Log in

View Full Version : Въпрос относно регистрация в КАТ

Walker
03-02-2008, 20:17
Здравейте, колеги,

предстои ми да пререгистрирам новата ми придобивка (Alfa Romeo 145 1.6TS (на Зое)), поради което имам няколко въпроса към вас:

1-во Какви документи са ми необходими (съответно и копия)
2-ро В моя случай процедурата в КАТ стандартна ли е или само давам старите пловдивски номера и те ми слагат нови софийски?
3-то Ако може някакви съвети да ми дадете ще съм ви много благодарен! :)

Така и така съм тръгнал да ви питам та... имам няколко проблема с колата:

1-во Тракане от към двигателя, което е в ритъм с оборотите. Тихо е, но въпреки това си трака (като чукане)

2-ро Колата се дави на бензин. Има газова инжекция. Дали проблема е в настройките или да очаквам друго?

Колата със сугурност ще ходи на чичо доктор, но все пак да се подготвя малко за това което ще ме чака...

lyuli
03-02-2008, 20:39
Здравейте, колеги,

предстои ми да пререгистрирам новата ми придобивка (Alfa Romeo 145 1.6TS (на Зое)), поради което имам няколко въпроса към вас:

1-во Какви документи са ми необходими (съответно и копия)
2-ро В моя случай процедурата в КАТ стандартна ли е или само давам старите пловдивски номера и те ми слагат нови софийски?
3-то Ако може някакви съвети да ми дадете ще съм ви много благодарен! :)

...

1. Вадиш копие на договора и фактурата (ако има такава). Ако има фирма замесена, тр. и актуално състояние и пълномощно, ако не си шефа.

2. трябва да носиш 2-та талона, гражданската и техн. преглед талона + номерата.

3.Отиваш дирекно в сградата отзад с тези неща и подаваш документи на някое гише.

после плащаш и чакаш да те извикат.
това е в общи линии, не е нужно колата да е там

Walker
03-02-2008, 21:12
Благодаря за информацията!

А не трябва ли там да ми поставят новите номера?

Сега остава някой да отговори и на другите въпроси :roll:

lyuli
03-02-2008, 21:25

ами да ;) прав си, но идеята е, че не минаваш през канал, което доста облекчава нещата. Аз вече 2 софийски коли съм пререгистрирала и става доста бързо

Walker
03-02-2008, 21:30

ами да ;) прав си, но идеята е, че не минаваш през канал, което доста облекчава нещата. Аз вече 2 софийски коли съм пререгистрирала и става доста бързо
Супер!

А аз ли трябва да и сваля старите номера? Това може ли да го направя точно пред КАТ?

lyuli
03-02-2008, 21:49

Супер!

А аз ли трябва да и сваля старите номера? Това може ли да го направя точно пред КАТ?

еми да, сам си ги сваляш, на място..... щото на гишето тр. да ги дадеш

Walker
03-02-2008, 21:58

Супер!

Ясно. Много ти благодаря за информацията! :)

JORDANGT
03-02-2008, 22:28

Супер!

Във вторник и аз съм там за същата процедура,може да се засечем :wink:

Walker
03-02-2008, 22:48
[quote="Walker":udm2li32]Благодаря за информацията!

Супер!

Във вторник и аз съм там за същата процедура,може да се засечем :wink:[/quote:udm2li32]
Е аз съм утре :)

JORDANGT
03-02-2008, 23:20
Тогава да опишеш с подробности утре след като минеш.За колко време,какви пари и др. :wink:

deadairplane
03-02-2008, 23:27

Нещо не схванах защо няма да минава през канал. Човека е написал че колата е с Пловдивски номера. Моля те да разясниш защото когато го въведоха това останах с впечатлението че това е само ако няма да се сменят номера. Може и аз да съм в грешка.
Иначе утре и аз съм там ама за акт.

Walker
03-02-2008, 23:40
Според страницата на КАТ трябва следното:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС ОТ ДРУГ РЕГИОН В ГР. СОФИЯ
1. Заявление за регистрация - 2 бр. / за фирми: с печат на фирмата /
2. Копие на свидетелството за регистрация – 2бр.
3. Документ за собственост – оригинал и копие – 2бр.
4. Квитанция за платена такса МПС
5. Застаховка “гражданска отговорност”
6. Табели с регистрационни номера

но при мен има и промяна на собственик и заради това се чудех... :roll:

AlfaRomeo
04-02-2008, 07:21
Зада минаваш на канала тоест трябва колата ти сега да се регистрица за сефе,ти имаш регистрация имаш и технически преглед.

През канала се минава заради прегледа... Lyuli-то правилно е казала,слушайте госпожицата.

голямата риба
04-02-2008, 09:01
слушай слушай :lol:

lyuli
04-02-2008, 10:39
:) еми да, само при ПЪРВОНАЧАЛЕН технически преглед се минава през канала, щом имаш стикер от лицензиран сервиз в БГ не се минава и туй то ;)
парите не са много - около 20 за талона и още толкова за номерата, но незнам точно колко.

айде успех в КАТ ;)

AlfaRomeo
04-02-2008, 11:44
lyuli незнаех дали си госпожа или госпожица и заради това викам госпожица ще те направя :)

Дано сме помогнали,и да минете бързо през КАТ.

lyuli
04-02-2008, 12:15
lyuli незнаех дали си госпожа или госпожица и заради това викам госпожица ще те направя :)

Дано сме помогнали,и да минете бързо през КАТ.

еми госпожица съм ;)
сорри за офф-а ;)

Walker
04-02-2008, 13:40
Здравейте,

вече съм с СА номер :)

Аз си минах през канала... Не се сетих да покажа прегледа, но карай.
Питах разните хора които бяха също за регистрация и те казаха, че трябва да мина през канал.

Та ето как протече всичко:
1. Редиш се на опашката
2. Като стигнах колоните слезнах да взема и попълня декларация. Листчетата с декларацията се взимат на самите колони.
3. Търсиш един чичко, който да ти каже на коя колона да се редиш и да ти бие един печат на декларацията.
4. Преместваш колата и после отиваш да се редиш на опашката за подаване на документи.
5. Даваш всички необходими документи, обработват ги и ти дават две листчта, които трябва да представиш като отидеш на канала.
6. Минаваш през канала. Преглеждат и тестват ти колата(дали има спирачки).
7. Излизаш от канала и гледаш къде да се паркираш.
8. Отиваш да си платиш всичките процедури.
9. Махаш старите номера и чакаш да си чуеш името (аз помолих да ми ги махнат).
10. Като си чуеш името отиваш със старите номера на едни гишета, където ги представяш и ти дават новите талони.
11. Отиваш да ти поставят новите номера.
12. След като ги поставят се изнасяш на където ти скимне.

Та... това е всичко. Мисля, че достатъчно подробно го написах.

trustworthy
04-02-2008, 15:05
...

Сега защо спамиш в темата не мога да разбера :) В момента за семеен статут иде реч :lol:

Kuku
04-02-2008, 16:47
Хайде и от мен малко спам (http://www.kat.mvr.bg/activ.htm) :wink:

JORDANGT
04-02-2008, 21:33
Здравейте,

вече съм с СА номер :)

Аз си минах през канала... Не се сетих да покажа прегледа, но карай.
Питах разните хора които бяха също за регистрация и те казаха, че трябва да мина през канал.

Та ето как протече всичко:
1. Редиш се на опашката
2. Като стигнах колоните слезнах да взема и попълня декларация. Листчетата с декларацията се взимат на самите колони.
3. Търсиш един чичко, който да ти каже на коя колона да се редиш и да ти бие един печат на декларацията.
4. Преместваш колата и после отиваш да се редиш на опашката за подаване на документи.
5. Даваш всички необходими документи, обработват ги и ти дават две листчта, които трябва да представиш като отидеш на канала.
6. Минаваш през канала. Преглеждат и тестват ти колата(дали има спирачки).
7. Излизаш от канала и гледаш къде да се паркираш.
8. Отиваш да си платиш всичките процедури.
9. Махаш старите номера и чакаш да си чуеш името (аз помолих да ми ги махнат).
10. Като си чуеш името отиваш със старите номера на едни гишета, където ги представяш и ти дават новите талони.
11. Отиваш да ти поставят новите номера.
12. След като ги поставят се изнасяш на където ти скимне.

Та... това е всичко. Мисля, че достатъчно подробно го написах.
Доста полезна информация,но колко време и какви пари излиза всичко.И ако не забравя за прегледа пак ли трябва да минавам през каналите :?:
ПС:До сега винаги съм си плащал на други за тези услуги защото нямах време :roll:

Walker
04-02-2008, 21:40
Ами в джоба в който ми бяха документите беше и листчето за прегледа на колата, но все пак минах през канала.
Всичко излезе 62.20лв. Аз минах за около 4часа, но малко се замотах с декларацията, а и по едно време си затрих малкия талон. Добре, че едно момче го взел и ме намери :roll: . Там бях към 7:30 и май в 11:30 вече бях готов, но може и да се лъжа.

миро
06-02-2008, 16:40
Може ли да питам нещо:
При промяна на собствеността без смяна на номерата мога ли да покажа само талона от техническия преглед, защото нямам диагностичен лист? :roll:
На талона ми пише: Знак за първоначален технически преглед, издаден е от ПП - КАТ.

SVETKO
06-02-2008, 21:00
и аз имам едно питане по регистрирането. Значи закъснях за пререгистрацията на колата в КАТ (срока 14 дена след покупката) с около...10-11 месеца :oops: Какви санкции да очаквам?

Walker
07-02-2008, 19:04
Може ли да питам нещо:
При промяна на собствеността без смяна на номерата мога ли да покажа само талона от техническия преглед, защото нямам диагностичен лист? :roll:
На талона ми пише: Знак за първоначален технически преглед, издаден е от ПП - КАТ.

Според документацията от сайта на кат се изисква диагностичен лист, но все пак ако ти се разкарва може да питаш на място.

@SVETKO, за теб не знам. Май има санкции в случай, че те спрат от КАТ.

lyuli
08-02-2008, 10:35
Може ли да питам нещо:

не ти е нужен този лист

lyuli
08-02-2008, 10:38
и аз имам едно питане по регистрирането. Значи закъснях за пререгистрацията на колата в КАТ (срока 14 дена след покупката) с около...10-11 месеца :oops: Какви санкции да очаквам?

това не тр. да те притеснява. Аз никога не съм го спазвала и не са ме глобявали до сега. минавала съм през КАТ 4 месеца сле покупката, никои не казвал нищо....

само че след като минеш през КАТ, трябва в 1 или 2-месечен срок да минеш през общината и да декларираш покупката и ако закъснееш ти пишат наказателно постановление и те глобяват (обикн. 50 лева, но може и повече).

миро
08-02-2008, 13:08
Всичко е точно, не ми искаха нито преглед, нито данък. 21лв коства удоволствието по промяната на собствеността. :)

SVETKO
08-02-2008, 15:18
и аз минах без проблем. Няма глоби,няма актове-нищо. Даже и не им направи впечатление, че отивам след почти година :lol:

lyuli
08-02-2008, 16:51
и аз минах без проблем. Няма глоби,няма актове-нищо. Даже и не им направи впечатление, че отивам след почти година :lol:

гледай в общината да не се забавиш, че тия само това чакат!!! големи мизерници

и още нещо МНОГО ВАЖНО като ходите в общината да си регистрирате колата, преди това си вземете от нотариуса документа, че е внесъл 2-та % данък, защото иначе пак ще трябва да ги плащате, а защо да им давате едни пари 2 пъти????

мене днес така искаха да ме метнат, но не успяха. отиди вика да плати 30 лева на касата и не пита имам ли квитанция че са внесени. Аз обаче се усетих и му казвам, ми то нотариуса какво плаща, не е ли същото? Еми - да, ама ти носиш ли квитанция? Викам НЕ, но ще отида да я взема!!!! мизерници големи. та се връщах 2 пъти, но си свърших работата.....

SVETKO
08-02-2008, 20:12
е то с една година по-късно,колко повече да се забавя :lol: Там ми е ясно че ще ми разкатаят фамилията :x

lyuli
29-02-2008, 20:23
ето малко инфо за подаването на декларация при придобиване на автомобил ;) (понеже го писах сега на ЛС и реших и тук да го пусна)
значи необходимо е:
1. копие от договора за покупко-продажба (+копие, което остава там)
2. Големия талон (+копие)
3. от нотариуса документа (за банков превод), че е внесъл 2-та % данък - много важно
4. на място се попълва някаква тъпа бланка
5. ако е на фирма - вс. данни на фирмата + печата и пълномощно

това е за вписването. Ако има за отписване (няма срок, но колата ще се води на твое име и те карат да плащаш данъка) - задължитено е да си вземете талонче за входящ номер, защото са мн. досадни в общините - губят ги тия документи, мен са ме карали да отписвам една и съща кола няколко пъти и това за всяка кола до сега!!!! като има талон с вх. номер, обаче поне не те карат да ходиш пак за документите и да ги внасяш ...... за отписването също трябва да се носи договора за продажба.

това е мисля всичко. ако дано съм забравила нещо - моля добавете!!!