View Full Version : Датчик на Хол?
Къде се намира това нещо на боксера щото май моите детонации се дължат на него. И ако някой може да ми обясни за какво служи тоя датчик ще съм много благодарен
Колега напиши си ТТ даните на автомобила в подписа и по лесно ще ти се отговори на въпроса
Колега напиши си ТТ даните на автомобила в подписа и по лесно ще ти се отговори на въпроса
е явно е 145/6 боксер, така е казал ...
аз квото съм чул , датчика на Хол е т.нар. Шок сензор, т.е. следи за детонации и мести аванса, според това показание :unsure:
ама има шанс да не см дори близо, така че поправете ме ако е така
P.S. Шок сензора не следи за изявите на Шоко по ТВто ;)))
а да, и не знам дали на боксерите изобщо е слаган, и ако да, то май само на 16в ...
Ами аз не разбирам мноо мноо от боксери но ще ти обясня криво ляво за какво служи импулсният датчик наречен датчик на Хол.
Общо взето отчита положението на коляновият вал и го предава като информация в еку-то което пък от своя страна спрямо още няколко фактора определя аванса. Или служи за определяне на момента на подаване на искрата. Значи трябва да се намира или на маховика някъде или на шайба на коляновият вал(това според мен де на боксера не знам каде е) а ще познаеш дали имаш по това че ако се регулира аванса от делкото нямаш а ако в каквато и позиция да ти е делкото колата си работи еднакво имаш.
Боксера няма делко, така че датчика трябва да е монтиран някъде при коляновия вал (на ремъ§ната шайба или на маховика). Не мисля, че детонации може да са от него. Ако този датчик прекъсва дори няма да запалиш защото по неговите импулси се управлява не само искрата но и впръскването
Дотука само глупости написахте и общи приказки и то защото колегата не си е написал точно ква е колата :!:
Има боксери с делко има и с датчик на хол ама как да позная кой е тоя за който се пита :?:
Kostadin
12-08-2005, 11:06
Боксера няма делко
колега заповядай в гаража да ти го покажа :wink:
Колеги датчикът на Хол по принцип се монтира в делкото вместо чукчето. Като няма делко значи е на друго място. Аз имам делко от 33-ка с датчик на Хол. Искам да предложа още нещо извън темата и това е да напомня колко писане ще си спестим, ако си напишем данните на колата в подписа.
Искам да предложа още нещо извън темата и това е да напомня колко писане ще си спестим, ако си напишем данните на колата в подписа.
Това даже не е пожелателно, а един вид задължително, след като е сложено до (макар и не "в") правилата на форума....
Мдаа и понеже колегата не се включва ще напиша как стоят нещата:
На всички 145/6 боксери RPM сензора (датчик на ХОЛ) се намира отзад на маховика :wink: Ако напише къв му е двигателя мога да кажа и точно къде понеже местата са различни :wink:
Абе доколкото си спомням колата му беше 145 1.3 боксер :idea:
Боксера няма делко
колега заповядай в гаража да ти го покажа :wink:
Поста го написах след преглеждане на ePER за двигател 1.6. Там случая е сдвоена бобина без разпределител на запалването.
Dodo 155
12-08-2005, 17:46
Ето това е темата за ТТ данни: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2190
Разгледана е всичко на всичко 81 пъти :!: А има регистрирани над 650 юзера :!:
Ако всеки имаше такива данни в подписа, нямаше да се изпишат толкова мнения и да се разводнява тази тема :idea:
Един си мислел, друг си спомнял, трети предполагал ... ама нещата са точни и за да сме полезни един на друг трябва да си помагаме с повече информация :wink:
п.с. Бобо трябва да учиш за гледачка :wink: :tooth: :tooth:
Е сега ако колегата каже и с каква марка горивна уредба му е боксера, защото се наблюдават няколко такива, съвсем ясно ще може да му се постави диагнозата.
Извинете, ама от една седмица се мъча да си вкарам подписа. Преди да се затрие информацията от форума беше 145 1.3 boxer, бях си сложил и и-мейла и др. неща за мене. Само че сега нищо не става
П.С. Е най-накрая се получи. Добре е че поне Лъки мен си спомня за мене :D . Та боксера е 1.3 MPI, няма делко, има 2 бобини и запалването е ако не се лъжа Марели IAF 8F