View Full Version : Пловдив - град без Алфи
Е, нататъка отива работата. Две години карам 1,6TS 16V, ама явно щото нищо не ми се е налагало да правя. Обаче като гледам - една дръжка ми се строши на вратата и оня готиняк в магазина ми смръзна фацата - 86 лева и то да я чакам два дена!!! А пък за сервизите - вижте какво колеги от София, я кажете нямате ли някой сервиз за Алфи да е от тая страна, откъм Пловдив, та да прескачаме - ей го де е, има - няма 50 минути път. BOSCH - сервиз! Ти го питаш за диагностика, той ти вика : Върви ли ти бегачката? Сега правим тия, щото не вървят. Като спре и твоята, докарай я!!!
emil georgiev
22-02-2008, 08:26
Е, нататъка отива работата. Две години карам 1,6TS 16V, ама явно щото нищо не ми се е налагало да правя. Обаче като гледам - една дръжка ми се строши на вратата и оня готиняк в магазина ми смръзна фацата - 86 лева и то да я чакам два дена!!! А пък за сервизите - вижте какво колеги от София, я кажете нямате ли някой сервиз за Алфи да е от тая страна, откъм Пловдив, та да прескачаме - ей го де е, има - няма 50 минути път. BOSCH - сервиз! Ти го питаш за диагностика, той ти вика : Върви ли ти бегачката? Сега правим тия, щото не вървят. Като спре и твоята, докарай я!!!в пазарджик откриват шоу рум и сервиз на фиат, монтъорите бяха 6 месеца на обучение в италия
Novachev
22-02-2008, 08:37
Е, нататъка отива работата. Две години карам 1,6TS 16V, ама явно щото нищо не ми се е налагало да правя. Обаче като гледам - една дръжка ми се строши на вратата и оня готиняк в магазина ми смръзна фацата - 86 лева и то да я чакам два дена!!! А пък за сервизите - вижте какво колеги от София, я кажете нямате ли някой сервиз за Алфи да е от тая страна, откъм Пловдив, та да прескачаме - ей го де е, има - няма 50 минути път. BOSCH - сервиз! Ти го питаш за диагностика, той ти вика : Върви ли ти бегачката? Сега правим тия, щото не вървят. Като спре и твоята, докарай я!!!в пазарджик откриват шоу рум и сервиз на фиат, монтъорите бяха 6 месеца на обучение в италия Нищо против нямам срещу фирмените сервизи ама много им е скъпа часовата ставка и това че персонала е ходил на обучение не е гаранция че се е научил по добре при някой дето е врял и кипял. Това си е лично мнение.
ALFA_VJK
22-02-2008, 11:31
И на мен ми се беше счупила шофьорска /палеца,който натиска механизима за отваряне/, но успях да го залепя с нещо, на което му викат течна стомана. Стана доста здраво и вече работи около три месеца. Като предпазна мярка счупената я сложих на задната врата.
milenamr
22-02-2008, 16:13
Е, нататъка отива работата. Две години карам 1,6TS 16V, а........
Аз пък не разбрах какво караш първо?Това са вариации,но какъв модел ти е колата?И алфа ли е изобщо?
Alfa User
22-02-2008, 16:14
Еб..си заглавието, колега ... сори ама познай за какво си мисли първо човека, който го прочете. Слагай по-смислени теми, за да привлечеш наистина вниманието към касаещия те проблем!
А по въпроса - в Пловдив има добри майстори за Алфа, просто не си питал когото трябва ;)
Единия сервиз е до завод "Устрем" - по-известен като "сервиза на Хари и Боби". Там могат да направят всичко по твоята Алфа - с изключение на токове и тенекеджийство (и боядисване). Другите два сервиза са на изхода за село Труд - единия е на Митко "брадата", и е точно до зелената метан-станция (влиза се през един портал надясно и там питаш пазача), а другия е точно след караулката на КАТ преди мантинелата - пресичаш внимателно в лявото платно, и там е сервиза на Пламен. Митко прави всичко по двигател и ходова част, а Пламен е спец по диагностиката и тънките работи по мотора (има и огромно количество части втора ръка, оригинал).
Успех, и занапред бъди по-внимателен със заглавията си :)
BillyBoy`
22-02-2008, 21:03
за две години да не си правил чак нищо малко съмнително ми изглежда това твърдение :roll: а и за маисторите и за магазините във пловдив мисля че имаше някаква тема :wink: ама първо трябва да се прочете и тогава да се пише а за дръжка за врата има коли които се продоват на части тука във форума така че не мисля че ще е трудно да се намери :wink: между другото за тия две години колко километра си навартял на твоята кола :?:
а другия е точно след караулката на КАТ преди мантинелата
Колега това в коя посока е ?
Alfa User
23-02-2008, 11:48
...Другите два сервиза са на изхода за село Труд...
Написано е, колега - може да не си обърнал внимание просто ;)
Бате при италианеца ...ако незнаеш каде се намира ще те упътим.само че е от другата страна :(
Доста време нямах възможност да вляза във форума и сега виждам, че много хора са се подразнили от това, което писах. Затова искам да ви кажа СОРИ за заглавието, вината сие моя че изригнах баш когато ме бяха нервирали. СОРИ и за това, че в АЛФА - форума не казах каква кола карам - 155 е , при това 1,6 16 клапана - пак във форума някъде четох, че тва е най-гнусния двигател на 155...Сори, но не мисля че дръжка втора употреба върши кой знае ква работа - техничар съм и знам кво е ЦАМ и как старее с годините. А иначе за две години съм навъртял само 18800 км и съм сменил два пъти масло и една крушка на преден ляв габарит. За сервиза на Хари сега чувам, на Бош съм питал само за диагностика и вече ви казах кво ми отговориха. На Динекспрес преди време им ядох попарата с една Крома, а Пламен на Карловска го зная от години и точно той ми каза, че съм изперкал като му казах, че съм харесал 155. Явно нещата са много лични и затова ви се извинявам за темата. Не знам дали може да се затвори. СОРИ още веднъж!
RoMeO_156_GTA
16-03-2008, 14:30
Ти ще кажеш , че е "град без Алфи" ........ Леле колко много видях :shock:
ти пък кога си бил в Пловдив и не си се обадил :chair:
RoMeO_156_GTA
16-03-2008, 19:12
Искаше ми се да се срещна с някой алфист , ама имах време само вчера в 4-5 часа сутринта :tooth:
Инъче бях на панаира , на учебно-тренировачните фирми (само не казвай , че и ти си бил там и сме се разминали :shock: ) и цял ден на крак . Равносметка за 3 дена = 4 часа сън :shock:
Искаше ми се да се срещна с някой алфист , ама имах време само вчера в 4-5 часа сутринта :tooth:
Инъче бях на панаира , на учебно-тренировачните фирми (само не казвай , че и ти си бил там и сме се разминали :shock: ) и цял ден на крак . Равносметка за 3 дена = 4 часа сън :shock:
ми тя майка ми бачка в панаира, вчера не съм ходил ама ако знаех щях да дойда да се видим за малко поне :) :? друг път да знаеш да се обаждаш ако имаш пак път на сам..
и прати много поздрави на Мая :D
tipo1960
18-03-2008, 17:19
ти пък кога си бил в Пловдив и не си се обадил :chair:Обади се,обади се.