Log in

View Full Version : много гори

alra
31-01-2008, 22:25
колеги, моля ви се помагайте! колата от подписа гори 14-15 градско. При това не я карам през деня, а повече вечер след 18ч. т. е. не в големите задръствания. Махнат е катализатора, ламбдата работи.

Помогнете моля ви се къде може да е причината, защото това ми идва в повече и почва да ме плаши!

Благодаря предварително на всички!

ALFA155Ts
31-01-2008, 22:40
14 е нормално в тоя студ и в задръстване.... :screwy:

trouble
31-01-2008, 22:41
Не виждам нищо притеснително....просто е мн студено..може би я караш колега на къси разстояния

alra
31-01-2008, 22:42
все пак температурите не са минусови и аз не карам ба в най-големите задръствания. А и извънградско разхода пак е 8/100. Можое ли нещо да се направи да се намали?

Разстоянията не са чак толкова къси, да кажем от центъра до младост?

trouble
31-01-2008, 22:46
все пак температурите не са минусови и аз не карам ба в най-големите задръствания. А и извънградско разхода пак е 8/100. Можое ли нещо да се направи да се намали?

Разстоянията не са чак толкова къси, да кажем от центъра до младост?

А лятото колко ти гори

ALFA155Ts
31-01-2008, 22:46
нормално си гори 8 извън градско е перфект по малко от това не може..... може ако беше 2.0 16в аз за тва ме яд че зех 1,4 а гори като 2.0 :wallbash:

alra
31-01-2008, 22:58
и мен много ме е яд, че не 1.8 или 2.0.

За лятото не мога да кажа със сигурност, защото ангр. ремък не беше добре и от това също вдигаше разхода. Но миналата пролет е имало моменти когато по подбалканската линия ми е давала разход 4,9 -5,0л.

AlfaRomeo
01-02-2008, 01:29
Разхода ти е нормален бре колега...Квото и да правиш няма да се промени драстично :) Съдба е да горим много :wink:

inna
18-02-2008, 16:17
Аве тва тези АЛФИ са егати ламите :x Горят като за световно, аз направо се замаих. Сигурно ще слагам бидона с киселото зеле в багажника(газова уредба)

code
18-02-2008, 16:53
Аве тва тези АЛФИ са егати ламите :x Горят като за световно, аз направо се замаих. Сигурно ще слагам бидона с киселото зеле в багажника(газова уредба)
Аве ще се сетите вие, ама първо ще строшите пари за 2-3 АГУ-та . .

SMIR
18-02-2008, 16:59
Мойта в студа ми даде 12 ,иначе 10 градско.Свалял съм я до 9, но педала съвсем леко трябва да се натиска.

vladu
18-02-2008, 19:22
Не виждам нищо притеснително....просто е мн студено..може би я караш колега на къси разстояния

да бе ... колко трее да направи, за да видиш? 27/100?

не е в ред колата просто ... ламбдата мое да отчита бог знае кво ако резонаторното гърне е калпаво ....

trouble
18-02-2008, 19:53

да бе ... колко трее да направи, за да видиш? 27/100?

не е в ред колата просто ... ламбдата мое да отчита бог знае кво ако резонаторното гърне е калпаво ....

Ами съдя по това, че повечето колеги им дава този разход 13-14..или на всички са скапани колите (бензиновите) или Алфите толкова харчат зимата :roll:

trouble
18-02-2008, 19:56
Мойта в студа ми даде 12 ,иначе 10 градско.Свалял съм я до 9, но педала съвсем леко трябва да се натиска.

Колега от Сливен..теб не съм те засичал тук ..
Я виж тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=19432 :)

vladu
18-02-2008, 20:00
е що не съдим по това, че на някои все пак им дава 12?

отделно колежката е написала 14-15, което не е 13-14.

trouble
18-02-2008, 20:17

Ти пък много си подробен :).......Може пък на колежката да е тежък крака... :lol: ..стига сме спамили...нека да се направи диагностика и тва е, ето аз примерно моята я водих онзи ден. Компа не отчете проблеми, разхода ми е 13 литра.

hepo
18-02-2008, 22:01
Да обобщим през зимата:

12-15 градско в зависимост от номера на обувките

8 извънградско в зависимост от номера на обувките

:)

gh0str1d3r
18-02-2008, 23:47
мойта прескача 15 :( и т'ва ако е нормално, незнам кое е плашещо... Имам приятел със Субару Аутбек 2,5 и харчи по малко от 15... тва ако са коли...

Mury
19-02-2008, 11:15
145 1,6 TS 16V 1999 17л/100км

Ходи на диагностика :idea: :idea: :idea:

blabla
19-02-2008, 11:27
17/100 - същото като колегата! Абсолютно.
Ходих на диагностика - ламбда сонда - (300лв.) честито :(
Интересно колко ще харчи сега, да видим.............. ако не падне до 12 ще изям сондата!!!

SFINKS
19-02-2008, 11:31
толкова е разхода ...

отдавна повтарям аз ... стара бензинова кола която я караш постоянно а не до кварталното кафе слагаш газ .... инче хвърляш пари на вятъра

Няма стара кола(10 годишна) в перфектно техническо състояние .Особенно пък алфа
Ако някой сега земи да ми обяснява как неговата кошница била перфектна .. айде няма нужда . Перфектна си мислиш че е щото примерно си сменил на половината кола частите ама замисляш ли се че частите които си сложил нямат нищо общо като качество с оригиналните :wink: .

blabla
19-02-2008, 11:43
Е колега и аз имам служебна нова corolla, ако сравнявам по разход, определено королата е доста по-икономична (8 градско). Но возията на алфата си я бива, нищо, че е стара, королката направо пърпори в сравнение със звяра, особено в наклон (то е разбираемо, все пак е 1.4).

Pinky
19-02-2008, 12:22
всичко така, при положение, че ти пука за разхода и не ти пука за колата.

Ранобудниче
19-02-2008, 12:24
всичко така, при положение, че ти пука за разхода и не ти пука за колата.

Усещането от карането на нито една икономична кола не може да се сравни с УДОВОЛСТВИЕТО от ламята Алфа.

Bobby_cool85
19-02-2008, 14:37
Аз съм си съвсем доволен от разхода и от вървенето, колицата ми е на около 115к км и си дава разход по книжка, само извънградско неможах да я смъкна на 6.5, но може би минаването ми през центро на Плевен си е казало думата... Карам я с 95, с добавка на Петрол :twisted:, а и това е зимата, лято в моите ръце още не е видяла, може пък още по-икономична да излезе :roll:.

gogo23
19-02-2008, 15:13
на моита секи ден и сипвам по 20 лв ,95 и минавам 120км от които 20 са в софия другото е иван градско,много зависи и каккав е бензина

acko88
19-02-2008, 15:33
17/100 - същото като колегата! Абсолютно.
Ходих на диагностика - ламбда сонда - (300лв.) честито :(
Интересно колко ще харчи сега, да видим.............. ако не падне до 12 ще изям сондата!!!

Колега ква е тая сонда 300лв :shock: !?!?!

Разхода на мойта 1.6 ТС е 10 извън градско с скорост 100/110км,градско над 15 а в момента е около 27/100 но имам проблеми с дебитомера за което повечето разбирачи неми вярват :lol:

blabla
19-02-2008, 15:58
Разхода на мойта 1.6 ТС е 10 извън градско с скорост 100/110км,градско над 15 а в момента е около 27/100 но имам проблеми с дебитомера за което повечето разбирачи неми вярват :lol:[/quote]

Е то по тая логика, ако ще харчи над 15, може и без сондата да се кара. :)
:lol: Мойта с развалената сонда и винаги студена, защото я карам на кратки разстояния дава 17-18.

SFINKS
19-02-2008, 17:38
Пинки , ранобудниче и блала
вие прочетотхте ли моят преден пост или гледахте снимката на аватара .... ???
Изобщо никъде не съм рекламирал Королата ....върнете се и прочетете
(пък щом тръгвате да сравнявате .....ако ви кажа колко ми харчи дизеловата корола в града и извън града и тръгнете да го срвнявате с бензинова алфа ще се хвърлите от някой мост.... , ам не е тва идеята на моя пост . )

Тва което казах е че стара 10 годишна бензинова кола най - добрият вариант е да и сложиш ГАЗ . Пак си върви много добре ( много хора казват че върви повече от на бензин ) а освен че върви и разхода е двойно по малък като пари .. толкова е просто

просто стара кола никога не е на 100 % наред , даже и всичко да и смениш пак няма да е наред щото части те са менте и майсторите са некадърни .

а Пинки някой който кара една от най ефтините коли на пазара да казва че не му пука за разхода , айде моля те ...

hristiqn
19-02-2008, 19:25

Ти пък много си подробен :).......Може пък на колежката да е тежък крака... :lol: ..стига сме спамили...нека да се направи диагностика и тва е, ето аз примерно моята я водих онзи ден. Компа не отчете проблеми, разхода ми е 13 литра.
При кой колега , отговори ми на лс , може да ти измислим нещо ;)

gh0str1d3r
19-02-2008, 22:31
а Пинки някой който кара една от най ефтините коли на пазара да казва че не му пука за разхода , айде моля те ...

Евала SFINKS, точно затова говорех... много е парадоксално тва да са най-евтините кошници, а всъщност карането и обслужването да са им като на кола от най-високия клас... казах ви имам приятели с какви ли не коли, 10-кратно по скъпи и по вървящи от алфата, които не отчитат такъв разход... пример - SUBARU Legacy Outback 2000 , 2500 boxer, 4x4, АТ.... разход в градски условия 13-14.. говориме за кола, която е 5 класи над 145.....

hristiqn
19-02-2008, 22:35

Евала SFINKS, точно затова говорех... много е парадоксално тва да са най-евтините кошници, а всъщност карането и обслужването да са им като на кола от най-високия клас... казах ви имам приятели с какви ли не коли, 10-кратно по скъпи и по вървящи от алфата, които не отчитат такъв разход... пример - SUBARU Legacy Outback 2000 , 2500 boxer, 4x4, АТ.... разход в градски условия 13-14.. говориме за кола, която е 5 класи над 145.....
Еми да кошници са явно ,хората ви казват имате проблем ама не та не :lol:

Ранобудниче
20-02-2008, 10:07
Пинки , ранобудниче и блала
вие прочетотхте ли моят преден пост или гледахте снимката на аватара .... ???
Изобщо никъде не съм рекламирал Королата ....върнете се и прочетете
(пък щом тръгвате да сравнявате .....ако ви кажа колко ми харчи дизеловата корола в града и извън града и тръгнете да го срвнявате с бензинова алфа ще се хвърлите от някой мост.... , ам не е тва идеята на моя пост . )

Тва което казах е че стара 10 годишна бензинова кола най - добрият вариант е да и сложиш ГАЗ . Пак си върви много добре ( много хора казват че върви повече от на бензин ) а освен че върви и разхода е двойно по малък като пари .. толкова е просто

просто стара кола никога не е на 100 % наред , даже и всичко да и смениш пак няма да е наред щото части те са менте и майсторите са некадърни .

Не съм адресирала постинга си към теб, ако си останал/а с погрешно впечатление - съжалявам : )

И не виждам спор тук, макар да не съм съгласна съвсем напълно в генерален план с мнението, че алфата е евтина кола. Може би, ако спрем с 5-те (например) бона, които оставяш в автокъщата, за да се сдобиеш с автомобилчето. Но оттам-нататък започва прословутата операция "изваждане" :lol: Небезизвестен е фактът, че поддръжката на алфа не е от най-евтините. Когато човек тръгва да си пазарува автомобил, предварително проучва (поне съдейки по себе си) кое колко ориентировъчно ще му струва и след регистрацията в КАТ и данъчното. Четох в този форум няколко месеца преди да купя моята, питах, разпитвах познати и бях доста запозната с разходите, които евентуално и задължително ме чакат, както за чаркове, така и за ориентировъчна консумация на гориво. Купих си я с пълното съзнание, че не вземам евтина (във всички смисли) кола. Струва ми се, че купувачът рядко тръгва с идеята да се сдобие с "някаква" кола и хоп - алфа, с очакването да му гори 4,5 - 5,5 на 100. Да - ниска цена за закупуване, но нищо повече. Когато човек иска евтина и икономична кола, си купува корса, клио, тико или онова недоразумение - голф. Алфа Ромео е баланс между не твърде скъпа кола и кола, в която да се влюбиш. Лично мнение :D

blabla
20-02-2008, 10:41
Съжалявам SFINKS, вобще не искам да сравнявам королата с алфата (нямат нищо общо по никой параграф, дори и двете да са чисто нови).

Просто исках да споделя, че като се кача на королата, се успокоявам, че не съм се набутала с чак такава кошница (алфата), поне на возия.

А то е ясно, стара кола без проблем - НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО (особено италиянска). Който твърди, че всичко му е по мед и масло - просто лъже.

А за новите коли въобще няма нужда да коментираме, там като стане нещо "недай си боже" - "изваждането" е почти колкото за една 145ца :)

galinves71
20-02-2008, 16:56
стига бе хора,та данеби да съществуват автосервизи само за алфи еее...? :lol: :D :?:

SMIR
20-02-2008, 20:36
Хората на запад бракуват колите ние ги караме и искаме да вървят нормално.Все едно да вземеш от родните морги един москвич и да искаш да е здрав и да гори 8 градско :lol:

gh0str1d3r
20-02-2008, 23:45
само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето... да, за класа си върви, голфове, молфове падат ама до там.... кофти е малко ама факт... идеше ми да изям гумите със се джантите :)

trouble
20-02-2008, 23:48
само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето... да, за класа си върви, голфове, молфове падат ама до там.... кофти е малко ама факт... идеше ми да изям гумите със се джантите :)

Тя 307цата новичка кола ....къде да я настигаш....

gh0str1d3r
21-02-2008, 00:03
еми тва е... само, че ми е интересно някой с QV дали се е пробвал с астра 2.0 16... просто ми е интересно...

hristiqn
21-02-2008, 00:25
еми тва е... само, че ми е интересно някой с QV дали се е пробвал с астра 2.0 16... просто ми е интересно...
Няма смисъл Астрата е по-бърза дори от Алфата с 4ип ;)

gh0str1d3r
21-02-2008, 01:11
еми, значи приключваме темата за вървенето, така ли да го разбирам ? :wink: няма спор, че усещането и комфорта са несравними, алфата си е алфа, но да не се изхвърляме като голфаджии, че караме разбираш ли най-нечовешки-бързите коли ...

Novachev
21-02-2008, 08:38
Приятелю няма как да го настигнеш с неизправна кола отиди на диагностика пооправи си колата и тогава я пробвай този разход 17/100 е показател че колата ти изобщо не е добре а и това пежо ако няма чип е с една секунда по бавно от Алфата това означава да си поне с една кола пред него на 100 км оправиси колата или се нучи да караш имаше един с една хонда 1,5 90к.с. и нразправяше че такива Алфи като моята ги изпреварвал без проблем до 120-130 км и като го бармах знаеш ли какво стана като видя с колко изостава направо се отказва. А голфовете може да са всякакви коли но не ги подценявайте все пак са доста по леки от Алфите и си вървят добре количките ако всичко им е наред.

Mury
21-02-2008, 11:19
Няма смисъл Астрата е по-бърза дори от Алфата с 4ип

Да но с 200 кила по-лека :idea: :idea: :idea:

trustworthy
21-02-2008, 14:30
само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето...

И аз преди 10-ина години се чудех защо не мога да настигна 307 ХДИ 1.9 90 коня с 90-коньов, бензинов корейски кошник, при условие че и двете коли са на по година-две ;) Гонил съм го от Бургас до Варна и най-доброто постижение беше да го понастигна при 170-180 км/ч :) Така и не го задминах :) Сега вече знам обяснението 8)
А истината е, че 145/6 1.6ТС не са от най-бързите автомобили ;)

trouble
21-02-2008, 15:18
само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето...

И аз преди 10-ина години се чудех защо не мога да настигна 307 ХДИ 1.9 90 коня с 90-коньов, бензинов корейски кошник, при условие че и двете коли са на по година-две ;) Гонил съм го от Бургас до Варна и най-доброто постижение беше да го понастигна при 170-180 км/ч :) Така и не го задминах :) Сега вече знам обяснението 8)

Тва ХДИ 110 коня го дават да набира за 11,6 сек до 100...Теоритично е по-слабо от 146 1.6 ТС с цяла секунда, явно годинки си оказват влияние и кой знае колко коне са ни колите :)

миро
21-02-2008, 15:26
Добре де, колата не ти е в ред, харчи 17 на сто, а ти се гониш с Пежа.... Това Пежо не е нещо особено, би трябвало да го прескачаш трупешката, а ти се излагаш. Оправи си колата!

galinves71
21-02-2008, 16:49
нека и аз да вмъкна нещо,сега пежайките въобще ама въобще не са за подценяване вече 5г карам 405 1.9бензин 89kw и въпреки че в момента имам и 146т.с. 1.6- 88kw просто база за сравнение няма като изключим че е по-модерна за това че е с 7г по-нова иначе пежаиките от тази възраст,клас и мощност просто са №1.ако откриватела на ДВГ е бил французин сега мерцедеса щеше да е PEUGEOT.италианските автомобили по принцип трябва да са пъргави на старта,но при един не добре работещ вариатор или дебитомер или каквото и да било което я прави тромава,удоволствието става сравнимо с това да се возиш в москвич АЛЕКО.моля ви не ме разбирайте погрешно но това е самата действителност,1елемент който е поставе в мотора за по-добри резултати се оказва напрактика вреден.

Mury
21-02-2008, 18:00

Пак почнахте да сравнявате атмосферен с турбо мотор :idea: :idea: :idea: шо не прбате тва ХДИ с някоя КУ4 :twisted: :twisted: :twisted: Да видим тогаз резултата :twisted: :twisted: :twisted: Някои хора в този форум не спират да се перчат с бързите си дизели,ма като зтане въпрос за гонка с турбо бензин,се крият кат мишки.Сори приятели но тва е реалноста :idea: :idea: Турбо срещу турбо :twisted: :twisted:

hristiqn
21-02-2008, 18:05

Пак почнахте да сравнявате атмосферен с турбо мотор :idea: :idea: :idea: шо не прбате тва ХДИ с някоя КУ4 :twisted: :twisted: :twisted: Да видим тогаз резултата :twisted: :twisted: :twisted: Някои хора в този форум не спират да се перчат с бързите си дизели,ма като зтане въпрос за гонка с турбо бензин,се крият кат мишки.Сори приятели но тва е реалноста :idea: :idea: Турбо срещу турбо :twisted: :twisted:
E па то4но това ХДИ не само ,4е не заслужава Ку4ка ами си е и много слабо ако не е 4ипнато ;)

gh0str1d3r
21-02-2008, 22:58
турбо срещу турбо, ок, ама пак повтарям защо трябва излишно да се заблуждаваме, че алфа-та е най-вървящата кола? айде турбо срещу турбо, като ще е КУ4 срещу WRX примерно... няма смисъл да си говориме небивалици, алфа-та е кола с душа, има хъс, спортен дух, но в никакъв случай най-бързата...

Nasko_77
22-02-2008, 01:20
турбо срещу турбо, ок, ама пак повтарям защо трябва излишно да се заблуждаваме, че алфа-та е най-вървящата кола? айде турбо срещу турбо, като ще е КУ4 срещу WRX примерно... няма смисъл да си говориме небивалици, алфа-та е кола с душа, има хъс, спортен дух, но в никакъв случай най-бързата...Е ти пък що слагаш до Q4 кола която е излезнала 10год. по-късно :roll:
Аз на Субару шапка им свалям ама ти много с кофтия валс. Чакай ся и аз така... :D
Дай някакво сток WRX до Алфа 8C и да сравним кой кого :twisted:
Кво викаш за Алфите :roll: :lol:
Да бе... Алфа не е най-бързата ама заслужава повече от твоя страна. Недей да й нареждаш на стар модел... някъв от ония ден.
Май Субару V8, 450к.с и ускорение до 100 за 4,2сек. няма да можеш да ми намериш :wink: Заводско.
Ама тоя спор е тъп. :frown:

P.S Ахх.. тая тема дано да я почистят. Пак стана кенеф.

gogo23
22-02-2008, 03:56
alfa romeo е за непокисти и некви маняци,дето само те си знаят за6то

gh0str1d3r
23-02-2008, 01:56
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... ear_e=2001 (http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/4-145.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=1997&constyear_e=2001)
САМО ВИЖТЕ НА НЕМСКИТЕ КОЛЕГИ КОЛКО ИМА ХАРЧАТ КОЛИТЕ И МИ КАЖЕТЕ ПОСЛЕ, ЧЕ В БГ ИМА БЕНЗИН КАТО ХОРАТА....

Blade
25-02-2008, 13:55
Alfa Romeo
1.4 TS
Gasoline, 76 kW

8,67 на 100...хмм това е нечестно :o

blabla
25-02-2008, 14:24
Това най-вероятно е смесен разход. Те хората там си имат пътища като слънце, така че е съвсем нормално колите да харчат по-малко. А нали се сещате, че разстоянията, които пътуват са доста по-големи от нашите и по-голямата част е по хобавите им аутобани. А тука като се набуташ у центаро - нема мърдане цял ден. :lol:

trouble
25-02-2008, 14:39
Да на всички е смесен , просто цъкнете на колите да видите къде са карали...Примерно на първия вижте една интересна статистика:
29.11.2006 5,93/100 по магистрала само. Яко яко...

gh0str1d3r
25-02-2008, 22:52
е хубаво, де по магистрала, ама нали се сещаш, колвга, че в Дойчланд няма ограничение на аутобана и всички карат на пълната газ... дали тука ще постигнеш 8 разход на пълната газ,а :)

hristiqn
26-02-2008, 00:56
е хубаво, де по магистрала, ама нали се сещаш, колвга, че в Дойчланд няма ограничение на аутобана и всички карат на пълната газ... дали тука ще постигнеш 8 разход на пълната газ,а :)
Ти ходи ли на диагностика ? И как мислиш ,4е като се ка4ат на аутобана и вси4ки с 200 карат :roll: и не цяла Германия е аутобани ...