Log in

View Full Version : проблемче помогнете - колата гасне в движение

piio
05-02-2008, 11:05
гасне ми колата в движение можели някой да ми каже от какво е
и на място е така

Alexanderbb
05-02-2008, 11:32
от около 50 тина неща. Онзи ден на една колежка с 146 така и гаснеше колата и като я издърпала до един сервиз след диагностика се оказало че и е свършил бензина

XaBu4ko
05-02-2008, 11:37
Ами най вероятно е от моторчето за празен ход , горивен филтър, и наистина много други...... на мяско как е мени ли обороти??

piio
05-02-2008, 13:32
и намясто ми гасне

ALFA CORSE
05-02-2008, 14:04
Изсяни малко как ти гасне в движение, на ПХ ли? Непрекъснато ли гасне или само от време на време...

Пиши конкретни заглавия по проблема като пускаш нови теми :!:

piio
05-02-2008, 16:57
като работи на място падат оборотите до край малко преди да изгассне и и след това се стабилизира след малко загасва и в джижение е същото

Muaddib
05-02-2008, 17:31
a ако я поддържаш във обороти (2-3К) пак ли гасне или си ги държи?

ALFA155Ts
05-02-2008, 17:50
ланд.... сонда, дебитомер, свещи, кабели, вакумно маркуче някое си, вода в бензина, зацапани дюзи, бензинова помпа, тръбопровода скъсан в резервоара, горивен филтър, компютър, степ-моторчето... ми тва е друго не мога да се сетя .... наи добре я закараи на диагностика защото може да е нещо от всичките тези работи а докато го откриеш може да се побъркаш :?

piio
05-02-2008, 18:24
ще я закарам на диагностика и ще кажа после благодаряви за садействието

XaBu4ko
05-02-2008, 19:07
От това което той описва направо си е МПХ.

toki4a
05-02-2008, 19:18
:wink: А пак ас си мислия 4е е от дат4ика на положението на колияновия вал :wink:

XaBu4ko
05-02-2008, 19:50
Аз пък викам да залагаме а колегата като направи диагностика да видим кой ще направи наи много пари... :evil:

Та аз си мисля че е моторчето защото като си играх оня ден си викам дай да вида ко ще стане ако стисна маркучето на МПХ и е така изгасна :roll:

Alfoso
06-02-2008, 09:25
Да провери маркучите,по които тече въздух.Тва е 2рия вариант спроред мен след МПХ.
На мен така ми падаха оборотите по същия начин,а да загасне и се оправяха,но колата се мъчи.Решение:Изръчках я няколко пъти и се като че ли се оправи :D

XaBu4ko
06-02-2008, 22:47
Аз сутрин кат палех е така пали и след 2 секунди аха да изгасне и се оправя викам си А????? ко стаа тука бре та отворих МПХ изчистих го и се оправи.............

Xman
12-02-2008, 18:58
:wink: А пак ас си мислия 4е е от дат4ика на положението на колияновия вал :wink:
...така наречения вариатор-променя фазите на газоразпределение.... :D

alf
12-02-2008, 21:11
...така наречения вариатор-променя фазите на газоразпределение.... :D
.... а пък едното няма нищо общо с другото... камионче.... на детето... дето му го подарихме миналата коледа.... :lol:

toki4a
23-02-2008, 21:55
немога да се сетия какво общто има газораспределението с гасненето ж движение или на миясто :screwy: :spiteful:

Cuore_Sportivo
24-02-2008, 14:36
Провери датчика на Хол, ако е много зацапан с боклуци и други такива - понеже не е предпазен от външните условия, най вероятно може да е от него.

също виж и релетата под дебитомера които управляват запалителната система, ако е много нагоряло няко реле- проблема може да се крие в него

успех . . .;)

gaiska
24-02-2008, 16:50
Колега намери ли от какво ти гасне? И аз имаш подобен проблем и се оказа , че е от разхлабена маса :(

Cuore_Sportivo
25-02-2008, 19:09
gaiska а на теб коя маса точно ти е била разхлабена ?

gaiska
25-02-2008, 22:17
май беше на клемата на акумулатора, за бжензиновата помпа или нещо подобно. Може и да греша обаче!

b_angelov
28-02-2008, 06:57
Аз сутрин кат палех е така пали и след 2 секунди аха да изгасне и се оправя викам си А????? ко стаа тука бре та отворих МПХ изчистих го и се оправи.............

Градски, можеш ли да ми обясниш къде е това пусто моторче за ПХ. Имам аналогичен на твоя проблем, ама нещо немога да го видя. Някъде зад всмукателните колектори ли е? Ето ти снимка на моя ТвинСпарк, ако може да ми подскажеш или да подраскаш в Пайнт върху нея.

JUGiTO
10-04-2008, 14:49
колеги мисля че и аз се прес1еденяивам к1м вашия проблем като я запаля си работи няколко секунди после почва а да огасня да се изфорсира :lol: :lol: а сега сменях маркучите на смукателните колектори и нещо наречено (реголатор на бензиновото налягане) през него минава бенза пореди да отиде в реиката мисля .А сега и зе да пука гарми след като излезе от сервира а и на сичко от горе като я изклуча от скорост гасне тея в сервиза ко и направиха нз главата ме boli :bowdown: :Tease:

Platinatabe
02-05-2010, 23:26
На мен също колата ми гасне в движение,някои път и на място.Пример газта в дъно първа,втора и идва кръстовище натискам съединителя и спирачка почвам да нямалявам и колата гасне.Някои път докато чакам на сфетофар на свободна пак гасне.Аз нали като карам бързо и тръгна да спирам пак натискам съединителя и пак колата става на свободна.Та общо взето може да се каже,че колата ми гасне като е на свободна.Какво да направя.Колата я обслужих филтри,масло ремъци,ролки,Ламда Сонда,Датчик колянов вал.и пак гасне.
Колата е Алфа 156 1.8-144кс 2000г.

bobisz
10-06-2010, 00:14
На мен също колата ми гасне в движение,някои път и на място.Пример газта в дъно първа,втора и идва кръстовище натискам съединителя и спирачка почвам да нямалявам и колата гасне.Някои път докато чакам на сфетофар на свободна пак гасне.Аз нали като карам бързо и тръгна да спирам пак натискам съединителя и пак колата става на свободна.Та общо взето може да се каже,че колата ми гасне като е на свободна.Какво да направя.Колата я обслужих филтри,масло ремъци,ролки,Ламда Сонда,Датчик колянов вал.и пак гасне.
Колата е Алфа 156 1.8-144кс 2000г.

Да съживим темата ,че така й си остана :) Моят проблем е същия като на колегата .. най-вероятно тези дни отивам на диагностика , и ще пиша какво е станало :)

П.С. Колегата които пусна темата .. и установи ли се от какво е проблема ?