Log in

View Full Version : Ксенон=Селения?

cassillas
06-02-2008, 19:51
Напоследък забелязевам че много коли започнаха да заслепяват насрещно движещите се автомобили с ярка синя или бяла светлина - а именно китаиските "ксенон" китчета от Илиянци и подобни!Основните автомобили снабдени с випросния "тунинг" аксесуар са 50% от такситата в София и всяко 2-ро или 3-то WV Golf III или БМВ троика е36!Някои беше пуснал клипче че този НЕ оригинален ксенон е забранен в западна Европа :busted_cop: , няма да се учудя ако и тук се направи такова нещо.Какво ли ще правят тогава всички дали по 199-250лв за поредния китаиски продукт? :x

Mury
06-02-2008, 19:56
Какво против китайския ксенон имаш :?: :?: :?: Мога да ти кажа че при 145/6 с тези умрели фарове,подобрението е огромно :idea: :idea:Плюс това си мисля,че оригиналния ксенон не заслепява по-малко,даже повече :idea: :idea:

cassillas
06-02-2008, 20:05
Ето го клипчето - намерих го!
То ще отговори на риторичния въпрос - Kои кит заслепява повече Оригинален или made in china?
Цък (http://www.youtube.com/watch?v=yVuSSdZNsZw)

trouble
06-02-2008, 20:05
Какво против китайския ксенон имаш :?: :?: :?: Мога да ти кажа че при 145/6 с тези умрели фарове,подобрението е огромно :idea: :idea:Плюс това си мисля,че оригиналния ксенон не заслепява по-малко,даже повече :idea: :idea:

колега аз съм виждал оригинален ксенон много пъти и повярвай ми не заслепява нито за миг в сравнение с тези....не знам от настройки ли е от какво е ама е гадно , много гадно...

Furious 155
06-02-2008, 20:06
И аз имам от тоя китайския ксенон, ама не съм намерил време да го сложа. Мое лично мнение е че фарове с лупи като на моята 155 и разни 145 и 146, позволяват монтажа на тази така наречена екстра и когато са добре регулирани И не създават неприятния ефект върху насрещните - това са ми наблюденията. Друго мое мнение е че НЕ трабва да се слага такъв ксенон на фарове с ЦЯЛ рефлектор! Така се предизвиква заслепяването и аз също съм против това!!! Вярно е че вече половината таксита са така и фаровете с цял рефлектор доста заслепяват... също така и тунингистите с разни колици с нерегулирани фарове създават едни желания в мен :laser: :machinegunner: :chair: :chair:

cassillas
06-02-2008, 20:11
Ми на клипчето е Меган Коуч и ясно се вижда че не става въпреки регулацията.Незнам дали фаровете са му с лупа или цял рефлектор!

Furious 155
06-02-2008, 20:22
Е то такова светене няма друго освен цял фар.... лупата си личи и не ЗАСЛЕПЯВА, стига да не свети към звездите!!!

J_I_V_K_O
06-02-2008, 20:40
а и тези с халогенните фарове дето единят сочи луната с другият Ю.Корея и от тях неможеш да си видиш носа от китаиските халогенни крушки ли е ? 90% нереоголирани фарове и 10% с обиконвен фар без лупа...

ShoxXx
06-02-2008, 21:58
Поредната безмислена тема...

Не заслепява ксенона, а заслепява кривия фар с кривия рефлектор, ама айде тия с Голфовете и такситата да ги нахраним...че тия с алфите са едни културяги, чак се респектирам!!!

ALFA CORSE
06-02-2008, 22:10
То ще отговори на риторичния въпрос - Kои кит заслепява повече Оригинален или made in china?
и аз съм с китайски ксенон, но такова разфокусиране не съм забелязал, въпреки предполагах, че може да го има. Светят на същата далечина като халогенна крушка но пътя е много по-добре осветен, освен това се осветява и банкета встрани, което е огромен плюс.

И напротив мен ме заслепяват повече коли с халогенни крушки заради неправилно регулирани фарове... регулирането на фарове се прави в сервиз на стенд, а не на пътя.

acko88
06-02-2008, 22:26
И аз си мисля че темата е глупава.Ква е тая глупост китайския ксенон заслепявал оригиналния не пълна измисльотина!Както си настроиш фаровете така свети тва и дете ще се сети !!!

pesho ot vraca
06-02-2008, 22:27
Момчета я ми кажете че не съм много на ясно, а имам мерак и аз да си сложа ксекон, комплекта примерно от 190 лв. включва и двете крушки това не е цената само на една или се бъркам. Те се слагат само на късите светлини тези с лупите, а на дългите слагат ли се или си остават там обикновенните крушки. :wink: :wink:

ALFA 155 1.8TS 94г.

търтей
06-02-2008, 22:47
само да ви светна че доста често разфокусирането идва от самите ксенони

просто са къси/дълги/криви крушките

не че няма и подобни ментаци при нормалните крушки

демек важно е качеството на това дето се купува
и редовно ходене на реглаж на фаровете

а тия клипчета у нета
хахаха
такива мога да ви изфабрикувам поне 15 за 2 часа

vikoalfa
06-02-2008, 23:37
Напротив темата е доста интересна и на място :!: Това с тия ксенони си стана проблем голям пък и стана голям бум всяка трета кола ксенон :shock: Незнам ама мен ме заслепяват некви средна хубост коли на който собственици надали могат да си позволят качествен ксенон,а със скъпите коли няма проблем .Абе хората направили филмче па вие пак проявявате българския манталитет ,че всичко знаете.Колкото до това за заслепяването вече ще почна да карам на дълги светлини заради тея тъпи бакшиши и голфаджии(това са хора-темерути който с малко пари уж правят тунинг,а стават за смях и опасност на другите-с две думи темерут комплексар,а може да кара и други марки коли.

Absente_
06-02-2008, 23:46
аз мислех тия дни да си взема , и ще си взема де, осветлението на моята кола е мн зле единствената и слаба страна:) и понякога имам чувството че нищо не свети , а е по-оферта да дадеш 150 лв отколкото 500

1115
07-02-2008, 00:02
Абе да ви кажа, че на дълго всички ксенони заслепяват. Това го казвам от опит. сега другото интересно е, че според мен ментак ксенон няма - поне всичко което ми е попадало е с едно качество. Гледах 5...6 комплекта вкл. и едни "оригинални".
Един приятел си купи каптива и мислеше да и сложи ксенон, в булвария му обявиха 900лв. - това оригинален ли е според вас? и той по-малко ли ще заслепява от другите коли ? Как мислите?

EvgeniiM
07-02-2008, 00:07
оригинален под 2000 никой не съм видял да предлага - говорим като екстра при първоначална покупка , зависи и от класа автомобил де

1115
07-02-2008, 08:22
Сигурно,
аз говоря че той си взе каптивата и след 2 дена пита за ксенон.
Тия там казали, че е оригинален, но за 900лв се сещате какъв е.
Иначе аз дори съм чел, че фабричния е със специални фарови - рефлекторите се насочват нагоре - надолу и наляво надясно при неравности и завои за да не заслепяват. А и май задължително трябват пръскалки при фабричния ксенон.

MrX
07-02-2008, 09:17
СелЕния, даааа добро масло казват че е, пък и на консервата пише Алфа Ромео даааа, а "ментетата" във калпавите ни фарове дали заслепяват, нееее не мисля, а в оригиналните фарове на "шокарните" коли не заслепяват неее не мисля, било се напълнило с ксенонови фарове по пътущата ми кво до преди 50 години и коли много не е имало пък май сега не е селЕния да имаш кола нали и немога да схвана връзката м/у ксенона и тунинга, някой ще ме светне ли че аз просто момче от пословично село и ний тук голфувити хайте ли къф тюнинг им бацаме.Я се вземете в ръце бе младежи и престанете с тея голфаджии и бакшиши,, че алфа каращите много примерни ги изкарахте, те ангелчета направо

Violator
07-02-2008, 10:51
Май номерът е да си слагаме всички по един ксенон за 200 лв и да си се заслепяваме взаимно

J_I_V_K_O
07-02-2008, 11:36
май номера е да си реголираме фаровете и тогава да говорим глупости...
бай дъ уей MrX е супер прав

slav40
07-02-2008, 14:19
Май ще трябва повечето да се образоват, за да не пишат глупости наизуст ,че става вече смешно :shock: Фар с лупа ,а не рефлектор, регулиран - НЕ заслепява.Регулиран фар с рефлектор заслепява ако е махната шапката пред крушката :idea: Като моите - айде утрепете ме с камъни,защото НИКОЙ не НИ беше осветлил за евентуалния проблем с рефлекторните фарове!

А за селяния да не говорим :idea:

cassillas
07-02-2008, 19:35
Ето разликата между регулиран Халоген и регулиран Ксенон кит за 200лв!

Alexanderbb
07-02-2008, 20:25
Незнам какво сте се хванали за тези снимки. Освен дразнещо различие в цветовете друго не се вижда. Прави са колегите дето казват че регулиран фар с лупа не заслепява. Аз като карам чудесно виждам че светлината от моя ляв фар е отсечена от преградата в лупата под нивото на капака на колите в насрещното платно.
За обикновен фар с рефлектор ако му махнеш шапката и с обикновенна крушка ще те изкьорави. А пък да не мислите че на редовите корейски коли рефлекторите са ферфектни.
И още две неща. Първо защо не се каже нещо и за цвета на ксенона. Защо мислите че стандартно се вграждат 4300 К (бяла недразнеща светлина). не знам за вас ама мене синята над 6000 К ме дразни.
А да и не напоследно място с тази свинщина по пътищата се получава такова пречупване на светлинния поток от калта по стъклата че никой не знае къде му отива половината светлина от фара

cassillas
07-02-2008, 21:09
Незнам какво сте се хванали за тези снимки. Освен дразнещо различие в цветовете друго не се вижда. Прави са колегите дето казват че регулиран фар с лупа не заслепява. Аз като карам чудесно виждам че светлината от моя ляв фар е отсечена от преградата в лупата под нивото на капака на колите в насрещното платно.
За обикновен фар с рефлектор ако му махнеш шапката и с обикновенна крушка ще те изкьорави. А пък да не мислите че на редовите корейски коли рефлекторите са ферфектни.
И още две неща. Първо защо не се каже нещо и за цвета на ксенона. Защо мислите че стандартно се вграждат 4300 К (бяла недразнеща светлина). не знам за вас ама мене синята над 6000 К ме дразни.
А да и не напоследно място с тази свинщина по пътищата се получава такова пречупване на светлинния поток от калта по стъклата че никой не знае къде му отива половината светлина от фара
Снимките са от Англииски тест и затова левия фар сочи по-високо, заради обратното движение.И са на реното от клипчето 1-во с регулирания оригинален Халоген и после с регулиран ксенон кит!
И как така виждаш разлика само в цвета, разсеиката и петната от свтлина при ксенона са ОЧЕВАДНО по-големи :shock: :shock: :shock:

Alexanderbb
07-02-2008, 21:24
очевадно е заради силата на излъчваната светлина. сложи една свещ във фара и няма да имаш никакво расейване. А като не може да се регулира посоката на светене проблема е в рефлектора не в източника

cassillas
07-02-2008, 21:33
очевадно е заради силата на излъчваната светлина. сложи една свещ във фара и няма да имаш никакво расейване. А като не може да се регулира посоката на светене проблема е в рефлектора не в източника
Еми ето - свети по-силно следователно по-силно разсеиване => значи заслепява повече!!!

Alexanderbb
08-02-2008, 08:56
по твоята логика дай да караме на габарити и да настъпи световното щастие.
В интерес на истината моите ксенони са може би от възможно най-силните (китайски надявам се качествени), но се хващам на бас че пречат по-малко от нерегулиран фар на лада с халогенна крушка

slav40
08-02-2008, 09:30
по твоята логика дай да караме на габарити и да настъпи световното щастие.
В интерес на истината моите ксенони са може би от възможно най-силните (китайски надявам се качествени), но се хващам на бас че пречат по-малко от нерегулиран фар на лада с халогенна крушка
:clap2:

arieca155
09-02-2008, 10:47
сагласен сам на 100%.

ShoxXx
09-02-2008, 10:53
Да бяха взели някоя кола с рефлектор на 20 години, Кадет например да му сложат на него.
Тия измислените репортажи са ми най-любими...

Mind_Control
09-02-2008, 11:51
Да бяха взели някоя кола с рефлектор на 20 години, Кадет например да му сложат на него.
Тия измислените репортажи са ми най-любими...

Ами измислени, измислени, ама в България все на 10-15 годишни коли ги слагат, така че не са толкова измислени :( като се замислиш това пежо дето го имаше си е модел на 10 години, та и неговия рефлектор също..

ShoxXx
09-02-2008, 12:53
Това пежо дето го имах...беше с лупи и светлината беше перфектна... :wink:
Освен това на 206 през 1998г фаровете бяха с крушки H4, a чак след 2000г стават с други рефлектори и H7. Ралика от земята до небето...

Аз също не харесвам коли с ксенон без лупи. Просто не е редно да се мисли, че вината е в произхода на ксенона (китайски), защото вината е в рефлекторите. Или са криви, или просто не са правени за ксенон.

deadairplane
09-02-2008, 19:43
Според мене проблема идва от криви крушки с неправилан форма и тн. Точно както и търтея го е написал. Не е редно да се обвиняват рефлекторите за това. Втория проблем идва от нерегулирани фарове. За това е виновно изцяло и само ЗКУ, докато за първия проблем е виновен производителя. Тези същите проблеми ги има и при халогенните крушки така че ксенона не е виновен за тая работа. Докато ЗКУто и производителиете на ментета са виновни и то много.