PDA

View Full Version : опит за кражба

sledy
17-02-2008, 23:39
Снощи явно са се опитали да ми задигнат алфичката мамка им.... :gangstah: :cussing:
изтръгнали са ми единия от страничните мигачи, но добре че само са счупили едното му чопче и успях да го сложа отново. Явно някой е минал и не са успели да продължат.
Някой знае ли какъв може да бъде ефекта когато дадат на късо мигача? Дали могат да изгорят инсталацията нещо?

Тя количката си има каско, ама няма маркировка и затва са я набелязали. май ще се наложи да я маркирам, че да нямам главоболия.

Neokill
18-02-2008, 01:11
Снощи явно са се опитали да ми задигнат алфичката мамка им.... :gangstah: :cussing:
изтръгнали са ми единия от страничните мигачи, но добре че само са счупили едното му чопче и успях да го сложа отново. Явно някой е минал и не са успели да продължат.
Някой знае ли какъв може да бъде ефекта когато дадат на късо мигача? Дали могат да изгорят инсталацията нещо?

Тя количката си има каско, ама няма маркировка и затва са я набелязали. май ще се наложи да я маркирам, че да нямам главоболия.

Ми аз доколкото знам каско без маркировка няма. :!:

AlfaRomeo
18-02-2008, 01:14
Neokill има зависи на кои фирми,някой правят без маркировка до някави пари :) Тоест ако е малко сумата неслагат маркировка..незнам и аз защо така ;)

Neokill
18-02-2008, 01:19
Neokill има зависи на кои фирми,някой правят без маркировка до някави пари :) Тоест ако е малко сумата неслагат маркировка..незнам и аз защо така ;)

Бе ти си правиш каско, плащаш си кинтЬитЬи и ако не си маркираш колата не ти важи самото каско. Аз съм в ДЗИ и бях забравил да си маркирам абтомобила. Отидох да завеждам щета и се оказа че не стаа раота - става ама след като платих за стикерчета STOP АВТОМОБИЛА Е МАРКИРАН. Да ева сума ти лепенка по джамовете имам вече.

AlfaRomeo
18-02-2008, 01:21

Бе ти си правиш каско, плащаш си кинтЬитЬи и ако не си маркираш колата не ти важи самото каско. Аз съм в ДЗИ и бях забравил да си маркирам абтомобила. Отидох да завеждам щета и се оказа че не стаа раота - става ама след като платих за стикерчета STOP АВТОМОБИЛА Е МАРКИРАН. Да ева сума ти лепенка по джамовете имам вече.

Някъде минава и с полицата за каското,не задължат да имаш СТОП АВТОМОБИЛА Е МАРКИРАН както каза ти ;) Немога да се сетя точно коя застрахователна компания можеше да бъде така ... :?

VFTI
18-02-2008, 01:37
Аз бях в УНИКА.... На 2800лв. застр. премия х 11% автокаско и не ми я маркираха колата....Ами със ЕВ регистрация в София, след няма и месец я разбиха и се опитаха да я откраднат..... След това се прехвърлих на Бул инс(само защото са ми близо до в къщи и по добри пари) на 3хил лв х 8% и с маркировката и да чукам на дърво никой не ме е закачал :P

nicks1
18-02-2008, 08:45
И Булстрад не искат маркировка, само не съм сигурен до 7000 или до 10000 лв. беше.

Alexanderbb
18-02-2008, 08:47
И в Булстрад няма. Лепят ти само една миниатюрна лепенка с костенурка дето в тъмното почти не се забелязват

Chimev
18-02-2008, 08:54
Номера с мигача до колкото знам се прави за да ти изгори алармата. А иначе маркировка не се иска задължително за по-евтини коли :wink:

sledy
18-02-2008, 09:46
Каското е за 8600 и е в ДЖЕНЕРАЛИ. От там казаха, че от 01.01.08 отпада условието да е маркиран автомобила и аз затова не го маркирах, ама май ще е по-добре да го направя (още 50 кинта, ама по-добре да съм по-сигурен).

fred
18-02-2008, 10:04
Номера с мигача до колкото знам се прави за да ти изгори алармата. А иначе маркировка не се иска задължително за по-евтини коли :wink:

Да, опитват се с късо, да неутрализират алармата.Моята аларма уж имала такава защита-тоест не можеш да неутрализираш алармата, като дадеш на късо от мигачите - да не дава Господ да се пробва дали е така.Иначе имам маркировка-от ЛевИнс, стойността е 8000, а застраховката е правена миналата.

миро
18-02-2008, 10:18
Аз онзи ден застраховах и казаха, че без маркировка каското не важи. Става дума за Victoria, а те май са към Generali. :roll:

raiders
18-02-2008, 10:41
И в Булстрад няма. Лепят ти само една миниатюрна лепенка с костенурка дето в тъмното почти не се забелязват

да прав си колега, аз съм застраховал и нова кола за ~20 000лв. и пак маркировката е такава, не зависи от сумата

Аз онзи ден застраховах и казаха, че без маркировка каското не важи. Става дума за Victoria, а те май са към Generali. :roll:

маркиривката на виктория е същата като на Лев Инс, те поемат кражбата, също и на Булстрад, както Бул Инс поема на ДЗИ

georgyg
18-02-2008, 10:48
Моята е застрахована в Евроинс и там не искат маркировка, по аз имам, защото преди това бях в Булинс.

Бобби
18-02-2008, 11:02
Ядове са!!!!...важното да е коректен застрсахобателя!...а дали има маркировка, или не....няма значение според мен......

santo_traficante
18-02-2008, 11:08
Каското е за 8600 и е в ДЖЕНЕРАЛИ. От там казаха, че от 01.01.08 отпада условието да е маркиран автомобила и аз затова не го маркирах, ама май ще е по-добре да го направя (още 50 кинта, ама по-добре да съм по-сигурен).мм да вече автомобилите не подлежат на маркиране при нас :idea: но е желателно да я маркираш колега. всички коли който минават през мен в Дженерали се маркират. няма не искам :lol:
п.с. бъди спокоен Алфи не се крадат :lol: :lol:

VFTI
18-02-2008, 13:43
Каското е за 8600 и е в ДЖЕНЕРАЛИ. От там казаха, че от 01.01.08 отпада условието да е маркиран автомобила и аз затова не го маркирах, ама май ще е по-добре да го направя (още 50 кинта, ама по-добре да съм по-сигурен).мм да вече автомобилите не подлежат на маркиране при нас :idea: но е желателно да я маркираш колега. всички коли който минават през мен в Дженерали се маркират. няма не искам :lol:
п.с. бъди спокоен Алфи не се крадат :lol: :lol:

И аз така смятах, но след като откраднаха една 155ца от форума и преди това се опитаха да откраднат моята, вече не съм на това мнение...

А маркировката е от огромно значние, защото ако нямате крадците си мислят, че нямате каско и си ги крадът...Нещата доста се променят ако автомобила е маркиран. Тогава май се краде само, ако колата е много хубава и ако е поръчка на друг застраховател да си правят мръсно... Едва ли някой джамабазин ще се занимава да краде кола за 3 000лв. ако е с маркировка. Но виж ако няма, не му е проблем... И това го изпитах на гърба си... А после парите, които изплаща застраховтеля никога не стигат да си върнеш чувството че пак сядаш в твоята алфа(новата) :?

Mind_Control
18-02-2008, 14:05
а от каското плащат ли щети по интериора?