View Full Version : Проблем с алфата
ivo_v.i.p
21-02-2008, 18:19
Значи проблема е следния,вчера докато карах минах през наставян асфалт и се получи нещо като удър и сега колата само вдига обороти а не върви като преди,какво може да е станало !?
хм и моита някои пат сама вдига оборотите до 1500 и после сама ги сваля ... незнам и аз от какво може да е
ivo_v.i.p
21-02-2008, 22:31
не тя не ги мени така ама като и давам газ не се усеща да дръпне като преди,а само вдига оброти и не набира
Моята беше така преди да сменя съединител .. Когато и подаваш плавно газ намема ли се ?
Mоята също отвреме на време вдигаше до 1.5К , много ме плашеше.....и така докато два пъти вдигна рязко до 6K и ... в момента двигателя ми е в багажника :lol: моят проблем идваше, щото вече нямам такъв :hehehm: , от ГНП-то ... за вас незнам, надявам се да не е!
И един въпрос в тоя стил - има ли 2.5ТД прекъсвач или не ?
ПС. Сега видях че когато ти и даваш газ неще да върви...да не се е откачило нещо ? Дано да е механичен проблема, но в сервиз най-добре.
ivo_v.i.p
23-02-2008, 10:17
аз не разбирам хич,ама на турбото има едно съединение дето се беше охлабила скобата и от там е смучело въздух май ,стегнах го и сега се оправи .
да ви питам от тея пръстени м/ъ всмукателя и инжекциона са ми нацепени,може ли от тях да мени оборотите и да качва разход и лесно ли се сменят?
няма прекъсвач
Но има ограничител на оборотите.
да ви питам от тея пръстени м/ъ всмукателя и инжекциона са ми нацепени,може ли от тях да мени оборотите и да качва разход и лесно ли се сменят?
Какви са тия пъстени? :roll:
пръстени исках да кажа :D
ами гумените съединения м/у всукателя и инжекциона
Wishmaster
25-02-2008, 13:11
Не че съм на ТИ с тези работи де :) но това го знам, оплътнения на всмукателните колектори, от тях можело да има колебания в оборотите на двигателя. Така ми казаха майсторите на мен :) дано съм помогнал. Бях пуснал темичка за тях точно един колега ме посъветва да ги сменя със силиконови SAMCO. Тъкмо съм пред смяна и ще видим каква ще е разликата. Поздрави
Ако смуче въздух от там,ще ти мени оборотите.
тези маркучи струват 8 лв. броиката он под колекторите има и един тампон които не е лошо да се смени и тои струва 8 лв. а до колкото до оборотите може да е от маркучите или от моторчето за празния ход на двигателя
Колеги,
от няколко дена и аз имам подобен проблем. Когато запаля и на празен ход оборотите падат под 1000 и се форсира сама и това се случва много често.... просто си играят както си искат :(
Усещам, че нещо не върви нещо като хората :(
Ако някой може да помогне ще бъда благодарен!
P.S. Колегите с 2.0 ТС колко ви вдигат италиянките :)
virusalfa
05-03-2008, 13:47
няма прекъсвач
Но има ограничител на оборотите.Освен това като предпазител се чупят или поне кривят прътите :idea: