View Full Version : Уреда за налягане на маслото.
Здравейте колеги.Днес си купих Алфа 155 , но уреда за налягане на маслото не отчита нишо , не работи а показанието на маслото , на щеката е на макс . Как да разбера дали е дефектирал уреда или датчика , къде се намира датчика?
Имам и още едно питане. От къде мога да намера литература в електронен вид за поддръжка и експлоатация на Алфа 155 ?
Двигателя е алфов с верига , 8 клапана , 2000 кубика.
ами наи вероятно е датчика . Но понеже е скъп оригиналния се слага от ЛАДА.
Furious 155
03-02-2008, 23:56
ами наи вероятно е датчика . Но понеже е скъп оригиналния се слага от ЛАДА.
Има цяла тема по случая, ползвай търсачката. Обикновено е датчика, но е хубаво да се види от някой дето разбира, да няма други проблеми по мотора. Иначе датчика от лада ставал, но не мери правилно данните!!!
Мога да ти кажа че става супер :lol:
А дори и да не мери правилно то е с малка разлика и стрелката си се мърда ( което иска колегата ).
аз имах същия проблем сложих си ладов и вече 1год. нямям проблем така че колкото и да не е с вярни показания все пак показва че има няакво налягане в системата само на ладовия си преправяш резбата и си ок. успех
Колеги, благодаря за полезната информация!
Може ли да ми дадете размерите на резбата на ладовия датчик и с какъв размер трябва да стане за да пасне.
Е тука вече ме изгуби :roll:
ето размера видях го от раздел взаимозаменяеми части написано от търтея използвах метода и всичко стана направо 6 ладовия е М14X1,25 И ТРЯБВА ДА СТАНЕ М10X1 Сстругара знае как става най лесно още веднъж успех
ето размера видях го от раздел взаимозаменяеми части написано от търтея използвах метода и всичко стана направо 6 ладовия е М14X1,25 И ТРЯБВА ДА СТАНЕ М10X1 Сстругара знае как става най лесно още веднъж успех
Колко го взе ладовия ?
не си спомням но мисля че беше 10лв. то беше 2006 сега като запаля докъто позагрее ми държи 6 атм на 90гр 2атм на празни обороти
Искам пак да благодаря на всички включили се!
Датчика от лада все още струва 10лв. и се получи добре с него.
The_Game
05-02-2008, 16:35
Какво налягане ви държат вашите двигатели :?
Мойта студена на празен ход 900 оборота малко над 4 бара
При повишаване на оборотите, стрелката скача до малко под 6 бара (чертичката м/у 4 и 8 )
Кто загрее на малки обороти е малко под 4 бара, като е в обороти пак е някъде около 5 5 ималко от горе бара някъде.
Това е при масло с температура 60 градуса или блиска до нея, Не съм я пържил достатъчно дълго за да утиде на 90-100 :evil:
...до колкото си спомням, на загрял двигател, при празен ход, налягането на маслото трябва да е около 1 bar! Но ако имаш pdf-ите, разрови се в тях и провери за конкретните стойности при зададени температури и обороти.
От къде мога да намера литература в електронен вид за поддръжка и експлоатация на Алфа 155 ?
Тук (http://alfa164.info/files/index.php?path=Alfa+Romeo+%2F155/) мисля,че има това,което ти трябва. :th_up:
The_Game
05-02-2008, 16:49
...до колкото си спомням, на загрял двигател, при празен ход, налягането на маслото трябва да е около 1 bar! Но ако имаш pdf-ите, разрови се в тях и провери за конкретните стойности при зададени температури и обороти.
Точно за това питам. Спомням си че в ПДФ както каза пишеше 1 или 2 бара на загрят двигател.. сега ще се разровя :)
Хубаво поне че е по-голямо налягането а не малко :)
Здравейте колеги.Днес си купих Алфа 155 , но уреда за налягане на маслото не отчита нишо , не работи а показанието на маслото , на щеката е на макс . Как да разбера дали е дефектирал уреда или датчика , къде се намира датчика?
Имам и още едно питане. От къде мога да намера литература в електронен вид за поддръжка и експлоатация на Алфа 155 ?
Двигателя е алфов с верига , 8 клапана , 2000 кубика.
Здравеи датчика се намира отзад на главата-от към шофьора.струва около 50 лв.За да ги спестиш сложи от Лада-6 лв./прави се преходник заради резбите/
dali i moq problem 6te e ot tova kolegi predi kato q zapalq alfi4kata i lampata za masloto si svetva6e no maslo ima i trqbva da q izgasi6 i posle kato zapali6 ne sveti ve4e ili trqbva da q pokara6 malko no ve4e ne ogasq :cry: :cry: sveti si postoqno 4e nqma maslo a si ima dali e s16tiq problem i da si slagam li ladoviq model pi6ete blagodarq predvaritelno :shock: