View Full Version : Смяна на табло
alfa155-1.7TS
30-01-2008, 09:25
Колеги малко тъп вапрос ама аз и не си разбирам много...кажете ми може ли да си смеян таблото защото аз съм със старото и да си сложа новото....има ли кабелите за датчиците на масло и другите неща които ги има новото табло.....Обшо взето ще ми варши ли работа???
Мерси колеги!!!!
Колега, твоето табло не е "старото", а си е таблото, което се слага на 1.7 TS 8v двигателя. И аз не знам защо, но за тези версии не се предлагат датчици за налягането и температурата на маслото. А що се отнася до това, дали имаш нужното окабеляване - мисля, че нямаш такова, защото ги няма и самите датчици. Е, естествено, че може и да греша в разсъжденията си, но нека се изкаже някой по-добре запознат по темата!
Аз също имам интерес към този проблем, но на този етап мислех да си закача допълнителни уреди към "А" колоната на купето откъм шофьорската страна.
alfa155-1.7TS
30-01-2008, 11:44
Аз мисля че има опоменатите датчици за маслото защото си спомням питах за един такъв докато ми преглеждаха колата и ми казаха че е датчик за масло но тогава не се цетих да го питам,но както каза ти нека да се изкаже някои по информиран че ние може да си предполагаме доста :lol:
ALFA CORSE
30-01-2008, 19:24
Аз мисля че има опоменатите датчици за маслото защото си спомням питах за един такъв докато ми преглеждаха колата и ми казаха че е датчик за масло но тогава не се цетих да го питам,но както каза ти нека да се изкаже някои по информиран че ние може да си предполагаме доста :lol:
Вероятно е датчика ти за лампата на маслото.
Би трябвало да имаш окабеляване!!!!.....италианците слагат независимо, дали е базов или с екстри окабеляване за всичко....например при мен има изведени кабели за тернометър в огледалото, а нямам такъв...зашото сам вез клима.....също така и за нивото на маслото...което се среща при други мотори.....според мен трябва да има! :idea2:
Дори и да няма датчик какъв е проблема да сложиш ако има окабеляване
Aми някой сменял ли е крушки на копчетата за парното,икак става.
колега направи ли трансплантацията с таблото ? и функционират ли допълнителните уреди на таблото? аз също мисля да сменям моето и затова питам.
Rider_alfa155
24-09-2009, 20:06
колеги само да спомена че имам едно табло някой ако е заинтересуван 0897873370 сега ще я пусна обявата и в раздел продава ма видях че тук се обаждате за такива истории та рекох да ви спомена