PDA

View Full Version : Въпрос за гражданска отговорност!

yo
23-02-2008, 20:21
Колеги бихте ли ми казали как се процедира с ГО когато се продава колата.Понеже продавам мойта и 1 приятел твърди че новият собственик трябвало да си направи нова,понеже старата била на мое име.Вярно ли е това.

tifoza
23-02-2008, 20:34
Колеги бихте ли ми казали как се процедира с ГО когато се продава колата.Понеже продавам мойта и 1 приятел твърди че новият собственик трябвало да си направи нова,понеже старата била на мое име.Вярно ли е това. Колега аз работя и като застрахователен агент към GENERALI. В нашето дружество новия собственик(в случая ти) отива в някой от офисите на дружеството и там се издава добавък към гражданската отговорност на името на новия собственик и няма нужда да се плаща нова гражданска От кое дружество е издадена гражданската

yo
23-02-2008, 20:40
Витоша или Uniqa,kak се води вече незнам.И аз така си мисля че трябва да е.Някой с опит да сподели.

VAN
23-02-2008, 21:12
Няма значение в коя застрахователната компания е застраховката, както е написал колегата tifoza - "издава се добавък към гражданската отговорност на името на новия собственик".

yo
23-02-2008, 21:15
Ok.Благодаря. :D :D :D

raiders
23-02-2008, 22:12
Няма значение в коя застрахователната компания е застраховката, както е написал колегата tifoza - "издава се добавък към гражданската отговорност на името на новия собственик".

e какво повече да добавя :D, само, че отделните ЗК имат срок ~ 14 дни да направиш ГО на твое име

acko88
23-02-2008, 23:09
Колеги а договор за покупко продажба има ли срок щото доста време мина аз несам си прехвърлил колата ?Голям проблем ли има :roll:

tonov
23-02-2008, 23:42
Две седмици след като си подписал договора трябва да я прехвърлиш. Ама какъв проблем ще ти направят ако не си, не знам.

SVETKO
24-02-2008, 00:10
Колеги а договор за покупко продажба има ли срок щото доста време мина аз несам си прехвърлил колата ?Голям проблем ли има :roll:
да ти кажа колега аз мойта 9 месеца не я бях прехвърлял и я карах с договора в мен и оня ден отидох в КАТ да си я прехвърля на мое име- никакви глоби,никакви проблеми. Само едната лелка ми вика 'що не си я прехвърлил досега?', викам 'Бях в Китай :shock: " и тя- Добре и толкова...

иначе в данъчното искат да ми го сложат без вазелин-250лв. акт, задето не съм я регистрирал при тях досега,ама ще има да чакат още :lol:

acko88
24-02-2008, 14:13
Благодаря колеги :) мойта е регистрирана в общината ама на името на стария собственик.Иначе тва ми е другия проблем трябва да плащам данък за 2007ма а то доиде време за данък 2008 :(