View Full Version : Още една собственичка на ALFA
Привет на всички!
:oops:
Първо искам да ви се похваля, че от вчера съм собственичка на ALFA ROMEO 145 TS 1.6 - 99г. Още щом я видях се влюбих в тая кола а и вътре интериора е номер UNO, казвам ви дори и на майстор не отидох да я прегледа направо я взех :D Обаче вече се плаша като видях във форума колко много горят :shock: .
Първото ми впечатление беше доброто държане на колата по завоите - много лек волан
обаче тая сутрин си показа рогата- запалих я да загрее малко преди да тръгна и точно след 1 мин като взе да загрява и да намаля оборотите ми изгасна. Познат ми каза, че на колата и липсвало кутията на двигателя имало някаква пластмаса отгоре незнам- ама тва няма нищо общо с изгасването. Направи ми впечатление, че и стрелката на резервоара много ми играе уж и сложих 20литра кръв а по едно време взе да святка лампата а вдруг момент стрелката си се покачва нагоре.
Поздрави
Честито за колата, много жени напоследък си купиха такава, поздрави и на теб....със здраве да си я караш. Относно проблемите ти за играенето на стрелката е в зависимост от наклона на терена по който караш, а за гасенето не знам....и моята понякога прави така, особено като няма достаъчно бензин....Според мен не е голяма болка :)....Много безаварийни километри
Честито със здраве да си я караш и много безаварийни.
Капака на двигателя е като този ако наистина е 99 година
http://www.ukcar.com/road_tests/alfa/14 ... GINE-S.jpg (http://www.ukcar.com/road_tests/alfa/146/ALFA-ROMEO-146-TI-ENGINE-S.jpg)
или като този ако е до 99 година
http://alfisti.ru/146/spark.jpg
Относно стрелката за горивото е това което е написал trouble.
Може да гасне от много неща по добре потърси читав майстор, но първо поразпитай и тогава повери красавицата в ръцете му.
Успех.
Евгени Генчев
09-02-2008, 14:35
Ако ти липсва пласмасовият капак на TS.То такъв има в АлександърАуто или в някоя морга,евентуално.
Привет на всички!
Първо искам да ви се похваля, че от вчера съм собственичка на ALFA ROMEO 145 TS 1.6 - 99г. Още щом я видях се влюбих в тая кола а и вътре интериора е номер UNO, казвам ви дори и на майстор не отидох да я прегледа направо я взех :D Обаче вече се плаша като видях във форума колко много горят :shock: .
Първото ми впечатление беше доброто държане на колата по завоите - много лек волан
обаче тая сутрин си показа рогата- запалих я да загрее малко преди да тръгна и точно след 1 мин като взе да загрява и да намаля оборотите ми изгасна. Познат ми каза, че на колата и липсвало кутията на двигателя имало някаква пластмаса отгоре незнам- ама тва няма нищо общо с изгасването. Направи ми впечатление, че и стрелката на резервоара много ми играе уж и сложих 20литра кръв а по едно време взе да святка лампата а вдруг момент стрелката си се покачва нагоре.
Поздрави
честито! при проблеми - Бобо - 0888 232 484, рано или късно всички свършват там ;)
а и спазвай правилата напиши си откъде си, колата в подписа и т.н. и снимка може да сложиш ;)
Ранобудниче
09-02-2008, 14:51
Привет на всички!
Първо искам да ви се похваля, че от вчера съм собственичка на ALFA ROMEO 145 TS 1.6 - 99г.
Честито! :lol:
J_I_V_K_O
09-02-2008, 17:41
все повече ФЕНКИ за марката, хайде да ти е честита и да се бръмчиш със здраве. А почерпката е задължителна :lol: :rosso_spider:
cvetelin
09-02-2008, 19:40
да бе верно кво става с тез жени :)
яко сектантки .... тря тря да има :)
а честито и поредната сектантка ;)
братя мислете правилно.... една жена ако бачка нормално за да има хубава кола си купува алфа шот е евтина... тия жени дето карат скъпи коли знаем как става.... свирят
Благодаря на всички!!!
и Тази сутрин ми направи същата мизерия с изгасването - като взе да сваля оборотите ми изгасна - веднага след изгасването започнах да въртя ключа наново ама :frown: изчаках известно време и тогава си запали!
честито! при проблеми - Бобо - 0888 232 484, рано или късно всички свършват там ;)
ще го имам в предвит :D
ще го имам в предвит :D
Е от Хасково ще е малко трудно да се добереш до Бобо но все пак опитай :wink: :wink: :wink: все повече колеги от провинцията идват при Бобо,като нямат друга алтернатива е така :wink: :wink:
И аз съм като тебе колежке, като гледам и колата е същата. За евтина, както каза някои по-горе, да по-евтина е, но поддръжката е доста солена. Аз вече олекнах със 700лв само за основните неща - ремъци, ролки, филтри и т.н. Но сега излезе ужасния проблем, който ми намериха на диагностиката - ламбда сонда!!!!!!!!!!
На колежката проблема мяза на подобен - харчи яко и мени обороти, даже и гасне.
Хубавото е, че обещаха това да се оправи, лошото е - ще струва над 300лв, защото за този модел не става универсална сонда, а само оригиналната (bosch). Мойта "хубавица" в момента е в бокса, да видим колко ще ме изръсят за тая сонда и дали ще се оправи.
Съветвам колежката - задължително да направи компютърна диагностика и то ще си покаже какво е веднага.
gh0str1d3r
19-02-2008, 00:20
то при тия "хубавици" се има по нещо дето ... аха да е така ама не е така....
И аз съм като тебе колежке, като гледам и колата е същата. За евтина, както каза някои по-горе, да по-евтина е, но поддръжката е доста солена. Аз вече олекнах със 700лв само за основните неща - ремъци, ролки, филтри и т.н. Но сега излезе ужасния проблем, който ми намериха на диагностиката - ламбда сонда!!!!!!!!!!
Хубавото е, че обещаха това да се оправи, лошото е - ще струва над 300лв, защото за този модел не става универсална сонда, а само оригиналната (bosch). Мойта "хубавица" в момента е в бокса, да видим колко ще ме изръсят за тая сонда и дали ще се оправи.
Съветвам колежката - задължително да направи компютърна диагностика и то ще си покаже какво е веднага.
Ами на мене ми гасне само 1 път и то когато е студена.Като я запаля изчаквам си 1 минута да изгасне и после като я запаля тогава тръгвам
Иначе оборотите не ми играят за сметка на стрелката за бензина
ле-ле-ле-ле, аз вече незнам къде се намирам. Кви са тея коли ве хора, аз колкото и пъти влезна да прочета някоя тема из този форум, все повече съжалявам, че съм купила кола с тази марка :wink: Че то излиза, че подръжката им е като на японските автомобили :lol:
alex_old
19-02-2008, 10:07
Че то излиза, че подръжката им е като на японските автомобили :lol:
То при тях "японките" поддръжката е скъпа, но такава почти няма.
Ами на мене ми гасне само 1 път и то когато е студена.Като я запаля изчаквам си 1 минута да изгасне и после като я запаля тогава тръгвам
Иначе оборотите не ми играят за сметка на стрелката за бензина
ле-ле-ле-ле, аз вече незнам къде се намирам. Кви са тея коли ве хора, аз колкото и пъти влезна да прочета някоя тема из този форум, все повече съжалявам, че съм купила кола с тази марка :wink: Че то излиза, че подръжката им е като на японските автомобили :lol:
Колежки не съжелявайте....:)
Колежке закарай я на диагностика, няма смисъл да гадаеме. Моята хич не гаснеше даже, аз като я закарах на диагностиката - тоя ме пита какво и е, и аз викам - нищо, просто профилактика. После ме скъса от подиграфки за "колата дето и няма нищо" и това нищо ми излезе 340лв. Не е казано, че е сонда, но със сигурност има нещо и най-добре се вижда като се закачи на компа:)
Успех!
Извинявай ама вече започнах да съжалявам :lol: като чета из форумите
Извинявай ама вече започнах да съжалявам :lol: като чета из форумите
Тогава повече си карай колата а по-малко чети тук :D ..и си я заведи на диагностика...Имай предвид, че тук или всички са ненормални или Алфата е хубава кола, щом са си я купили :)...в това число и аз. Така, че кефи се....най-хубавата кола е тая от магазина.
Проблема е че сте шаранчета... Понеже карате алфа и всеки майстор ви върти на малкия си пръст... Не казвам, че не се случва и като карате VW... И нали за това са форумите за да може всеки да пита за проблемите си :wink: Я отворете VW Honda, BMW, форумите... АМи те са ПЪЛНИ с подобни теми за всякакви технически проблеми :!: :!:
Искам и веднага да кажа за потдръжката.... Спрете да ходите при майсторит и да ви дерът кожите само като ви видят!! За това потдръжката на алфа идва скъпа, защото всеки майстор прави каквото си иска!!!
Ламбда сонда ОРИГИНАЛНА НА БОШ струва точно 190лв!!! Всичко друго е измислица на някой майстор решил да ви прецака... И какви са тия диагностики по 300лв?!?! А защо ги давате тия пари??
Смяна на масла ремъци и ролки-700лв?!?! Ами няма такова нещо...До 400лв. е тази смяна и то при Бобо, който ще я направи перфектно и без нито една забележка....
Моя съвет е да престанете да надувате гушите на разни пишман майстори, а да разгледате из форума какви проблеми имате кои компетентни хора ще ви помогнат и ще ви вземата по-малко пари- НЕ НЕ по малко пари, а парите които си заслужават!!!
Така че моля ви да обърнете внимание на поста ми :wink:
"Ламбда сонда ОРИГИНАЛНА НА БОШ струва точно 190лв!!! Всичко друго е измислица на някой майстор решил да ви прецака... И какви са тия диагностики по 300лв?!?! А защо ги давате тия пари??"
Колега, къде я тая сонда - ти говориш за универсалната, тя е даже 170 на бош, но тази която се води "оригинална" на бош с номер 0258006190 или нещо подобно, ако ми я намериш за 190 ще те черпя.
gh0str1d3r
19-02-2008, 22:36
повечето японски коли, особено тези 1995-2000 не знаят що е то поддръжка... пък и е ОГРОМЕН мит, че частите са им безбожно скъпи... едно време беше така, като имаше 3 магазина в София и 2 бяха талибански... естествено, че талибаните ще надуват цените... сега нещата са доста променени...
Това за японските е вярно, ама са доста по-скъпи като начална инвестиция, после обаче това със сигурност ти се изплаща.
Имах един служебен нисан съни '94 беше железен, като сещаш, че служебен и стар значи - юркан много яко и не ремонтиран въобще, направо още тъгувам за него .......,ако го продаваха, сигурно щах да го взема.
Това за японските е вярно, ама са доста по-скъпи като начална инвестиция, после обаче това със сигурност ти се изплаща.
Имах един служебен нисан съни '94 беше железен, като сещаш, че служебен и стар значи - юркан много яко и не ремонтиран въобще, направо още тъгувам за него .......,ако го продаваха, сигурно щах да го взема.
Аз пък тръгнах да си взимам Хонда Сивик, минах през Ровър, предлагаха ми Рено Меган... и гледай кво направих накрая :lol: .....
galinves71
20-02-2008, 16:50
и аз съжалявам инче ама за това че не съм се родил депутатско чедо а на обикновенни трудещи се,а що се отнася до алфицата така е при секандхенд автомобилите особено на тези които са цедени като за последно,или другия вариант taxi и няма ядове.
spe4elist
20-02-2008, 17:11
Привет на всички!
Първо искам да ви се похваля, че от вчера съм собственичка на ALFA ROMEO 145 TS 1.6 - 99г. Още щом я видях се влюбих в тая кола ...
За колата - Честито!!!
Много безаварийни км и само положителни емоции! А за избора - браво! Хубаво си е да си имаме повече сектантки, последователки, фенки ...
Ламбда сонда ОРИГИНАЛНА НА БОШ струва точно 190лв
Венци недей да се обаждаш,като не знаеш :idea: :idea: :idea: За мойта кола универсалната сонда е толкова на Бош,а оригиналната май беше 340 или нещо такова :idea: :idea: :idea:
Това за сондата няма какво да се обсъжда повече - за bocsh цените към днешна дата са:
173 - универсална модел 1
226 - универсална модел 2
315 - оригинална = (универсална + букса)
цените са без ремонта, само сондата
Ако не вярвате намерете тел. на киров - бош от нета и питайте, много са любезни и ще ви кажат :)
Това са цени на веригата Киров - Бош в София.
Ако търсиш други марки (защото има) цените са други, за качестовото не знам. Но истинската, с която се продава колата е била bocsh.
gh0str1d3r
21-02-2008, 23:02
вярно ли е, че тая от триста е същата като тая от 226, а разликата е само заради буксата???? ако някой знае дали наистина е така, моля ви пишете че утре отивам да я купувам и ако няма разлика да не се набивам излишно със 100 лева!?!?!?!?!
Nasko_77
22-02-2008, 02:11
Проблема е че сте шаранчета... Понеже карате алфа и всеки майстор ви върти на малкия си пръст... Не казвам, че не се случва и като карате VW... И нали за това са форумите за да може всеки да пита за проблемите си :wink: Я отворете VW Honda, BMW, форумите... АМи те са ПЪЛНИ с подобни теми за всякакви технически проблеми :!: :!: Напълно подкрепям...
Искам и веднага да кажа за потдръжката.... Спрете да ходите при майсторит и да ви дерът кожите само като ви видят!! За това потдръжката на алфа идва скъпа, защото всеки майстор прави каквото си иска!!!Пак подкрепям...
Смяна на масла ремъци и ролки-700лв?!?! Ами няма такова нещо...До 400лв. еОтново...
Моя съвет е да престанете да надувате гушите на разни пишман майстори, а да разгледате из форума какви проблеми имате кои компетентни хора ще ви помогнат и ще ви вземата по-малко пари- НЕ НЕ по малко пари, а парите които си заслужават!!!И отново...
MiRaCuLiX
22-02-2008, 09:17
Недостиг на гориво мисля аз ... боклук в резервуара и запушена цедка на помпата ... да се отвори и почисти 23 мин работа е :)
На мен пък смяна на ангренаж + масла ми излезе 900лв преди 3 години. Оригиналната ламбда верно е 320лв, но ако я купиш от ФИАТ канал. От Бош е 240лв и има универсален заместител - търсете писал съм !
На мен пък смяна на ангренаж + масла ми излезе 900лв преди 3 години. Оригиналната ламбда верно е 320лв, но ако я купиш от ФИАТ канал. От Бош е 240лв и има универсален заместител - търсете писал съм !
900 лева :shock: ...
проблема с гасненето е лесен задръж я 10 тина 15 сек на прекъсвач и проблема 6те изчезне
Това на прекъсвач, на контакт ли ще рече колега, че и мойта нещо почна да прави маймунджалъци след смяната на ламбда сондата, гасне малко след като си я запалил а на светофара понякога не иска да тръгва (глъхне), все едно се учиме да караме :)
Ония от серзиза ми казаха, че сондата трябвало да се адаптира 200км, дали не са ме излъгали?
значи палиш колата газ до доло задържаж педала 10-15 сец и стрелката на оборотомера дасе блъска в чевеното (лyтеницата) и няма да има проблеми гледаи даго правих като е топла че нее полезно докато е студена :roll:
И гледай да не ти ИЗФЪРЧИ някое бутало.
И да ме удари по челото :shock:
И да ме удари по челото :shock:
Не, просто да пита - Кой кара... :lol:
За ламбда сондата аз смених моята с NJK и не мисля че е проблем като не е на бош. Иначе струваше 170 кинта.
Аз да се похваля,
след смяната на сондата ми дава разход по книжка :)
11/100 градско и само на студена.
7-8/100 извънградско на голям баир :)
Много съм хепи за сега, защото преди беше на 18/100.
Обаче почна да пали винаги от 2-рия опит :( това с прекъсвача дето колегата съветва нещо ме е шубе да го пробвам...
Аз да се похваля,
Обаче почна да пали винаги от 2-рия опит :( това с прекъсвача дето колегата съветва нещо ме е шубе да го пробвам...
Честито колежке....тва вече е добра новина че май искаше да продаваш красавицата....
Аз да се похваля,
Честито колежке....тва вече е добра новина че май искаше да продаваш красавицата....
Мерси, ама ме бъркаш с колежката от Хасково, май тя шеше да продава без още да е ходила на майстор :wink: , аз няма да я продавам, много ми е рано, още не съм се нарадвала :) няма и 4 месеца откакто ми я купиха :), а и толкова пари дадох за основни неща, че поне малко трябва да си я покарам, харчи не харчи, ще се возиме :wink:
СИгурно съм се объркал...много жени станаха, изгубих им дирята :lol: ....ама важното е че си оправила колата
Nasko_77
05-03-2008, 19:51
Аз да се похваля,
Мерси, ама ме бъркаш с колежката от Хасково, май тя шеше да продава без още да е ходила на майстор :wink: , аз няма да я продавам, много ми е рано, още не съм се нарадвала :) няма и 4 месеца откакто ми я купиха :), а и толкова пари дадох за основни неща, че поне малко трябва да си я покарам, харчи не харчи, ще се возиме :wink:На тая колежка ще и дърпаме ушите :lol: Казах й в другия форум, че най вероятно от сондата и е проблема. Тя наистина, май пръста не си е помръднала за тая кола а само пищи за разхода й. Сега на Ровър се точи и мисли, че като е 1.4 ще гори под 10л. :haha:
mihailenator
05-03-2008, 21:04
Ми да си купи колело :) И от Аскюу до Арманли по хасвалта :):):)
Като гледам скоро не е писала в темата, може би е тръгнала по майстори все пак и ще пише после, или наистина я е продала и пише в някои друг форум вече :)
колежке остави сега тая алфа ами я дай малко инфо на колко години си сложи по 1 снимка на колата и 10 твой ако решиш може и да почерпиш данесе чупи . карай колата докато неспре на пътя това е моя съвет
колежке остави сега тая алфа ами я дай малко инфо на колко години си сложи по 1 снимка на колата и 10 твой ако решиш може и да почерпиш данесе чупи . карай колата докато неспре на пътя това е моя съвет
колежката е срамежлива ...не се пъни да искаш снимка :wink:
Като гледам и тая тема е за катенец вече :wink:
хахахаха Сладури, колата си я бях оставила в Пловдив да я оправят и тази седмица ще ходя да си я взема и ще ви обадя тогава как е.
Отказах се да я продавам защото си ме кефи мнооо особено на дълъг път като я карах- голяма тръпка е.
Верно че се интересувах от РОВЪРЧЕТАТА ама се отказах нещо от тях- все пак японското си е японско
Така, че още съм онлайн в този форум :D
еми колелото си съм си го купила още миналата година, то само в колата неможе все пак и фигура трябва да подържаме :D
Nasko_77
10-03-2008, 23:36
еми колелото си съм си го купила още миналата година, то само в колата неможе все пак и фигура трябва да подържаме :DОхоо... ПОДЪРЖАМЕ? Ясно... :wink: Абе знаех си, че ще излезеш някоя резачка :lol:
П.С Дано си я поверила на кадърни хора колата и да я направят както трябва... после само да й се радваш. Успех!