Log in

View Full Version : Дата за обжалването по делото на Добри

azzie
04-02-2008, 12:35
Съжалявам, че пускам нова тема, но ми се струва, че никой не е обърнал внимание на важната. Ето какво пише там:

Това писмо ми го прати Мария, сестрата на Добри с молба да ви го изпратя. Понеже нямам мейли на никой от вас, копирам го тук.

---------------------------------------------------------------------

На 7 февруари от 9.00 часа в Пловдивския апелативен съд (4000 гр. Пловдив бул. "Шести септември" 167) ще се гледа делото на втора инстанция за убийството на Добрин Шишков (29) от Осман Халил Осман, който на 13 август 2007 г. го блъсна в аварийната лента на магистрала Тракия с шофирания от него ТИР Скания.

Първото дело се състоя на 7 ноември в Пазарджишкия районен съд. Подсъдимият е направил пълни самопризнания за това, че е блъснал Добрин и за това, че е избягал от местопроизшествието. Обяснява, че е заспал на волана, при положение, че е тръгнал от Пловдив 40 минути преди престъплението, след като два дни не е шофирал. Избягал е от местопрестъплението, защото в огледалото за обратно виждане не се виждала настилката на пътя и не бил разбрал какво е направил....

По време на делото подсъдимият се помоли да му се даде изпитателен срок (условна присъда), а адвокатите му пледираха да му се даде шанс...

Съдът присъди 2 години 10 месеца затвор.

Подсъдимият обжалва присъдата.

Питаме се за какъв шанс се молят на съда? Шанс Осман си има, жив е.... Добрин няма шанс... И още стотици нямат шанс....

---------------------------------------------------------------------

Отново с молба - и този път да сме повече на делото. Както се оказа, има значение.

MainaCore
04-02-2008, 13:18
Дано да получи справедлива присъда, макар че силно се съмнявам.

diapper
04-02-2008, 13:43
Малко му е ! Дано го осъдат минимум 5 години.защото от тия 2 и 10 месеца.Сигурно ше му е първа приседа няколко месеца надоло после за добро държание и така ше му стане кам 2 години.2 години не са нищо за отнет човешки живот !

Успех на делото

trustworthy
04-02-2008, 13:53
Временно ще направя и тази тема 'важна'. Ще помоля след преразглеждането да напомните да и смъкнем този статут

Gligan
05-02-2008, 14:52
Хубаво е да се организира пак присъствие, защото на миналото дело имаше значение.

Ula
05-02-2008, 17:07
Колегите му тръгваме в четвъртък сутрин от OMV на изхода за Цариградско. Ще се съберем между 6:30 и 7 като идеята е да тръгнем по-раничко да не се мотаем много в Пловдив и да стигнем навреме.
Ако някой от вас идва, моя телефон е 0898 955 973 , Ели. Може да звъннете да се намерим.

Stefan Caromov
06-02-2008, 22:57
Делото ще се отложи сигурно ,заради неявяване на свидетели или вещнти лица ,или бог знае за какво . Идея от мен , всеки да даде по 20 лева от форума ,да почерпим съдиите и да му дадат макса

Ula
07-02-2008, 12:42
Делото се състоя. Решение ще има до 30 дни.
Убиеца не се яви в съда, оказа се че си е в Турция и си работи тихо и мирно. Не знаех че е възможно като обжалваш присъдата си да те няма но явно е възможно. Като цяло - панаир. Адвокатът на убиеца оспори даже и самопризнанията му само и само да го изкара ангелче. Даде примери със Стависки или както се казва там тоя. И в резултат искат не само присъдата да е условна, ами и да се намали.

Furious 155
11-02-2008, 22:05
Делото се състоя. Решение ще има до 30 дни.
Убиеца не се яви в съда, оказа се че си е в Турция и си работи тихо и мирно. Не знаех че е възможно като обжалваш присъдата си да те няма но явно е възможно. Като цяло - панаир. Адвокатът на убиеца оспори даже и самопризнанията му само и само да го изкара ангелче. Даде примери със Стависки или както се казва там тоя. И в резултат искат не само присъдата да е условна, ами и да се намали.

УЖАС!!!

Crusader
11-02-2008, 22:45
А един съфорумец ме кореше що съм се палел -> ЕЙ ЗА ТВА СЕ ЯДОСВАМ!
Деба и правораздавателната система, деба и скапана държава....
Съжалявам за колегата - да почива в мир!

TaNo
11-02-2008, 23:04
Бахти и боклуците майна.. само в тая шибана България можеш да убиваш хора и да не влизаш в затвора, ония циганин се изнесе от тука и се спаси от присади и от всичко я лижи там някой месец я не.
Да почива в мир момчето и може би се е утарвал от един много долен живот

Ula
18-02-2008, 15:22
Пловдивският апелативен съд е потвърдил ефективната присъда от Пазарджишкия съд по делото срещу Осман Халил Осман за убийството на Добрин Шишков.
В 15-дневен срок той може да обжалва пред Върховния касационен съд.

cassillas
20-02-2008, 10:59
Е щом тоя убиец се скрил в турция има ли шанс да си се покрие и никога повече да не се върне и да му се разминат нещата!!!! :!:

marian
04-03-2008, 17:38
Е щом тоя убиец се скрил в турция има ли шанс да си се покрие и никога повече да не се върне и да му се разминат нещата!!!! :!:Естественно че няма да се вьрне гадния фес

pipi
06-03-2008, 22:15
Добре това ли е последното? Той трябва да бъде обявен за издирваване и т.н.

ivan dimitrov
15-03-2008, 04:07
---

Ula
25-03-2008, 19:32
Ще има трето дело.

На 3 април от 9.00 часа във Върховния Касационен съд в София (Бул. Витоша 2 – съдебната палата), Трето наказателно отделение - ще се гледа делото на трета инстанция за убийството на Добрин Шишков (29) от Осман Халил Осман, който на 13 август 2007 г. го блъсна в аварийната лента на магистрала Тракия с шофирания от него ТИР Скания.

Първото дело се състоя на 7 ноември в Пазарджишкия районен съд. Подсъдимият е направил пълни самопризнания за това, че е блъснал Добрин и за това, че е избягал от местопроизшествието. Обяснява, че е заспал на волана, при положение, че е тръгнал от Пловдив 40 минути преди престъплението, след като два дни не е шофирал. Избягал е от местопрестъплението, защото в огледалото за обратно виждане не се виждала настилката на пътя и не бил разбрал какво е направил....

По време на делото подсъдимият се помоли да му се даде изпитателен срок (условна присъда), а адвокатите му пледираха да му се даде шанс...

Пловдивския апелативен съд потвърди присъдата.

Подсъдимият обжалва на най-високата инстанция.

Питаме се за какъв шанс се молят на съда? Шанс Осман си има, жив е.... Добрин няма шанс... И още стотици нямат шанс....

На какво се надява тоя урод не знам.

morfius
25-03-2008, 23:08
Обяснява, че е заспал на волана, при положение, че е тръгнал от Пловдив 40 минути преди престъплението, след като два дни не е шофирал. Избягал е от местопрестъплението, защото в огледалото за обратно виждане не се виждала настилката на пътя и не бил разбрал какво е направил....

Чудно как хем е спал, хем е гледал в огледалото за обратно виждане?!?
Ептем на маймуни ни правят!

azzie
27-03-2008, 12:29
Ей, хора,

идеята е да се съберем и да присъстваме на делото. Да се види, че не е поредното дело, което може да се потули и някой си да се размине без наказание до следващия път, когато ще убие друг НАШ приятел.

Някои от вас бяха на първото дело и знаят, че това повлия за решението, защото адвокатката каза - по принцип съм от другата страна и винаги измъкваме условна присъда. Второ дело беше повече от изумително - оказа се, че УБИЕЦЪТ на Добри си води нормален живот, при това в Турция! Грижи се за семейството си, работи - и дори не присъства в залата. . . Поне това, мислех, е задължително??? Не, няма съпричастност в него, той само изтъкна - моят живот продължава. А наглият му, новонает адвокат обясни, че всъщност може би Добри носи вина. . .

Моля ви, като приятели, ако имате възможност да закъснеете за работа - този път е в София, нека се съберем там.

Venci
29-03-2008, 02:40
Бях помолен да напиша и да припомня. Следващото дело ще е на 03.04.08 г. Това е следващия четвъртък! Честно казано не знам дали ще успея да присъствам, но наистина би било добре да се съберат повече хора.

gechi
01-04-2008, 01:51
Привет! Извинявам се предварително, че ще повторя думите на Ula и на Venci - но наистина е много важно колкото повече хора да дойдат на делото... наистина за съдиите има значение присъствието, а и всеки един от нас, като хора по улиците, не бихме искали тази война да продължи... Няма да ни го върнат Добри, не е бора за справедливост, а въпрос на осъзнаване на проблема и как действаме от тук нататък. Предварително благодаря за подкрепата!!!

Ще има трето дело.

На 3 април от 9.00 часа във Върховния Касационен съд в София (Бул. Витоша 2 – съдебната палата), Трето наказателно отделение - ще се гледа делото на трета инстанция за убийството на Добрин Шишков (29) от Осман Халил Осман, който на 13 август 2007 г. го блъсна в аварийната лента на магистрала Тракия с шофирания от него ТИР Скания.

Пловдивския апелативен съд потвърди присъдата.

Подсъдимият обжалва на най-високата инстанция.

Kuku
01-04-2008, 01:54
Аз ще присъствам!

Pinky
01-04-2008, 04:46
Аз също имам намерение да присъствам и малко хинтове биха ме улеснили. Срещичка с някой по-запознат около съдебната палата?

gechi
01-04-2008, 07:28
Кажи ми какви хинтове ти трябват и ще помогна с каквото мога! Аз... съм братовчедката... много близка... за съжаление, в момента отдалечена на 10 000км, защото завършвам образованието си в Щатите. Не е лесен момент за мен и съм съпричастна във всяка секунда... просто преживявам всичко, но отдалече. Затова - опитвам се да правя колкото и каквото мога отдаелче. Мерси много на всички, които имат възмойност да присъстват... и наистина, да знаете, че го правите за нас всички... НАИСТИНА ТОВА СМЕ НИЕ, БЪЛГАРИЯ! Аз си идвам за постоянно в България лятото и обещавам да присъствам на всякакви инициативи по-нататък!

Ula
01-04-2008, 16:07
Върховен касационен съд, Съдебната палата, Трето наказателно отделение
бул. Витоша 2
ет. 4 зала 23
централен вход на Съдебна палата

Ще се събираме към 8:30 пред този вход.

Pinky
01-04-2008, 22:19
ето такъв хинт ми трябваше. Там съм.

proper
02-04-2008, 00:42
ето такъв хинт ми трябваше. Там съм.

Ще се постарая и аз да съм там.

Stefan Caromov
02-04-2008, 11:18
За съжаление съм на работа ,иначе щях да дойда. Съдебната палата не ми е съвсем непозната :) Дано всичко мине справедливо и да се определи присъда,каквато трябва

Gligan
02-04-2008, 12:36
Колкото повече се организираме и отидем толкова по-добре. 8,30 ще съм пред входа с лъвовете на "Витошка".

Ula
05-04-2008, 20:41
Здравейте,
след второто дело в Пловдивския апелативен съд журналистка от вестник Марица започна да пише статия за Добри и за другите, които си отиват всеки ден като него. Ако искате можете да я прочетете - тук има линкове към нея (http://blog.ahtola.org/?p=231). Когато имаме решение от третото дело, ще ви информирам. Благодаря че сте съпричастни.

Pinky
23-05-2008, 22:47
Има ли вече решение на съда? Мисля, че трябваше да излезе до месец след делото.

gechi
23-05-2008, 23:58
nqma oshte... ne znam zashto taka, no oshte nqma:(

Ula
03-06-2008, 12:56
Върховният касационен съд се произнесе.
Присъдата е условна.
Да, правилно прочетохте, условна.

georgyg
03-06-2008, 13:29
Шокиран съм.

Българската правараздавателна система е абсурдна. Вече разбирам, че живота на един човек струва 3-4 съдебни заседания и един адвокат.

Ass
04-06-2008, 10:05
Забравяте ли, че вече има прецедент с делото на Максим и от тук на татък все повече ще стават условните присъди.

morfius
04-06-2008, 14:36
Добре дошли в Абсурдистан...

fred
06-03-2009, 20:10
Забравяте ли, че вече има прецедент с делото на Максим и от тук на татък все повече ще стават условните присъди.

Едно уточнение, делото на Максим въобще не е прецедент с условните присъди по такъв провод.Точно обратното-неговото дело е прецедент, че се връща прилючено дело и съдебна инстнация отново постановява ефективна присъда.Обикновено такива дела, са се решавали с условни присъди.С други думи отново се вижда че съдебната система може да взима решение под натиск, което също е първобитна работа.
А иначе нашето право не е прецедентно, ама това за обща култура.............