & F - но като видя стегната 33 или 75, откачам ... затова и говоря така - мисля че много хора ще ме подкрепят ;)

trouble
29-01-2008, 20:54

Ми не е. Тъй наречената ти Алфа е с мотор на Фиат, леко променен.

Да Боби..знам моето е ирония по повод други постове...

П.С. Колеги със "тъй наречените" Алфи (146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера...и мн други които не споменах...) не се засягайте....заблуждавате се че карате Алфа Ромео и сте част от семейството...Нищо не знаете вие.....

Mury
29-01-2008, 21:33
П.С. Колеги със "тъй наречените" Алфи (146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера...и мн други които не споменах...) не се засягайте....заблуждавате се че карате Алфа Ромео и сте част от семейството...Нищо не знаете вие.....

Какво искаш да кажеш с това :?: :?: :?: просто това е истината,аз също карам Алфа с Фиатов мотор,окачване от Типо и т.н./с две думи Темпра слупи на фаровете/ :idea: :idea: :idea: Това не ми пречи да съм Алфистъ :wink: :wink: Харесвам много старите Алфи,и даже си мечтая за една 75 3.0 :twisted: :twisted:

trouble
29-01-2008, 21:36

Какво искаш да кажеш с това :?: :?: :?: просто това е истината,аз също карам Алфа с Фиатов мотор,окачване от Типо и т.н./с две думи Темпра слупи на фаровете/ :idea: :idea: :idea: Това не ми пречи да съм Алфистъ :wink: :wink: Харесвам много старите Алфи,и даже си мечтая за една 75 3.0 :twisted: :twisted:

Именно, но в една друга тема това се изопачи....думите ми от предния пост са в преносен смисъл...

Alfa User
29-01-2008, 21:56
Колеги, хайде да не обръщаме темата отново в спор. Мисля че ще е добра идея всеки да сподели как разбира понятието, станало нарицателно за нашата група, без да спорим кой как го интерпретира.

phoenix
29-01-2008, 23:14
Алфиста...Що е то?
Болен Мозък, влюбен и вманиачен в купчина желязо на четири колела и мотор, като тази купчина е одушевен предмет според него. Абе Болен мозък :twisted: :twisted: :twisted:

Mind_Control
29-01-2008, 23:34
Въпреки че съвременните алфи имат много общо с фиат, те запазват духа си! Най- малкото дизайна е доста по впечатляващ от този на фиат... Алфист- това е човек, който става част от колата си когато се качи в нея! :roll:

phoenix
29-01-2008, 23:52
относно кое е Фиат, Алфа или Ланчиа....мисля разликата е само в буквите, иначе другото е въпрос на вкус. Всичкото се произвежда от и за печалба на концерна майка който е: ФИАТ ГРУП. Дори на Ферарито от Ф1 си пише отпред Фиат. Другото е безсмислен спор(глупава вражда). Всички трябва да се радваме че Фиат са една от водещите световни марки в автомобилостроенето и е ясно предполагам на всички колко много са дали на света във всяка една насока(дизели, 2-валови матори, доразработка на ЖТД, неповторим дизайн....)
Иначе Алфа от много, ама много отдавна не е само Алфа Ромео, много малко са Алфите дето нямат нищо общо с Фиат, което за добро или лошо е факт (според мен за добро са се обединили трите фирми и ние можем да се наслаждаваме на колите които караме, че са на една водеща сила в автомобилостроенето....а тез дет карат разни немски машини да си мислят, че дизайна не е италиански, и че новите им дизели не са разрабботка на италианските инжинери :twisted:)

Venci
30-01-2008, 00:44
Аз достатъчно говорих в другата тема. Но думите ми явно не са разбираеми. На НИКОГО не съм казал, че не е алфист, защото не кара 75-ца. Четете по внимателно! Човек може да бъде алфист и да кара москвич. А това, че вече няма истински алфи е съвсем друга бира! Не преиначавайте думите ми!

deadairplane
30-01-2008, 01:42
Бат Венци, след като мислиш, че Фиат са развалили Алфите, подари ми го това купенце, че и без това ти е трън в очите :please:
Сега сериозно. Ако погледнеш финансовите резултати Алфа Ромео са дръпнали доста напред след като Фиат ги купува (вярно не веднага но пазара е едно такова нещо на което трябва да се налагаш а то не става от днес за утре). Понеже всичко на тоя свят се прави с цел печалба значи Фиат са помогнали доста на Алфа Ромео. Струва ми се че ако не е било тази покупка сега нямаше да има дори и такива Алфи. Мисля че не е редно да се правят такива изказвания срещу Фиат защото звучи малко като във Футбола: Феновете на Левски и ЦСКА ще се избият по между си а футболистите седнали и запиват заедно и са първи приятели.
ПЕАСЕ :cheers:

Venci
30-01-2008, 02:50
Ама аз пак ви казвам против Фиат нямам нищо. Даже съм доволен много, не ме разбирайте погрешно! Просто тръпката е друга. МИР! И много бири!

Бобби
30-01-2008, 08:17
Това с бирите е добре! :D :cheers: Според мен Алфа е диагноза!...за доста от нас....неллечима болест!...от която ти тупти сарцето, но не се умира!

botsos
30-01-2008, 09:26
Според мен, тва да си алфист, значи, всеки път когато видиш Алфа да трепва нещо вътре в теб! Без да можеш да го контролираш или да си обясниш какво точно става!

Wolfy
30-01-2008, 14:47
В един от епизодите на Топ Гиър ми хареса начина, по който описват и предават духа на марката... Момента започва на 3:40 минута, ЦЪК (http://www.vbox7.com/play:6e168082) :P

MARTI ALFAMEN
31-01-2008, 20:49
Според мен, тва да си алфист, значи, всеки път когато видиш Алфа да трепва нещо вътре в теб! Без да можеш да го контролираш или да си обясниш какво точно става! :bravo:

lyuli
31-01-2008, 20:53
Според мен, тва да си алфист, значи, всеки път когато видиш Алфа да трепва нещо вътре в теб! Без да можеш да го контролираш или да си обясниш какво точно става!

или направо да ти става.......... :shock:

botsos
01-02-2008, 09:25

И това е вариант. :wink:

Mury
02-02-2008, 17:55

А на теб кво ти става :?: :?: :twisted:

trustworthy
02-02-2008, 21:45

И на мен ми стана...интересно :lol:

75TwinSpark
02-02-2008, 22:03
алфист за мен е човек който.................................

май ще остана без коментар по въпроса защото не видях в темата
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7096

психолози,или подобни 8)

иначе и на мен ми става :oops:

pipi
02-02-2008, 22:22

И на мен ми стана...интересно :lol:

Със сигурност не е каквото на вас. :lol:

П.С. На нея прости и харесват! :P

Venci
02-02-2008, 23:55
алфист за мен е човек който.................................

май ще остана без коментар по въпроса защото не видях в темата
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7096

психолози,или подобни 8)

иначе и на мен ми става :oops:

:bowdown:

Gogata
03-02-2008, 01:47
За мен Алфа Ромео е като красива жена-още като я видиш и въздишаш по нея.Обзема те приятно чувство и искаш да я имаш,каквото и да ти струва това!Насладата от красотата и изяществото на една Алфа несъмнено може да се определи като душевен оргазъм.Особено ако това е съпътствано и със звука на истински алфов мотор,който агресивно боботи във високи обороти и гали ушите по лек планински път на полуотворен прозорец за увеличаване на усещането.Всичко това е събрано в една привлекателна и неустоимо красива външност,която те кара да се чувстваш все едно се влюбваш за пръв път и това й придава някаква душевност,която не може да се опише с думи!
Alfa e passione!

The_Game
03-02-2008, 18:12
За мен Алфа Ромео е като красива жена-още като я видиш и въздишаш по нея.Обзема те приятно чувство и искаш да я имаш,каквото и да ти струва това!Насладата от красотата и изяществото на една Алфа несъмнено може да се определи като душевен оргазъм.Особено ако това е съпътствано и със звука на истински алфов мотор,който агресивно боботи във високи обороти и гали ушите по лек планински път на полуотворен прозорец за увеличаване на усещането.Всичко това е събрано в една привлекателна и неустоимо красива външност,която те кара да се чувстваш все едно се влюбваш за пръв път и това й придава някаква душевност,която не може да се опише с думи!
Alfa e passione!

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Teazer
03-02-2008, 18:37
Това с бирите е добре! :D :cheers: Според мен Алфа е диагноза!...за доста от нас....неллечима болест!...от която ти тупти сарцето, но не се умира!
Освен, че е нелечима е и заразна :roll:
Повечето ми приятели започнаха да забелязват и те де що има алфи по пътя 8) Някои от тях даже си купиха такива под мое влияние ... :lol:

lyuli
03-02-2008, 18:54

трябва ли да се изпада в подробности? :) ? :twisted: ще стане малко нецензурно, :oops: сорри. оставям на вашето въображение ;) :lol:

JORDI
03-02-2008, 20:01
Това ли е облика на истинският алфист...с болно подсъзнание :?: :roll:

lyuli
03-02-2008, 20:18
Това ли е облика на истинският алфист...с болно подсъзнание :?: :roll:

къде става въпрос за подсъзнание? всичко се случва на съзнателно ниво..... :shock:

LeoVin4i
03-02-2008, 20:31
Аз днеска си купих 145 1.3 боксер, вече имам 2 алфи :D
Май ме е хванала... болестта

MARTI ALFAMEN
03-02-2008, 20:40
Честито колега сас здраве да си ги караш и двете :rosso_spider:

lyuli
03-02-2008, 21:27

честито и от мен!!!!!!!!!!!!

Absente_
03-02-2008, 21:51
много е тъпо,като някой няма пари за нова алфа да ги обижда и да си хвали старите , даже тъпо не е правилната дума , мисля че е жалко
Е да всички запознати с марката признаваме 33ката , 75цата , 155цата и т.н... ама човек да плюе по 146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера и т.н... и отгоре на сичкото се мисли за "алфист" нещо ми се струва странно :roll:

zmg
03-02-2008, 22:02
за да си алфист трябва да си естет по душа и различен от обикновения делничен шофьор.усещането е за нещо различно,не винаги съвсем разумно за другите,но в крайна сметка приятно и повтарям РАЗЛИчНО. точно това е алфа манията.а какво става и какво не това е друго.

zmg
03-02-2008, 22:06
забравих да добавя това не е болест а любов а от нея понякога да не кажа често доста боли но никои не се е отказал от нея.

75TwinSpark
03-02-2008, 23:07
много е тъпо,като някой няма пари за нова алфа да ги обижда и да си хвали старите , даже тъпо не е правилната дума , мисля че е жалко
Е да всички запознати с марката признаваме 33ката , 75цата , 155цата и т.н... ама човек да плюе по 146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера и т.н... и отгоре на сичкото се мисли за "алфист" нещо ми се струва странно

ти гледам си от най запознатите

:baby: :baby: :baby:

:Yeeeehaaa: :Yeeeehaaa: :Yeeeehaaa:

:headbang: :headbang: :headbang:

deadairplane
03-02-2008, 23:22
Е да всички запознати с марката признаваме 33ката , 75цата , 155цата и т.н... ама човек да плюе по 146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера и т.н... и отгоре на сичкото се мисли за "алфист" нещо ми се струва странно :roll:
Подкрепям колегата 75тс ти знаеш ли кой е бате Венци (може и да е по малък от мене), че така разправяш. Човека наистина си харесва старите, и не защото не може да кара от новите :wink: Вярно е че от както Фиат са купили Алфа нещата са различни, и наистина новите Алфи нямат същия дух, обаче ако не беше Фиат новите Алфи нямаше да ги има (или щяха да са по зле ако не беше Фиат някой друг щеше да ги купи, ами ако тоя някой друг беше ВАГ? тогава и толкова от духа им нямаше да остане.) Все пак и Фиат си имат дух и той си прилича донякъде с този на Алфа (Не изцяло). те това има предвид бате Венци, другото са бири :mrgreen:
ПП Жалко че не ще да ми подари купето :mrgreen:

Venci
03-02-2008, 23:29
Аз не плюя по нито една кола. Всички са много хубави, само че само някои ми доставят истинско удоволствие да ги карам :idea:

solar73
04-02-2008, 00:24
а дали си се замислял 4е в тия баби са вкарани толкова пари 4е да си купим по една от така наре4ените нови алфи :rotfl:

Absente_
04-02-2008, 00:32
а дали си се замислял 4е в тия баби са вкарани толкова пари 4е да си купим по една от така наре4ените нови алфи :rotfl:

незнам,казваш го сякаш съжаляваш ....

solar73
04-02-2008, 00:34
хи1 не съжалявам даже бабата не я давам за нищо имам си и един нов дръгел и не виждам с какво е по добър от 75цата :twisted:

Absente_
04-02-2008, 00:38
незнам , аз лично бих съжалявал :? а иначе мисля че ме разбрахте грешно,кефя се много на по старичките , ама ми стана тъпо колегата как "нахрани " всички останали алфи

Nasko_77
04-02-2008, 00:59
Е да всички запознати с марката признаваме 33ката , 75цата , 155цата и т.н... ама човек да плюе по 146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера и т.н... и отгоре на сичкото се мисли за "алфист" нещо ми се струва странно :roll:Аз пък не виждам какво лошо каза колегата Absente_ в този пост, че така го налазихте всички :roll:

Викате, Алфите дето е изброил накрая... не струват, а?

Или се захващате за това, че малко е объркал моделите, коя е Фиатова и коя не... айде ся подробности. Много добре се разбира мисълта му :wink:

alfonso_90
04-02-2008, 11:07
пъъъффф според мен има огромна разлика (светлини години) в карането и емоцията от "старите" алфи и "новите" . Име 75ица като я карам умирам от кеф просто като настъпя.... ,а на шофиорските курсове карам 146 и тръпката е по малка, въпреки че и там ми дават да давам повече гассс :D но разлика има и то не малка,което сички го знаят :wink: но ЗА МЕН сички алфи са ненормално яки ,а една подържана "стара баба"е просто уникално дори да я гледам на картинка или на пътя :shock: лчно мение :roll:

MrX
04-02-2008, 12:25
А пък за мен тия ви разсъждения са пълна глупост, стари, нови, още по-нови,а ако се направи един класически модел в съвременни условия и глезотийките на новите коли пак ли така ще говорите."Който нямал пари за по-новите" , хахаа, несъм много на същото мнение и с тия "истинска" и "неистинска" - ми истинска алфа е от '60 ако се съди по разсъжденията ви относно влиянието на други концерни. По принцип важи правилото всеки кара това зяа което има средства,аз обаче се радвам, че карам това което искам ако ще да не е "истинска" алфа

fiore
04-02-2008, 13:08
Според мен, тва да си алфист, значи, всеки път когато видиш Алфа да трепва нещо вътре в теб! Без да можеш да го контролираш или да си обясниш какво точно става! YES :bg: седнеш ли веднъж зад волана на алфа-слизане няма. става част от теб. сърцето ти заработва в ритъма на двигателя И. Ако нещо не е в ред в колата- не можеш да спиш. боли те когато видиш ударена или повредена алфа. като видиш някой от твоята порода- винаги ти се иска да покарате заедно . сменя се модела но не и марката. видиш ли я на пътя- се обръщаш след нея. след това редовно я сънуваш. една позната преди време беше казала "Жалко че алфа ромео не правят мъже" Не се съмнявате какво кара нали? 8)

pr_00f
04-02-2008, 14:59
Побъркана работа :)
Цялата при това :)

Teazer
04-02-2008, 16:59
Според мен, тва да си алфист, значи, всеки път когато видиш Алфа да трепва нещо вътре в теб! Без да можеш да го контролираш или да си обясниш какво точно става! YES :bg: седнеш ли веднъж зад волана на алфа-слизане няма. става част от теб. сърцето ти заработва в ритъма на двигателя И. Ако нещо не е в ред в колата- не можеш да спиш. боли те когато видиш ударена или повредена алфа. като видиш някой от твоята порода- винаги ти се иска да покарате заедно . сменя се модела но не и марката. видиш ли я на пътя- се обръщаш след нея. след това редовно я сънуваш. една позната преди време беше казала "Жалко че алфа ромео не правят мъже" Не се съмнявате какво кара нали? 8)
Тцъ бе, колега 8) :P

fiore
04-02-2008, 18:16
:rosso_spider:

MUROMAN
05-02-2008, 19:40
аз не знам какво точно е ,но знам ,че като видя някоя Алфуна от любимите ми се ухилвам до уши и ми става гот на душицата. :)

alfamicin
05-02-2008, 23:49
http://www.torquecars.com/images/alfav6.jpg

Един алфист,ако го има това в колата,сигурно щеше да спи при него в гаража!
А тия"нормалните" хора,с немските коли,ако го видят най-вероятно ще кажат:"баси теснотията,тука нема къде да се бръкне"!