PDA

View Full Version : Угаснах грозно

Ранобудниче
13-02-2008, 21:57
насред възлово кръстовище тази вечер и повече не можах да запаля.

Имам бензин (което е първият въпрос, понеже нали - жена съм, все пак : ))

Спрях, за да изчакам колоната пред мен да се източи (в красивите задръствания в 17:45 ). И колата просто угасна. След няколко опита да запаля и дъжд от клаксони, нервна група дойде и ме избута на близкия тротоар. Озадачи ме фактът, че след като дам на контакт и изчакам, вместо да останат светнати 3 лампи, както обикновено (на акумулатора, маслото и ръчната спирачка), тоя път светеха 4. След като щателно разлистих книжлето от жабката, установих, че иде реч за инжекцион, но за жалост познанията ми по италиански се свеждат до "рагаци", "канцона", "о, соле мио" и горе-долу това. Нататък - пътна помощ и прочие, след около 3 часа бях у дома.

Някакви свежи идеи?

(Предварително моля за извинение, ако вече е обсъждана подобна тема, но с търсачката не открих.)

trouble
13-02-2008, 22:12
Тая лапма значи...води я на диагностика като за начало, там да ти кажат каква е грешката на компютъра.....

Ранобудниче
13-02-2008, 22:19
Тая лапма значи...води я на диагностика като за начало, там да ти кажат каква е грешката на компютъра.....

ще я заведа.
мисля в сервиза, за който четох в техническия раздел?
и се чудя дали да спя спокойно или да се треса що ли ми е сърдита :cry:

trouble
13-02-2008, 22:30

ще я заведа.
мисля в сервиза, за който четох в техническия раздел?
и се чудя дали да спя спокойно или да се треса що ли ми е сърдита :cry:

Само за инфо ще ти кажа че инжекцията на Фиата ми свети от 3 години нон-стоп.....и си върви....е харчи повече заради това има проблем явно е, но си върви....Но може при теб да е по-страшно....абе заведи я...за да си спокойна....

tonov
14-02-2008, 00:18
Я опитай първо да погледнеш под шоферската седалка, трябва да има една черна кутийка с бутон. Натисни го и пробвай пак да запалиш. Иначе дори и да свети тази лампа, двигателя би трябвало да работи. Верно, не както трябва, но работи.

Tsetso
14-02-2008, 08:18
Мисля, че трябва да ти погледнат РПМ сензора и най-вероятно да го сменят. При мен е монтиран към маховика на двигателя.

Ранобудниче
28-02-2008, 22:27
Ето какво се оказа: един фашист - датчик на Хол му казват, той ми побъркал компютъра, значи.

Прибрах си колицата - напълно обслужена, сменени всички там работи, които се сменят - масълце (филия нямаше :roll: ), филтри, ремъци и прочие, за което от сърце благодаря на Lisan и Drigata :D

Вече не хвърлям на боб с каква скорост карам - виждам всичко, за което също благодаря, момчета :lol:

Lisan
29-02-2008, 23:13
За нас беше удоволствие да помогнем на толкова запалена и красива алфистка :wink:

Ранобудниче
01-03-2008, 01:14
За нас беше удоволствие да помогнем на толкова запалена алфистка :wink:

Честита Баба Марта :wink:

Tsetso
02-03-2008, 10:15
Ето какво се оказа: един фашист - датчик на Хол му казват, той ми побъркал компютъра, значи.

Едуин Хърбърт Хол (Ноември 7, 1855 - Ноември 20, 1938) е американски физик, открил " ефекта на Хол", а не германец. 8) - с други думи проблема е от янките.

Ранобудниче
02-03-2008, 10:29

Едуин Хърбърт Хол (Ноември 7, 1855 - Ноември 20, 1938) е американски физик, открил " ефекта на Хол", а не германец. 8) - с други думи проблема е от янките.

о, не, не - съвсем нямах предвид произхода на човечеца Хол - светла му памет :D, а само въпросния датчик и неприемливото му поведение в милото ми возило :lol:

tokata_pz_flex
02-03-2008, 21:36
много го мразиш тоя Хол ;))))

bobi_j_i
05-03-2008, 09:52
Колежката угаснала, а пък не угаснах няколко пъти. Въртя си ключа, вадя го от стартера и...нищо. Колата си работи. Някакви идеи колеги? :idea:

Kris
05-03-2008, 16:21
Тоа датчик на Хол и мене ме измъчи преди 3-4 месеца. Струваше ми към 40 лева, много шум за нищо :lol: :lol: Честито за преодоления проблем :wink:

tonov
05-03-2008, 16:46
Колежката угаснала, а пък не угаснах няколко пъти. Въртя си ключа, вадя го от стартера и...нищо. Колата си работи. Някакви идеи колеги? :idea:

Електрическият клапан за нафтата се ебава и не я спира :roll: