PDA

View Full Version : Отключване на централно от разтояние няколко км.

Mind_Control
21-02-2008, 09:24
Какво четох в нета:

Забравили сте си ключовете в колата и тя се е заключила, но имате резервни ключове у вас. Звъните във вас и някой доближава дистанционното до телефона и натиска копчето за отключване, а вие държите вашия телефон на 20 см от вратата и колата се отключва :roll: ще го пробвам и ще кажа после дали действа, ако някой ме изпревари да пише резултата..

И още нещо- ако нямате батерия се набира *3370# и се активира някакъв допълнителен заряд, който иначе се пази като резерва!

botsos
21-02-2008, 09:28
Нвка и аз добавя малко полезна информация (въпреки, че се отнася повече до мобилните телефони)

Номерът за спешни случаи в целия свят е 112. Той може да бъде избран дори ако телефонът ти е блокиран.

Забравил си си ключовете вътре в колата и си далече от вкъщи, където имаш резервни ключове, за да я отвориш? Ами добре, тогава се обади у вас и накарай някой да приближи дистанционното на колата до телефонната слушалка. Ти дръж мобилния на около 20 см от вратата на колата.
А сега у вас да натиснат копчето за отваряне...
Бинго! Ключалките се отвориха.
Същото става и за багажника.
Направи проба!

Падна ти батерията на мобилния? Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си, който щом набереш *3370# автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд.
Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.

Какво да правиш ако ти откраднат мобилния? Търговците на мобилни крият тази информация, за да може крадецът да ползва телефона и да консумира услуги, а жертвата на кражбата да си купи нов апарат и също да консумира услуги.
Трябва да намериш серийния номер на телефонния апарат. За да го направиш, просто маркирай *#06#, БЕЗ ДА ИЗБИРАШ, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат.
Запиши си този номер и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно, дори и крадецът да смени СИМ-картата.
Вероятно никога няма да си върнеш този апарат, но поне ще си сигурен, ч крадецът никога няма да може да го използва.
НАЙ-ВАЖНОТО в случая е, че ако всички знаеха тази хитринка, кражбата на мобилни телефони щеше да е безполезна
Така че изпрати това съобщение на всички товои познати. И не забравяй да си запишеш на сигурно място серийния номер.

Бобби
21-02-2008, 09:34
Какво четох в нета:

Забравили сте си ключовете в колата и тя се е заключила, но имате резервни ключове у вас. Звъните във вас и някой доближава дистанционното до телефона и натиска копчето за отключване, а вие държите вашия телефон на 20 см от вратата и колата се отключва :roll: ще го пробвам и ще кажа после дали действа, ако някой ме изпревари да пише резултата..

И още нещо- ако нямате батерия се набира *3370# и се активира някакъв допълнителен заряд, който иначе се пази като резерва!...!!!!...при мен не се получи :?: ...може нещо да съм обаркал!...единия ключ трябва да е вътре в колата ли???? :roll:

botsos
21-02-2008, 09:39
Аз лично, не съм го тествал тва с ключа, но за батерията на телефона гарантирам (или поне за коиа Н73)....

piqnica
21-02-2008, 10:33
Това с отключването не съм го пробвал, но това с ГСМ-а и *3370# не става.. sony ericsson w550i. Обяснете по-подробно кво се прави :)

wasp
21-02-2008, 10:33
Аз лично, не съм го тествал тва с ключа, но за батерията на телефона гарантирам (или поне за коиа Н73)....

Не работи на почти никой телефон освен на отделни нокии. И целта на тоя код не е "Да ти вдигне батерията с 50%" - съвсем друго е - http://www.programmerworld.net/articles ... _codes.php (http://www.programmerworld.net/articles/tips/nokia_codes.php) - вследствие на което ти се получава 1-2 чертички отгоре за много кратко време.

търтей
21-02-2008, 10:47
"журналисти" :lol: :lol: :lol:

BO
21-02-2008, 10:58
:lol:
Ако си е напил, качваш се в колата, доближаваш адресна на личната ти карта до волана, набираш 0900ХХХХ или домашния ти телефон и колата автоматично те откарва на "посочената" дестинация 8)

А бе няма такива глупости да се пишат :lol:

hondoman
21-02-2008, 11:22
Да и аз четох тази тема колко е истина един Господ знае :D

rammstein4o
21-02-2008, 11:50

На Nokia 6630 не става това с батерията!
За това с отключването не съм пробвал...

Mind_Control
21-02-2008, 13:31
Ами това с отключването принципно има логика да може да стане, поне теоритично може да се случи, сега практически дали става е друг въпрос- най вече зависи от чувствителността на микрофона и говорителя според мен и от това да няма много шум наоколо.

morfius
21-02-2008, 13:40
Айде сега стари бисери, от кога алармите работят със звук ?!?
Тия номера със записани звуци или предадени по тел. се ползват за други цели... някои от които старели, но да отключиш аларма която се управлява с радио вълни чрез звук :shock:
Колкото до батериите и кодовете - тия кодове намаляват качеството на дигитализация и/или скороста на търсене на клетка и така уж вадят резерви.
А ИМЕИ кода и възможните му приложения с/у кражби са дискутирани с години, но у нас няма натиск в/у операторите да предприемат подобни мерки инак по света варират от блокиране на телефона до пращане на смс през 10 мин, че този апарат е краден. Но тия мерки си върват с работата на полицията... а нашата е без коментар.

botsos
21-02-2008, 13:51

На Nokia 6630 не става това с батерията!
За това с отключването не съм пробвал...

Някой, колега по - горе каза че тва работело само за някои могели нокиа.....

lyuli
21-02-2008, 13:58
Падна ти батерията на мобилния? Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си, който щом набереш *3370# автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд.
Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.

при мен това НЕ се получи Motorola V3razr.

за отключването също силно се съмнявам.....

търтей
21-02-2008, 13:59
абе цялата статия освен имея е партенка :lol:
а и това с бия също смисъл от него няма :lol: :lol:

nikolaaaay
21-02-2008, 16:17
Просто някой се е пошегувал :D

gallena
21-02-2008, 20:27
Моето дистанционно и без телефон си xваща от 1 км :-)
Другото са глупости, които всеки с теxническо образование би приел с широка усмивка :-О

proper
22-02-2008, 12:30
абе глупости глупости ама онзи ден го пробваха едни приятели и.......работи?!?!?! изпаднах в шок................ даже работеше ако само набереш човека и му звъни телефона, дори без да е вдигнал..... с 2 Нокии беше пробата.
Но с някъв друг телефон не станало после. А и след първото натискане като отвори вратите ако много бързо пак натиснеш не става веднага...малко пауза между натисканията трябва.....но проработи, а лично аз бях скептичен и съм меко казано изненадан............майтап:)

А това с батерията поне при моя и още един Н95 Нокия не става....

Днес ще пробваме на моята това за отключването...
Ще пробвам днес на моята от голямо растояние (различни ГСМ клетки) щото да не би просто на някво растояние 1-2км (както при пробата) телефона да "подпомага" антената на дистанционното и така да работи. Че аз още не мога да си го обясня....

Mind_Control
22-02-2008, 13:52
абе глупости глупости ама онзи ден го пробваха едни приятели и.......работи?!?!?! изпаднах в шок................ даже работеше ако само набереш човека и му звъни телефона, дори без да е вдигнал..... с 2 Нокии беше пробата.
Но с някъв друг телефон не станало после. А и след първото натискане като отвори вратите ако много бързо пак натиснеш не става веднага...малко пауза между натисканията трябва.....но проработи, а лично аз бях скептичен и съм меко казано изненадан............майтап:)

А това с батерията поне при моя и още един Н95 Нокия не става....

Днес ще пробваме на моята това за отключването...
Ще пробвам днес на моята от голямо растояние (различни ГСМ клетки) щото да не би просто на някво растояние 1-2км (както при пробата) телефона да "подпомага" антената на дистанционното и така да работи. Че аз още не мога да си го обясня....

чакам с нетърпение резултатите :)

KrAs
24-02-2008, 19:33
Аз пък казвам, че това с ключовете е смехория пробвах и с мойта кола от алармата (цъках с интервал без интервал държах 10-15 секунди копчето човека с телефона се разхожда около колата само дето не счупи прозореца да с телефона и нищо) даже и с оригиналния ключ с централно на баща ми на ланчията ем не се получи.