View Full Version : как си карате алфата/????????
не знам от каде я имислих тая тема ,ама ми е интересно,по принцип аз гледам да я галя моита ама по някога,не6то полудеем и я сра4кам малко,тя колата ме кара.... та за тожа питам простотии
Само след 5000 оборота. Тя може би и за тва роди де ама де да знам. :roll:
Ами за 6500км. разход под 15 рядко ми е давала :lol: И все пак е падала и до 7литра :lol:
Аз смятам, че алфата е кола за ръчка...За това е направен този двигател само за червена зона :P Конкретно за моята :P
до 2000, ама като искам да върви над 3000... до колко я усетя, че може, но ~5000-5500 за сега спирам, след обслужване на ремъци и масло, ще я пробам до червеното
По принцип много кротко. :whistle: Понякога като ме напече и като видя хубав път се сещам, че е може и повече.
Аз оята кола си я карам до 3000 обр.,но като ме издразни някой или бързам я сритвам.Иначе като я карам нормално по-борд комп. ми дава 12-13/100км разход и съм доволен.
Аз мойта си я карам кротко.... само и пълня оборотомера на втора и после като пенсионер.... :oops:
Max 3000 об/мин. , много рядко повече .
С голямо удоволствие си я карам :twisted:
като трябва да късам трафика съм в червената зона, но иначе я карам икономично ;) радва ме щото може да се разчита на яко ускорение когато ти е необходимо ;)
J_I_V_K_O
12-02-2008, 11:25
миии от 4000 до 5000 на първите 3 предавки в града след това зависи от ограниченията и мястото на камерите иначе май пак влиза там :oops:
Ам то да ти е кеф да слушаш как реве в тев обороти гася цд-то и газ :oops:
spe4elist
12-02-2008, 12:34
- с голямо желание;
- с настроение;
- с гордост;
- внимателно;
- с предпазни колани;
- с шофьорска книжка;
- само с бензин!
- с мръсна газ (от време на време);
- с heavy metal & hard rock (винаги);
- без алкохол (мах. бира на редовните срещи);
:twisted: :twisted: :twisted:
Карам внимателно,с колан,с влючени светлини и винаги слушам музика :wink:
А бе много интересно как така ги карате тея коли до 2000/3000 оборота, като моята на 120км/ч е на оклоло 4500 оборота.повече от 70 не вдигате ли кво?Айде дизелите да ама т.с. и Боксера ??? :shock: :shock:
raitchev
12-02-2008, 13:24
А бе много интересно как така ги карате тея коли до 2000/3000 оборота, като моята на 120км/ч е на оклоло 4500 оборота.повече от 70 не вдигате ли кво?Айде дизелите да ама т.с. и Боксера ??? :shock: :shock:
по магистралата 120 да и отгоре,
но в софия ако ме питаш мен е малко безмислено ... да се правиш на юнак
Емиии аз винаги я ръчкам непестя бензин обичам да се ръчкам и да карам бързо :lol:
п.с. На дружбенския мост 230 км/ч :oops: :lol:
Пич,не че нещо,ама как си дигнал 230 с тази кола? :lol:
А отностно карането,винаги със музика,за да нечувам арията на всички тракащи и скърцащи части в колата :)
Violator
12-02-2008, 16:03
не знам от каде я имислих тая тема ,ама ми е интересно,по принцип аз гледам да я галя моита ама по някога,не6то полудеем и я сра4кам малко,тя колата ме кара.... та за тожа питам простотии
И аз съм така, по някой път като е загряла отвътре ми идва и я изръчкам, а не съм такъв човек :oops:
постоянно я карам като за последно :D :D :D стой все в червенотото
рядко карам нормално
ALFA155Ts
12-02-2008, 19:29
икономично ! :shock: до две илиди оборота в дясната лента, с ръцете на 3 и на 9-ет, с един пръст отворен прозорец да чувам двигателя, с колан , и седалката в тая позиция - /_ и спазвам дистанция и не минавам на червено и не карам пил !
Относително кротичко, повече от 3000 оборота рядко вдигам :lol:
На 6-та това са все пак 180 км/ч де :lol: :lol: :lol:
Аз пЪк Си я караМ супер спокойно и бавно.......
Ако искате вярвайте :lol:
Карам я като пенсионер защото е след основен ремонт. Интересното е, че и до 3500об. пак ги оставя другите да разсъждават по светофарите :lol:
vikoalfa
13-02-2008, 00:43
Не я карам седи си в гаража :D Чака пролет като птичките да фръкне :P Не е за 33ки навън много е студено,а и така по-малко гние.
Furious 155
13-02-2008, 00:48
Същата работа - кротко докато не ме ухапе мухата :) и после оборотомера се мъчи да догони показанията на двигателя :):)
Докато позагрее - кротичко, до 2500-3000 рпм. После почва да ме хапе кучето и отварям прозореца (ако е топличко де) та да се чува по-добре рева на боксера и... газз. Обикновено я държа м/у 4000 и 5500 :twisted: Ама аз така обичам
.....
а като казвам алфа-33..... що ли автоматично си спомням и великите Гунди и Котков.......
Колега, е тук 33 няма нищо общо!
А иначе си карам Алфите с удоволствие, с каквото не съм карал нито една друга кола. Стига ми емблемата на волана ,да ми се мярка пред погледа и...но не карам бързо. Поне през повечето време. Но от време на време.... :go:
Понеже аз и плащам сметките на "мръсницата" я карам, както си искам.
Buxalkata
13-02-2008, 22:17
аз принципно си я карам лекичко и културно,но има моменти дето си я газа като ме фанат лудите или карам след Тренди :) :lol:
ital_fen
14-02-2008, 16:00
Като гледам по-голямата част от колегите карат колите си в обороти. И то май така има най-голяма тръпка, то както казват хората италианското върви след 3000оборота. :D Аз лично и ФИАТА и АЛФАТА гледам да не падат под 3000.
Пратил сам ти снимката надявам се да я качиш е не е 230 точно но стрелката подминава 220 и тогава ми е прекасвача.
а ти ако мислиш че това което показва стрелката ти е скоростта с която се движиш жестоко се лъжеш!
най-обичам да си карам леко и културно, за съжаление се случва веднъж- два пъти в годината :cry:
Доказателството :D
http://images23.snimka.bg/005168389.jpg
Бавно.. ама не и чета Вестник де :)
cvetelin
17-02-2008, 21:03
аз мойта я карам на газ :lol: :lol: :lol: :lol:
Карам я някакси .... :drive: ...вече 16-та година!
bate.vi.dido
19-02-2008, 03:39
Аз със мойта 2 пъти съм постигал максимална скорост 230 вдига но трудно и ако хване байр отива 240 но както казах трудно и работи яко в критичните обороти и направо ми се свиди много иначе 180 нормално си ги подържам извън града грацко си карам както си се кара......
Абе вие луди ли сте да карате с такива скорости мале гледай го тоя с тая червената Алфа 166 ТС това за мен са някакви рискове със живота никога не бих карал с такава дива скорост аз с мойта 166 повече от 140 не съм вдигал даже са много...
За някой са рискове за друг Ежедневие..
V E S K O V.T.
19-02-2008, 19:24
я моита не и давам да излиза от червеното-независимо от предавката,сезона,местоположението :oops: :oops: :oops:
WarsteineR
20-02-2008, 02:10
мойта я карам леко още малко ще угасне :twisted: брей колега и 20 да ти пуснат пак добре мен ако питаш хаха :wink:
п.с. На дружбенския мост 230 км/ч :oops: :lol:
Това за хвалене ли е, не разбрах?
Аз моята я карам нормално в града, 40-50км/ч, на някои безлюдни булеварди големи широки вдигам до 60-70 макс, но обичам да тръгвам в големите обороти :) Не карам пил, никога. Дори да е 1 бира, трябва поне 2 часа да са минали от нея. Колани - разбира се. Задължително се слуша метъл, в момента е Amorphis (от няколко месеца насам, въртя един диск с mp3-ки). Когато карам сина с майката, никога не се изрязвам, въпреки, че той точно на звука на двигателя заспива най-добре :D ще става алфист :) Реве реве, като запаля двигателя, моментално млъква и след 2 минути е заспал :)