PDA

View Full Version : Осъдиха Volvo за убийство

lyuli
31-01-2008, 21:09
Осъдиха Volvo за убийство
31.01.2008 16:04

http://www.investor.bg/?id=59758

Шведският автомобилен производител Volvo бе признат за виновен в убийство, след като френски съд постанови, че дефектни спирачки са били причината за фатална катастрофа във Франция, съобщи ВВС.

Шофьорката Катрин Кохц загубила контрол над своето Volvo 850 TDI и убила на място две деца през 1999 година. Тя получила условна присъда от шест месеца затвор, 300 евро глоба, а книжката й била отнета за една година.

Volvo пък е глобено с 200 000 евро, въпреки че компанията отрича колата да е имала дефекти.

„Става въпрос за трагичен инцидент за всички замесени. Не е имало проблем със спирачките“, коментира говорител на компанията.

Адвокати на Volvo отрекоха катастрофата да е станала заради механичен дефект и се очаква да обжалват решението на съда.

Автомобилният производител, базиран в Гьотеборг, е собственост на американската компания Ford, която го изкупи през 1999 година

fred
31-01-2008, 21:24
Ако беше Пежо, дали щяха пак да го осъдят?

Nasko_77
31-01-2008, 23:41
Защо не?
Само тук в БГ никой не би завел подобно дело.
И за това сме неандарталци.

bager
31-01-2008, 23:57
След още два-три такива инцидента, очаквам да почнат да слагат "черни кутии" в колите.
Кой е виновен ? "Шофьорката" или ВОЛВО-то?

AlfaRomeo
01-02-2008, 01:13
При нас ако стане така...койот плати повече той няма да е виновен...

Кво правят хората цели компании събят при нас оня нещаснитк Став.. си ... :oops:

Crusader
01-02-2008, 06:50
Така е на запад доста големи "звезди" ходят в затвора, обаче у нас "звздичките" са недосегаеми...
Като се замисля че преди десетина дни /малко преди да купя Капа-та/ оглеждах едно 850 Комби /не ме анатемосвайте/. Колата обаче е солидна като танк и с доста качествена изработка...отказа ме Ауди мотора, както и да е де Капа-та е по-добър избор!

Бобби
01-02-2008, 08:22
Според мен Volvo е много здрава машина!.....да не забравяме, че винаги присъства човешкия фактор :!:

fred
01-02-2008, 08:46
Защо не?
Само тук в БГ никой не би завел подобно дело.
И за това сме неандарталци.

Намеквам, че тия французи са националисти, а иначе за съденето сме наистина неандарталци, въпреки че вече има хора, които действат.

bushiDO
01-02-2008, 10:16
май не ви прави впечатление наказанието - доста символично ми се струва за убийството на 2 деца.... и на шофьорката и на компанията - не мислите ли?

lyuli
01-02-2008, 10:20
Така е на запад доста големи "звезди" ходят в затвора, обаче у нас "звздичките" са недосегаеми...
!

и при това за много по-малки провинения, от това на М.С.........

bushiDO
01-02-2008, 10:38
!

lyuli, прочети статията която сама си пуснала - франция си е на "запад" и кво условна присъда от 6 месеца, за убийството на 2 деца (на това малко провинение ли му викаш). я си припомни на Ставийски колко му е присъдата....

virusalfa
01-02-2008, 11:09
Щом не е за склоняване към проституция-добре!Каква вина има Волво,след като някаква тетка е сгазила деца в населено място?Волво може да се каже че са поставили всички световни стандарти за безопасност.Вижте наказанието на тетката само-смехория!!!

lyuli
01-02-2008, 11:43
!

lyuli, прочети статията която сама си пуснала - франция си е на "запад" и кво условна присъда от 6 месеца, за убийството на 2 деца (на това малко провинение ли му викаш). я си припомни на Ставийски колко му е присъдата....

еми аз визирах разните звезди в щатите....

търтей
01-02-2008, 11:47
уса е последната страна чиито пример трева да следваме
а правораздавателната им система и тотален шит :idea:

Aquila
01-02-2008, 13:06
Случая е малко по-различен от това , което изглежда от Бг статията.
Значи улицата където са били блъснати децата е стръмна и тясна, децата , които минават от там за да отидат на училище се движат по тротоар по който от едната страна има паркирани коли, от другата има сгради и е толкова тясно,че се движат в колона по един. Според жената , която е карала Волвото , спирачките са отказали и колата е започнала да набира голяма скорост и за да избегне по-голяма катастрофа тя е навила волана за да спре като се удари в паркираните коли. За съжаление от другата страна през това време са минавали деца. Дали наистина са отказали спирачките или не само тя си знае. Съда казва,че е имало повреда и ,че Волво на този модел не веднъж са сменяли спирачната система заради повреди, Волво от тяхна страна казват,че спирачките на колата са били в изправност и сега ще обжалват. Незнам голяма ли е или малка присъдата,но нито става въпрос за привишена скорост,нито за каране в пияно състояние, изплашила се е и се е опитала да спре.

MrX
01-02-2008, 13:20
изплашила се е и се е опитала да спре.

А дали е вероятно след като се е уплашила да е поубъркала педалите, да ме извиняват колежките ама съм бил свидетел на подобен случай вместо спирачка газ до ламарината

Aquila
01-02-2008, 13:25

А дали е вероятно след като се е уплашила да е поубъркала педалите, да ме извиняват колежките ама съм бил свидетел на подобен случай вместо спирачка газ до ламарината

Всичко е възможно,но ограничението покрай училищата е 30 км/ч , по тези стръмни улици не вярвам да е карала по-бързо. От там нататък за това си има съд , експертизи на колата , разследвания....Просто исках да кажа,че това,че темата се сравнява със случая на Ставински няма нищо общо.

mevdo
03-02-2008, 02:30
Здравейте колеги! Аз съм член на Волвоклуб България.Познавам се с доста Алфисти от Варна. За това което се пише по-горе ще споделя с вас следното:
Аз самият имам точно 850 TDI. С този двигател колата се произвежда от началото на 1996 до април 1997 - след това започват да правят V 70.Повярвайте ми колата има страхотни спирачки с по два сериозни сп.цилиндъра на всяко предно колело е , с по два спирачни маркуча, серийно се произвежда с ABS. Точно за спирачки или въобще за системи за сигурност Волво е последната марка , която трябва да бъде коментирана в негативен план. Това е мнението ми от личен опит и мисля , че и общото мнение клони към това , че нашите коли са едни от най-сигурните. Струва ми се че въпреки че може да има изключения от всяко правило тук става дума за нещо повече от случайност, че въпросната жена е карала Волво. Доста плоско звучи се "осъди" тази кола! По-горе прочетох изказвания на хора, които изказват съмнения за истинноста на случая и мисля че са прави! 8)

Crusader
03-02-2008, 09:12
Те тука си прав, повечето световни стандарти по отношение на сигурността, както каза един колега по горе, са поставени именно от Волво. Жалко че модела 850 не е произвеждан с друг дизелов мотор освен с Ауди 2.5, наистина щях да взема такова, бях намерил страхорно комби 850 с кожа и двузонов климатроник, джанти и други глезотии, но двигателя - майка плаче аи на другите 850-ци които гледах, а и цените на обслужване и подръжка на тоя мотор....Обаче колата е много солидна и сигурна.

lyuli
03-02-2008, 19:36

това го направи и един братовчед преди да блъсне типото в един стълб на тролеите в Дружба, панирал се, заляга ( :!: ) и газ......... човека оцеля, но колата не за съжаление
така че моля да няма обиди по адрес на жените-шофьорки!

mevdo
03-02-2008, 22:00
Те тука си прав, повечето световни стандарти по отношение на сигурността, както каза един колега по горе, са поставени именно от Волво. Жалко че модела 850 не е произвеждан с друг дизелов мотор освен с Ауди 2.5, наистина щях да взема такова, бях намерил страхорно комби 850 с кожа и двузонов климатроник, джанти и други глезотии, но двигателя - майка плаче аи на другите 850-ци които гледах, а и цените на обслужване и подръжка на тоя мотор....Обаче колата е много солидна и сигурна.

Много съжалявам , че си останал с негативно мнение за мотора, аз съм чувал лоши отзиви за шест-цилиндровия мотор 2.5, на 850 монтират по-стария пет-цилиндров. Аз лично съм с прекрасни впечатления от него, мисля че и други колеги от нашия клуб споделят мнението ми.Това есествено в никакъв случай не омаловажава избора ти - Капа-та е също много сериозен автомобил - поздравления. Познавам се както казах с някой от алфистите във Варна и ако имаш желание да присъстваш на някоя от техните сбирки с радост ще се опитам да променя мнението ти за този двигател , демонстрирайки ти моята кола! :D