PDA

View Full Version : свети ми лампата за дюза

radoo
09-02-2008, 23:05
здравейте колеги ! свети ми лампата за дюза и колата не иска да пали сутрин.смених свеши и сега пали но сега май вкарва много гориво и изгаря в ауспуха защото пука там .Накой имал ли е такъв проблем.колата е 146--1.7 I. благодаря предварително

lgancho
10-02-2008, 10:49
Е ти хубаво си сменил свещите ама тва според мен няма общо с количеството гориво което вкарва. Щом пука в ауспуха начи просто не изгаря горивото там дето трябва :) и сигурно просто не подава искра когато трябва. С риск да изкажа най-популярния съвет който се дава: ИДИ на диагностика, просто за този случай не знам какво може да се направи, преди да знаеш какво точно се случва с токовете.

Sergey_gigov
10-02-2008, 11:22
за да ти свети инжектора - означава че има някакъв проблем по електрониката , но няма да ти свети ако кабелите за свещите са ти почти заминали - колегата е прав - иди на диагностика
мой съвет погледни си вакумите

radoo
10-02-2008, 12:51
бях от сервиза ми заявиха че може би е износен двигатела и от там идвал проблема . На мен това не ми звучи много реално

vanboxer
10-02-2008, 12:58
това са глупости-износен двигател как ли не,
какъв е този сервиз :lol:

gogo23
10-02-2008, 19:30
и при мен светеше,отидах на сервиз и се оказа откачено кабелче

Moris
10-02-2008, 21:17
Моята преди време направи същото - светна ми лампата на инжекторите. Отидох на диагностика и си оказа че ЕСU-то е запомнила някаква грешка в подаването на гориво. Какви ли не страшни изказвания чух от техника - че двигателя бил се скапал и т.н. Нищо подобно нямаше. Като взех да проверявам предпазителите в двигателния отсек се оказа че единият се беше стопил. Смених го и готово-колата се оправи. Така че не се плаши-виж първо предпазителите. Дано само това да ти е проблема. Успех

acko88
12-02-2008, 15:37
Вероятни проблеми:
1.Дебитомер Много вероятно но когато тои откаже обикновенно колата върви много
2.Ламбда Сонда
3.Прекъснати кабели от кадето идват грешките
4.Прескочил ремак нещо което никога не трябва да изклучваме като вариант ако колата харчи неварви и непали !!!

Mury
12-02-2008, 15:52
Дебитомер Много вероятно но когато тои откаже обикновенно колата върви много

Тва па отде го измисли :shock: :shock: :shock:

acko88
12-02-2008, 17:43
Еми от личен опит :lol: в момента сам така :wink:

Novachev
12-02-2008, 21:04
Е значи като сложиш здрав дебитомер ще разбереш наистина колко може да върви колата.

acko88
12-02-2008, 22:16
Еми доста мнения сам чул и горе долу повечето са че колата варви защото сега е на постоянно затворен смукач ама и харчи кам 25 до 30 от това че сместа е мн богата.Но найстина колата варви повече отколкото когато едно време ми бачкаше дебитомера

Novachev
12-02-2008, 22:30
Еми доста мнения сам чул и горе долу повечето са че колата варви защото сега е на постоянно затворен смукач ама и харчи кам 25 до 30 от това че сместа е мн богата.Но найстина колата варви повече отколкото когато едно време ми бачкаше дебитомера
Какви смукачи какви 5 лв в момента компютъра замества стойностите отчетени от дебитомера с една усреднена стойност така че да може автомобила да се предвижи до сервиз а не да се кара та тази усреднена стойност не е максималната която може дебитомера да отчете така че колата ти ще върви до едни обороти на високите ще е доста зле , а да не говорим че тази богата смес може да разкаже играта на сондата. Просто сместа на ниски обороти ще е богата затова ти се струва че върви повече но само в ниските.

Tsetso
12-02-2008, 23:23
Дебитомер Много вероятно но когато тои откаже обикновенно колата върви много

Тва па отде го измисли :shock: :shock: :shock:

Малеееееееееееее, модераторе - тука стана sci-fi, еб..си много за триене :roll2: :roll2: :roll2:

acko88
12-02-2008, 23:36
Колега мога ти кажа че колата варви на секви обороти на ниски на средни на високи.Незнам колко ги разбираш аз неспоря че разбирам ама знам какво е положението на колата ми може ли ти от 500км да знаеш как се даржи мойта кола ??И какво колата можела да се придвижи колкото до сервиза божее.Некой път колеги с извинение ама говорите по инерция и по информация зета от различни теми на който нему се е случвало разбира се че ще му е трудно да си представи различните варианти

Sergey_gigov
13-02-2008, 09:36
казваш че не ти работи дебитомера.
що не му свалиш буксата и да направиш 1 завойче да го видиш как върви без дебитомер ?

Yon
13-02-2008, 11:49
Стига вече с тази тема. свети индикатор - грешка в инжекциона - отива се на диагностика за разчитане и АНАЛИЗИРАНЕ на грешката :!:

acko88
13-02-2008, 15:13
Светни ме по въпроса че нещо неразбирам

Mury
13-02-2008, 15:17
По добре да беше изтрил цялата тема кат се правиш на добър модератор!!!

Изтрил съм само това,което трябва :!: :!: :!: