View Full Version : РАЗХОД под 10- има ли такова нещо?
Прощавайте, но искам да попитам на някой пада ли му разхода под 10-бензин. Защото останах с впечатлението, че е нормално АЛФИТЕ ви да горят 10 извънградско а градско 14 :shock: Между другото и моята е в тези параметри
Прощавайте, но искам да попитам на някой пада ли му разхода под 10-бензин. Защото останах с впечатлението, че е нормално АЛФИТЕ ви да горят 10 извънградско а градско 14 :shock: Между другото и моята е в тези параметри
Моята гори 7/100 извънградско и 11/100 градско това когато навън е топло над 15-20 градуса. При температури около 0 е засичана само градско и е 13/100...
В града никога :idea: :idea: :idea: иначе извън града доста коли със спокойно каране могат да паднат и под 7,говоря за бензинови :idea: :idea:
единственият вариант е топло време и извънградско :D
по друг начин няма да падне под 10 и без ръчка разбирасе :wink: :wink:
ALFA155Ts
19-02-2008, 14:27
в момента ми гори 12-газ градско в Бургас като я карам много кротко и преди да тръгна я чакам да загреена бензин извън градско рекорда ми е 7,30на сто лятото вечерта по пътя за созопол с 80и по инерция кадето може ........
останах с впечатлението, че е нормално АЛФИТЕ ви да горят 10 извънградско а градско 14 :shock: Между другото и моята е в тези параметри
погрешно е впечатлението...
оправи си колата, за да излезе от тези параметри.
И разберете правилно - не се заяждам с никого - но ето така тръгват ТЪПИТЕ слухове за Алфа Ромео. И това ме дразни.
останах с впечатлението, че е нормално АЛФИТЕ ви да горят 10 извънградско а градско 14 :shock: Между другото и моята е в тези параметри
И разберете правилно - не се заяждам с никого - но ето така тръгват ТЪПИТЕ слухове за Алфа Ромео. И това ме дразни.
Да, другата седмица ще я вкарвам в бокса и дано да свали разхода, но за "ТЪПИТЕ СЛУХОВЕ" просто от този форум най-много 2-3 коли има които да не харчат толкова
Поздрави!!!!
Да, другата седмица ще я вкарвам в бокса и дано да свали разхода, но за "ТЪПИТЕ СЛУХОВЕ" просто от този форум най-много 2-3 коли има които да не харчат толкова
Поздрави!!!!
виждаш ли - сега акто си оправиш твоята ще подтискаш тея харчещите ... па могат да решат и те да те последват ...
Novachev
19-02-2008, 16:16
Ми то има един колега с една дизелова 166 2,4 дето съм чувал че му харчела 11-12 по магистралата ама питай го с колко кара нормалния разход на бензиновите мотори до 155 к.с. извън града със скорости 100-130 не трябва да е по голям от 8,5 л което даже си е доста ако на някой му харчи повече колата да си я оправи. Или да вземе да кара на по висока предавка имат и 4 и 5 тези коли няма само да се съъстезавате на трета.
сега виждам, че си от Хасково ... дано имате кадърни майстори там.
Е, дано след ремонта - какъвто и да е той да свали малко разхода, иначе ще трябва да я продам! Не мисля да е нормално една такава кола да харчи толкова много- извинявайте, но също така и карам HONDA HRV където се води джип и купето му къде,къде е по тежко а мотора му е 1.6 не ми дава такъв висок разход като на ALFATA.
А пък иначе алфичката си ме кефи,има мноо як фейс, но ако не свали разхода, БАСТАААА
сега виждам, че си от Хасково ... дано имате кадърни майстори там.
между другото ще я карам в Пловдив на сервиз
Е, дано след ремонта - какъвто и да е той да свали малко разхода, иначе ще трябва да я продам! Не мисля да е нормално една такава кола да харчи толкова много- извинявайте, но също така и карам HONDA HRV където се води джип и купето му къде,къде е по тежко а мотора му е 1.6 не ми дава такъв висок разход като на ALFATA.
А пък иначе алфичката си ме кефи,има мноо як фейс, но ако не свали разхода, БАСТАААА
Оправи си колата...здрава кола като твоята по каталог е 11,5/100 литра градско, но много зависи от температурата на въздуха навън и температурата на двигателя.....Ако не те удовлетворява и този разход, сменяй колата и взимай Деу Тико.....4,5/100 градско и извънградско до 3/100 максимум тествано от мен...Успех с ремонтите, само не разбрах мина ли диагностика вече....
Оправи си колата...здрава кола като твоята по каталог е 11,5/100 литра градско, но много зависи от температурата на въздуха навън и температурата на двигателя.....Ако не те удовлетворява и този разход, сменяй колата и взимай Деу Тико.....4,5/100 градско и извънградско до 3/100 максимум тествано от мен...Успех с ремонтите, само не разбрах мина ли диагностика вече....[/quote]
Нищо не съм минавала, само съм я регестрирала. Другата седмица ще я карам в Пловдив там ще ми сменят масла,филтри,ремъци и ще им кажа да я прочетат на комп.
А тези барутници Деу Тико ги предложи на някой друг :( просто споделих, че за мене не е нормално тази кола да харчи толкова много - над 10-11 градско.
Колата от подписа октомври беше доста студено тогава Пазарджик София под 8 л. на 100 с не работещ термостат.В момента градско ми гори 9-10л на 100 като често не успява да загрее като хората.Имам съмнения ,че катализатора пречи и ми вдига разхода както и свещите ,но ще я правя ,като се позагрее времето.Тогава съм сигурен ,че ще падне поне литър.
А иначе като я ръчкам си гори доста не знам ама може и 15 да удря :D
просто споделих, че за мене не е нормално тази кола да харчи толкова много - над 10-11 градско.
Много над 11 :roll: много зависи как я караш. И все-пак при изправен двигател и спокойно шофиране трябва да е около 11 на 100.
Но не очаквай разход 10 и по-малко от кола тон и двеста с 1.6 мотор :lol:
Градско при максимална скорост 60 и където е възможно 80 без ръ4ка ми гори около 8 или 9 някъде в момента то и зависи много и къде си заредил :idea: а да не карам в задръствания и само 2 светофара има по ежедневният ми път
minddwell
19-02-2008, 18:41
Един приятел има Алфа 145 1.6 Боксер, гори му 9, максимум 10/100 градско в студените периоди. Той ми каза, че по каталог дават за Алфа 145 1.4 ТС 7-8/100 градско. Както разбирам, си от Хасково, а там градското не е като градското тук (тръгни-спри, работа на място 30 мин). След смяната на консумативите, диагностиката и евнтуално пипване тук-там, предполагам, че ще е друго. Само да ти кажа от тоя форум какво разбрах от колегите за зареждането - сипваш на едно и също място до капачка (малко преди да прелее или да прелее малко), караш 2-300 км и после пак сипваш.
Махането на катализатора също би снижило разхода и увеличило тягата, но пък да не вземеш да загубиш данъчните облекчения за годишния данък.
Един приятел има Алфа 145 1.6 Боксер, гори му 9, максимум 10/100 градско в студените периоди. Той ми каза, че по каталог дават за Алфа 145 1.4 ТС 7-8/100 градско. Както разбирам, си от Хасково, а там градското не е като градското тук (тръгни-спри, работа на място 30 мин). След смяната на консумативите, диагностиката и евнтуално пипване тук-там, предполагам, че ще е друго. Само да ти кажа от тоя форум какво разбрах от колегите за зареждането - сипваш на едно и също място до капачка (малко преди да прелее или да прелее малко), караш 2-300 км и после пак сипваш.
Махането на катализатора също би снижило разхода и увеличило тягата, но пък да не вземеш да загубиш данъчните облекчения за годишния данък.
Те данъчните облекчения са за катализатор ама под 100 коня...а при нашия случай няма такива коли....Обаче имало и хора на които не им гори по 15/100..излязохте от дупките ей :lol: ...а колегата със 8-9 на 100 ако е истина го поздравявам..има разход 2,5-3,5 литра под нормата по каталог от завода
hristiqn
19-02-2008, 19:20
Ей не се уто4нихте с това градско , на мен ми гори по4ти колкото Фабиата ,а тя е 70 кон4ета ;) Сега горяла е и 12, горяла е и 9 , апък ако стоиш по 20 мин. на сфетофарите и 15 можеш да си докараш :wink: А и както беше казал един колега на т.с. винаги му има нещо :lol:
georgievst
19-02-2008, 19:23
Под 13 на сто през зимата няма никога да ви падне разхода на градско. Извънградско под 8 през зимата също. Чакайте по добри постижения през лятото. Зависи и от къде зареждате.
Inna, ти в Хасково/два светофара/ къде караш градско ?
Не е нормален този разход иди на диагностика там ще ти кажат само "хубави неща". Алфа има център в Хасково също.
minddwell
20-02-2008, 02:33
Trouble, бе казаха ми, че в Хасково има 2 Алфи, тази е едната. 145 1.4 90 коня... под 100 коня е, облекчението за катализатора важи. Не знам колко сочи каталога като разход, но боксера дава 9-10/100 градско. Човеко като чу за 1.4 90 коня с 14 разход и му се изправиха косите.
Моята лапа 14-15/100 градско. Карам я на кратки разстояния, често от около километър-два. За съжаление ми е голям номера на обувката :D и обичам да чувам изсвирване на гуми като тръгвам, и да ме залепя на седалката. Нищо, че почти нямам пари в момента. Кефи ме, и затова няма да си сменя стила на каране. Не карам бързо, просто бързо потеглям :) Това е алфа, за бога. Не е VW кутия. Иначе знам, че мога да сваля на 11-12 на 100 градско. Извънградско съм правил 6.5/100 разход, 7.5/100 с климатик - културно каране, без ръчка.
Добре аз не мога да разбера как от кола която като нова я дават да харчи 11,1 горе долу се иска да харчи 10 и надолу. Добре знаем че тея данни винаги се занижават а като се прибавят и 10 години отгоре на колата, задръствания и студено време..... е няма как според мен да харчи дори и 11. Аз лично зех да свиквам с тва че гълта като ламя, но се замислям за едно ЖТД :roll:
“Моята гори 7/100 извънградско и 11/100 градско това когато навън е топло над 15-20 градуса,”- trouble
“В момента градско ми гори 9-10л на 100 като често не успява да загрее като хората”-Оги
“Под 13 на сто през зимата няма никога да ви падне разхода на градско.” georgievst
“Добре аз не мога да разбера как от кола която като нова я дават да харчи 11,1 горе долу се иска да харчи 10”marrrto
:roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?: :D
Аве щом си карате колите а не стоят пред домовете ви като паметници, значи всичко е ОК
Колежке, я стига чете в тоя форум, ами си намери читав сервиз. Ще се поизръсиш малко, ама ще стане ясно за какво иде реч, а не тука да гадаеме, има ли проблем или няма проблем.
Не може да си купиш стара кола и да очакваш да се качиш и само да караш - забрави.
Хайде след като минеш сервиза ще споделиш какво са ти открили.
Успех!
galinves71
20-02-2008, 16:40
може и много под 10,както хората се раждат по 1 и същи начин а живеят и умират по друг така и в автомобила,2еднакви неща във вселената няма има подобни.
georgievst
20-02-2008, 21:11
[quote="inna"]“Моята гори 7/100 извънградско и 11/100 градско това когато навън е топло над 15-20 градуса,”- trouble
“В момента градско ми гори 9-10л на 100 като често не успява да загрее като хората”-Оги
“Под 13 на сто през зимата няма никога да ви падне разхода на градско.” georgievst
“Добре аз не мога да разбера как от кола която като нова я дават да харчи 11,1 горе долу се иска да харчи 10”marrrto
[b]
На Оги колата е boxer а не TS, има разлика а на Trouble разходът е 11.3 по книжка и няма как да му гори 11, особено през зимата, особено с бензин зареден в България.
.... Trouble разходът е 11.3 по книжка и няма как да му гори 11, особено през зимата, особено с бензин зареден в България.
Добре де изтървал съм някъде 0,3 литра :).....а през зимата аз казах 13-13,5 литра..карам я със 100 октана от ЕКО....
hristiqn
20-02-2008, 22:18
.... Trouble разходът е 11.3 по книжка и няма как да му гори 11, особено през зимата, особено с бензин зареден в България.
Добре де изтървал съм някъде 0,3 литра :).....а през зимата аз казах 13-13,5 литра..карам я със 100 октана от ЕКО....
Абе аз хи4 да не го харесвам това еко :roll: Даже с 98 от лукойл ми е по-добре :wink:
gh0str1d3r
20-02-2008, 22:59
извънградско (софия-китен-софия) с малко движение по морето ми даде 8,1 със скорост 150-160 постоянно по магистралата и 100-120 с изпреварвания по първокласния път. извънградско си дава много приличен разход, само, че в софия не мога да я смъкна под 15-16... и тва ме побърква..... иначе като кола, не казвам, че е най-лошата, напротив има дух, но съм на път да се откажа, само и единствено заради разхода...
Абе аз хи4 да не го харесвам това еко :roll: Даже с 98 от лукойл ми е по-добре :wink:
На мен много странно ми гърми колата през ауспуха сутринта като запаля и дам газ (ще кажеш че звяра се гневи че го събуждам)....а със 100те октана не гърми и затва..иначе 95 на Еко е пълна боза....98 на Лука е добре
Разхода ми градско не пада под 13, но няма как. Всяко удоволствие се заплаща ;) Преди няколко дни напълних 10 литра OMV 100 октана на празен резервоар и яко газ. Поотпуших я добре и сега е самолет :D
А пък иначе алфичката си ме кефи,има мноо як фейс, но ако не свали разхода, БАСТАААА ако я продаваш свирни мога да купа джантите 8)
Dzofa_alfa
25-02-2008, 22:29
Лятото ходих до морето напълних резервоара до горе и реших да я засека колко ми гори. От Белене до бензиностанцията на ОМV преди Г.Оряховица бях изминал 103км, спрях и заредих 5.2л като пистолета изключваше 3 пъти. Началото на февруари ходих до София това са ми 500км заредих за 60лв 95 25л като лампата ми светеше преди това ходих и се варнах с тези 60 лв при нормално каране 110-120км/ч. Това нормално ли е :?:
"ако я продаваш свирни мога да купа джантите"
Леле, лешояди :?
"ако я продаваш свирни мога да купа джантите"
Леле, лешояди :?
Всичко хубаво се цени и купува...
blackcodda
29-02-2008, 14:32
На газ съм 13-14 градско в София. Извънградско дълъг път (500 КМ) - около 9,5 газ, каране - кротко (90-120), че жената се вози до мене :)
gh0str1d3r
29-02-2008, 18:35
Прощавайте, но искам да попитам на някой пада ли му разхода под 10-бензин
да на много хора им пада под 10 разхода, но нито един от тези хора не кара алфа :) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
hristiqn
29-02-2008, 19:06
да на много хора им пада под 10 разхода, но нито един от тези хора не кара алфа :) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Еми някой караме и такива Алфи :roll:
galinves71
29-02-2008, 19:24
Еми някой караме и такива Алфи :roll: нее вярно има :lol: :D :roll:
ALFA155Ts
29-02-2008, 19:43
наи ниския разход които ми е давала алфа беше 155цата дето имах 6,3на 100. засичал съм я пълно пълно до капачката извън градско с 80-90 и по инерция супер циганско каране :shock: бях втрещен
svetlinst
29-02-2008, 23:14
Какво ще кажете за 440 километра(200 извън градско, 240 градско) с половин резервоар (може и малко повече - около 25-27 литра).
П.С. Градското не е софийско, а в малак град - Кюстендил, така че е нормално да се различава от вашия разход...
:D
то и моята си гори така хубавко но рекорда на моята за най малко е 6.2/100 извънградско иначе ми харчи градско към 10 - 11 някаде нямам представа , но знам че сега ми се е бъгнал нещото което е дибитометар което бали го за какво е ще трябва да прочета и мога и още да и сваля разхода, като сменя тази джаджа
1.6 boxer 10-11л/100км градско, Скопйе, бил сам у Пловдив, за пример в Скопйе има много повече гужва...
galinves71
02-03-2008, 19:03
то и моята си гори така хубавко но рекорда на моята за най малко е 6.2/100 извънградско иначе ми харчи градско към 10 - 11 някаде нямам представа , но знам че сега ми се е бъгнал нещото което е дибитометар което бали го за какво е ще трябва да прочета и мога и още да и сваля разхода, като сменя тази джаджа доста са солени тези дебитомери
Карайте на 5-та с 2000об и ще разберете колко най-малко може да гори колата :wink: ако имате нерви де . . На мен със скорости до 130км/ч ми гори извънградско 9,5 газ :!: Градско със средна скорост по компютър 22км/ч - 15 газ. :)
galinves71
02-03-2008, 19:15
Карайте на 5-та с 2000об и ще разберете колко най-малко може да гори колата :wink: ако имате нерви де . . На мен със скорости до 130км/ч ми гори извънградско 9,5 газ :!: Градско със средна скорост по компютър 22км/ч - 15 газ. :) 146 t.spark 1.6 88kw.средна скорост 170км/ч по магистрала 14л.за 120км.разстояние средна скорост 90км/ч 5л. същото разстояние отново по магистралата,според мене си я бива :wink:
[.за 120км.разстояние средна скорост 90км/ч 5л. същото разстояние отново по магистралата,според мене си я бива :wink:
Шо, шо? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Е шо шо, колата гори 4,5/100 бензин не виждаш ли :lol:
galinves71
02-03-2008, 20:57
Е шо шо, колата гори 4,5/100 бензин не виждаш ли :lol:точно :meeting:
Баце искам ти колата....сигурен съм че мога да падна и на 3 на 100 :lol:
Връзваш едно магаре и може разхода ти падне на една бала сено на ден :lol:
и според мене, ако не се юрка мнооо колата разхода и може да бъде приличен
galinves71
04-03-2008, 19:42
Баце искам ти колата....сигурен съм че мога да падна и на 3 на 100 :lol: явно не говорим на 1 език,както вече споменах обичам да ползвам енерцията а ако си навитак можем да обсъдим зделката но при положение че няма ми искаш и ЖЕНАТА :D :lol: :twisted: :evil: :lol:
Баце искам ти колата....сигурен съм че мога да падна и на 3 на 100 :lol: явно не говорим на 1 език,както вече споменах обичам да ползвам енерцията а ако си навитак можем да обсъдим зделката но при положение че няма ми искаш и ЖЕНАТА :D :lol: :twisted: :evil: :lol:
Па ако е арна жината докарай я :lol:
galinves71
04-03-2008, 21:04
Па ако е арна жината докарай я :lol: мног е :lol: :lol: :lol:
jorkata_bs
05-03-2008, 16:35
Аз от моята Алфа съм мн доволен градско в София ми харчи около 10/100, а извънградско падам до под 7/100. Последият път с 35лв изминах около 250км със спокойно каране! :D
Аз от моята Алфа съм мн доволен градско в София ми харчи около 10/100, а извънградско падам до под 7/100. Последият път с 35лв изминах около 250км със спокойно каране! :D
A с какъв мотор е ALFATA?
galinves71
05-03-2008, 16:49
Аз от моята Алфа съм мн доволен градско в София ми харчи около 10/100, а извънградско падам до под 7/100. Последият път с 35лв изминах около 250км със спокойно каране! :Dе радвам се че имам самишленици :lol: :lol: :lol: :lol: