PDA

View Full Version : Смяна на шарнир/маншон

Kubert
03-08-2005, 13:22
Здравейте колеги, вчера след като свалих предна лява гума реших да погледна състоянието на шарнира, за съжаление маншона му е скъсан :frown: :cry: .
Дайте съвет какво да правя той си върви с носача, може ли да се смени само маншона или трябва целя носач :?: .

03-08-2005, 13:45
Здравейте колеги, вчера след като свалих предна лява гума реших да погледна състоянието на шарнира, за съжаление маншона му е скъсан :frown: :cry: .
Дайте съвет какво да правя той си върви с носача, може ли да се смени само маншона или трябва целя носач :?: .

Маншона се държи с една увита като пружина тел. Можеш да смениш само маншона. Дано не си карал много време така защото прах вътре в шарнира ще го разбие бързо.

hf hpe
03-08-2005, 13:45
за жалост отдавна не се продават само маншони точно за шарнира
можеш да си го смениш ако нямериш от разбит носач здрав тампон или да търсиш по магазините за лада или москвич където все още се продават такива работи

Kubert
03-08-2005, 15:37
Благодаря за бързата реакция колеги :notworthy: , за жалост може да се окаже че така съм я купил. Да се надяваме че няма сериозни щети.

Bobo
04-08-2005, 00:32
Благодаря за бързата реакция колеги :notworthy: , за жалост може да се окаже че така съм я купил. Да се надяваме че няма сериозни щети.

За съжаление веднъж влезе ли пясък в шарнира и покара ли се повечко той си заминава и дори да смениш маншона за кратко каране след това ще останеш без шарнир :frown:

Kubert
04-08-2005, 13:36
Добре колеги, явно стигнах до смяна на шарнира и съвсем логично е да попитам от къде да си го закупя и колко струва. :roll:

gigi
04-08-2005, 13:49
Най удачно според мен е от ТиН аз поне от там ги закупих.за твойта кола мисля че е между 50-60 лв но може да звъннеш и да питаш че не помна със сигурност.
:roll: