View Full Version : Мобилтел ме рекетират-помощ!
Здравейте колеги,помогнете със съвет...
Мобилтел ми представят сметка 95лв.,от които 30 лв.са от два разговора проведени (в 5.20ч.сутринта),към един и същ номер от Глобул по едно и също време-паралелно!!!Аз такива разговори не съм провеждал.Тез измамници ми обясняват,че можело да стане с услугата "задържане на повикването"-за да се инициира второ повикване...да ама не и към същият номер,най-малкото за това че е безсмислено.Аз също пробвах-не става.Сега ме притеснява някакъв адвокат,"да съм изкачал от джобовете"иначе ще ме съди.Е...имаше и пазарлък да не съм плащал тези 30лв а той щял да се погрижи.Някой имал ли е подобен случай
Благодаря.
Писах до Комисията за регулиране на съобщенията...нямало измама,
писах до Комисията за защита на потребителите...да съм представил отговора от КРС.Писах до министъра на държавната администрация-Никито...да съм писал към някакъв инспекторат.Сега мисля да пиша на Гиньо Ганев-омбудсмана.То никой няма да си признае измамата с официален отговор,аз се надявах Мобилтел сами да забравят за случая, но уви искат си кинтите.Да ходя ли на съд.
В сравнение с рекетьорите от Глобул Мтел са като пионерчета
Alexanderbb
08-02-2008, 21:54
пробвай тук http://www.kzp.bg/
въпреки че ми е странно м-тел да ти прати адвокат за 90 лева
издали ли са ти фактура за тези пари и кога? не вярвам да водят дело за 90 лв., и предполагам, че не могат да ги докажат в съда. Щом са измислени смятам, че няма да заведат дело. Дай по-голяма гласност на случката. Щом този адвокат те притиска толкова значи не може да ги докаже в съда и гледа ако може да ти вземе парите без да ти даде дакумент, разбира се! И щом ти предлага "да се погрижи за останалото" значи историята е много гнила!
Не им давай нищо! И остави сметката без движение, тя ще се погаси по давност.
М-тел са пирамида и заслужават :dark2:
Чакам само да ми изтече договора с тях следващия месец и не ща и да чувам за тях. на няколко пъти ми се случива 2 дни преди излизането на сметката ми сумата да е една, а после се оказва, че с 3-4 разговора от по най-много 2 минути съм навъртял още около 15-20 лева. За това си засечете времето на изход. разговори на телефона и го сверете с разпечатката после, аз лично така ще направя, щото вече ме дразнят
:indian:
Колега срещу тези само Господари на ефира зада се даде гласност !
http://www.gospodari.com/
Alexanderbb
09-02-2008, 08:19
У нас всички мобилни оператори са една стока. Цените им с разлика до 1 стотинка, промоциите им еднакви, плановете пак. Как да не си помисли човек че са се договорили дружно да ни скубят. По белите страни като сключиш договор получаваш последен модел телефон за 1 евро а тука земи този боклук за супер цената 30 лева например.
Колега преди 2-3 године се осъмних,че мтел ме скубят и мене.Взех си една друга карта да си върша работа а тази на мтел я оставих на секцията отивам да си плащам сметката и изненада 65лв сметка ,направо побеснях викам от къде тази сметка ,като картата не беше включена от засичането на миналата фактура и оная вика звънкай на оператор.Звънкам на оператовра и ми казват ооооооооо господине вие имате роуминг от англия ,демек съм ходил в англия ,щях да припадна викам аха ето ви на как да ида до там ,като нямам паспорт задграничен.И това е платих си сметката и изключих картата ,ама първо имаше яки скандали ,даже един бодигарт отнесе 2-ритника в кокалчетата ,че нещо се опита да ме пипа.Сега пак съ на мтел, но без договор
аз пък съм на Вивател и мога да кажа, че си засичам изходящите розговори с телефона и сметката винаги ми е точна до стотинка. Иначе Вивател нищо не разбират от обслужване и в началото малко имаше проблеми с обхвата, но вече всичко е наред. Препоръчвам ви ги.
Mind_Control
09-02-2008, 11:15
издали ли са ти фактура за тези пари и кога? не вярвам да водят дело за 90 лв., и предполагам, че не могат да ги докажат в съда. Щом са измислени смятам, че няма да заведат дело. Дай по-голяма гласност на случката. Щом този адвокат те притиска толкова значи не може да ги докаже в съда и гледа ако може да ти вземе парите без да ти даде дакумент, разбира се! И щом ти предлага "да се погрижи за останалото" значи историята е много гнила!
Не им давай нищо! И остави сметката без движение, тя ще се погаси по давност.
Колко време е тая давност?
аз пък съм на Вивател и мога да кажа, че си засичам изходящите розговори с телефона и сметката винаги ми е точна до стотинка. Иначе Вивател нищо не разбират от обслужване и в началото малко имаше проблеми с обхвата, но вече всичко е наред. Препоръчвам ви ги.
Аз работя в МТЕЛ (сега да не ме плюете :lol: ), обаче картата ми е на договор с Вивател :lol:
В сравнение с рекетьорите от Глобул Мтел са като пионерчета
Ти па полудели а :?: :?: :?: Аз от 5 години съм абонат на Глобул и нито веднъж на са ме резвали в сметката :idea: :idea: :idea:
deadairplane
09-02-2008, 19:49
А мене са и то с много.
cvetelin
09-02-2008, 19:56
колега, а кой е номера с който е говорено?
познаваш ли собственика на номера?
ако не го познаваш как така ша си говорил с него толкова време?
верно и аз съм от 5 години на глобул до сега никога не съм имал проблеми
като изключим че миналата година ми терминираха номер на 4 години!
иначе от към сметки мтел са верно пирамида!
Номера е на един приятел,който не е бил тогава в страната,те явно са видели, че си говоря често с него и...Схемата е следната-в 5.20ч. започва първия разговор,който е 77мин.В 6.05ч. започва втория-18мин-до 6.23ч.,приключва и след 14мин.приключва и първия-практически не е възможно да се проведат два разговора към един и същ номер по едно и също време,освен това М-тел на 30-тата минута или на 1 час прекъсват автоматично разговора.Да предположим че без да искам съм натиснал 2 пъти слушалката и е почнал разговора-в случая последния набран номер-той обаче е друг,след това още 10 пъти без да искам съм натискал копчета...аз тогава летях за Германия и няма как да мина скенер,чек-ин,полицай,3 стюардеси и пак да си говоря,а в 6,35ч.самолета беше на 8000м.над Румъния,където обхват няма!!!
cvetelin
09-02-2008, 21:34
интересно.... ми явно никви институции няма да ти помогнат...
пробвай както те посаветва колегата ... господари на ефира
ако ти се отзоват добре ако не ... :roll:
давността към фирми и дружества е 3 години, а към държавата 5 години!
Колкото до адвоката-той е от една фирма Кредитреформ,които събират вземанията на Мобилтел срещу %.От държавните институции файда няма,тез са отракани рекетьори-фирмата е интернационална.Сега явно ме пробват,а за съд не вярвам да се стигне,защото главницата е наистина малка...
Някой знае ли над каква сума може да се завежда иск в съда???
Това стана през Май 2007 аз тогава писах,виках,блъсках и всичко утихна,ама явно не са забравили
Господарите на ефира казаха да питам Комисията за защита на потребителите,те пък казаха че искат отговор от Комисията за регулиране на съобщенията,те пък били независим орган и никой не ги пипа-съответно ми отговориха че няма нищо нередно!!!
Някой ако може да даде правен съвет...Мерси!
Колкото до адвоката-той е от една фирма Кредитреформ,които събират вземанията на Мобилтел срещу %.От държавните институции файда няма,тез са отракани рекетьори-фирмата е интернационална.Сега явно ме пробват,а за съд не вярвам да се стигне,защото главницата е наистина малка...
Някой знае ли над каква сума може да се завежда иск в съда???
Това стана през Май 2007 аз тогава писах,виках,блъсках и всичко утихна,ама явно не са забравили
Господарите на ефира казаха да питам Комисията за защита на потребителите,те пък казаха че искат отговор от Комисията за регулиране на съобщенията,те пък били независим орган и никой не ги пипа-съответно ми отговориха че няма нищо нередно!!!
Някой ако може да даде правен съвет...Мерси!
Зарежи ги и не си плащай тази сметка. Вземи си нов ноомер в друг оператор. НЯМА ДА ТЕ СЪДЯТ. Тези фирми събирачи не вкарват разходи за съд - просто според статистиката 95 % от хората си плащат след като ги заплашат със съд. Фирмите задължително споменават , че ще поемеш разходите по делото и ще си платиш и сумата - хората се плашат от разходите - да ама не - разходите са процент от сумата на иска - така че даже и да те осъдят не е страшно - макар че НИКОГА няма да хвърлят ресурс за съдене за 100-200 лева- просто разчитат заплахата да им събере парите и както се оказва в 95% хората си плащат след заплахата. В товоя случай няма да успеят да те осъдят (пази си разпечатките и фактурата но не плащай)
Да ти кажа и аз имах една сметка от 230 лева и не я платих пак така ме заплашиха, ама аз ги отсвирих (това преди няколко години) преди една година проверийх да видя какви задължения имам на мое име в М-тел - странно как обачо това задължение от 230 го нямаше -имаше някакво само за 75 лева-ама аз от тогава номер на мое име не съм имал там - странно нали :!: :shock: :wink:
Така си мисля и аз,дори бях забравил за това,ама вчера в 20.30ч.ми звъни въпросния адвокат...дали не беше се нафиркал или дрогирал!?
Малко успя да ми припомни моралните порядки и по-точно това да си платя поне разговорите,които съм изговорил,та аз се замислих.
Колкото до съдилища-това е (доскоро беше)моето хоби-имам спечелени 14 акта от КАТ в съда-само заради тяхни тъпи грешки и недоглеждане,но на последния ми го туриха яко-скорост с камера и колан-26 точки :roll:
Мерси за подкрепата.
Бе с Мтел не е баш така,имах навремето карта и имах последна сметка преди да влчза в казармата 100 и нещо лева сега като отидох да си изкарам моя карта нова,ме чукнаха в компа и изезе сметката 180 лв. От 2002 год.
И аз не мога да си взема на мое име карта от М-тел.....защото съм длъжник на тая шибана фирма....но се гордея, че сам ги завлякал !....поне си върнах малко...от това което са ми надписали!....под 300 лева дълг няма как да се заведе дело :idea: ......сега е по добре...едно време изпращаха мутри за проблемни вземания......а на измислени адвокати, дето за друго не стават....не им се вразвай :idea: :wink:
Номера е на един приятел,който не е бил тогава в страната,те явно са видели, че си говоря често с него и...Схемата е следната-в 5.20ч. започва първия разговор,който е 77мин.В 6.05ч. започва втория-18мин-до 6.23ч.,приключва и след 14мин.приключва и първия-практически не е възможно да се проведат два разговора към един и същ номер по едно и също време,освен това М-тел на 30-тата минута или на 1 час прекъсват автоматично разговора.Да предположим че без да искам съм натиснал 2 пъти слушалката и е почнал разговора-в случая последния набран номер-той обаче е друг,след това още 10 пъти без да искам съм натискал копчета...аз тогава летях за Германия и няма как да мина скенер,чек-ин,полицай,3 стюардеси и пак да си говоря,а в 6,35ч.самолета беше на 8000м.над Румъния,където обхват няма!!!
Колега, мислиш ли че има отдел в Мтел, който 24 часа следи разговорите на абонатите и си цъка - "На тоя дай да сложим 15 кинта", "виж го тоя много говори с Англия, я да му цапнем 50 минути отгоре"... стига глупости.
Има два варианта - 1-вия е грешка в системата на Мтел (проверява се след жалба) 2-рия грешка на абоната - тоест твоя. Помисли много внимателно дали грешката не е в теб. Например може преди да се качиш на самолета да си набрал номера и да е останало отворено повикване
Преди време имах един случай с една възрастна жена, която имаше сметка около 200 лв отразговори с чужбина (изходящо повикване-данни) и женичката идва реве и се направо... след обичайните проверки се оказа, че е осъществила множество повиквания към номер в за данни в Гернания (интернет). Как така? Ами телефона и беше закупен от някоя бутка на биката (тоест внесен от Германия и разкодиран тук) и понеже не направн както трябва тя като си проверява например колко е часа и натискала някакъв бутон (в случая достъп до интернет) и...Изцък ето ти грешката! Докато не и показахме каквъ е проблема и тя твърдеше не аз не съм говорила не съм набирала нищо... Та в случая кое е виновен според вас? Оператора или абоната? Когато грешката е в мобилния оператор след изесняването и надвзетите пари се възтановяват на абоната и ако е необходимо той се компенсира.
Относно качеството на предлаганите услуги и темподобни може да се спори много... със сигурност в БГ всички мобилни оператори дерат както могат, но такова е положението в цялата страна - не може сиренето да е 5 лева, а да ти подаряват телефон за 1 лев и то без да подпишеш договор ;)
Колега,благодаря за мнението,вероятно имаш някакви отношения с Мобилтел.Добре е да се изслуша и другата страна,обмислял съм варианта аз да объркам нещо,но съгласи се че трябва не веднъж,а поне 10-ина пъти да съм натискал бутони по клавиатурата без да разбера...а за това дали наистина е проведен разговора просто няма какво да коментирам.
Моля те ,ако наистина си запознат да ми кажеш на какъв интервал от време Мобилтел прекъсва разговора автоматично(30мин.или 1 час).
На всички е ясно, че има грешка в системата-софтуера,но съгласи се че има желани и нежелани грешки-та до сега не съм чул някой да каже имам малка сметка!!!
Давам най-тъп пример-във всеки квартален магазин с POS-терминал има бутон или комбинация,при която сметката не се отразява във фискалната памет-програмата е лицензирана,данъчните са я проверили,ама пак някой си спестява ДДС-то...обикновенно кокошкарски суми,какво да говорим за 3 000 000 абоната по 1лв.-3 милиона кинта,дали си струва да има желана грешка???
А относно вината-Петка си изтървал сапуна в селската баня, а Чапай го опънал, после му се извинил...ама веднъж наебан Петка пак ще го ебат.
След като има грешка трябва да има и наказание, а не компенсация-те искаха да ме компенсират първо с 2 мес.такси,после с 5 такси,сега ми предлагат да платя с 30 лв.по-малко.
Ако имаше ДЪРЖАВА ,случая с ебането щеше да е друг :sex: :sex: :sex:
Колега, мислиш ли че има отдел в Мтел, който 24 часа следи разговорите на абонатите и си цъка - "На тоя дай да сложим 15 кинта", "виж го тоя много говори с Англия, я да му цапнем 50 минути отгоре"... стига глупости.
аз пък знам че има такова нещо и определени хора, които следят и надписват...... (от 1-ва ръка)