View Full Version : моторче за празен ход
galinves71
02-02-2008, 18:49
какво представлява,точно предназначение и евентуални признаци при възникнал проблем?
Я първо потърси в търсачката :idea: :idea: :idea:
Потдържа ти оборотите на празен ход, като се задръсти се колебаят оборотите 8) . Сваляне и почистване с вд-40 примерно решава проблема :cheers:
galinves71
02-02-2008, 19:14
благодарско CHIMEV
Novachev
02-02-2008, 20:49
Почистване може при старите модели при по новите на магазина се чистят
Почистване може при старите модели при по новите на магазина се чистят
Да бе, мойта е от по-старите :wink:
galinves71
08-02-2008, 20:52
това моторче за празен ход стъпков мотор ли е ?
Да :idea:
Пратете снимки ка става това Бе Хора,Не6то не мога да си го Представя,като се махне може ли да се обърка не6то при монтажа!!!!!!!!
НЕ неможе да объркаш клемата.Ако решиш да чистиш с бензин или корселин може и да не мине номера ,както стана при мен.Не знам какво има в предвид по горе колегата под понятието задръстване.При мен след почистването стана по зле.
Да, ама при мен Не е! Най-обикновено моторче си е...
Ето го:
На нито един от двата модела ecu не е стъпков мотор регулатора за празен ход. На тези с Motronic 2.10.4 e електромагнитен клапан със duty cycle управление, а на тези с Motronic 1.5.5 e dc мотор с pwm управление.
Моята Алфа е с Motronic 2.10.4 и т.нар. моторче за празен ход представлява електромагнитен клапан.
DerMeister
01-07-2008, 10:10
Колеги, искам да попитам две неща.
1во: Така и не разбрах мога ли да почистя моторчето ми за празен ход евентуално? Едни се чистели, други не. Хора с коли 2000г. казват, че им е от простия тип, други твърдят, че на новите модели е от сложния тип. :D Моето какво е? 1.6TS, фейслифт, юни 99та.
2ро: След като изгася колата, без да е на контакт, отварям капака и моторчето продължава да проработва на няколко пъти и после спира. :shock: На диагностиката няма грешка, че е заминало, така че мисля, че е в ред. Нормално ли е да чегърта и след изгасване на колата?
filip_gad
01-07-2008, 10:52
Здравейте, потърсих със търсачката, но ми излизат 300 000 000 теми и неможах да намеря тази със снимките, та аджеба да видя къде е това моторче за празен ход при мен!
Прилагам снимка на моя мотор, ще съм много благодарен ако някой ми посочи мястото където се намира :)
Благодаря предварително :)
На дроселната клапа която е под ЕКУ-то, страната от към купето.
a за боксера същата ли е процедурата :?
Здравейте, потърсих със търсачката, но ми излизат 300 000 000 теми и неможах да намеря тази със снимките, та аджеба да видя къде е това моторче за празен ход при мен!
Прилагам снимка на моя мотор, ще съм много благодарен ако някой ми посочи мястото където се намира :)
Благодаря предварително :)
Отдолу под еку-то, откъм купето. Хванато е с 3 болта.
Ти си с мотроник 1.5.5
a за боксера същата ли е процедурата :?
Почти, само дето е на много по-сгодно място. Сваляш го, пръскаш вътре с ВД40, оставяш да подейства 1-2 мин., изтръскваш да излязат мизериите и го поставяш обратно. А, между другото, не е лошо да почистиш и канала отвътре, докато е свалено.
filip_gad
03-07-2008, 16:15
Много благодаря!
като го сваля и изчистя ще пиша какъв е резултата :)