PDA

View Full Version : Задна чистачка -помощ!

yo
19-02-2008, 20:10
А бе днес си пуснах задната чистачка и ситигна до средата на стъклото и спря.И край ни напред ни назад.И на ръка не мърда, се едно залепна.Иначе като цъкна лостчето и се чува едно цък ама не мърда.
Някви идеииии! :waving: :gruebel:

emmil77
19-02-2008, 21:08
Имах абсолютно същия проблем!!!!! Значи при мен оста на чистачката беше блокирала в следствие на ръжда!!! Оправи се след пълно разглабяне ( малко трудно излезе оста от кожуха , заради ръждата) и след почистване с шкурка на оста и хубаво смазване чистачката работи и до ден днешен!!!!!!!!!

Mury
20-02-2008, 11:24
Имах абсолютно същия проблем!!!!! Значи при мен оста на чистачката беше блокирала в следствие на ръжда!!! Оправи се след пълно разглабяне ( малко трудно излезе оста от кожуха , заради ръждата) и след почистване с шкурка на оста и хубаво смазване чистачката работи и до ден днешен!!!!!!!!!

Точно това е решението :wink: :wink:

миро
20-02-2008, 12:05
Скоро забелязах, че като пръскам на задното стъкло тече на главите на тези отзад и има син отенък - течност за чистачки. :evil: Сега отивам да си играя, дано го хвана откъде тече, щото снощи като махнах капака отзад нищо не видях - само едни прегънати кабели и маркучи. Дано днес имам късмет..

MONI
20-02-2008, 12:32
Скоро забелязах, че като пръскам на задното стъкло тече на главите на тези отзад и има син отенък - течност за чистачки. :evil: Сега отивам да си играя, дано го хвана откъде тече, щото снощи като махнах капака отзад нищо не видях - само едни прегънати кабели и маркучи. Дано днес имам късмет..

Аз тоя проблем го имам от повече от година ама все забравям да се занимая и "временното" решение ми е да не пръскам отзад. :oops: Колега ако ти се занимава като отстраняваш проблема, щракни някоя снимка къде какво си свалял и сменял. Благодаря ти предварително.

yo
20-02-2008, 19:17
аха ясно , ще разглобявам!
Мерси на всички ! :D

миро
20-02-2008, 21:28
Ето какво направих: махнах капака на тавана, той е на щипки и изтеглих дебелия маркуч. Оказа се, че е скъсан при гумения маншон. Купих един дюбел 6мм и му изрязах краищата, така че да остане само плътната му част. Нагрях малко маркучите и ги нанизах на тръбичката. Намазах със силикон и изолирах, колкото можах. Първия път не успях да вкарам добре маркучите в тръбичката и капеше леко, сега се надявам и лепилото да уплътни.
Малко снимки с лошо качество...

Това е под капака

http://i13.photobucket.com/albums/a291/mirone/Photo-0139.jpg

При гумения маншон

http://i13.photobucket.com/albums/a291/mirone/Photo-0138.jpg

Това е тръбичката, трябва маркучите да са максимално нанизани. Най-лесно става като се нагреят със сешоар. При такова положение капеше леко от единия и го нагрявах допълнително, за да влезне повече.

http://i13.photobucket.com/albums/a291/mirone/3-2.jpg

MONI
21-02-2008, 09:21
Много благодаря колега за снимките. Този уикенд мисля да се занимая и аз.

миро
21-02-2008, 15:12
Колега измисли друг начин да снадиш, щото при мен май леко капе ... :evil:

yo
21-02-2008, 18:21
Ами да споделч как се справих с чистачката.Без да разглобявам нищо напръсках механизма с един спрей, който е за развъртане на болтове който са клеясали и ръждясали.Спрея мисля че се казва WD 40,но просто не беше мой и забравих.Просто изчака 5 минути и щрак тръгна без проблеми! :D :D

Mury
21-02-2008, 18:26
Ами да споделч как се справих с чистачката.Без да разглобявам нищо напръсках механизма с един спрей, който е за развъртане на болтове който са клеясали и ръждясали.Спрея мисля че се казва WD 40,но просто не беше мой и забравих.Просто изчака 5 минути и щрак тръгна без проблеми! :D :D

Така не се знае колко ще изкара :idea: трябва по сериозен ремонт,както е описано по-нагоре :idea: :idea: Сега карай така пък следващия път,що я разглобиш :wink:

yo
21-02-2008, 22:28
ами аз я продавам така че... :lol: :lol: